Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość Jakie to żenujące
Dziwi mnie że założyłaś taki temat.Każdy ma prawo mieć własny pogląd .Osobiście nie cierpię muzułmanów, wręcz się ich boję.Nie możesz mieć za złe nam Polakom.Skoro czujesz się zle w Polsce powinnaś opuścić nasz kraj i wyjechać tam gdzie będziecie mile widziani.

Gość gość
merkaba ty lepiej spróbuj "znaleść" słownik, bo widać "zabujstwo" dokonało się na twoim mózgu, a może "muzgu"? :D

Gość gość
a czym ty się przejmujesz kobieto ja też mam męża turka i jest to raczej mój powód do dumy nie do wstydu?! to ze ktoś nie akceptuje muslimów to jego indywidualny problem zwłaszcza ze nie każdy turek wbrew pozorom musi być muzułmaninem nie ma co tutaj kogokolwiek uświadamiać o tym ze człowiek to tylko człowiek życzę każdemu takiego męża i ojca jakim jest mój mąż właśnie a i powiem Ci autorko ze u nas jak się wprowadziliśmy do naszego mieszkania tez wszyscy nam w okna patrzyli co robimy i czy czasem mnie mój turek nie bije a jak pojawił się nasz syn to już była sensacja rewelacja i po co ja sobie z nim dziecko zrobiłam jak mi je i tak do Turcji wywiezie. ..ale to było 5 lat temu teraz siedzimy razem na pogaduchach z sąsiadami i nie raz śmiejemy się z tego wszystkiego wiesz co to tez zależy od tego jak ty się czujesz przy swoim mężu w obecności innych i od tego jak bardzo dacie się poznać innym powodzenia wytrwałości i pewności siebie

Gość gość
"zwłaszcza że nie każdy Turek wbrew pozorom musi być muzułmaninem" :D :D :D :D 10/10 :D :D :D 🖐️

Gość gość
Chodzi o dawanie zielonego światła na to żeby tu przyjeżdżali. Przyjedzie jeden, drugi, piąty, dostanie obywatelstwo, spłodzi dzieci, zjedzie się jego rodzina. I tak z jednego Turka zrobi się dziesięciu. Potem z dziesięciu - trzydziestu. I tak dalej, i tak dalej. Aż dojdzie do tego co w UK - powstaną muslimskie getta, gdzie rodowity Angol nie będzie mógł wyjść po zmroku, bo dostanie od nich w łeb, w najlepszym wypadku. My nie dajemy zielonego światła. Więc jak coś nie pasuje to wypad na pustynię i tyle. To nie Australijczycy czy Hiszpanie, którzy są totalnie nieszkodliwymi i cywilizowanymi ludźmi. A wy, drogie panie żony muzułmanów, zachowujecie się i piszecie tak, jakby problem w ogóle nie istniał. Chociaż w sumie to zrozumiałe - macie klapy na oczach więc trudno, żebyście zrozumiały racjonalne argumenty. Wariat nie wie, że jest wariatem - tu tak samo. No trudno. Na szczęscie - to wy macie problem, nie my :) 🖐️

Gość gość
Na pięć stron (przebrnęłam, przeczytałam uważnie wszystko) żadna pani żona muzułmanina nie przyznała, że muzułmanie (praktykujący) w większości to psychole terroryzujący otoczenie europejskie (modlitwy w pracy, ramadan, obostrzenia dotyczące pożywienia, stroju kobiet (ramiona, nogi, makijaż, alkohol), symbole chrześcijańskie, ostatnio - Polka w burce, która poszła do sądu bo w państwowym urzędzie kazano jej ubierać się oficjalnie, a ona nie chciała). Może to też sobie ubzduraliśmy? Może w ogóle cała Europa panikuje i wyolbrzymia? Odpowiedzcie. Wyolbrzymia?? Krótka piłka: tak czy nie?

