Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaNiebawem

Mój mąż uparł się na jedno imię ...

Polecane posty

Gość gość
z tamtych podanych bardzo mi się spodobaly Herbert i Lisa, skromne, proste i krotkie imiona, a zarazem nie sa tandetne czy "ąę" a Wy co myslicie?

Gość gość
Ja mieszkam w stanach, wiec mam tutaj swobode. Imion bede szukac poza top 100. Podobala mi sie kiedys Savannah i Scarlet, ale niestety odpadaja bo sa w pierwszej 50. Amanda tez ladne, ale jest na pewno w gornej granicy najpopularniejszych imion , wiec dla mnie odpada. Moje ulubione imiona to Anastasia , Zorianna i Kassanndra. Nie bedzie mnie nic obchodzilo, jesli moim znajomym i rodzinie te imiona sie nie spodobaja. Dla mnie sa niezwykle. Czytalam opinie kobiet ktore nosza imiona Anastasia i Kassandra. Wszystkie napisaly, ze te imiona wzbudzaja podziw u ludzi, gdziekolwiek nie pojda i sie nie przedstawia.

Gość gość
Do sierpnia dużo czasu, może troch ochłoniesz i przemyślisz sprawę na razie sobie to odpuść zastanawianie się nad imieniem.

Gość gość
Myślicie, że do krótkich nazwisk pasują krótkie imiona czy te dłuższe lepiej wyglądają?

Gość MamaNiebawem
Czy twoim zd. to jest kulturalne ???? ,, amanda zalatuje tania dz#wka ,, ,, i tacy imbecyle maja dzieci, az sie noz w kieszeni otwiera ,, ,, a kogo to obchodzi, ze jestes mila? ja wole szczere opinie, niz twoje lukrowane pierdy ,, ,, Jeżeli prymitywizm intelektualny można określić już na podstawie imienia i zaklasyfikować dziecko, to tylko dobrze. Zostań więc przy swoim pomyśle. Aż się dziwię twojemu przebłyskowi inteligencji, który się objawił w pomyśle żeby zapytać. Odpowiedzi nie zrozumiałaś i nie wyciągnęłaś wniosku. Haha, i fakt, "takie jest życie niestety". ,, A ja jestem miła,bo nikogo nie obrażam ,napisałam przecież że Zoski też sa ładne byle ładnie mówić do nich ( bądz zdrabniać ).A np. Lenki nie chce bo JAK NAPISAŁAM nie chce miec 5 Lenek w klasie, a nie że Lenka się mi nie podoba !! A wy tylko piszecie że Amanda fuj,patologia,od razu d***** a ja oczywiście z choinki się urwałam i jestem nienormalna bo takie imie mi się podoba. Do jakiego imienia jeszcze jestescie tak wrogo nastawieni ??

Gość gość
ktos tu krytykuje imie, a ty sie podniecasz jakby ktos ci na rodzine wjezdzal, ogarnij sie laska

Gość gość
słyszałam jak w filmach na Amandę mówią zdrobniele Mendi, a to już nie jest fajne.

Gość gość
Do jakiego imienia jeszcze jestescie tak wrogo nastawieni ?? vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv NIKOLA!!!

Gość gość
Do jakiego imienia jeszcze jestescie tak wrogo nastawieni ?? x kornelia, dzesika, laura, ksenia, jagoda, amelia, anastazja, lena

Gość gość
pytasz o zdanie, to ci odpowiadamy. trzeba było zaznaczyć w pierwszym poście, że tylko pozytywne opinie cię interesują :)

Gość gość
Autorko znudziło a to dobre :) a co jak ci się znudzi kolejne imię a dziecko będzie już miało z rok?

Gość gość
kornelia, dzesika, laura, ksenia, jagoda, amelia, anastazja, lena ================================================== No nie, Nkoli nie przebijesz:D

Gość gość
a i jeszcze Wanessa to straszna wiocha

Gość MamaNiebawem
Myślałam że to jest forum dla kobiet,kobiet pragnących mieć dzieci,kobiet w ciąży lub mających dzieci ... a wy jesteście takie okropne i takie opryskliwe że aż ciężko mi się to wszystko czyta.Kilka osób napisało coś miłego lub cos z sensem,że naprawde można się zacząć zastanawiać ... ale po co od razu ta zawiłość, ta nienawiść i obrażanie zupełnie obcej kobiety ( w ciąży ) tylko dlatego że podoba jej sie imie Amanda ... masakra.To wy się ogranijcie! Współczuję waszym dzieciom , bo jeżeli w okolicy pojawi się mała Amanda To wasze biedaczysko już nie będzie mogło się z nią bawić bo przeciez imie z patologicznej rodziny,więc Amanda jest be i broń Boże z takim dziwakiem się nie baw- brak słów

