Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość gość
MMartha dziś autorkousmiech.gif sama widzisz jaka"dzicz " i z kim chcesz dyskutowac ?milego dniausmiech.gif X A to dlaczego "dzicz"? Bo ośmieliła się posiadać poglądy inne od Twoich idiotko?

Gość gość
dziś ale czemu ja mam odpowiadać za wszystkich muzułmanów w europie, na świecie i czemu mój mąż ma odpowiadać? To jest sposób wg ciebie? Jak cię skrzywdzi facet w okularach to w zemście dasz mordę przypadkowemu innemu okularnikowi? tak masz dość ciapatych a oburzasz się jak w europie mają dość polaków, jak nas w UK krytykują, jak premier uderza w polskich imigrantów i to juz jest be tak?

Gość gość
Gdybyście wy wszyscy miłośniczki muzułmanów i piewczynie tolerancji przeczytały coś więcej z historii niż tylko 2 strony podręcznika do klasy II gimnazjum to wiedziałybyście, że religia taka jak islam jest bardzo często wyznacznikiem przynależności narodowej - tak, tak, narodowej. Podpowiedź - Bałkany i historia Serbów i Bośniaków. Miłego czytania.

Gość gość
gość dziś Muzułmanin to muzułmanin, nawet jeżeli zachowuje się normalnie, to zawsze może pojawić się jakiś Bin Laden, który wypierze mu mózg, xxx a chrzescijanin to chrześcijanin zawsze moher, zawsze katol krzyczący GDZIE JEST KRZYŻ, pijak i brudas :) taka twoja logika kobieto :P

Gość gość
gość dziś Gdybyście wy wszyscy miłośniczki muzułmanów i piewczynie tolerancji przeczytały coś więcej z historii niż tylko 2 strony podręcznika do klasy II gimnazjum to wiedziałybyście, że religia taka jak islam jest bardzo często wyznacznikiem przynależności narodowej - tak, tak, narodowej. Podpowiedź - Bałkany i historia Serbów i Bośniaków. Miłego czytania. X Polki nie mają bladego pojęcia o historii Polski, ale wszystkie miłośniczki muzułmanów doskonale znają historię krajów, z których pochodzą ich wspaniali, muzułmańscy partnerzy. Wszystko zgodnie z założeniem, że co polskie jest "be", a co obce jest "cacy".

Gość gość
też Ci mogę polecić kilka książek... bardziej życiowych... "Spalona żywcem" mój numer jeden :) "Mój Pan i władca" albo "Kobieta z kamienia" :) miłej lektury!

Gość gość
autorko jestes glupia ignorantka i dlatego nie rozumiesz problemu. Porownujesz ciapatych do polakow za granica? a coz my takiego robimy w porownaniu do nich? polacy zanizaja place, zabieraja niby prace a ciapaci? zdejmij rozowe okulary i przejrzyj na oczy, ale widac ze jestes prosta kobieta, ktora pewnie poza Polska i Turcja nigdzie nie byla, a nawet jesli byla to na tyle krotko ze problemu nie poznala. I nie, twoj maz nie musi odpowiadac za innych, ale obecnie europejczycy sa tak w****ieni na ciapatych ze jest nam wszystko jedno czy twoj maz to dobry czlowiek czy nie, niech zyje w swoim kraju, my mamy dosc jego i jemu podobnych. Tak naprawde to nigdy nie wiadomo czy twoj ciapaty to taki europejski jest, w razie czego pewnie szybko by cie w szmaty owinal i kazal sie klaniac 5 razy dziennie Allahowi.

Gość gość
gość dziś Muzułmanin to muzułmanin, nawet jeżeli zachowuje się normalnie, to zawsze może pojawić się jakiś Bin Laden, który wypierze mu mózg, a on rzuci sie z maczetą na pierwszego lepszego przechodnia, tylko dlatego, że wyznaje inną hierarchię wartości. Przecież w Afganistanie tez ludzie kiedyś żyli normalnie, kobiety pracowały, miały swoje prawa i nie były niewolnicami. xxx a chrzescijanom to też można sprać mózgi, bo Polska przed wojną była perełką, a po wojnie zamiast się odrodzić jak zachodnie bogate wolne kraje to zrobiło się siedlisko NKWD gnebiące kiedyś wolnych ludzi, wsadzające do więzień za odmienne poglądy, mordujące tysiące ludzi w stalinowskich więzieniach pod rzadami terroru hehe ale se POLACY dali sprać mózgi :D Tym polakom to też wierzyć nie można, bo tacy normalni byli, a zrobili im PRL na 50 lat - ciekawe co? Durna jesteś babo :P

