Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic z tym zwiazkiem?

Polecane posty

Gość gość

znamy sie 9 miesiecy, on jest naprawde fajnym facetem ale cos jest nie tak miedzy nami. po pierwsze nie wiem gdzie mieszka, spotykamy sie tylko u mnie albo na miescie, nie poznalam nikogo z jego znajomych ani rodziny, nigdzie razem nie wyjezdzamy, np na weekend, teraz pojechal na tydzien do swojej siostry a wczesniej mi o tym wyjezdzie nie mowil (on twierdzi ze mowil a ja nie pamietam). wiem, ze nie klamie i nie ma nikogo innego. ale to trzymanie mnie na dystans... czy moze wymyslam problemy?

Gość gość
Moze wstydzi sie swojej rodziny.

Gość gość
nie, nie wstydzi sie. opowiada mi o nich czesto. juz zaczynam myslec ze moze wstydzi sie mnie. ale przeciez oni wiedza dokad on jezdzi, gdzie zostaje na noc. tak jakby chcial mnie trzymac z dala od sowjego zycia, a przynajmniej jego czesci.

Gość gość
Czemu mialby sie ciebie wstydzic przed rodzina?

nie traktuje Cię poważnie, ja sama miałam opory z przeprowadzeniem przez próg faceta, którego nie byłam pewna. spotykałam się z nim, ale na neutralnym gruncie.

Gość gość
to skoro nie traktuje mnie powaznie to po co jest ze mna az tyle?

bo najpierw chce poznać Ciebie, najpierw on musi być Ciebie pewny, a dopiero potem zapoznać Cię z domownikami, z członkami rodziny. zaproponuj mu wizytę u niego, np nie wiem, powiedz; to ja przyjadę do Ciebie czy coś, zobaczysz jak zareaguje. nigdy nie było takiej rozmowy?

Gość gość
pytalam dlaczego nigdy u niego nie bylam, to powiedzial ze kiedys pojdziemy. i tyle, koniec tematu. tak samo jak nie znam jego przyjaciol. moze dlatego ze nie chodzimy na zadne imprezy ale to marne wytlumaczenie.

szczerze? jeżeli nie znasz jego przyjaciół, to znaczy że on ich po prostu nie ma ;-) to jest nudziarz w takim razie, ja bym go olała, on Cię zbywa prostymi zagraniami, skąd wiesz, że pojechał do siostry? wałek Ci wcisnął, że mówił, ściema. może ma kogoś innego, kogo zna jego rodzina a Ty jesteś tą drugą, dlatego nikt nie zna. daj z nim spokój, przecież ta znajomość nie rokuje. to jest nudziarz, nigdzie nie wyjdziecie, na imprezę itd.

Gość gość
sprawdzilam jej profil na fb. pojechal do niej. przyjaciol ma, a co do imprez to nie chodzimy bo nie lubimy. wiadomo ze to na imprezach ludzie sie poznaja. a nikogo innego nie ma, to wiem.

to znaczy że jest po prostu nudziarzem, nie wiąże z Tobą przyszłości, a obraca się wokół Ciebie bo po prostu jest mu tak wygodniej. serio, olej go.

Gość gość
tylko ze ja sie zakochalam i nie chce sie z nim rozstawac. chcialabym zeby on zmienil swoje podejscie.

ale przecież go nie zmusisz do zapoznania Cię. przez 9 miesięcy nie zrobił nic w tej kwestii, 9 miesięcy to prawie rok, to trochę długo na takie sprawy. znajomość jego rodziców, to jest taka podstawa. nie byłaś u niego w domu, nie wiesz jak mieszka, dom to ostoja człowieka, dużo można wyczytać z domu człowieka. żyjecie w tajemnicy. też nie spotykajcie się u Ciebie. zobaczysz, może zmięknie.