Gość gość
ale autorka od radykałów też się odcina i też potępia jej mąż także i właśnie ma za złe tępakom, że ich tam wrzucają do tego kotła! matko ale wy tępe Krychy jesteście :o

Gość gość
Może w ogóle cała Europa panikuje i wyolbrzymia? Odpowiedzcie. Wyolbrzymia?? Krótka piłka: tak czy nie? xxx ale jej chodzi o osobiste traktowanie jej i jej męża. Jeżeli wam się wydaje, że możecie wieszać psy na pojedynczym konkretnym człowieku dlatego, że urodził się w muzułmańskim kraju, a jakaś grupa muzułmanów w syrii, iraku, iranie, pakistanie robi niezłą drakę to jesteście w wielkim błędzie! to tak jakbyście miały odpowiadać za zbrodnie Polaków w innych krajach, bo jesteście Polkami, albo za błędy swoich pradziadków, no absurd!

Gość gość
19:10 no nie wiem kto tu jest tępy - przez kilka stron kilka osób próbuje wam wytłumaczyć czemu tak sie dzieje. poza tym ja też jestem ciekawa co takiego przeżywa autorka i jej mąż. Bo że ludzie gadają - zawsze gadają, nie tylko o nim. Tak jak ktoś wcześniej napisał, o nieletniej w ciąży też gadają, o chłopaku z twarzą jak jeden wielki krater po trądziku też gadają, też wyśmiewają. Więc o co ten szum?? Dorośli ludzie naprawdę mają poważniejsze problemy na głowie niż to, że ciekawska sąsiadka coś tam sobie pomyślała. Tylko że ze strony autorki konkretów brak, wielkie wywody komentuje tutaj jednym zdaniem, zazwyczaj w tym samym tonie. Chciała się więc wyżalić czy podyskutować? Bo dla mnie człowiek o minimalnej kulturze osobistej z czystej przyzwoitości odpowiedziałby tu normalnie na chociaż jedno konkretne pytanie, skoro założył temat, który poszybował na tyle stron :o No więc pytam: czym różni się jej mąż, o którym się "gada" od grubej piętnastolatki, którą obgaduje za plecami cała klasa? Co to znaczy, że nie mają tu łatwego życia? Oni jedni? Chyba trochę za wysokie mniemanie o sobie ma autorka.

Gość gość
No wiesz, 19:17, trudno żebym jako wnuk Hessa kupował sobie mieszkanie w Oświęcimiu i liczył na wyrozumiałość sąsiadów :o Poza tym ja błagam (już trzeci raz) : co to znaczy WIESZAĆ NA NIM PSY???? Bo sobie coś pomyślę jak go zobaczę?? Bo pomyślę "o, muslim"? Jak widzę brzydką babę w tramwaju to też myślę sobie "boże, jaka paskuda", jak widzę pudelka to też sobie myślę "jezu, jaka maszkara". Mam prawo, czy to już mnie czyni kryminalistką? :o :o :o :o Podziwiam was za szlachetność - oczywiście wy nigdy nie myślicie stereotypowo, uwielbiacie dresów, skejtów, panki to spoko chłopaki, a ultranarodowcy tak naprawdę są pacyfistami, tylko policja ich ciągle prowokuje. Peace and love ❤️ :o Oczywiście, że macie rację - nie powinno się nikogo do jednego wora wrzucać. Ale co autorka chce na to poradzić? Bo nie kumam o co jej chodzi. Nie pisze konkretnie JAKIE rzeczy im się dzieją. Ale z tego co tu się wypowiada nie ma w tym nic niebezpiecznego, strasznego czy szkalującego. Ludzie gadają? Ludzie ZAWSZE gadają, nie tylko o jej mężu (chociaż to pewnie dla niej niewyobrażalne)

Gość gość
Tak czytam że ta "religia miłości" dziś w Tunezji wręcz tą miłością eksplodowała. Kiedyś ta ichnia miłość i tolerancja eksploduje w Warszawie. Między innymi dzięki takim matkom teresom które swoją chcicą otwierają im drogę do Europy.

