Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość gość
09:07 to tak jak wśród Polaków :P ze świecą :P

Gość gość
taaa, bo wśród Polaków to same miski i mistery z doktoratem :P zwłaszcza na kafe gdzie co drugi temat brzmi: mieszkam z teściową, jestem gruba, pracuję w biedronce :P hahahaha padłaaaam!

Gość gość
To ty się nie zesr/raj podwójnie, bo masz dwa obywatelstwa, łaaaał, światowo. Szkoda że mózgu nie masz ani jednego, syfiaro :)

Gość gość
kompleksy widzę masz spore, bo dla mnie to nie jest żadne halo, że mam dwa obywatelstwa i nie robię z tego ideologii, że "światowo" :) widzę, że przerasta cię życie z ludźmi w zgodzie i szanowanie drugiego człowieka za to jaki jest, a nie gdzie się urodził. Dużo zdrówka życzę, ziółek się napij na uspokojenie ksenofobiczna rasistko i poliż portrecik hitlerka który wisi nad twoim łóżkiem

Gość gość
Och, ach, mistrzyni ciętej riposty :D Zwyciężyłaś w dyskusji z anonimowym hejterem na forum dla gimbów - lepiej ci? Samoocena skoczyła? Gratki, królowo Jordanii :D

Gość gość
Nie mam nic do Turków jako kolegów, ale nie chciałabym by tu mieszkali. Moi znajomi tureccy też wydawali się fajni na pierwszy rzut oka dopóki nie okazało się, ze ich matki nie są kurami domowymi bo chcą, ale dlatego, ze tatusiowie zabraniają im iśc do pracy :) I jeszcze te teksty "chciałbym, żeby moja żona nie była taka gruba jak moja mama" a jaka ma być ejgo mama jak musi na doopie w domu siedziec? I to mówi chłopak z Istambulu - Bostanci. Co do tych mniej wykształconych Turków polecam pójść do sklepu tureckiego w DE. Posłuchać, popatrzeć... Burki niby nieobowiązkowe, ale każda ma :(

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
gość dziś no ale jak to się ma do docinek w stronę autorki, która pracuje i żyje normalnie z mężem w dodatku ma ochrzczone dziecko? to znaczy, że mamy za karę też im dowalać?

Gość gość
I co, Tunezja to może też nowoczesny kraj bez tych ciapatych terrorystów? :o

Gość gość
ale do kogo to pytanie? czy ja coś mówię na temat danego kraju albo czy kogoś namawiam na wyjazd do muzułmańskich krajów, czy namawiam do przejścia na islam? Czy komuś wciskam tę kulturę? Sama jej nie przyjęłam i mój mąż też nie bardzo, zresztą on to tylko matma. Ja sobie normalnie żyję niczego od nikogo nie żądam tylko przykro mi gdy nas ktoś szykanuje za to, że... no właśnie za co? a wy mi tu wylatujecie z jakimis masakrami, historiami romansów z arabami i w ogóle o tym jacy to "ciapaci" są jakbym wam co najmniej robiła jakies fanatyczne agitacje. No i dobra są jacy są tylko nie wiem co mam z tym wspólnego i czemu mamy za to obrywać. No teraz przynajmniej rozumiem czemu nikt nie chce nas poznać osobiscie zanim się wypowie i nas osądzi :( Jedziecie po całości żeby sobie zwyczajnie ulżyć, bo żadna z was nie ma odwagi żeby jechać do Iranu czy Afganistanu i tam się pluć to chociaż w Polsce pokazujecie jakie jesteście kozaczki i jak machacie szabelką. Faktycznie nie ma się czym przejmować.

Gość gość
Autorko no ale tak to właśnie działa - większość muzułmanów zasłużylo sobie na negatywną opinię a obrywaja wszyscy, trzeba się zgrymas liczyć wchodząc w związek kulturowo mieszany. Urodzilas się wczoraj czy jak? Naiwnością jest oczekiwanie ze wszelkie streotypy znikną bo ty wyszlas za w miarę cywilizowanego muslima, tak to nie działa.

