Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość gość
"To jest Polka która się tutaj urodziła wychowala i chce tu mieszkać i być szczęśliwa a wy wprost na sile wręcz ja wyganiacie z tad!?bo co? bo ma męża i nie jest to Polak tak?" :O Wyganiany ja "stąd" :P Twoja ignorancja i brak znajomosci własnego języka jest porażający. To raz. Dwa....kazda decyzja niesie ze sobą konsekwencje. Muzułmanie sami zapracowali na taką opinię - i dzisiaj ponoszą konsekwencje. Jako żona jednego z nich, ponosi i ona. Jeżeli pisze, że w Turcji jest tak słodko, jest tam tak kochana to co trzyma ją w tym nietolerancyjnym kraju, jakim jest Polska? Ano, ja ci powiem. Bo tu ma swobodę, o jakiej tam może pomarzyć. I koniecznie chce, aby inni żyli tak jak ona to widzi. Jak każdy muslim :P

Gość gość
a Polacy zapracowali na opinie złodziei zwłaszcza w Niemczech, masa kawałów o kradzieżach samochodów i kampanii reklamowych np Media Markt , nawet w czechach ostatnio była reklama o polaczku złodzieju.... no cóż Polacy sami sa sobie winni :)

Gość gość
Uważajcie na Annę Dymną! bo co z tego, że się tu urodziła i wychowała skoro korzenie ma TAM? tacy są najgorsi, nigdy nie wiadomo co takiemu do głowy uderzy! :D :D :D 😘

Gość gość
Ale przecież ludzie widząc męża autorki nie wiedzą czy on jest niewierzący czy radykalny. Poza tym, jak pokazały ostatnie dni, nawet kraje nieradykalne, uznawane za bezpieczne takie przestają być. Autorka nie urodziła się wczoraj. Wie, że Europejczycy obawiają się inwazji muzułmanów i stąd niechęć do nich. A argument, że to wszystko z zazdrości o haremy i bogactwo jest tak żałosny, że nawet szkoda go komentować.

Gość gość
gość dziś Uważajcie na Annę Dymną! bo co z tego, że się tu urodziła i wychowała skoro korzenie ma TAM? tacy są najgorsi, nigdy nie wiadomo co takiemu do głowy uderzy! xxx hahaha 10/10

Gość gość
Ale przecież ludzie widząc męża autorki nie wiedzą czy on jest niewierzący czy radykalny. xxx No to jak nie wiem to na wszelki wypadek i tak go pojadę :P dobra logika :P żenada! jak nie wiem to raczej wypada milczeć co innego jak ktos ewidentnie świruje wtedy trzeba się postawić jak najbardziej.

Gość gość
"a Polacy zapracowali na opinie złodziei zwłaszcza w Niemczech, masa kawałów o kradzieżach samochodów i kampanii reklamowych np Media Markt , nawet w czechach ostatnio była reklama o polaczku złodzieju.... no cóż Polacy sami sa sobie winni " :D Alez oczywiscie, ze tak! Masz pelna racje, chociaz zalezalo ci aby "dosrac" :P Polacy zapracowali na opinie zlodziejaszkow w DE i teraz ciezka praca staraja sie to zmienic. Wiekszosc Polakow zreszta odcina sie od zlodziejstwa, w przeciwienstwie do muslimow, ktorzy twierdza, ze mordujac ludzi we Francji nie mordercy sa winni a dziennikarze - po co rysowali to, co nie podoba sie muslimom :D Ot, taka pokrecona logika psychopatow :P

Gość gość
Wiekszosc Polakow zreszta odcina sie od zlodziejstwa, w przeciwienstwie do muslimow, xxx większość muzułmanów też odcina się od tych debili ale zamiast oglądać i czytać tanie media to zapoznaj się z prawdą, a nie łykasz co tam plastikowa niunia wysra do kamery poza tym nie uważam, że można sobie linczować pierwszego lepszego muzułmanina za to że jest muzułmaninem, a niektórzy muzułmanie to terroryści :o