Gość gość
niestety jednak w Polsce jest konkretna nietolerancja osób z poza kraju ale ciekawa jestem czy choć jedna tu osoba była chociaż raz w Turcji ze się tutaj tak szeroko wypowiadają nie mając pojęcia o czym piszą a zauważyliście tempaki w tym wszystkim to dziecko które tutaj chyba najbardziej ucierpiało kiedy inna matka zabrała mu kolegę bo małe dziecko to tez terrorysta?! wy się leczyć powinniście z ta swoją nienawiscia

Gość gość
autorko albo kłamiesz albo twoi teściowie muzułmanami nie są:O Jeśli tój mąz jest ateistą to nie jest muzułmaniniem proste prawda? A skoro tak to twoi teściowie tez nimi nie są, bo żaden muzułmanim nie pozowliłby na to by jego dziecko stało się niewiernym, a nawet jesli to na pewno by tego łatwo nie zaakceptował. Kolejna sprawa to teściowie jedzący wieprzowinę, pijący wódkę. To, że teściowa nie nosi jak to piszesz "islamskich szmat" to o niczym nie świadczy, bo muzułmanka nie musi zakrywać włosów, powinna być jedynie bardziej ubrana ni rozebrana. Noszenie chusty nie jest obowiązkowe. Abstrachując jednak od tego to nawet nowoczesna muzułmanka nie tknie wieprzowiny. Nie wiem co ma do tego farbowanie włosów, bo muzułmanki akurat dbają o siebie, gdyż to ich obowiązek by wyglądac pięknie dla męża także malują sie, farbują włosy, depilują, malują paznokcie i ogólnie np. arabki są bardziej zadbana od niejednej polki. No, ale temat nie o tym. Moim zdnaiem coś kręcisz, podejrzewam, ze twoi teściowie jak i mąz muzułmanami nie są, jak wielu turków. Albo są i ty tutaj coś kręcisz. I problemu tez nie widzę u ciebie, gadają to gadają też mi coś:O Ludzie nie lubię muzułmanów i tak już zostanie. ja widząc twojego męża pewnie wzięłabym go też za muslima i pomyślała, ze przy całym szacunku do ich religii (islam nie jest wbrew pozorom religią wojny i nienawiści to ludzie z tej religii robią potwora) nie chciałabym go w Polsce, bo nie wiem co mu może w głowie siedzieć, a przecież nie będę podchodzić i pytać go o poglądy. Zresztą muzułmanie myslą, że udając niewierzących, kłamiąc nie grzeszą o ile robią to w imię Allaha:D

Gość gość
Ja byłam w Turcji, w Maroko, w Tunezji, a nawet w Jemenie:D Nie wiem czy można tu też wpisać Dubaj, bo to jednak nowoczesne miasto ale muzułmanów tam też nie brakuje;) Turcy akurat są bardziej europejscy, ale u nich jest jak w Egipcie. Wielu utrzymuje się z tusytyki i gdyby zbytnio krytykowali przyjezdnych to straciliby główne źródło dochodu, lepiej jest więc im przejść na "europejską stronę". Mimo wszystko nie zapominają kim są, ale pisze o muzułmanach, bo w Turcji nie każdy wyznaje islam. Niestety obawiam się, ze może tam się zrobić drugi Afganistan:O Ja poznałam wielu muzułmanów, mieszkałam u wielu i są to naprawdę dobrzy ludzie, niestety opinię im psują ci, którzy do nas przyjeżdżają i robią co robią. Pewien arab mi powiedział, że mu było wstyd jak odwiedzął przyjaciela anglika i słyszał o tym co robią inni w imię tej samej religii, mówił mi, że to ci ludzie są źli, ze nie powinno się oceniać źle islamu na podstawie tych wariatów. Ja się z tym zgadzam tylko, że obecnie w europie nie wiemy który z nich to wariat, a który normalny, spokojny człowiek. I to jest powodem negatywnej oceny.

