Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż jest Turkiem i nie mamy tu łatwego życia. Czemu tak komentujecie związki

Polecane posty

Gość gość
Autorko a czytalas moze koran? Tam muzulmanie maja przyzwolenie na oklamywanie innowiercow, tak dlugo dopoki sa w mniejszosci. Moga grac takich milych i pokojowych, ale jak przyjdzie co do czego to piderzna gardlo... Disc sie tego naogladalam w UK, tez bylam tolerancyjna, ale mi przeszlo jak zobaczylam kim sa muzulmanie... Muzulmanka cala na czarno potrafi ci powiedziec ze jestes europejska dzieka, bo ubralas sie w sukienke i poewnie chcesz kogos podniecic... Masakra po zaledwie 100 latach gdzie kobiety uzyskaly prawa wyborcze, prawo do edukacji, pracy, mozliwosci wyboru meza itd. Po wielu bojach i torturach kobiet w tamtych latach, pijawiaja sie idiotki, ktore sama sie godza na pizbawienie tych praw. Wiesz autorko czym jest islam? Kobieta jest tam przedmiotem, niczym... Masz normalne zycie teraz, ale jak pozwolimy na rozpanoszenie sie tej chorej religii, nie bedziesz mogla zyc jak czlowiek tylko bedziesz traktowana jak krowa rozplodowa i w wieku 40 lat bedziesz wygladala na 80...

Gość gość
Przeciez muzulmanie z Londynu w bbc bez krepacji mowia ze jak dziewczyna sama wychodzi sama wieczorem bez opieki meza czy brata albo ojca to sama chce byc zgwalcona... Tyle na temat tej super religii gdzie kobieta jest niczym...

Gość gość
Prezydent Turcji mowi otwarcie, ze kobieta nie jest rowna mezczyznie i nie powinna wykonywac niektorych zawodow. A wiceprezydent ze kobieta nie powinna sie glosno smiac... Super kraj...

Gość gość
ale co ma prezydent i jakieś wasze historyjki do pojedynczego, konkretnego człowieka? rozumiem, że jako Polacy jesteście wszyscy pijakami i złodziejami :D a jako katolicy nie uprawiacie seksu przed ślubem, a jako antykoncepcji używacie kalendarzyka :P

Gość gość
może cię zdziwię, ale Polska nie jest krajem wyznaniowym i dla obcokrajowców nie jest to takie oczywiste czy jesteśmy katolikami co zaś do muzułmanów to chyba sama wiesz... Poza tym my ze stereotypem polaka złodzieja waliczymy, a muzułmanie walczą o to by w Europie było jak u nich. Nie ma o czym dyskutowac. Autorki mąż może jest inny, a może nie, nie znam go więc dla mnie to kolejny islamista, a co on napowiadał polce to mnie nie obchodzi, bo ja im nie wierzę.

Gość gość
Współczuję Ci autorko,cóż mogę powiedzieć na temat polaków buraków Turcja to nie Pakistan ale większość Polaków tak myśli,ciemnota i zacofanie

Gość gość
Macie rację co do tego,żeby nie pozwolić panoszyć się arabom tak jak w UK pozwalaja sobie na coraz wiecej a rzad chyba przestal miec nad tym kontrole, ale szykanowanie konkretnego jednego czlowieka i jego rodziny,ba dziecka za pochodzenie to jest zwykly rasizm i bandyctwo!

Gość gość
"turcja to nie pakistan" I pewnie dlatego przyblokowali im wejście do UE, bo są takim postępowym krajem niemal europejskim, nie? :o Boże, jakie imbecyle tu siedzą. No, na szczęście jesteście w mniejszości :)

Gość gość
sama jestes imbecylem skoro porownujesz turcje do pakistanu :/

Gość gość
A możesz zacytować, gdzie porównałam Turcję do Pakistanu? Ups, nie możesz. Ale naciągnąć moje słowa musiałaś, bo inaczej cięzko byłoby ci wybrnąć z argumentu, który podałam. Jak wszystkim zresztą na tym temacie, którym odpowiedziano tu merytorycznie i sensownie. Nie widziałam ze strony zwolenników muzułmanów w Polsce ANI JEDNEGO postu który byłby dłuższy niż jedno zdanie i zawierał jakieś potwierdzone, aktualne informacje polityczno-historyczno-kulturowe, które potwierdzałyby brak zagrożenia osadzaniem się muzułmanów w Europie. No i się takiego nie doczekam, bo takich informacji NIE MA :D 🖐️)) :o