Gość gość
fajnie autorko, że do tego doszłaś :P Ludziom nie dogodzisz, a cebulandia pozostanie cebulandią na zawsze. Skup się na przyjaciołach i znajomych których macie, a z rynsztokiem nie ma co dyskutować :) Moim sąsiadom przeszkadza, że żyję z mężczyzną bez ślubu i mamy dzieci. Oczywiście mamy cywilny ale jak wiadomo dla moher-ćwoka TO NIE ŚLUB :P nie ty jedna jesteś na celowniku, nie wlewaj sobie :P :P

Gość gość
edziecie po całości żeby sobie zwyczajnie ulżyć, bo żadna z was nie ma odwagi żeby jechać do Iranu czy Afganistanu i tam się pluć x A po co któraś miałaby tam jechać i się pluć? Niech sobie siedzą u siebie i dymają kozy jeśli lubią, nic mi do tego. Ale wara od mojego kraju, moich dzieci, mojej kultury, mojej choinki w przedszkolu, moich odkrytych ramion na dyskotece. Będę się pluć u siebie, bo mam prawo stawać w obronie swojej kultury. Także z lekka z du/py to twoje rzucanie się. Dotyka was niesprawiedliwość - ok. Jeśli chesz to zmienić, niech twój mąż sobie wytatuuje na czole "nie praktykuję islamu". Wiesz, wśród SSmanów też byli prawi ludzie, którzy po prostu wykonywali rozkazy, bo inaczej straciliby własne życie. Ale nikt jakoś nie kazał ani nie nakazuje ogarniać współczuciem i zrozumieniem całej społeczności tych zwyrodnialców 🖐️

Gość gość
"w miarę cywilizowanego" no jasne, przecież wasze opasłe spocone Wieśki zawsze będą ponad nimi choćby ten muslim był niewiadomo jak zaje/bisty a jedyne co go łączyło z tym narodem to miejsce narodzin i kolor skóry hahahaha :P sama widzisz autorko z kim przyszło ci dyskutować :P nie przejmuj się bo jak widać nie masz kim :)

dzichad i zabijanie to podstawa koranu , w koranie jest sura o nazwie łupy ale nie ma sury o nazwie pokuj to własnie wykłada sie na al azhar university cairo Al-Azhar – teologiczna uczelnia muzułmańska w Kairze. Medresa przy meczecie Al-Azhar jest najsłynniejszą uczelnią w świecie muzułmańskim dżihadu polegającego na ściganiu niewiernych i zwalczaniu ich na ich własnej ziemi nawet jeśli nie dokonali oni aktu agresji. Niektórzy uczeni posunęli się do uznania ten typ dżihadu za bezprawnym, podczas gdy inni utrzymują, że jest nie tylko zgodny z prawem, ale też pożądany. Bez względu na te dysputy, nie ma żadnej wątpliwości, że ofensywny dżihad nie jest całkowicie zakazany, albowiem dwie szkoły [prawodawstwa islamskiego] orzekły, że dżihad ofensywny jest dozwolony w celu zabezpieczenia granic islamu, a także aby rozszerzyć religię wśród ludzi w przypadkach, w których rządzący na to nie zezwalają, jak czynił to faraon wobec dzieci Izraela, a wreszcie po to, by usunąć każdą inną od islamu religię z Półwyspu Arabskiego. (…)” Innymi słowy, dżihad ofensywny jest dozwolony jeśli rząd danego państwa przeciwstawia się islamizacji społeczeństwa i w takim przypadku muzułmanie mogą wypowiedzieć wojnę.

Gość gość
Autorko, na poprzedniej stronie Rukola ładnie ci wszystko opisała jak to działa. czemu się nie odniosłaś do ani jednego jej zdania? wyrywkowo odpowiadasz na to, co c***asuje zasłaniając się tym, że się po tobie niemerytorycznie jedzie. Pytam, bo udzielałam się na pierwszej stronie a potem Rukola napisała wszystko, co też ja uważam -czekałam co jej odpowiesz i się nie doczekałam. Przecież ona czarno na białym ci napisała o co w tym chodzi nie atakując cię tylko wyjaśniając jak działa ta machina. I co? I nic.. A ponoć jesteś wykształconą osobą, więc jak mniemam - i inteligentną. A o tych, co piszą o Polakach per cebulaki... Życzę ci kochaniutka poobcowania z przeróżnymi muzułmanami przez choćby tydzień, w pracy na przykład. Albo zapraszam na takie wyjście na imprezę - zaszalej, załóż obcasy i krótką sukienkę i idź w ich środowisko (czyli tam, gdzie będzie ich dwóch i więcej). Pogadamy złotko ;) 🖐️

