Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obrzydzają i denerwują mnie starzy ludzie strasznie

Polecane posty

Gość gość

Są obrzydliwi, obleśni, często od nich śmierdzi, są cali pomarszczeni, brzydcy, ale najgorsze jest ich zachowanie, są roszczeniowi, wredni, żądają szacunku z automatu mimo, że sami nie szanują młodych, wymądrzają się, uważają, że zawsze mają rację, jak coś odpowiesz nie po ich myśli, sprzeciwisz się to argument "nie pyskuj" i koniec dyskusji. Trzeba uważać zeby nie urazić, obchodzić sie jak z jajkiem. Nie lubię z nimi przebywać. Wiem, że sama będę kiedyś stara (o ile dożyję a tego nigdy nie wiadomo) i wcale mi z tym dobrze nie jest, ale to taki sam argument jak ktoś nie lubi dzieci - przecież sam nim kiedyś był. Nie mamy na to wpływu. Ktoś ma podobnie?

Gość gość
bidulko i co z tym zrobisz?

Gość gość
są roszczeniowi, wredni, żądają szacunku z automatu mimo, że sami nie szanują, wymądrzają się, uważają, że zawsze mają rację, xx Identycznie jak gówniarstwo bezstresowo wychowywane:D

Gość gość
no popatrz, na takim strasznym świeci przyszło ci żyć, są na nim także ludzie starzy ojejku jejku, co za rozpacz, tylko się zabić zanim starość

Gość gość
Straszne , po prostu straszne

Proponuję jeszcze przed maturą w formalinę wskoczyć. W celu zachowania urody i gładkiej cery. Nam też przyda się odpoczynek od takich mądrości :O

Gość gość
A ja odwrotnie, nie lubię młodych! Są beznadziejni, głupi, niedokształceni, roszczeniowi, chamscy. Najgorsze te wytapetowane tzw kobiety. Zero seksu, nadęta mina, obcasy na wykoślawionych nogach, opasłe brzuchy w krótkich bluzkach, wylewające się sadło, k...wa co drugie słowo, mózgi wyniszczone przez amfę, twarze napuchnięte, napady agresji na zmianę z depresją. Znany ostanio wszystkim niemiecki pilot w wieku 27 lat ze zdiagnozowaną depresją i wypaleniem zawodowym, to obraz tzw przyszłości narodu. Wczoraj pilot, jutro może chirurg albo położna z wypaleniem zawodowym i depresją. Wszystkiemu oczywiście winni rodzice, dziadkowie, a najbardziej temu, że nie dopłacają młodym do tego, że żyją.

Gość gość
Nie martw się autorko, w dzisiejszych czasach starzeją się tylko ci co chcą. Taka Donatella Versace stara, a jak wygląda, czego i tobie życzę. Botoks, botoks i jeszcze raz botoks, a dla mózgu to tylko lobotomia.

Nie wiem jak można nie lubić wszystkich ludzi ze wzgledu na tylko jedną ceche i twierdzić że wszyscy są tacy sami. Starsi ludzie są różni, tak jak osoby w młodszym wieku, a takie generalizowanie to cecha osób mało inteligentnych.

Gość gość
Wiedziałam, że takie komentarze się pojawią :D ale jak ktoś nie lubi dzieci, to oczywiscie przyklaskujecie a ja właśnie lubię dzieci bo one są często ciekawe świata, cały czas się uczą, są mądrzejsze z dnia na dzień, jak się ma do nich odpowiednie podejście to są cudowne, wolę przebywac z nimi niż ze starymi. O to chodzi, wiem, ze wśród młodych są też beznadziejni i wredni ludzie, ale takim chociaż można "odpyskować", pokłócić się, opieprzyć jak trzeba a starym nie bo oni tyle przeszli, oni wszystko wiedzą lepiej, bo brak szacunku bo jeszcze na zawał zejdą jak sie zdenerwują.

