Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość gość

Polaków z obcokrajowcami z krajów o islamskim rodowodzie? Ciągle ktoś na nas utyskuje, komentuje, docina choć ani ja ani mąż nie robimy niczego złego. Mąż jest matematykiem i wykłada na uniwerku, a ja uczę polskiego w szkole. Owszem matma sama w sobie jest przestępstwem i zbrodnią ale co tym durnym ludziom mój mąż zrobił? Ostatnio jakaś matka ostentacyjnie zabrała dziecko z piaskownicy, bo z muzułmańskim mordercą bawić się nie będzie :o Naogląda się taka Te Fał Enu i świruje, jejuuuu jaka duma ją rozparła jak mogła mi dowalić za te wszystkie zbrodnie terrorystwów. Mąż jest tu ze względu na mnie, bo Turcja choć lubię tam spędzać wakacje to nie jest mój klimat. Jednak jak tak dalej pójdzie to będę musiała tam się przeprowadzić, bo czuję się tu na celowniku natomiast w Turcji wręcz przeciwnie wszyscy są mili i otwarci w stosunku do mnie. Tu na kafe też czytałam epitety na Polki które wiążę się z tymi..... takimi i owymi, że to patola, obrzydlistwo, a ich bachory to są takie, siakie i to wszystko pisały matki.... masakra :( Jak sąsiadka się dowiedziała, że teściowa do mnie przyjeżdża to tego dnia wszyscy sąsiedzi w oknach stali żeby zobaczyć.... nie wiem co kuwa? dżihadystów na czołgu czy Beduinów na wielbłądach? Jakże byli zawiedzeni gdy z auta wysiadła farbowana blondynka w krótkich włosach, bez tych islamskich szmat tylko w dżinsach i modnym żakiecie, a za nią teść nie dość, że szatyn to jeszcze niebieskie oczy, a przecież powinien mieć czarną brodę po kolana, granat w ręce i 8 żon :o Dwie sąsiadki od razu przyszły cukru i soli pożyczyć, a ja myślałam, ze takie coś się w Polsce już skończyło. Jest to normalna rodzina która zasługuje na szacunek, która ma swoja historię, zwyczaje, kulturę. Tak są muzułmanami ale takimi jak my w większości katolikami czyli owszem do meczetu amen amen ale żyją po swojemu i nikomu się nie tłumaczą, piją wódeczkę i schabowym nie gardzą :P Tzn mój mąż ma swoją religię, matmę znaczy się. Nigdy nie był religijny i nie był w tym wychowywany jedynie jego babcia wtajemniczała go w ten świat, bo nawet dziadkowie mieli wywalone na to. Tak samo boją się świrów z państwa islamskiego i ich potępiają, bo musicie wiedzieć, że muzułmanie idą pod ich noże jako pierwsi, a wy tu często wrzucacie wszystkich do jednego wora i wy juz wiecie jak żyją i że WSZYSCY to sa tacy a owacy.... Jakby Polacy to były same kryształy u babci w kredensie, no myślałby kto. Mówicie o nich turasy, a wam miło jak ktoś mówi o was polaczki? Turcja kraj jak każdy inny. Ponadto wiedzcie o tym, że w Turcji Polska to nadal Lehistan, nadal respekt na pamiątkę dawnej potęgi. Turcja jako jedyna nie uznała nigdy rozbiorów Polski i zawsze przy okazji zjazdów i narad z udziałem ambasadorów różnych krajów, jeden z dworzan sułtana symbolicznie oznajmiał, ze poseł Lehistanu jeszcze nie przybył czym wprawiał w zakłopotanie pozostałych gości. Zastanówcie się nim kogoś obrazicie, piszę to do tych co najgłośniej piały w tych tematach o mieszanych związkach. (Lehistan napisałam przez h celowo tak jak Turcy to piszą)

Gość gość
"Turcja kraj jak każdy inny" Nie, to nie jest kraj jak każdy inny. Pisząc to jedno zdanie dałaś dowód temu, że jesteś pieprzoną ignorantką, zapatrzoną w swojego ciapatego kochasia. Ja nie mam ochoty na to, by moje córki za 15 lat nosiły burki w Polsce i nie zamierzam przykładać ręki do kulturowej rewolucji, jaka ma miejsce w GB, Niemczech, Francji czy Szwecji. A akceptowanie tego robactwa to właśnie dawanie im zielonego światła, by się tu zjeżdżali, osadzali i kontynuowali te swoje cudowne tradycje (pokojowe oczywiście). A już tak na marginesie - jaki z niego muzułmanin, skoro popija wodeczkę, je schabowego? :o I skoro tacy wszyscy gościnni w Turcji - to po jakiego uja siedzicie w Polsce? Jedźcie tam, gdzie jesteście oboje akceptowani, gdzie on będzie się czuł jak w domu a nie w cyrku i gdzie swobodnie będzie mógł realizować się jako matematyk (zdaje się, że nie wyrżnęli tam jeszcze elity intelektualnej, nie?) :o 🖐️)))