Gość gość
A ja nie oceniam autorki i to ze ma męża innej narodowości . Nie zwracam uwagi na takie szczegóły gdybym mijala go na ulicy nie zwrocilabym pewnie uwagi i szla w swoja stronę . Jestem tolerancyjna wobec takich ludzi bynajmniej akceptuje ich w "naszym życiu" niech sobie będą jesli nie szkodzą . W Polsce zawsze wielki problem bo murzyny, araby przyjeżdżają do polski. Ale jak Polak pojedzie za granice to juz ok ma prawo bo za chlebem jedzie . Nie raz Polak więcej wsi za granica pokaze niż taki turek czy murzyn

gość dziś swoim wpisem utwierdzilas mnie:))ze nie ma z toba o czym pisac:)polecam "nervosan"Pa

Gość gość
MMartha ... normalny wpis, co masz za problem?

Gość gość
miłośniczka muzułmanów? bo zakochałam się w CZŁOWIEKU i z tym CZŁOWIEKIEM zyję? jaki on miał wpływ na to gdzie się urodził? gość dziś ty jesteś totalna ignorantką i prostaczką, bo ja nie patrze na jakiś ogół jakbym tak miała patrzeć to nienawidziłabym wszystkich mężczyzn, bo jeden z nich zgw/ałcił moją koleżankę, piszesz ONI i ONI robią to, a tamto dlatego mam przyjmowac obelgi i uważać to za normalne, że tak się mówi o moim mężu?

Gość gość
a chrzescijanin to chrześcijanin zawsze moher, zawsze katol krzyczący GDZIE JEST KRZYŻ, pijak i brudas usmiech.gif taka twoja logika kobieto xxx Wiesz, niektórzy tak rozumują. Poza tym moher krzyczący "Gdzie jest Krzyż" nie jest niebezpieczny dla innych, a jedynie godny pożałowania. Niestety, jak napisał ktoś wcześniej, obecnie przez Europe przewala się fala niechęci do islamistów i mąż autorki padł jej ofiarą. I nie ma nic do rzeczy, że Turcja jest mało zradykalizowana, bo to może się zmienić niemal z dnia na dzień jak pokazuje chociażby przykład Afganistanu czy wcześniej Iranu. Pewnie niemal każda czytała książkę w stylu "Tylko razem z córką", gdzie muzułmanin żyjący od wielu lat na Zachodzie czy w Stanach, odrzucający swoja religię, po przyjeździe do ojczyzny zmieniał sie o 180 stopni. Nie wiem czy to pojedyncze przypadki czy norma, ale patrzymy na tych ludzi przez pryzmat takich pozycji.

Gość gość
W Polsce zawsze wielki problem bo murzyny, araby przyjeżdżają do polski. Ale jak Polak pojedzie za granice to juz ok ma prawo bo za chlebem jedzie . Nie raz Polak więcej wsi za granica pokaze niż taki turek czy murzyn xxx otóż to! i to nie ciapaci zabieraja polakom prace tylko nasz rząd posrany sprzedał co się dało, rozwalił co się dało, a teraz ludzi na siebie napuszcza i każe się bic o okruchy z pańskiego stołu

Gość gość
Bo są wychowywani w zupełnie innej kulturze, z zupełnie innymi poglądami, innym myśleniem i systemem wartości co w Polsce zdarza się i owszem ale tylko i wyłącznie w poszczególnych/patologicznych przypadkach. Z muzułmanina nie wykorzenisz jego przynależności. To co zostało mu narzucone, zostanie i nawet jak będziesz księżniczką z 1000 i jednej nocy tego nie zmienisz.

Gość gość
Byłaś w Turcji? Myślisz, że tam europejskie dziewczyny są traktowane lepiej niż muzułmanie u nas? Tam nie kończy się na uprzedzeniach moja droga...

