Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KtośNieważneKto

Po ilu latach bycia razem oświadczyny lub ślub?

Polecane posty

a rozmawialiście chociaż kiedyś o tym nie wiem np. gdzie będziecie mieszkać, albo czy chcecie mieć kiedyś wspólne koty, psy, złote rybki...jak chcecie/ widzicie przyszłość?

Gość gość
a co ma za znaczenie ich wiek jakby mu zalezalo to by sie oswiadczyl

Gość gość
Moj mi sie oswiadczyl po roku od poznania.. kiedys jak go zapytalam dlaczego w sumie tak wczesnie to powiedzial, ze to czul. Ze jestem jego jedyna. Po roku wzielismy slub.

Naleze do tych porzadnych to jest moj pierwszy chlopak jesli chodzi sprawy seksualne. Kiedys napomknal temat, gdzie chcialby mieszkac i wspomnal ze ze mna chce tam mieszkac

Gość gość
u mnie zaręczyny po dwóch miesiącach znajomości ślub po kilku miesiącach a teraz jesteśmy szczęśliwym małżeństwem od dziewięciu lat

Gość gość
u mnie zaręczyny po dwóch miesiącach znajomości ślub po kilku miesiącach a teraz jesteśmy szczęśliwym małżeństwem od dziewięciu lat

Oj dzieciaki. Ja w rok zaliczyłem poznanie się, zaręczyny i ślub:D A w 1.5 to i chrzciny:P

Gość gość
Po roku oświadczyny a po 3,5 slub.

Ja wychodzę z założenie, że jeżeli facet po 2 latach bycia razem się nie oświadcza to : a) nie myśli o Tobie poważnie, b) w ogóle nie chce legalizować związku. Nie mam na myśli 'związków' z etapu liceum bo rozumiem, że piszemy tu o dojrzałych ludziach i poważnych związkach.

Gość gość
jesli nie zrobil tego po max 2 latach to nie ludz sie ze to kiedykolwiek zrobi on nie mysli o tobie powaznie

Gość gość
Dwa lata po poznaniu autorka miała 18...

Gość gość
i co ze miala 18 lat? slub mozna wziac kilka lat po oswiadczynach

Gość gość
nie doczekasz sie jesli z nim o tym nie porozmawiasz moze on nie wie ze chcesz slubu powiedz o tym pogadaj z nim

Gość gość
Sorry, ale takie oświadczyny które nie wiążą się z konkretnymi planami to dziecinada, a nie deklaracja. W każdej chwili można powiedzieć "weźmiemy ślub...kiedyś"

Gość gość
i co ze miala 18 lat? to ile ma jeszcze czekac? 10 lat?

Dwa lata po poznaniu autorka miała 18... <><><> Czyli poznała go mając 16 lat ? Ja w tym wieku uczyłam się namiętnie ale gry na pianinie a nie zadawałam z facetami... 16 lat to nie jest wiek na zakładanie związków. Czyli "związała się" z mentalnym dzieciakiem a potem sie dziwi, że nie zachowuje się jak prawdziwy mężczyzna ? Facet ZAWSZE powinien od kobiety być odpowiednio starszy. Czego oczekujecie od 16-22 latków ? Przecież to jeszcze dzieci a nie mężczyźni. Jak taki dzieciak ma się oświadczyć kobiecie jak nie ma jeszcze pracy, wykształcenia, mieszkania, (totalnie nic !) ? Facet w tym wieku jest na utrzymaniu rodziców w większości przypadków.