Gość gość
Czy ja albo mój mąż namawiamy kogos na tę kulturę? czy ktoś z nas chce zabrać wam choinkę? Sama mam choinkę, bo jestem katoliczką i dziecko ochrzciłam mimo, że mąż raczej chciał wychować dziecko bez żadnej wiary w ateizmie. No właśnie o tym PLUCIU mówiłam. Żyję normalnie, nikogo nie krzywdzę ale zawsze jakiś jełop musi wynaleźć jakieś problemy które niby ja stwarzam :o niby ja Ci choinke zabieram.... nie rozśmieszaj mnie :o

nazizm i islam jest podobny i dla tego niemcy mieli jednostki wafen ss składajacych sie z muzułmanów W kierownictwie SS pojawiły się opinie, że islam bardzo przypomina narodowy socjalizm.W rekrutacji do nowej jednostki pomocny był wysoki duchowny muzułmański Wielki Mufti Jerozolimy Mohammad Amin el-Husseini. Był on przywódcą antyżydowskiej i antybrytyjskiej rewolty w Palestynie w 1936 r. i w czasie wojny przebywał w Niemczech. Wsparł on religijnie i propagandowo tworzenie dywizji muzułmańskiej.

Gość gość
polaki-cebulaki........... a ty pewnie polska Angielka na zmywaku za 2 funty / godzinę? :D :D jakieś argumenty może za co i po co ich szanować? Jako społeczeństwo, jako ogół? Rozumiem, że autorka wyrozumiale patrzy na każdego dresa po 22giej w bramie - przecież nie każdy musi być gwałcicielem, złodziejem, chlejusem czy zadymiarzem, nie? :D Pewnie podchodzisz do takich i pytasz o godzinę? :D Ile wy macie lat? 13? Bo rozumujecie jak niedojrzałe gimnazjalistki, doprawdy. I nie mylcie dwóch rzeczy :o Tego, że ktoś jest niewyżytą, ciekawską moherową babą, która obgaduje każdego, kto żyje wg niej niestandardowo z tymi, którzy nie akceptują muzułmanów, przez których giną tysiące ludzi dziennie na całym świecie, W TYM wielu europejczyków, którzy są bogu ducha winni :o Jeśli nie widzicie tej różnicy i stawiacie muzułmanina na równi z hinduską czy konkubinatem, no to faktycznie nie mamy o czym gadać, bo nie kumacie istoty problemu.

a wiesz co sie działo na ukrainie wołyniu ukrainki zabijały swoich mezów polaków sasiad ukrainiec zabijał sasiada polaka

Gość gość
merkaba co ty mi z koranem wylatujesz? przecież my go nawet w domu nie mamy? mój mąż raz czytał z babcią jako dziecko ale wychowali go rodzice bez żadnej wiary i taki pozostał. Czemu wkładacie mi to przysłowiowe dziecko w brzuch!? Ja nikomu nie wciskam tej kultury, bo sama jej nie przyjęłam, a wy dalej jak najęte świry i fanatyczki. Zgadzam się, że islam sam w sobie to jakiś kosmos i nie pojmę go nigdy a jedyne co mam z nim wspólnego to to, że wyszłam za kogoś kto urodził się w Turcji. xxxxxxx dziś dokładnie zrozumiałam co napisała rukola jedziecie po nas, BO TAK :)

Gość gość
ale wy faktycznie jak posrane katarynki o islamie przecież ewidentnie jej facet jest antyreligijnym Turkiem ateistą z nosem w książkach i tą swoją pracą (i już wy tam na pewno wiecie, że łon bumbę wam podłoży) i ja ją rozumiem, że jej przykro gdy durne je/bce po nich jadą za to, że W Syrii coś tam, a w Bagdadzie srośtam :o

Gość gość
niby ja Ci choinke zabieram.... nie rozśmieszaj mnie x a kto ci KU/R/WA/ pisze, że ty choinkę zabierasz?!?!?!?!?!?!? Piszemy o tym, że żyjemy w świecie STEREOTYPÓW, bo tak ten świat jest już zbudowany ale muzułmanie w przeciwieństwie do wszystkich innych normalnych, cywilizowanych nacji nie robią jako społeczeństwo NIC by swój stereotyp odmienić :o :O :O Rozumiesz to czy nie?! Nikt nie pisze tego do ciebie personalnie :o :O Chciałaś wiedzieć co zawiniliście, no to ci już 500 osób tu napisało: wy nic, ale społeczeństwo i kultura z jakiej wywodzi się twój mąż ma swoje za uszami i kontynuuje tę tradycję i dlatego padacie ofiarą nietolerancji. W złym miejscu się osadził, proste. Czego ty się spodziewałaś? :o Zresztą juz nie przesadzaj , bo piszesz tak, jakby was kamieniami obrzucali codziennie :o Faktycznie WIEEEEELKA nietolerancja, kiedy Turek dostaje etat na uniwersytecie podczas kiedy młodzi wykształceni Polacy spieprzają zagranicę, bo nie ma dla nich pracy :o Sąsiadką i przypadkowymi ludźmi na ulicy się przejmujesz? Więc chyba nie masz prawdziwych problemów :o :o A jeśli faktycznie wam tak źle, jesteście prześladowani i szykanowani - Turcja na pewno przyjmie was z otwartymi ramionami, język to żadna bariera, masz native speakera w domu. Nikt was tutaj na siłę nie trzyma. Świata nie zmienisz i albo się z tym pogodzisz, albo jedźcie tam, gdzie będziecie mile widziani. Co mamy ci napisać? "Oh, jaka szkoda, masz tak cudownego męża a taka niesprawiedliwość was spotyka?" ? No może i tak jest, ale co z tego? Jest szykanowany tak samo jak grubasy, łysi, piegowaci, ci z trądzikiem, łuszczycą, tak jak ci , co w towarzystwie nie piją i tak jak matki które nie chcą od początku karmić piersią oraz jak prawiki bez dziewczyny w wieku lat 17tu. Żaden ewenement, żaden wyjątek od reguły. TAKI JEST ŚWIAT i jako dorosła osoba chyba powinnaś sobie zdawać z tego sprawę 🖐️