Gość gość
a chrzescijanom to też można sprać mózgi, bo Polska przed wojną była perełką, a po wojnie zamiast się odrodzić jak zachodnie bogate wolne kraje to zrobiło się siedlisko NKWD gnebiące kiedyś wolnych ludzi, wsadzające do więzień za odmienne poglądy, mordujące tysiące ludzi w stalinowskich więzieniach pod rzadami terroru hehe ale se POLACY dali sprać mózgi smiech.gif Tym polakom to też wierzyć nie można, bo tacy normalni byli, a zrobili im PRL na 50 lat - ciekawe co? Durna jesteś babo jezyk.gif xxx Była perełką? Nie bądź śmieszna. Tak nam sie teraz wmawia, ale to nie do końca była prawda. Pewnie, że stworzono wiele, ale nie był to kraj mlekiem i miodem płynący. Pewnie w ramach tego dobrobytu i jedności narodowej zamordowano prezydenta. Polska nie odrodziła sie jako bogaty wolny kraj z powodu Jałty. Stalinowski system, przemoc i terror zostały wniesione na bagnetach Armii Czerwonej. Ale nie o tym temat.

Gość gość
MIŁEGO ŻYCIA :D Mężczyzna pod każdym względem przewyższa kobietę: ...niewiasty postępować powinny ze wszelką, przystojnością, a mężowie tak samo z niemi, ale mężowie mają stopień wyżej nad niewiastami (2:228). Kobieta jest istotą pustą i bezmyślną: Czyż powiedzą, że Przedwieczny jest ojcem tak wymyślnego stworzenia jako jest córka, której młodość przebiega na ubieraniu się i przyozdabianiu i która zawsze spiera się bezzasadnie? (43:17). Kobieta nie jest zdolna do samodzielnego życia bez pomocy mężczyzny: Mężczyźni mają pierwszeństwo nad kobietami, ponieważ Bóg dał im wyższość nad niemi i wyposaża je przez mężczyzn (4:38). Kobieta musi być posłuszna mężczyźnie i może być zmuszona do tego biciem, jeśli inne środki okażą się niewystarczające: Żony powinny być posłuszne, zachowywać tajemnice mężów swoich, gdyż pod ich straż niebo je oddało; mężowie doznający ich nieposłuszeństwa, mogą je karać, zostawić w osobnych lożach, a nawet bić je; uległość niewiast powinna dla nich być ochroną od złego z niemi obchodzenia się (4:34). We współczesnych tłumaczeniach Koranu słowo „bić” jest tłumaczone jako „odsuwać się (od nich)”. Kobiety muszą zakrywać ciała, a według niektórych interpretacji także twarze (jednak w samym Koranie nie ma dosłownego nakazu zakrywania twarzy ani włosów): Powiedz wierzącym kobietom, żeby spuszczały skromnie swoje spojrzenia i strzegły swojej czystości; i żeby pokazywały jedynie te ozdoby, które są widoczne na zewnątrz; i żeby narzucały zasłony na piersi, i pokazywały swoje ozdoby jedynie swoim mężom lub ojcom, albo ojcom swoich mężów, albo swoim synom lub synom swoich mężów, albo swoim braciom, albo synom braci, lub synom swoich sióstr; lub ich żonom, lub tym, którymi zawładnęły ich prawice; albo swoim służącym spośród mężczyzn, którzy nie są owładnięci pożądaniem cielesnym; albo też chłopcom, którzy nie poznali nagości kobiet (24:31). Muzułmanka nie może poślubić „niewiernego”, podczas gdy muzułmanin może pojąć za żonę żydówkę, chrześcijankę lub czcicielkę ognia (2:221). Mężczyzna może (poza okresem menstruacji i okołoporodowym) zawsze wymagać od żony współżycia seksualnego: Wasze żony są to wasze pola, uprawiajcie je, ilekroć wam podobać się będzie (2:223). Kobieta dziedziczy znacznie mniej majątku, niż mężczyzna: Bóg ci zaleca; abyś podzielając majątek swój między swe dzieci, synom dwa razy tyle dawał, co dajesz córkom (4:12). Kobieta ma przed sądami mniej praw, niż mężczyzna: Niech wezmą dwóch ludzi za świadków, albo w niedostatku jednego lub dwie niewiasty, wybrane według waszej woli; jeżeli by jedna z nich pomyliła się przez zapomnienie, druga jej przypomni prawdę (2:282).

