Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego taki nacisk na szczepienia?

Polecane posty

Gość gość

Zaczne od tego,ze nie chce klotni tu. dlaczego lekarze i pielegniarki tak naciskaja,by przyjsc zaszczepic dziecko,gdy ma katar,albo zabkuje,lub gdy jest swiezo po chorobie? ostatnio rozmawialam z siostra i znajoma na temat szczepien,w zwiazku z epidemia( ??)odry.i co ? siostry syn zakatarzony porzadnie,leca mu te smarki geste,a ona mowi ze lekarka jej KAZALA przyjechac i zaszczepic mmr. moj syn-ponad 2tyg mocny katar,kaszel jakby pluca mial wypluc,dzwoni pielegniarka,ze czas mmr.mowie,jak jest a ona ,ze katar to nie przeciwwskazanie do szczepien!moze i nie,ale kaszel ?mowi przyjechac.nie pojechalam,czekam ze dwa tyg az dobrze wyzdrowieje. znajomej syn zabkuje,wychodza mu po dwa zeby na raz,goraczkuje dosc mocno i rzadki katar,dzwonila do rzychodni powiedziec,jak jest-zeby do niej nie wydzwaniali,to tez KAZALI jej przyjechac. czy im za to placa,czy co? nie jestem przeciwniczka szczepien,syn szczepiony ,no ale przeziebionego nie zaszczepie,mowy nie ma! czy u was jest to samo?

Gość gość
nie spotkałam się z takimi naciskami. Moja córa skończyła 5 lat i czeka ją szczepienie, ale postanowiłam, że za szczepie ją wtedy jak będę miała pewność, że jest 100% zdrowa. Lekarka powiedziała, że nie ma problemu z tym, żeby poczekać jakiś czas.

Gość gość
Dlatego pytam.nie chce ciagnac mlodego do przychodni zeby czegos gorszego nie zlapal,tylko po to by lekarz go osluchal i stwierdzil,ze nie szczepimy

Gość gość
Jak mówią lekarze: lekka infekcja nie jest przeciwwskazaniem do szczepień, jednak ja uważam, że lepiej zaszczepić dziecko kiedy jest w 100% zdrowe. Małe dziecko bardzo gwałtownie przechodzi infekcje: rano może mieć lekki katarek, a wieczorem 40 stopni gorączki. Wolę poczekać, aż dziecko wyzdrowieje. Polecam też stronę http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/szczepienia/