Gość cołko prowda
Muzułmanie, Muzułmanie, Muzułmanie tyle o nich wiecie i uważacie, że macie prawo wrzucać WSZYSTKICH do jednego wora, bo miałyście styczność z imigrantami w krajach unii, gdzie faktycznie się rozpanoszyli i oszaleli. Co tam! pojedźmy wszystkich, bo łone to so takie i łowakie :o NO WSTYD! a co powiecie o naszych muzułmanach, naszych polskich rodzimych muzułmanach? Na nich też tak będziecie psioczyć przecież oni teoretycznie tak samo zasługują na lincz i waszą pogardę z urzędu tak jak mąż tej autorki. Żeby było jasne nie mam na myśli polskich przebierańców którzy są tak samo groźni jak napływowi radykałowie skupiający się w gettach i nawołujący do meczetów. Mam na myśli naszych Tatarów którzy żyją w Polsce od XVII wieku, mają swoje małe meczety i domy modlitw i SĄ MUZUŁMANAMI. Słusznie ktoś napisał, że Anna Dymna też ma tam korzenie i powinnismy na nią uważać oczywiście postępując zgodnie z waszym tokiem rozumowania. Pamiętajcie, że trzeba skupiać się na konkretnych osobach czy grupkach, a nie na całej grupie milionów muzułmanów. Poza tym nasi chrześcijanie też parali się terroryzmem jeszcze nie tak dawno ale chyba już zapomnieliście o Irlandii Północnej i Kraju Basków i uwierzcie mi tym niewinnym którzy ucierpieli nie robi różnicy czy odłamek bomby którym oberwali pochodził od muzułmanina czy od chrześcijanina :( Ta autorka ma żal o to, bo właśnie razem z mężem nie mają nic wspólnego z radykałami, a nawet z islamem jako takim i nie kultywują tej tradycji muzułmańskiej, a obrywa za to, bo facet pochodzi stamtąd :o i jeszcze jak mówi, że jej z tym źle bo sama jest anty islamska to ją wysyłacie do Turcji i traktujecie jak jakąś agitatorkę islamską, że nie wspomnę o wyzwiskach co poniektórych. Przecież ona właściwie się z wami zgadza, że tej kultury tu nie powinno być i chce sobie żyć po europejsku z mężem czemu w kółko ją atakujecie i opowiadacie różne historyjki?

Gość gość
Cołko prawda, nie całkiem się z tobą zgodzę. Po pierwsze, Tatarzy polscy są mocno zasymilowani, od wieków wpisani w życie w naszym kraju, nie agitują, nie nawracają nikogo na islam - ludzie po prostu mieli czas żeby ich zaakceptować czy chociaż przyzwyczaić się do nich. Czy uważasz, że jeśli autorka wyszłaby za polskiego Tatara, to też miałaby taki problem z "szykanami"? Na pewno nie, no chyba że za szykany uzna zwykłą ludzką ciekawość tego co odmienne. Po drugie, właśnie odmienność, obcość rodzi strach i obawy - obcokrajowiec, Turek, budzi skojarzenia z islamem niemal odruchowo, a że islam nie budzi sympatii to już inna bajka (nie bez podstaw zresztą). Ludzie oceniają po pozorach, tak, zgadza się, tak, myślą schematycznie i stereotypowo, ale chyba każdy dorosły człowiek to wie i nie ma co udawać zaskoczenia decydując się na związek mieszany. Po trzecie, jeśli chodzi o wyzwiska, to poczytaj sobie jak autorka pisze o Polakach - cebulaki to najłagodniejsze określenie. Więc z kim tu dyskutować.

Gość cołko prowda
Tatarzy polscy są mocno zasymilowani, od wieków wpisani w życie w naszym kraju, nie agitują, nie nawracają nikogo na islam xxx mąż autorki też tego nie robi, ja poleciałam logiką tutaj piszących, Turek: czyli zasługuje na lincz. Autorka pisze jedno, a one drugie. Nie wiem czy ty ślepa jesteś?

Gość gość
autorka nie pisze o Polakach cebulaki tylko o tych ludziach którzy ją wyzywają za nic i ja jej się nie dziwię, bo to test cebulactwo :)

Gość gość
gość dziś ale tępa i głupia jesteś :o no właśnie o to chodzi tak samo jak nie wytykamy muzułmanów jakimi sa polscy tatarzy tak samo powinnismy się odwalić się od tego konkretniego człowieka

Gość gość
Cała moja "nienawiść" jak czytam takie durne, zaopatrzone w swojego arabskiego księcia baby ogranicza się w sumie to stwierdzenia "k.. znów jeden więcej w Europie" muzułmanie rozlewają się po eu szybciej niż pożar lasu po suszy, kiedyś ta "oh ah nie mamy nic wspólnego z islamem" panienka będzie miała pakistańską rzeczywistość u siebie w kraju, wystarczy że sprowadzą ich tu wystarczajaco dużo. I jeszcze jedno, te bajki o niewierzących teściach i mężu to możesz sobie opowiadać przy kominku...