Gość gość
Jeszcze troche Turcja bedzie jak Pakistan, dojda do wladzy konserwatywni wyznawcy allaha i bedzie drugi pakistan. Popatrzcie sobie co sie stalo w Egipcie, jak zachod obalil im dyktatora, to nie ma tych zwierzat kto za mordy trzymac i jest totalne bagno, ze pewnie niedlugo piramidy bedziemy na filmach ogladac. Mowicie sredniowieczne poglady, bo ktos nie toleruje tej chorej religii i widzi jaka ona jest naprawde? Jedzcie do muzulmanskich dzielnic Londynu, Manchesteru, Birmingham itd zobaczcie co zrobili za sredniowiecze tam, a najlepiej jedzcie zobaczyc w ich krajach. Arabia saudyjska, klatka ze zlota, piekne hotele, a kobiety nue moga prowadzic samodzielnie samochodu, chodzic po ulicach, bo zaraz jakis kombinuje zeby ja zg****ic, bo sama chodzi to sama chce... Tunezja... Na necie jest filmik jak nozykiem ucinaja glowe bylemu muzylmanowi ktory przeszedl na chrzescijanstwo, jego bracia w wierze, islam... Zarzynaja go jak zwierze, a on kwiczy z bolu, mozna obejrzec, tylko kto chce znac prawde o tej religii? Katolicy to oszolomy, ale to co islam przedstawia to horror w porownaniu z katolicyzmem. W tej religii nikt ci glowy nie utnie za to ze wybrales inna religie ( dowod na to ze autorka mimo przejscia na islam, jeszcze zyje, co w innym kraju muzulmanskim jyz nie byloby takie pewne gdyby byli inaczej), albo jestes niewierzacy...

Gość gość
Mamy byc tolerancyjni dla islamu bo dzisiejsze media to d***** politykow, ktorzy sa oplacani przez koncerny w tym tez naftowe... Arabia saudyjska nie chce hord biedakow braci swojej wiary, wiec pociska ich Europie, bo w ten sposob ta religia sie rozpleni i bedzie wieksza potega... Media robia dobra robote...

Gość gość
przeciez nikt wam nie każe byc tolerancyjnym dla islamu i obnosić się z miłoscia do tej religii no ale nie można wytrząsać się nad człowiekiem który owszem jest z Turcji ale nic nikomu nie zrobił. Prewencyjnie chcecie dowalac pojedynczym ludziom którzy w Polsce nie mają żadnych specjalnych przywilejów i żyją tak jak my? Jak Hitler Żydów chcecie ich wytłuc? To nie Francja tam sami rozpuścili sobie tą dzicz. Jak ktoś przyjeżdża z arabskiego kraju do Polski to na pewno nie dla socjalu i nieróbstwa.

Gość gość
Tu nie chodzi o socjal i nieróbstwo, ale o powiedzenie "stop" napływowi muzułmanów do Polski. Dzisiaj jest ich mało, ale pewnie będzie coraz więcej. Jakaś dziewczyna pisała na poprzednich stronach, że u jej dziecka w przedszkolu jakiś rodzic protestował przeciwko choince. Teraz dyrekcja mogła sobie pozwolić na zignorowanie go, ale jeżeli zjawi się ich więcej, to nie będzie to takie proste. Nie chcemy, aby obcy narzucali nas swoją agresywna religie i swój agresywny styl życia. A zawieranie małżeństw z muzułmanami jest otwieraniem im drzwi do Polski. Stad niechęć do Arabów (nazwijmy ich tak umownie), bo ludzie się boja, że dzisiaj jest jeden, a za rok będzie ich stu. Nie jest słuszne atakowanie dziecka tylko dlatego, że jego matka jest głupa, a ojciec innego wyznania. Ale tworzenie nieprzyjaznego klimatu dla muzułmanów może zahamuje ich napływ tutaj. Przeczytajcie na poprzedniej stronie o wyrzuceniu z autobusu dziecka. Nie chcemy tego w Polsce, czy tak trudno to zrozumieć? Dlaczego oni oczekują od innych akceptacji i tolerancji a sami tacy nie są? Mogę akceptować cudzą odmiennośc, ale nich on akceptuje moją.

Gość gość
Opinie w stylu nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka bo przecież wy Chrześcijaninie nie przestrzegacie zasad swojej wiary np współżyjecie przed ślubem tak samo nie każdy wyznawca koranu go w 100 % przestrzega nie jest radykałem, są owszem słuszne ale i tak do mnie nie przemawiają. Bo jednego jetem pewna nikt mnie w mojej kulturze nie ukamienuje za to że współżyłam ze swoim mężem przed ślubem, nie wysadzi mi domu w powietrze bo nie poszłam na rekolekcje. Co do muzułmanów lub co gorsza islamizmu to dla mnie osobiście przerażające jest to ze często w mediach słyszy się teksty w stylu : to byli dobrzy sąsiedzi, to byli spokojni ludzie, nic nie wskazywało na to ze są terrorystami, żyli obok nas od lat , urodzili się w naszym kraju tu chodzili do szkoły to byli nasi obywatele, szkoda tylko ze ci dobrzy ludzie zamordowali innych tylko dlatego że są ,,niewiernymi'' nie zważając na to ilu ,, swoich'' przy tym wysadzą w powietrze. To mnie najbardziej przeraża, taka bomba w mózgu z opóżnionym zapłonem nie wiadomo u kogo kiedy i do końca dlaczego nagle wybuchnie i z dobrego człowieka robi się samobójca/zamachowiec.