Gość gość
przeciez zareczyny nic nie zmienia. nie wiem skad takie parcie :O:D jestem z facetem od 7 lat. mamy po 31 i 34 lata. i jest ok. nie potrzebuje pierscionka :D, ale jesli poprosi mnie o reke to odp. Tak ;)

Przeciez nie oczekiwalam od niego zareczyn w wieku 18 lat tylko teraz gdy mam 23 i staz w zwiazku prawie 6 lat. A jezeli chodzi o prace i wyksztalcenie to i prace i wyksztalcenie posiada odpowiednie nie jest na utrzymaniu rodzicow. A mialam 17 lat gdy zaczelismy byc razem gdybys czasem nie umiala liczyc shaf78

Gość gość
boze co ma znaczenie ich wiek jest juz z nim 6 lat to juz czas na slub bo oswiadczyny powinny byc dawno temu

Gość gość
Mojej siostrze chłopak oświadczył się po 7 latach związku. W tym roku biorą ślub,po 9 latach razem.

Przecież sama debilko z****** napisałaś na 1wszej stronie, że Twój chłopak jako argument wyciąga to, że 'mieliście tylko 16lat jak zaczęliście" więc chyba Ty masz schizofrenie, że jedno piszesz wtedy a drugie teraz. Tak czy inaczej facet 23 lata to dla mnie jeszcze nie facet a dzieciak i tyle ! I wy nie macie żadnego stażu w związku bo to nie był związek tylko 'zabawa dwójki bachorów w związek'. Związek to jest wtedy kiedy dwójka ludzie ma wspólny rachunek bankowy, wspólne mieszkanie, chociażby wynajmowane, wspólne auto, wspólne zobowiązania itd.

Jakbys umiala czytac to napisalam , ze on mial 16 lat a nie ja wiec on ma teraz 22 lata a ja 23 lata rozumiesz teraz? Czy jeszcze w jakis dogodny sposob wytlumaczyc? Chcialam ci jeszcze uswiadomic, ze wiem co to jest zwiazek i to lepiej niz ty i wiedz, a wulgaryzmow nie musisz uzywac

Gość gość
Ja z moim jesteśmy w waszym wieku- 22 lata. Mamy za soba zwiazki przykładowo dwuletnie. Razem jesteśmy 7 miesiecy i juz zamieszkamy ze soba w wakacje. On chciał mi sie oświadczyć w walentynki. Wyczułam to i powiedziałam, ze kocham go ale dla mnie to jednak za szybko. Zrozumiał. Poprosiłam, by zrobił to jakos na nasza rocznice. Moze to i mało romantyczne, bo mniej wiecej bede sie spodziewać terminu, ale przynajmniej wiem, ze mnie kocha i traktuje poważnie. Dla niektórych faktycznie moze to i za szybko.. Czas pokaze. Jednakże oswajam sie z mysla tak poważnego zwiazku. I powiem ci, ze jestem prawie gotowa i zadowolona z takiego obrotu sprawy. Chcielibyśmy, by ślub był moze za dwa lata jesli pozwolą na to finanse :) Ale 6 lat...? Faktycznie przechodzony zwiazek. Nie sadze, by poprawnym było usprawiedliwianie go, ze młody itd. Przeciez oświadczyny to jedno, a ślub to drugie. Nie musicie robic tego juz zaraz. Ale chodzi o ten wazny dla kobiet gest. Także zastanów sie poważnie... Jesteśmy jeszcze młodzi. Mozesz znalezc naprawdę kogos, kto Cie doceni i bedzie chciał zatrzymać oswidczynami :)

łeeee, to nie dość, że związałaś się z dzieciakiem to jeszcze z dzieciakiem młodszym od Ciebie :O...i czego Ty oczekujesz ? Piszesz, że on ma odpowiednie wykształcenie i pracę... Niby jakie 'odpowiednie" wykształcenie można mieć w wieku 22 lat ? Co najwyżej licencjat bo inżyniera ma się dopiero po 3,5 latach. I mieszka z rodzicami...:O Sama sobie odpowiedz na pytanie czy bylibyście w stanie na dzień dzisiejszy, przy waszej wątpliwej sytuacji materialnej pozwolić sobie na małżeństwo.

Gość gość
a co ma do tego kasa? nie wszyscy musza robic wielkie wesele na 200 osob