Gość gość
a zauważyliście tempaki w tym wszystkim to dziecko które tutaj chyba najbardziej ucierpiało kiedy inna matka zabrała mu kolegę bo małe dziecko to tez terrorysta?! wy się leczyć powinniście z ta swoją nienawiscia x Po pierwsze, to "tępaki", a nie "tempaki", tępak - od tępaka, tempo to tempo. Po drugie - to matka tego kolegi powinna się leczyć. Tutaj nikt nie naskakuje na męża autorki (pomijam wulgarne wisy, które normalny człowiek olewa, bo to trolle). Tutaj wyjaśniamy kontekst tego, czemu ludzie mają takie podejście. A że autorka nie potrafi się do tego ustosunkować - no to już jej brocha, nie nasza. Przecież większość tutaj jasno napisała, że dotknęła ich niesprawiedliwość, jasne. Ale niewiększa od tego, co wytykają go palcami bo pije (a ma depresję, więc pije) czy tej, co ją szykanują, bo powiedziała, że nie zamierza karmić dziecka piersią po urodzeniu. A że oni zdecydowali się tu zamieszkać, wziąć ślub, dać potomstwo - no to cała reszta jest konsekwencją ich wyborów, niech nie biadolą. Co, od wczoraj go wytykają palcami? A teraz branie pod włos, bo dziecko na tym cierpi? Trzeba było myśleć o tym wcześniej i albo dziecka nie rodzić, albo rodzić je tam, gdzie będzie mile widziane i akceptowane. Ja też tego nie pochwalam. Ale świata nie zmienisz, jest jak jest. A cechą dorosłego i odpowiedzialnego człowieka jest przewidywanie i branie się z życiem za bary mimo przeciwności losu. Tutaj nikt nie zieje nienawiścią. Ale oczywiście zaraz napiszesz, że jestem nieotolerancyjną zołzą bez znajomości świata. No trudno, co zrobię.

Gość gość
Przeprowadzcie sie do wiekszego miasta, klopot bedzie troche mniejszy bo w wiekszych miastach tolerancja jest wieksza. Pozdrawiam Ciebie autorko i meza.

Gość gość
Moja siostra była z Turkiem. Nie będę pisać jej historii, bo nikt mnie do tego nie upoważnił, ale wypiwiedzi autorko to tak, jakbym ją słyszała. Byli razem 9 lat. Nie są od 3. Sami się domyślcie dlaczego. Pozdrawiam, w żadne takie brednie "jest kochany, ludzie czepiają się bez powodu" po porstu nie uwierzę. Jedźcie z nimi tam, skąd pochodzą. W kraju szczęśliwości i urodzaju na pewno będziecie szczęśliwi. Czyż nie? Skoro tam jest tak fantastycznie, a tutaj taki ciemnogród, w dodatku nietolerancyjny - co was tu trzyma, czemu nie wyjeżdżacie? Ja bym dylematu nie miała.

Gość gość
gość dziś są muzułmanami z pochodzenia, z urodzenia ale nie są radykałami i nie są jakoś szczególnie praktykujący tak jak 99% z nas jest katolikami z urodzenia, a z praktykowania i słucjania Watykanu to wiadomo :P ale ty chyba czytać nie umiesz :o właśnie o to autorce chodzi, że oni żyją sobie jak większość europejczyków i takie mają też poglądy, a durne agresywne debile wrzucają ich do jednego wora z wariatami..... matko jaką ty kretynką jesteś :o tak ci ciężko pojąć, że nie każdy Turek, Syryjczyk, Jordańczyk to praktykujący muzułmanin i w ogóle muzułmanin? Ja rozumiem ogólną niechęć do wpychania nam tej kultury na siłę ale nagonka na kogoś, bo przyjechał z Turcji? w łeb się walnijcie wszystkie :o

Gość gość
jaka nagonka? ktoś wreszcie to napisze czy nie? jaka nagonka konkretnie?