Gość gość
Do gość dziś zgadzam sie z Tobą to przerażające że często taki radykalizm wypływa u ludzi po których nie mozna się tego spodziewać takich pozornie normalnych.

Gość gość
Mnie zadziwia jeśli chodzi o muzułmanów jedno, emigrują (uciekają) ze swoich krajów do lepszego świata a jak się już zagnieżdżą to próbują zrobić to samo od czego uciekali WTF ? Jak im się nie podoba to niech spakują swoje manatki i niech wracają do wypasania kóz, klepania biedy i bicia swoich żon w swoich ukochanych ojczyznach.

Gość gość
O

Gość gość
no ale co ma mąż tej kobity z tym wspólnego? ma żone polke i wy już na pewno wiecie, że to jest terrorysta :o

Gość gość
NIE WIEMY czy jest terrorystą i NIE WIEMY czy jest normalnym człowiekiem. Już to została przecież wyjaśnione, że ludzie oceniają go poprzez pryzmat tego co robią jego "bracia". On może być inny, ale jesli ktoś poznał załóżmy 20 muzułmanów i każdy był mniej więcej taki sam to tego 21 też tak oceni. To chyba oczywiste, a autorka i wy zachowujecie się jak tępe lachony, które nie potrafią pojąć czegoś oczywistego.

Gość gość
Ja się cieszę że Polacy nie są tolerancyjni w stosunku do muzułmanów, zbytnia tolerancja zachodu już się negatywnie odbija na takich krajach ja np UK. Słyszałem o takim przypadku święto narodowe w UK defilada w jakimś niewielkim miasteczku i nie zgadniecie mniejszosć narodowa czyt. muzułmanie oprotestowali defiladę bo krzyż Sw Jerzego ( ten z flagi państwowej) kojarzy im się z wyprawami krzyżowymi i co wygrali nie było flagi, a jeśli chodzi o tę mniejszość to tak naprawdę to było kilkanaście osób. W Polsce jakby który przyszedł z pretensjami że krzyż wiszący na kościele kojarzy mu się z wyprawami krzyżowymi i chce jego zdjęcia to by takiego kopa w dupę dostał ze wylądował by z powrotem tam z kąt przyszedł.

Gość gość
tępi to są ludzie którzy oceniaja jednego człowieka przez pryzmat innych, nie zamieniając z nim ani jednego zdania moja droga to nie jest usprawiedliwienie, wytłumaczyłaś jedynie czemu ludzie tak tępo myślą, bo to, że tak, a nie inaczej postrzegają daną nację nie upoważnia do takiego zachowania wobec konkretnej osoby! i Ty chyba masz z deklem skoro wydaje ci się, że ogólny owczy pęd jest w porządku i jest wytłumaczeniem dla chamskich zachowań? Owczy pęd nie jest żadnym uzasadnieniem PRZYKŁAD: Co mnie obchodzi co ty konkretnie myślisz o blondynkach? nie wolno ci mnnie wyzywać od debilek tylko dlatego, że poprzednich dwadzieścia blondynek, które spotkałaś w życiu było głupie.

Gość gość
,,gość dziś no ale co ma mąż tej kobity z tym wspólnego?'' Pyta to ludzie piszą dlaczego są uprzedzeni do mniejszości muzułmańskiej, jak postrzegają, dlaczego generalizują przecież nikt tu nie zna tego konkretnego człowieka nie wypowie się o jego np o jego charakterze o ich związku.

Gość gość
nigdzie nie napisałam, ze wyzywiska są normalne:O coś sobie dopowiadasz. Autorka nie pisze nic o tym, że ich wyzywają na ulicy (opisała tylko jedną sytuację z dzieckiem) ale, że się dziwią i patrzą nieprzychlnie, bo biorą jej męża za takiego jakim jest wieksza muzłmanów. I dlatego ci wyjaśniłam, ze tak już jest po prostu, inni też próbowali wyjaśniać, ale widzę, ze nie dociera. Ja absolutnie nie wyzywałabym ani nie obraziła męża autorki, ale swoje bym pomyślała, bo mam do tego prawo, bo ja za dużo może w przeciwieństwie do ciebie i autorki widziałam. Tępym to trzeba być by nie rozumieć właśnie dlaczego ludzie tak, a nie inaczej patrzą na to małżeństwo. Wyzwiska, ostentacyjny brak szacunków-nie! Bo to nie jest w porządku, ale brak radości na widok muzułmana z Turcji w Polsce czy wyrażenie swojego zdania w postaci, ze się nie popiera takich małżeństw to dlaczego nie? Ja nie popieram, bo mam swoje zdanie i mam do niego prawo, ale to nie oznacza, że będę kogoś obrażać:O