Gość gość
To takich starych to jedyne wyjśćie za młodu zlikwidować co by Cię w oczy nie razili a przy okazji Ciebie samą

" ale jak ktoś nie lubi dzieci, to oczywiscie przyklaskujecie" Ja nie rozumiem zarówno nie lubienia dzieci, jak i nielubienia osób starszych. To identyczny kretynizm jak nielubienie wszystkich blondynek albo wszystkich osób zielonookich. Traktujesz ludzi starych jak jakąś jednolitą grupę. A są tak samo różni, jak ludzie w młodym wieku. ty może poznałaś wrednych, moja babcia i dziadek zupełnie nie pasują do twojego opisu, sa wspaniałymi i inteligentnymi ludźmi i nie wiem czemu ich obrażasz, obrazając wszystkich starszych ludzi.

Gość gość
Oczywiscie, że wyjątki sie zdarzają, ale niestetu, przetłumaczyć coś starszym ludziom graniczy z cudem, oni mają swoje mądrości i dobre rady i koniecznie chcą żeby wprowadzać je w życie. Poza tym nie am co sie dziwić, ze młodzi teraz tacy są, od maleńkości wyscig szczurów, musisz być najlepszy, bogaty, jak najlepiej wykształcony bo inaczej jesteś śmieciem, ofiarą losu, która sobie nie radzi, temu wszystkiemu towarzyszy ciągły stres i ludzie nie wytrzymują, kiedyś było inaczej, spokojniej, nie każdy musiał znać kilka jezyków i kończyc studia a i tak była praca, w biurze nie sztuka była pracować, zwykłę kobiety po liceum przyjmowali a teraz to nie ma miejsc, sfrustrowani są i w dodatku pomiatani często bo jak starszy to zawsze uważany za mądrzejszego.

Gość gość
Właśnie dlatego, że jesteś beznadziejna i wredna, opieprzamy cię. Takich opinii jak twoje, świat nie chciałby słyszeć, bo to prowadzi do nienawiści, wojen, ....

"Oczywiscie, że wyjątki sie zdarzają, " Od czego wyjątki? Od twojej urojonej wizji? Ludzie sa RÓŻNI. Starsi ludzie też. Ty obracasz się pewnie w środowisku, w którym żyją niewykształceni starsi ludzie, wychowani na wsi. Ja poznałam wiecej wykształconych i mądrych i bardzo mnie dziwią te twoje rzekome cechy, jakimi większośc starszych osób ma się cechować. Różnią się między sobą tak samo jak ludzie w kazdym innym wieku.

" Takich opinii jak twoje, świat nie chciałby słyszeć, bo to prowadzi do nienawiści, wojen, .... " Dokładnie. Na tym świecie jest tyle cierpienia, a nadal znajduje się mnóstwo przygłupów, którzy znajdą milion nowych powodów, by bezsensownie gardzić drugim człowiekiem.

Gość gość
Nie znasz mnie więc nie wiesz jaka jestem, ja mimo, że mnie denerwują nie okazuję im niechęci, jestem neutralna a to co sobie myśle zachowuję dla siebie w przeciwieństwie do nich, komentują wszystko i narzekają wciąż, krytykują wszystko i nienawidzą młodszych bo przed nimi całe życie a ich czas już się kończy. Ty sama chyba już sie do starości i cię prawda boli.

Gość gość
Widzisz Szatanistka i ty też generalizujesz, bo np. taka Czubaszek, patrząc na jej życiorys powiedziałby wykształcona i inteligentna a to stara, wymądrzająca sie, podła, wredna i sukowata prukwa, dawno już powinna użyźniać ziemię za to co robiła a nie wygłaszać swoje mądrości i zatruwać ziemię dymem papierosowym.

Gość gość
Co jak co, ale autorka ma trochę racji. Czepianie się wyglądu ludzi starszych jest żałosne, ale co do charakteru to fakt, że ludzie starsi często są mocno ograniczeni, uparci, mało elastyczni, często fanatyczni. I to bez względu na wykształcenie.