Gość gość
Nie każdy muzułmanin to terrorysta ale każdy terrorysta to muzułmanin

Gość gość
A nasze piłkarki ręczne pobili Włosi... Mhmmmmmm.... Co kraj to obyczaj.

Gość gość
do gość 20:53 odnisłaś się do mojej wypowiedzi, więc ci odpisuję. Nie porównuj katolików do muzułmanów, bo robisz z siebie ignorantkę. Muzułmanie mają dośc radykalne poglądy, a katolicy mają jakieś tam swoje sposoby na rozgrzeszenia:P Tłumacząc prosto: katolik mieszkający z kobietą przed ślubem dostanie rozgrzeszenie, muzułmanim nie może mieszkać z kobietą bez ślubu i o rozgrzeszeniu nawet nie ma mowy. A nawet jeśli to muzułmanin może, a muzułmanka nie i nie ma wybacz. Ich religia jest dośc radykalna, mają swoje zasady i nie wolni ich łamać. Jesz wieprzowinę, pijesz alkohol? Jeśli tak to nie nazywaj się muzułmanką i nie obrażaj tych, którzy islam wyznają. Teściowie autorki nie są muzułmanami, bo nie przestrzegają podstaw tej wiary. Po co ubarwiać rzeczywistość?

Gość gość
I żeby nie było jestem kobietą, która czytała Koran, poznała wielu muzułanów, muzułmanek i rozważała to czy nie przyjąć Islamu;) Jeśli więc ktoś chce ze mną podyskutować to proszę żeby był w miarę równym partnerem, a nie pisał, że muzułmanie jak katolicy, bo to totalna ignorancja.

Gość gość
niestety gościu, tu, gdzie zaczynają się racjonalne i merytoryczne argumenty, miłośniczki multi-kulti zaczynają wyzywać od polskich, nietolerancyjnych cebulaków, opcjonalnie piszą, że je obrażasz BO TAK :) Swoją drogą - swój do swego ciągnie, jak widać.

Gość gość
Ciekawe czemu nie ciągnie ich TAM. Zawsze psia krew do Europy ich sprowadzają. Won do kalifatu tureckiego jak na widok Turka macie mokro...

Gość gość
ale tępe jesteście baby, baby , baby :o

Gość gość
ja nie uważam się za tępą. Pisałam, że wiem wiele o Islamie, czytałam Koran, chciałam Islam przyjąć. Chętnię podyskutuję z osobami mającymi o tym pojęcie:) ale wąpię czy takowe tu są, bo póki co jedyne osoby mające mężów muslimów to rozwścieczone żony.

Gość gość
Przcież rozwiązanie twojego problemu, autorko, jest tak proste, że aż obraża inteligencję większości tu piszących - źle wam w Polsce, jedźcie do Turcji! Czyżbyś miała jakieś opory? Przecież muzułmanie to tacy wspaniali otwarci ludzie, nie to co my Polaki biedaki cebulaki katoliki :O

Gość gość
jasneeeeee. ..dlaczego ta dziewczyna ma uciekać ze swoją rodziną do innego kraju? bo tutaj nietolerancja i ignorancja pełna? !!!To jest Polka która się tutaj urodziła wychowala i chce tu mieszkać i być szczęśliwa a wy wprost na sile wręcz ja wyganiacie z tad!?bo co? bo ma męża i nie jest to Polak tak? ludzie zobaczcie na jakim wy jesteście poziomie intelektualnym jakie wy macie klapki na oczach czasami można się poczuć jak w średniowieczu bo najlepiej to na stosie spalić nie? ludzie się nie zmienia a szkoda może kiedyś to wszystko zawiść i zazdrość większość myśli na ogół ze Turek to wielki bogacz z jeszcze większym haremem...