Gość gość
*zapatrzone. I jeszcze jedno, chcecie być politycznie poprawni? Jedźcie sobie do Berlina czy Londynu, zobaczycie to multi-kulti w praktyce. Jak was pobiją za jedzenie na ulicy kanapki z szynką to może coś dotrze do tych durnych łbów.

Gość gość
Ale przecież ludzie widząc męża autorki nie wiedzą czy on jest niewierzący czy radykalny. xxx No to jak nie wiem to na wszelki wypadek i tak go pojadę jezyk.gif dobra logika jezyk.gif żenada! jak nie wiem to raczej wypada milczeć co innego jak ktos ewidentnie świruje wtedy trzeba się postawić jak najbardziej. xxx Ale to przecież argumenty autroki - jako można mojego męża źle traktować, skoro on je wieprzowinę i pije alkohol. Nie rozumie, że większość ludzi obawia się islamizacji Polski, tak jak to dokonało się w innych krajach, a prosta drogą do tego jest zawieranie małżeństw mieszanych. Nie twierdze, że należy kogokolwiek atakować tylko dlatego, że wyznaje (lub wydaje nam się, ze wyznaje) inna religię, ale ludzie zaczynają mieć dość rezygnacji z własnej tożsamości w imię poprawności politycznej.

Gość gość
To ja z 10.08. Odpowiadam - nie, nie jestem głupia i tępa, po prostu mnie nie zrozumiałeś anonimowy gościu, nie moja wina, że masz problem z rozumieniem słowa pisanego. Cołko prowda, tobie też odpowiem - nie, nie jestem ślepa, po co zresztą takie niemiłe pytanie (rozumiem, że miał to być zabieg retoryczny) w dość kulturalnej (jak na kafe) wypowiedzi? Przecież nie namawiam nikogo na szykanowanie męża autorki, próbuję tylko pokazać jakie mechanizmy rządzą ludźmi oraz uświadomić jej, że naiwnością jest wnoszenie pretensji do kogokolwiek za taki stan rzeczy. A poza tym zgadzam się z wypowiedzią z 11.58 - dlaczego MY, mieszkający u siebie, mamy się podporządkowywać przyjezdnym? Macie na to jakiś logiczny argument?

Gość gość
na osiedlu moich rodzicow ostatnio pobito ciapatego z Turcji walasnie. A za co? ano za to, ze pobil dziewczyne polke za to ze wyszla do kolezanki i mu nie powiedziala. Turek, lat 28, od 9 lat w PL, niby nie muzlmanin, ateista, ba nawet mowil o rownouprawnieniu kobiet:O No i jak sie ich nie bac? dzis autorki maz to wykladowca, prozadny czlowiek, ateista, a jutro przeczytamy, ze skatowal zone, bo wyszla z domu bez jego wiedzy. Do Turcji autorko wynos sie, co ci tam przeszkadza? to ze na zakupy sama nie pojdzies,z ze w szmaty cie szybko owina i bez dziecka kraju nie opuscisz? dobrze ci w Polsce? to siedz cicho i z pokora przyjmij to, ze tak jak dla swojego ciapatego jestes zerem tak i dla innych podobnie.

Gość gość
Ja chciałam tylko napisać, że autorka NIGDZIE nie napisała, że ich wyzywają. Powiedziała tylko, że ludzie gadają. Nie tylko o nich gadają, niech już ta megalomanka naprawdę się uspokoi. A porównywanie napływowych ciapatych do naszych Tatarów jest już takim szczytem debilizmu i braku podstawowej wiedzy o kulturze i historii, że aż szkoda tracić czas na tłumaczenie. Że o inteligencji piszącego takie bzdety nie wspomnę. Tak więc słodkiego życia z tymi muslimami dziewczyny. Na całe szczęście możecie sobie tu szczekać ile chcecie - Polacy ich nie akceptują i na pewno nie dadzą zielonego światła na ich masowe osadzanie się tutaj. Dzięki Bogu. Kibole, drechy i mohery wreszcie na coś się przydadzą. A teraz szczekajcie sobie dalej, tyle waszego ;)