Gość gość
No i słusznie że was linczują niech twój arab się poczuje tak jak gnębieni chrześcijanie się czują niech ma chociaż namiastkę tego cierpienia które zgotowali niewinnym ludziom jego bracia

Gość gość
Ale autorko, coś chyba mylisz, nie sądzę, żeby ktoś w PL miał uprzedzenia do Turków, znam wiele osób tej narodowości, głównie studentów, lekarzy ale też biznesmenów czy właścicieli restauracji i nie zauważyłam jakichś szykan ze strony Polaków...ale ja mieszkam w dużym mieście, to może dlatego. Gorzej wygląda sprawa z Arabami, tu już tak różowo nie jest, nie wystawiają sobie zbyt dobrego świadectwa.

Gość gość
autorko nie szuakj tu wsparcia, tu kafeteryjne prymitywne suki pluja jadem w przerwie na smazenie kotletow swloim podpitym wieskom

Gość łoho
gość dziś co ty chrzanisz przecież w turcji burka jest marginesem a hidżab nie jest obowiązkowy, babeczki normalnie chodzą ubrane :P byłaś tam kiedyś w ogóle? Najgroźniejsi imigranci to z tych wszystkich afganistanów, pakistanów a nie z turcji i nie czepiaj się, że migrują po europie, bo polaków też sporo emigruje

Gość gość
gość dziś tak faktycznie coś mylę :) poczytaj wpisy nad i pod :) o tym mówie własnie

Gość autorko ja nie mam nic
do ludzi z innych krajów, którzy mają swoją religię, ale akurat co do muzułmanów byłabym ostrożona. Poznałam wielu i byli wśród nich ci radykalni jak i ci którzy byli jak tój mąż i jego rodzina i niestety tacy są najgorsi, bo oni niby się dostosowują. Kiedyś słyszałam jak jeden arab powiedział po kilku głębszych, ze to, iż oni piją alkohol i zachowują sie bardziej europejsko nie oznacza, ze zapomnieli kim są i kiedyś o to się upomną. Jestem przeciwna małżeństwom mieszanym jeśli chodzi o islam właśnie, ale nie jestem rasistką nie lubiącą tzw ciapatych, bo np. hindusów lubię i nie uważam ich za zagrożenie.

Gość gość
13:57, a gdzie ja napisałam o tym, że w Turcji noszą burki? Ja piszę OGÓLNIE o muzułmanach, to że Twój mąż jest takim muzułmaninem, jak ja buddystką, to już inna para kaloszy. Odpowiedz na pytanie: czemu nie wyjedziecie do Turcji skoro tutaj jesteście tak szykanowani? Jakieś obawy, lęki? Ja na Waszym miejscu nie miałabym takich dylematów, zwłaszcza, gdybym miała jeszcze dzieci. WIęc?

Gość gość
Wiesz, to wszystko nie jest takie proste. jesteś związana z Turkiem, więc "oddzielasz" go od reszty Muzułmanów, dla reszty to jednak jedno i to samo. U mnie w pracy też jest Turek. Kiedyś żartowałyśmy (oczywiście nie w jego obecności), że to terrorysta. Wiem, że to nieładnie, ale tak się ludziom kojarzy. Niby wiem, że wszyscy ludzie sa różni, że nie można wszystkich wrzucać do jednego wora, ale ciągle gdzieś tam we mnie tkwi przekonanie, że to okrutne dzikusy. Muzułmanie zbyt rozpanoszyli sie w Europie (za naszym z resztą pozwoleniem), stąd w wielu osobach sporo niechęci do nich. Dodatkowo jeszcze ludzie podsycają tę nienawiść opowieściami o panoszeniu się Muzułmanów w innych krajach i ich okrucieństwach, gdy w imię wiary w Allaha mordują niewinnych. Nigdy nie zachowałabym sie w sposób obraźliwy wobec kogoś tylko dlatego, że jest Turkiem, ale nie będę poprawna politycznie i wole, gdy oni siedzą u siebie w kraju.

Gość gość
Autorko, niestety ale w oczy nikt ci nie powie, to jednak dla 99 Polaków Twój mąż to terrorysta i za nic nie przetłumaczysz. Ale nie ma się co ludziom dziwić, mało złego dzieje się przez islamistów?