Gość gość
swoją droga to od tej tolerancji w głowach się wam miesza do reszty. Już widze jak nie oceniacie łysych panów w dresach i z kijami widzac na swojej drodze. pewnie podchodzicie i grzecznie pytacie o zmaiary i poglądy coby nie wsadzić któregoś z nich do jednego wora z pozostałymi. Idąc tym tropem nie powinno się mówić, ze cyganie to lenie i żebrają, bo nie poznałaś każdego, idź porozmawiaj z każdym na ulicy zanim powiesz, ze po co ich do nas masowo ściągają. Nie bądź niesprawiedliwa, nie osądzaj alkoholików, nie wiesz jacy są, moze pan spod budki z piwem ma gorszy dzień jedynie. No i dlaczego oceniać morderców? Może mieli powód?:D

Gość gość
Autorko, wspolczuje Ci bo kazdy powinien byc oceniany na podstawie wlasnego chracteru i sobowosci. Ciekawe czy Polakom tak sie podoba, gdy ktos ich jako zlodzieji widzi bo sa Polakami? :O Brak tolerancji i tyle. Nie zamykaj jednak oczu na to co sie dzieje w Turcji pod Erdiganem, ktory robi wszyto zeby ten kraj cofnac w rozwoju :( Powiem Ci, ze chyba najlepszym krajem do zycia dla mieszanych malzenstw jest USA albo Kanada. Moze zaaplikujecie o wizy?

Gość gość
skoro wam zle wyemigrujcie do UK, skandynawii, DE tam spokojnie znajdziecie swoje ciapatowo. Bo podejrzewm, ze do Turcji to jechac nie chcesz bo sie boisz.

Gość gość
My juz dawno mamy problem ciapatą z mniejszośćią i nie są to muzułmanie tylko cyganie! Muzułmanów jest w Polsce jak na lekarstwo i w dodatku pracują na siebie nie ważne czy jako sprzedawcy kebabów czy jako lekarze w szpitalach ale PRACUJĄ! To cyganie się panosza jako poszkodowana mniejszość. Wśród nich szerzy się bandytyzm, agresja i patologia! Oto moja historia: Jestem nauczycielką kilka lat temu mój mąż zachorował na raka i sprzedaliśmy wszystko co mieliśmy łącznie z mieszkaniem by sfinansować mu leczenie i operację w Kanadzie. Postarałam się zatem o lokal od gminy który dostałam o dziwo w miarę szybko z tym, że w kamienicy z samymi cyganami. Dobra jakoś to będzie. Mąż świeżo po leczeniu musiał miec prawie sterylne warunki więc zamieszkaliśmy u jego mamy. W tym mieszkaniu ani okien, ani drzwi, gołe cegły. Słowem RUINA! dobra Andzia nie łam się, głowa do góry. Brat wyremontował mi mieszkanie, a moi rodzice sfinansowali materiały. Mebli i wyposażenia trochę mieliśmy, trochę z giełdy zdobyliśmy, trochę od rodziny i znajomych. Wielkim trudem i mozołem zrobilismy to mieszkanie. Tymczasem pijany cygan przychodzi, rozwala drzwi do domu siekierą, bo go stara nie chce wpuścić, a na następny dzień juz jest komunalka i mu montuje nowiuteńkie drzwi, a ja używki kupiłam za ostatnie pieniądze, bo nasza gmina dostaje pieniądze od UE jako Gmina Przyjazna Mniejszościom. Do tego mają zasiłki, zapomogi, paczki, kuchenki gazowe, lodówki, kursy na prawo jazdy od gminy a do roboty żaden nie idzie! WON Z CYGAŃSTWEM!

Gość gość
Do gość dziś coś w tym jest ja nigdy w szkole a skończyłam ich kilka ani jednego cygana nie widziałam... A takimi samochodami sie rozbijają ze głowa mała... Mieszkałam kila lat we Włocławku jest ich tam sporo.

Gość gość
cd jest ich sporo żebrzących, kiedyś zaczepiła mnie cyganka z dzieckiem na ręku mówiąc ze dziecko głodne i chce złotówkę zaproponowałam ze kupie jej chleb powiedziała zebym sobie ten chleb sama zjadła.....