Gość gość
Dobra, ja odpadam z dyskusji, myślałam, że polonistka nie ma problemów z czytaniem ze zrozumieniem ale widzę, że jednak ma. Jeśli po tym, co napisała Rukola ty piszesz, że "jedziecie po nas BO TAK", no to cześć, nie będę jak debilowi tłumaczyć tego samego po dwieście razy, zwlaszcza po zwięzłej, konkretnej i rzeczowej wypowiedzi Rukoli 🖐️))))

Gość gość
nie no jasne, możecie po nas jechac personalnie, bo was usprawiedliwia ogół :)

Gość gość
W odniesieniu do tytułu tematu: Łatwego życia w Polsce to nie ma wdowa z tróją dzieci, której nie stać na pół tony opału na zimę. Łatwego życia w Polsce to nie ma absolwent dobrej uczelni, dla którego nie ma etatu, poza tym w Biedronce, i musi uciekać za chlebem zagranicę. Łatwego życia nie mają w Polsce rodzice dzieci chorych na nowotwory, bo wszystkie koszty leczenia muszą pokrywać z własnej kieszeni. Więc nie chrzań autorko o tym, że ktoś się na was źle spojrzał, że ktoś coś szepnął pod nosem, że ktoś zaśmiał się z koloru skóry twojego męża. Nie masz problemów, tyle ci napiszę. Nie masz problemów, więc dziękuj za to Bogu, że żyjesz w kraju, który daje ci pracę, dom, zdrowie i poczucie bezpieczeństwa. A jeśli bezpieczna się nie czujesz - idź na policję. A tak konkretnie (bo nie napisałaś) - to co wam utyskują? Co komentują? To jak wygląda? To skąd jest? Człowiek inteligentny będzie ponad to. Przestudiuj sobie życiorys Edelmana, jakie go życie w Polsce spotkało, co o nim mówiono mimo jego zasług, co przeżył, jak go szykanowano, co przeżył w więzieniu z racji swojego pochodzenia. A ty tu wyskakujesz z tym, że "nie mamy tu łatwego życia". To się przeprowadź. Niekoniecznie do Turcji. W Niemczech, Anglii czy Skandynawii mąż będzie czuł się jak u siebie, Arabów i Turków jest tam więcej niż rodowitych mieszkańców.

Gość gość
Autorko, to może inaczej: co chciałabyś usłyszeć/przeczytać?

Gość gość
Rzeź Ormian jest drugim po Holocauście, najlepiej udokumentowanym i opisanym ludobójstwem dokonanym przez władze państwowe na grupie etnicznej w czasach nowożytnych. zgineło około 1,5 mln ludzi.

Gość gość
Jean Alcader: Islam nie jest nową religią Pierwszym kluczem do zrozumienia islamu jest dotarcie do jego korzeni. Islam wywodzi się z sekty, herezji judeo-chrześcijańskiej pierwszych wieków - ebionitów Ebionici (nazarejczycy) uważali się z jednej strony za żydów, gdyż dokładnie przejęli ich tradycje, lecz w rzeczywistości nimi nie byli, ponieważ uznawali Jezusa jako proroka, którego żydzi odrzucili. Z drugiej strony uważali się również za chrześcijan, gdyż uznawali Jezusa za proroka, niestety nie mogli nimi być, ponieważ odrzucali Jego bóstwo. Św. Hieronim w korespondencji ze św. Augustynem napisał: „Uważają się za żydów i chrześcijan, ale w rzeczywistości nie są ani jednymi ani drugimi”