Gość gość
jeśli chcesz pogadać to podaj mi swojego meila albo ja tobie?mam podobną sytuacje

Gość gość
hahaha dobrze, że Polacy za granicą są tacy z***bisci zawsze :P twój mąż uczy na uniwerku, kochacie się ty jesteś nauczycielką i to jest twoja zbrodnia na kafe bo tu same mopsiary po zawodówce i albo w chacie kapuchę gotują albo po domach chodzą i tipsy robią :P

Gość gość
Poza tym - haha, wcale się nie zdziwię jeśli niedługo w Turcji burki będą tak samo obiwiązkowe jak i w Kabulu, biorąc pod uwagę obecnego prezydenta i jego stosunek do ISIS orz wydarzenia sprzed pół roku. Także nie bądź taka hop do przodu, Autorko, bo nawet ich wejście do UE stoi pod znakiem zapytania właśnie przez turecki ruch radykałów, który - czy chcesz tego czy nie- ustępuje. Jesteś inteligentna raczej, więc przeanalizuj sobie sytuację, jaka miała miejsce w Egipcie, tam też było spokojnie. Do czasu.

Gość gość
yyy, nie ustępuje, tylko postępuje, przepraszam :D (to ja z 14:04)

Gość gość
gość dziś No to po co wyleciałaś z tymi burkami? TAK OGÓLNIE o muzułmanach? no ale błysnęłaś teraz Tak ogólnie to dziwna jesteś.... ogólnie oczywiscie :o serio tak ciężko myślisz? boję się wyjechać, bo przede wszystkim nie znam na tyle języka i nie mam zawodu który pozwoliłby mi tam pracować, nie mam tak koleżanek ani znajomych. Rodzina męża jest bardzo mała gdyby miał chociaż siostrę czy bratową ale jest jedynakiem.... masakra i wy mnie też tu nie oszczędzacie, jedziecie ostro z nagonką, a nic nikomu nie zrobiłam żeby mnie tak obrażać :(

Gość gość
Ustalmy jedno: jeśli ktoś o kwestii muzułmanów dyskutuje na poziomie "lubię/nie lubię", to może od razu zakończmy temat, bo tylko się kompromitujecie ukazując swoją totalną niewiedzę, ignorancję i beztroskę w tym temacie.

Gość gość
twój mąż uczy na uniwerku, kochacie się ty jesteś nauczycielką i to jest twoja zbrodnia na kafe xxx No nie bądź śmieszna, że bycie nauczycielką to takie wielkie życiowe osiągnięcie. :o

Gość gość
Moze czechow, ale oni nas nie

Gość gość
Co wy chrzanicie oddzielcie przede wszystkim Turków od arabów i tych wszystkich du/pistańczyków no litości! no a nawet w tych pozostałych krajach czy większość ludzi nie chce żyć normalnie? przecież ISIS tak samo muzułmanów morduje! Wiedziałyscie kretynki, ze król Jordanii osobiscie bombarduje samolotem pozycje islamistów, a islamiści nie mają skrupułów mordowac innych muzułmanów? co wy wiecie w ogóle, moze przestańcie telewizje dla gospoś oglądac i zainteresujcie się swiatem

Gość gość
No to po co wyleciałaś z tymi burkami? TAK OGÓLNIE o muzułmanach? no ale błysnęłaś teraz Tak ogólnie to dziwna jesteś.... ogólnie oczywiscie pechowiec.gif serio tak ciężko myślisz? x Tak, tak ogólnie o muzułmanach, bo muzułmanin to muzułmanin i jeśli przyjdzie mu decydować o tym, po jakiej stronie się opowiedzieć, to nie stanie po stronie Polaka, Ukraińca czy Włocha, a po stronie drugiego muzułmanina. Chyba to wiesz. A przy obecnej sytuacji w Europie to dość ryzykowne i niebezpieczne, nie uważasz? Nie, nie uważasz, bo dla ciebie Twój święty turecki jest najlepszy na świecie ❤️ Miałam koleżankę, wyszła za mąż za Algierczyka, przeniosła się tam razem ze swoim dzieckiem z pierwszego małż., a potem urodziła mu jeszcze dwójkę. Gadałam z nią na początku związku, mówiła, że Algieria to spokojny kraj, tam nie ma ekstremistów i radykałów, kobiety są głową rodziny. Dzisiaj minęło 5 lat od tej rozmowy, a ona siedzi w Polsce ze swoim najstarszym dzieckiem - dwójka pozostałych została z tatusiem, który tłukł ich matkę do tego stopnia, że odbijał ją tam jej brat z przyjacielem, bo nie była w stanie samodzielnie opuścić kraju, w takim była stanie fizycznym. Tak więc - słodkiego, miłego życia, bez odbioru 🖐️

Gość gość
masakra i wy mnie też tu nie oszczędzacie, jedziecie ostro z nagonką, a nic nikomu nie zrobiłam żeby mnie tak obrażać smutas.gif xxx Nikt cie nie obraża. Tłumaczymy ci, dlaczego ludziom muzułmanie się źle kojarzą i dlaczego twój maż spotyka się z takimi reakcjami.