Gość gość
Pewnie niemal każda czytała książkę w stylu "Tylko razem z córką", gdzie muzułmanin żyjący od wielu lat na Zachodzie czy w Stanach, odrzucający swoja religię, po przyjeździe do ojczyzny zmieniał sie o 180 stopni. xxx tak wiem o co chodzi :) ale o czytanie książek to większości kafeterianek ne posądzam raczej :P Natomiast tam była rodzina i kultura muzułmańska, a rodzina mojego męża nie jest taka i nigdy nie była, jego mama była tu w Polsce w młodości na stypendium na akademii medycznej i w klinice i tato też. Normalnie się ubierają i tak jak mówiłam piją alkohol (teściowa kolekcjonuje sobie wina z podróży nawet) a co do nakazów i zakazów islamu to zawsze mówią, że jak przyjdzie czas to Bóg ich osądzi i to jest tylko ich sprawa.

Gość jedno pytanie do autorki
jakiego wyznania jest twoje dziecko?

Gość gość
Jak mu tak rzekomo na tobie zależy i jest taki cudowny zaproponuj mu przejście na chrześcijaństwo i zastanów się poważnie dlaczego odmówił.

Gość gość
Dzieci z małżeństwa muzułmanina z „niewierną” muszą być wychowywane w islamie.

Gość gość
Polska nie odrodziła sie jako bogaty wolny kraj z powodu Jałty. Stalinowski system, przemoc i terror zostały wniesione na bagnetach Armii Czerwonej. xxx No właśnie, a nie dlatego, że było pranie mózgów jak to twierdził ktoś o Afganistanie, że było normalnie tylko przez to że są muzułmanami to się tak stoczyli i Polska tak jak Afganistan została pognebiona przez debili o tym pisałam ale widzę, że analogiczne myślenie i rozumienie kontekstu jest ci obce :o Porównałam te dwie sytuacje, bo ktoś kto tak napisał o Afganistanie to zwyczajny kretyn skoro mysli, ze Afgańczycy z powodu religii dali sobie to wcisnąć! Po prostu ktoś ich pognebił jak nas swego czasu i nasza religia nie miała nic do rzeczy jak się znalazło paru szajbusów finansowanych przez USA i ZSRR

Gość gość
14:30 czytalam spalona zywcem, polecam ksiazke "Tysiac wspanialych slonc" mozna sie poryczec czytajac to, jak kobiety tam sa traktowane jak nic. Zeznania jednego mezczyzny to zeznania dwoch kobiet....kobiety sa jak niewolnice. Mniej warte od krowy bo krowa na siebie zarobi mlekiem.

Gość gość
Moje dziecko jest ochrzczone ale mój mąż umywa od tego ręce i na początku już mi powiedział, że mam go w żadne religie nie wciągać, bo on w Boga i tak nie wierzy

Gość gość
mam kolegę,który jest Ormianinem i o Turkach wypowiada się nie najlepiej...są chamscy,roszczeniowi i wrogo nastawieni do świata. Najgorsze bydło razem z innymi muzułmanami. Będąc w Polsce się maskują ale jak tylko pojedziesz tam mieszkać pokaże Ci kto rządzi. Nie życzę Ci źle ale nie jedna się już przejechała na ich ogromnym sercu. Osobiście też znam kilku Turków i też nic dobrego o nich nie mogę powiedzieć....masakra jakaś

Gość gość
gość dziś o czym ty piszesz kobieto? Nie żyjemy wg Koranu podobnie jak ty nie żyjesz wg Biblii, moja droga poczytaj sobie co święty Paweł z Tarsu pisze o kobietach to ci mina zrzednie, a co do prawa to ani w Turcji ani w Polsce nie obowiązuje prawo koraniczne.

Gość gość
Już zaczął tobą dyrygować przy chrzcie dziecka... powolutku :) tak się zaczyna :D Jak nie Koran to co? Skoro dominującą religią jest islam.

Gość gość
No co mnie obchodzą jakieś rzewne historie co mi chcecie tym udowodnić? czytałam różne książki na ten temat i co mam znienawidzić rodzinę męża albo jego samego, bo W KSIĄŻCE NAPISALI? Ja mam tę rodzinę i na niej się skupiam nie widzę żeby teściowa była upodlona chyba, że jej się makijaż popsuje (straszna jest pod tym względem ale nie o tym teraz)

Gość gość
jeśli chodzi o turków to znam rodzinę turecką (mieszkam za granicą), któzy są naprawdę mało radykalni, ich córka ma 26 lat, męża turka i boje np. palą papierosy, ta dziewczyna ubiera sie naprawdę odważnie, latem dekolt, krótkie spodenki. Jej mama natomiast bardziej stonowanie się ubiera, ale to też pewnie z racji na wiek. Piją alkohol, sama piłam z nimi kilka razy:D są bardzo towarzyscy i otwarci.