"Widzisz Szatanistka i ty też generalizujesz" Nie generalizuję, tylko robie coś co jest przeciwieństwem generalizacji - cały czas staram ci powiedzieć coś, co jest dla inteligentnych ludzi powszechnie znaną prawdą - ze ludzie sa różni. Twój temat ma taki sam sens jak "Obrzydzają i denerwują mnie 32 letnie osoby strasznie". I co z tego, że Czubaszek jest taka? Jest inna jak każdy człowiek. Nie ma takiej drugiej identycznej osoby jak Czubaszek.

Gość gość
Oczywiscie, że nie ma drugiej takiej, ale pooglądaj sobie wywiady czy inne spotkania np. ze starszymi aktorami, ludźmi sławnymi, albo przypomnij sobie starszych nauczycieli, wykładowców, jak oni się wypowiadają, jaka pycha od nich płynie, jakie zarozumialstwo, wszystko wiedzą najlepiej, nie są w stanie powiedzieć "tak, masz rację/miałeś rację" do młodszej osoby, one wszystko wiedzą najlepiej, oczywiscie zdarzy sie czasem miły starszy człowiek, otwarty, skromny, który potrafi przyznac rację i ma szacunek do młodszych osób, ale to są wyjątki, tak samo jak np. wybitne dzieci czy "dorosłe" odpowiedzialne nastolatki.

Nie zauważyłam jakiejś tendencji do pychy. Spotkałam różnych starszych ludzi - z poczuciem humoru albo bez, aroganckich i miłych. Co do starszych aktorów - nie wiem czy wiesz, ale Kazimierz Kaczor, 74 letni polski aktor jest wielkim fanem gier komputerowych(zaskoczenie? :) ) i nagrywa ich recenzje - nie widać w tych recenzjach żadnej pychy, przyjemniej sie je ogląda niż recenzje nagrywane przez ludzi młodych, nie jest taki przemądrzały jak młodsi recenzenci :) http://gamezilla.komputerswiat.pl/recenzje/2010/9/kazimierz-kaczor-i-opowiesc-o-civilization-v

Gość gość
17:26, najgorsze, że od ciebie bije pycha i zarozumialstwo, ale nieuzasadnione, bo jesteś młoda i durna i niczego w szkole się nie nauczyłaś. Dlaczego osoba dojrzała, wykształcona, doświadczona ma być skromnym staruszkiem, a ty będziesz oceniać kogoś komu do pięt nie dorosłaś i mieć pretensje, że powiedziano ci wielokrotnie w oczy prawdę. Gdybyś była mądrzejsza od tych, których oczerniasz, to ty byłabyś wykładowcą, a nie uczniem. Tak trudno to zrozumieć? Masz takie poglądy, że dla mnie też nie zasługujesz na szacunek.

Gość gość
autorko 17:13 Nie znam cię i nie chciałabym poznać. Z tego co piszesz wyłania się osoba pełna nienawiści do ludzi, która nie umie się przystosować do świata, sprostać jego zadaniom i szuka winy w innych, a nie w sobie. Znajomi emeryci żyją sobie szczęśliwie, a ty taka młoda, a wygląda jakbyś im zazdrościła, bo nie umiesz poradzić sobie, a oni dali sobie radę i z wyścigiem szczurów, z wykształceniem, znalezieniem pracy

Gość juz babcia
widać,że w domu rodzinnym nie nauczono cię szanowac starszych współczuje twoim dziadkom,nie chciałabym miec takiej wnuczki/wnuczka wiesz kiedy człowiek jest wielki? kiedy potrafi oddać szacunek każdemu,czy to biedak,czy bogacz itp jestes malutkim pikusiem,chyba żal mi ciebie,że jestes taka ograniczona/y

Gość gość
Nie rozumiem, jak można nie lubić dzieci, starszych, sławnych, palących, itp. Przecież wiemy, że ludzie dzielą się tylko na mądrych i głupich i do tych ostatnich, niestety zalicza się autorka wątku. Szczerze współczuję