Gość gość
po prostu jesteśmy nietolerancyjni czy ci się to podoba czy nie , guzik cie to obchodzi z jakich powodów, tak i już :)

Gość gość
14:12, a to tylko ISIS w świecie ekstremistów funkcjonuje?!?! Jesteście aż tak tępe, czy tylko udajecie?! :o :o ISIS to nowy stosunkowo twór, mający dwa lata około - wcześniej oczywiście nie było radykałów, terrorystów i problemu muslimskiego w Europie, nie? Idę stąd, bo wasza głupota mnie poraża po prostu 🖐️

Gość gość
chodzi o to że wiodą normalne życie a to ludzi boli no i dla większości kafeterianek po wiejskich zawodówkach i na utrzymaniu tesciowej to jest cierń w oku :D

Gość gość
gość dziś Dzisiaj minęło 5 lat od tej rozmowy, a ona siedzi w Polsce ze swoim najstarszym dzieckiem - dwójka pozostałych została z tatusiem, który tłukł ich matkę do tego stopnia, że odbijał ją tam jej brat z przyjacielem, bo nie była w stanie samodzielnie opuścić kraju, w takim była stanie fizycznym. Tak więc - słodkiego, miłego życia, bez odbioru lapka.gif X I bardzo dobrze. Taki los powinien spotkać każdą Polkę, która dopuści się zdrady plemienia.

Gość gość
bo mamy dosc ciapatych w europie rozumiesz? ty mieszkasz w polsce i chyba nie wiesz co sie dzieje za granica. Doswiadczylas kiedys "tolerancji" ze strony ciapatych? Chyba nie. A ja owszem, jak i wiele innych osob w takich krajach jak UK, DE, kraje skandynawskie. Ja nie chce by w Polsce bylo tak jak na zachodzie, by jakis ciapaty plul na widok dziewczyny ubranej w bluzke na ramiaczkach, by ciapaty klekal w pracy i sie modlil podc\as gdy ty musisz racowac badz wyrzucal ci jedzenie bo jest ramadan i trzeba poscic:O Poki co to ciapaty w Polsce predzej w gebe dostanie niz pozwoli sobie na taka bezczelnosc i tak powinno pozostac. A skad ich sie tak namnozylo na zachodzi? Bo poznaja durne polki, robia dzieci i sprowadzaja swoje rodziny. I niech zgadne twoje dziecko pewnie tez jest muzlmaninem. Do Turcji sie boisz jechac bo w razie czego mezus da ci w pysk i dzieciaka nie zobaczysz. Ale jak tab bardzo chcesz zyc z ciapatym to zyj u niego i ponos konsekwencje swoich wyborow.

Gość gość
Muzułmanin to muzułmanin, nawet jeżeli zachowuje się normalnie, to zawsze może pojawić się jakiś Bin Laden, który wypierze mu mózg, a on rzuci sie z maczetą na pierwszego lepszego przechodnia, tylko dlatego, że wyznaje inną hierarchię wartości. Przecież w Afganistanie tez ludzie kiedyś żyli normalnie, kobiety pracowały, miały swoje prawa i nie były niewolnicami.

Gość gość
14:12 "i jeśli przyjdzie mu decydować o tym, po jakiej stronie się opowiedzieć, to nie stanie po stronie Polaka, Ukraińca czy Włocha, a po stronie drugiego muzułmanina. Chyba to wiesz" xxx Ukrainiec, Polak, Włoch kontra muzułmanin hahaha padłam :P debilka nie rozróżnia narodowości od wyznania :D Ja jednak zawszę staję po stronie ludzi mądrych niezależnie od narodowości czy wyznania i to się dla mnie liczy, no ale jeżeli wolisz pogłaskać pijaka Zdzicha niż podać rękę lekarzowi Mehmedowi, bo muzułmanin to bandyta to twoja sprawa. Autorko no cóż, kijem Wisły nie zawrócisz :)