Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są według was najbardziej tandetne i kiczowate dodatki do mieszkania

Polecane posty

Gość gość
Teraz odwrotne pytanie. Co uważacie za eleganckie i stylowe w mieszkaniu?

Gość ewaZZZZZZZZZ
Tandetne są podwieszane sufity z halogenami, szczególnie te robione w fale, aniołki jak dekoracja (chyba, ze w pokoju niemowlaka), nagromadzenie durnostojek od sasa do lasa. Eleganckie - elementy (podłogi, meble, okna) z naturalnego drewna, ładnie oprawione i dopasowane do stylu wnętrza obrazy - czy to oryginały, czy dobre reprodukcje. Grafika, szkło artystyczne - tylko znów dobrze dobrane do wnętrza. Tu zawsze dużo zależy od umiejętnego połączenia i zgrania wszystkiego we wnętrzu w jedną spójną i estetyczną całośc.

Gość gość
aniołek gipsowy stojący na szafce rtv obok tv, firanki w kształcie trójkąta

Gość gość
wy tu wszyscy jesteście p******i i tyle w temacie .

Gość gość
Ooo , te aniołki i do togo serduszka wszędzie porozwieszane , i jeszcze "stylizowane" bielone mebelki a'la LUDWIK na bogato ,blee , do porzygu , wchodzisz do takiego domostwa i jakbyś sie znalazł w kwiaciarni/knajpie stylizowanej na ten retro-vintage-prowansalski "styl" :-D

Gość gość
pretensjonalne durnostoje stylizowane na antyki kupione w chińczyku no i paproć, krolowa duzego pokoju tfu yebac tego chwasta

Gość gość
Uwielbiam paprotki :-)

Gość gość
Eleganckie - elementy (podłogi, meble, okna) z naturalnego drewna, ładnie oprawione i dopasowane do stylu wnętrza obrazy - czy to oryginały, czy dobre reprodukcje. x ta, jasne i w domu jak w muzeum, nie dzięki...

Gość gość
W domu każdy sobie robi tak, jak jemu się podoba. To ta osoba tam mieszka i ma się dobrze czuć, a nie inni.

Gość gość
Lubię też draceny i fikusy. Jestem tandetna i kiczowata :-P

Gość gość
A ja mam sentyment do wystroju z lat 80-90. Wazne, ze jest czysto. Moja mama ma mieszkanie pelne starych pamiatek, ma koc na kanapie, styropian na suficie i fototapete, pelno kwiatow doniczkowych- jest bardzo przytulnie i to nie tylko moje zdanie-a czysto ma do tego stopnia, ze moznaby z podlogi jesc.

Gość gość
Pomarańczowy kolor na ścianach

Gość gość
Tak naprawdę to wszystko po chwili robi się tandetne i kiczowate. Pare lat temu była moda na ciemne meble i podłogi. Sama sobie takie kupiłam. Teraz nie mogę na nie patrzeć i chętnie bym je wywaliła. Nienawidzę elementów dyskotekowych w domu w stylu podświetlane szafeczki , schodki itd. Nightclub, a swojego czasu też ludzie to robili.

Gość gość
Sztuczne 'cegły " w kuchni typu plastikowa tapeta :O styropianowe "bogato rzeżbione ' :) sufity, a jako całość "salony" będące jednocześnie kuchnią i sypialnią z wykesponowaną zmywarką do naczyń :P:P . W kącie deska do prasowania z kupą prania a zwie to sie "apatramentem", zdaniem mieszkańców .

Gość gość
Meble w stylu powyzszego naroznika z,reklamybpowysej,zly gust tandeta,dodatki typu sweet homevi inne ale skandynawskie,wszedzie tego.pelno.

Gość gość
Rzewne napisy na ścianach, jak to się kochamy w tym domu itp.

Gość gość
gość dziś Rzewne napisy na ścianach, jak to się kochamy w tym domu itp. xx tak, rozne love i home, lub "domowe" teksty( obowiazkowo po angielsku!) Najgorsze, ze lansowane przez projektantow, w tv chocby.Obowiazkowo w bialo szarym wnetrzu. Sztampa az boli.

Gość gość
Polarowe koce z fotka pieska kotka delfinka konikow albo innych bleeee panele ala blazeria w przedpokoju sciany pomalowane na jaskrawe odcienie pomaranczy zieleni

Gość gość
Bardzo chciałabym zobaczyć Wasze domy/mieszkania :-)

Gość gość
No tez bym chciala. Z tych wpisow wszystko jest na bllleeee.

Gość gość
Kolorowe ściany

Gość gość
gość 2016.08.26 Teraz odwrotne pytanie. Co uważacie za eleganckie i stylowe w mieszkaniu? xx Lubie mieszkania, które maja wlasny styl, pokazuja osobowość własciciela, nie udaja, nie podrabiaja, nie ida na sile za modą. Wnetrze, w ktorym nie mozna powiesic na krzesle swetra nie w tym co trzeba kolorze, albo polozyck siazki, ktora nie jest oprawiona w nieskaztelna okladke w okreslonym kolorze - jest dla mnie beznadziejne. Moga byc durnostojki - ale niech cos znaczą dla mieszkancow, z czym sie kojarza, nie są masówką kupowana przez wszytkich, bo akurat na nie przyszła moda. Jesli ktos jest ciekawą, sympatyczna osobą, która urzadza mieszkanie po swojemu, nie slepo wzorujac sie na zurnal - na pewno stworzy fajne wnetrze,.

Gość gość
Boże, uświadomiłyście mi że brak mi dobrego smaku. Największy pokój połączony z kuchnią. Wszystkie meble w kolorze wenge ( o zgrozo kuchenne też), w oknach sznurki, tv na ścianie, dywan shaggy. Łazienka cała w kaflach. W sypialniach Ikea... Jak żyć ze świadomością że jestem takim totalnym bezguściem? Jak żyć...?

Gość gość
Ja bardzo lubię wszelkiej maści dodatki do domu i ciągle kupuję coś nowego. Ostatnio mąż mi powiedział, że chyba już by wolał, żebym ciągle kupowała nowe buty, bo tak to nic nie robię tylko kurze ścieram ze swoich bibelotków. Przedwczoraj zamówiłam sobie wazony dekoracyjne do salonu, takie trochę orientalne. Pasują mi do wystroju. Przed chwilą był kurier także z przesyłką też nie ma problemu.

Gość gość
Wszystko jest fajne jak jest z gustem. Dywan, zasłony mogą być ekstra! Zresztą dywany mogą sporo kosztować i naprawdę pięknie tworzyć przestrZeń. Choruje na taki za prawie 8 tyś i gdybym miała kasę to byłby już mój!

Gość gość
19,29 po prostu stereotypowa jesteś i tyle ...