Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość19999

Znieczulenie zewnątrzoponowe

Polecane posty

Gość gość19999

Cześć dziewczyny! Chciałabym poznać Wasze spostrzeżenia odnośnie znieczulenia zewnątrz oponowego? Czy faktycznie łagodzi ból na tyle, że poród przechodzi łagodnie? W której fazie jest podawane? Czy na życzenie każdej kobiety powinno być podane? Proszę o Wasze opinie :)

Gość gość
lagodzi bol, skurcze ale przez to wydluza troche porod co do znieczulenia nie w kazdym szpitalu jest, czasami trzeba zaplacic, czasami nie daja, czasami jest za darmo - wszystko zalezy od szpitala a znieczulenie daja do 5 cm rozwarcia bo potem nie ma sensu, jest za pozno

Gość gość
To nie jest tak ze zzo= bezbolesny poród.... Ja obydwa porody miałam indukowane oksytocyną na 4 cm czekałam za pierwszym razem 10 godz przy drugim porodzie 8 godzin w strasznych bólach, kto miał oksytocyną ten wie o czym mówię skurcz za skurczem a rozwarcie nie postępowało...gryzlam łóżko z bulu, w końcu wyplakalam zzo... Gdy je dostałampprzestałam się 2 godz, po czym znowu zaczęło piorunónsko boleć, ale w ciągu tych 2 godz za pierwszym i drugim razem osiągnęłam 10 cm i mogłam rodzic.... Gdy już zaczęłam przec, to poszło szybko bolało ale tu juz wiedziałam że zaraz kończę.... Tak więc zzo da ci ulgę zebrać siły, ale nie jest tak ze juz nic nie będziesz czuła.... Do samego parcia tez raczej nie podadzą ci nowej dawki zzo.... Jestem teraz w trzeciej ciąży, wiem na pewno ze znowu wezmę zzo, ale wiem też ze i tak będzie boleć.... Ale jak dadzą zzo to 2 godz odpocznie