Gość gość
autorka to idiotka:D czytając ten pierwszy post się usmiałam:) po co koloryzujesz kobieto? skoro tój mąż to ateista to teściowie muzułmanami nie są. Podejrzewam jednak, ze sobie tą wieprzowinę, ateizm i chrzest dziecka wymyśliłaś na potrzebę większej ilości argumentów, które miałyby nas przekonać, że twój mąż jest taki europejski i nowoczesny. Nauczycielką polskiego też nie jesteś, bo twoja składnia, interpunkcja leży i kwiczy;) Wymysliłaś to sobie żeby mieć argument przeciw wyjazdowi do Turcji. Faktycznie nauczycielka polskiego tam jest zbędna, więc dobrze to sobie obmyśliłaś;) Możliwe też, ze ten temat to prowokacja, ale faktem jest, ze żony beżowych to w większości otyłe, niezbyt atrakcyjne panny po zawodówce. Mają swoją grupę na Fb i ani jednej atrakcyjnej tam nie ma. Jesli naprawdę masz męża Turka to ludzie myślą tak "biedna, nikt jej nie chciał, była zdesperowana więc nabrała się na jego słówka. W końcu jest głupia, więc jej jedynym marzeniem był mąż i dzieci, a że kolorowe to nie ma znaczenia byle by były" Tak większość osób myśli o tobie i w sumie podejrzewam, ze słusznie;) ale się nie przyznasz i będziesz ubarwiać rzeczywistość. Typowe dla zakompleksionych kobiet:)

Gość gość
islam nie jest prawdziwa religia poczytajcie sobie ta ksiazke modla sie do ksiezyca i dla tego maja na flagach ksiezyc jezus nauczał jak kochac ludzi a mohamed nauczał jak zabijac ludzi https://www.youtube.com/watch?v=Bj8AZR-MCy8

Gość gość
powinnas wyjechac do Niemiec, gdzie sama mieszkam Tutaj jest pelno Turkow , pelno Polakow i innych nacji , kazdy z kazdym zyje w zgodzie. Osobiscie mnie nie obchodza zwiazki innych ludzi

Gość gość
Powiedz mi gdzie ty mieszkasz w tych Niemczech że tak wszyscy z muslimami żyją w zgodzie? Bo ja też mieszkam w Niemczech i jakoś tej zgody nie widzę. Może na sylcie czy rügen mieszkasz gdzie muzoli jest dwóch na dziesięć tysięcy Niemców

Gość gość
Ha ha, dokładnie, gdzie to zgodne życie z muslimami w Niemczech? Parę razy w roku odwiedzam swoich znajomych Niemców i sami mówią, że z roku na rok jest gorzej jeśli chodzi o mniejszość muzułmańską, są tak roszczeniowi, bezczelni i niebezpieczni że głowa mała!

potwierdzam poprzednie wpisy, mam połowę rodziny w Niemczech, są rozsiani po przeróżnych landach i nie uświadczysz wśród nich opinii, jakoby z muslimami żyło się w zgodzie i szczęściu. Wprost przeciwnie, od Berlina, po Monachium.

Gość gość
Ta pro muslimska propaganda już nawet nie jest śmieszna, jest już groteskowa

Gość gość
faktyczniee znam polakow co jedza do berlina do zakładów zelando i tam pracuja z turkami turki polaków maja w pogardzie

Gość gość
gość 2015.03.17 Gdybyście wy wszyscy miłośniczki muzułmanów i piewczynie tolerancji przeczytały coś więcej z historii niż tylko 2 strony podręcznika do klasy II gimnazjum to wiedziałybyście, że religia taka jak islam jest bardzo często wyznacznikiem przynależności narodowej - tak, tak, narodowej. Podpowiedź - Bałkany i historia Serbów i Bośniaków. Miłego czytania. xxxxxxxxxxxx Led Zet,teraz w tym temacie chcesz błyszczeć?

Gość gość
Moja droga nie ufam muzułmanom a wiesz dlaczego? Mieszkam i żyje w Anglii Zostałam oskarżona o rasizm i wyproszona z autobusu tylko dlatego ze mój synek miał kurtkę z kubusiem puchatkiem i prosiaczkiem.I ty sie dziwisz że ludzie nie lubia muzułmanów

Gość gość
nie, ona sie dziwi czemu jej mąż który nikomu nic nie zrobił jest szykanowany, a dziecko nazywane terrorystą, mimo, że jest ochrzczone i normalnie żyje