Gość gość
Te cytaty które wypisałaś nie jest ani jeden mój czyli gościa dziś wiec nie musiałaś tak agresywnie odpowiedzieć na moje cytaty w których ci tylko odpisałam na twoje zarzuty, i na to ze niby ty o to czy ładne nie pytałaś, tak jak bym była tu winna wszystkich przekleństw. A na zdanie "A wy tylko piszecie że Amanda fuj,patologia,od razu d***** a ja oczywiście z choinki się urwałam i jestem nienormalna bo takie imie mi się podoba." Odpowiem jeszcze raz zadalas pytanie my odpowiedziałysmy jakie mamy na ten temat zdanie i to ty masz z tym problem. Do jakiego imienia jeszcze jesteście tak wrogo nastawieni ?? Już ci odpowiadam Amanda, Samanta, Kevin, Pamela, Tania, Dzesika, Andzelika, Brajan, Wanessa, Właśnie pisałam że w moim sąsiedztwie jest ta patologiczna rodzina z tymi dziećmi i tam właśnie też jest jeszcze Wanessa brrr.

Gość Jedynaczka4
Amanda ładne imie.Skoro takie wybrałaś, dlaczego chcesz zmienić na inne? Najważniejsze żebys urodziła szczęśliwie i zdrowe dzieciatko.Tego Ci szczerze życzę.

Gość gość
skoro tak bardzo odrazdzaja Ci Amande, to moze zmien na Noxelia, rownie ladne i oryginalne imie :)

Gość gość
skoro pytasz, autorko, to odpowiadam, mnie sie nie podoba nie tyle samo imię, co fakt, ze w Polsce brzmi pretensjonalnie. No chyba, ze ma jakies uzasadnienie - typu - po babci.

Gość gość
zdecydowanie Noxelia <3

Gość MamaNiebawem
Jakbyś nie była ,,gość,, tak jak wszyscy to bym cię z nikim nie pomyliła.Ale jak ktoś mi pisze coś tak okropnego to się denerwuję ... może mam prawo się szybciej denerwować,nikt o tym nie pomyślał, ale na pewno JA nikogo nie obrażam JEDYNACZKA4- Dzięki,jestes bardzo miła :) Noxelia mi się nie podoba,szczerze ...pierwszy raz słyszę.Ale krytykować nie będę jak by ktoś chciał nazwać,taka nie jestem I JESZCZE , Kornelia bardzo śliczne imię :) Ale wiem że mnie zlinczujecie,prosze bardzo bo ja mam już to gdzieś bo ide jeść :D Dzięki wszystkim tym dziewczynom co były miłe i pomocne,przemysle całą sprawę raz jeszcze :)

Gość gość
Nie podoba mi się Amanda, a zdrobnienie Amandzia to już w ogóle tragedia jakaś. Nawet mi na czerwono podkreśla - znaczy nie ma takiego słowa :p btw - "aurelia też bardzo ładnie,kojarzy mi się z małą syrenką" - mała syrenka to była Arielka :p

Gość gość
Pisałam na sam początku i stwierdziłas, ze nie jestem zbyt miła. Imię Amanda kojarzy sie z patologią i nic na to nie poradzisz. Oczywiście, jeśli Twoja córka będzie inteligentna dziewczynką, to zatrze negatywne postrzeganie tego imienia ( w przypadku swojej osoby). Nie zmienia to faktu, ze to imię wielu osobom kojarzy sie negatywnie. Nie porównuj imienia Sara do Amandy. Sara to biblijne imię i choćby dlatego raczej nikt go nie postrzega jako imienia dobrego na pseudonim dla prostytutki.

Gość gość
Sara może nie kojarzy się z prostytutką ale za to kojarzy się z psem, tak samo jak Maks.

Gość gość
"Do jakiego imienia jeszcze jestescie tak wrogo nastawieni ??|" Po pierwsze, tumanie, podwójny pytajnik oznacza już zdumienie a nie pytanie, zupełnie inaczej intonowałoby się takie zdanie i ta twoja wypowiedź z takim znakiem zapytania nie ma sensu. Ale odpowiem, imion dla dzieci których rodzice są ociężali umysłowo i z marnego środowiska jest sporo. Pewnie masz kilka pomysłów i domyślam się że znajdzie się i Nicola, i właśnie Vanessa i takie tam.

Gość gość
Podoba mi sie Marysia, Zosia i Gabrysia- prosto, polsko i ladnie- i mozna dostosowac z klasa do kazdego wieku

Gość gość
moje pierwsze skojarzenie z tym imieniem to pseudonim pani na telefon, podobnie jak "Nikola"- te dwa imiona kojarzą mi się z seksem za pieniądze chociaż w sumie to nie są brzydkie imiona, ale poszukałabym czegoś innego

Gość gość
Nie wiem jak w Polsce wymawia sie to imie, ale w krajach anglojezycznych to imie brzmi AMENDA wiec niezbyt :(

Gość gość
fajne mozesz dac z powodzeniem. moj maz tez chcial klare gadal gadal i juz przyjelam te imie. a teraz mu sie odwidzialo. koniec bylo nie gadac!

Gość gość
Pamiętacie Amandę dziewczynę Korkiego Downa? Serial amerykański z lat 90 tych.

Gość gość
Amanda to ładne imię.