Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Violcia17

Dieta 1000ca kalorii!

Polecane posty

Gość gość
Czesc, co u was? Violciu, jak nauka, egzaminy? Dziewczyny, zapadlyscie się pod ziemię??:) W poniedzialek wracam do domu.:) urszak

Gość gość evka
ja zaczne od poniedzialku z wami :) milej niedzieli, urszak wracaj, fajne masz porady , dzieki

Urszak, jestem :) Mam jeszcze dwa ostatnie egzaminy i będę spokojna! Co do wagi to nic się nie zmieniło ale będąc szczera to nie przestrzegałam diety w 100 procentach bo nauka mnie przerosła. Czasami nawet nie miałam czasu zjeść i siedziałam do 11stej :( Może to przez stres, przestałam ćwiczyć. Byłam u masażystki i to co pomiędzy brwiami mam to narośl/limfa więc trzeba to rozmasować. Umówiłam się też na zabieg na trądzik i w końcu pozbędę się tego dziadostwa :) Mimo tego okresu nadal mam motywację, z każdym momentem rośnie kiedy widzę się w lustrze, ten tłuszcz na twarzy to mówię dosyć z tym. Podobno jak ktoś dużo cukru je to ma drygi podbródek hm?

Gość Violcia17
Ps. Mam nadzieje, że jak wrócisz do domu to będziesz tu przy mnie :) Wakacje nie będą łatwym okresem dla mnie bo będę częściej w domu.. No i wiem, że tylko na Ciebie mogę liczyć!

Gość gość
Czesc Violciu:):):) I dziewczyny! Wróciłam dzis, padnięta i wykonczona, ale happy!:) Na tarczy! Dzialam w zawodzie artystycznym, dolożylam swoją cegielkę do większego przedsięwzięcia, zagrzewalam do pracy, zachęcalam i mobilizowałam, siebie i innych. Sukces i satysfakcja z pracy na maksimum swoich mozliwosci i umiejętnosci. Odpocznę parę dni, jeszcze muszę byc w gotowosci zawodowej, a potem odpocznę dluzej. W pogodne dni wypady nad morze, do lasu, relaks w domu. Jestem niezmiennie Violciu, i będę, az osiagniesz cel, a i później tez.:) Tak szczerze, masz sporo do zrzucenia, a to potrwa. Ale pokonasz siebie, i odrodzisz się na nowo:) Masazystka jest Ci bardzo potrzebna, trzeba ujędrniac i pobudzac mięsnie twarzy, krązenie i dbac o ujędrnianie. A piszę w tej chwili tylko o twarzy. Wszystko po kolei. Twoja niezlomnosc baardzo mnie cieszy, a dobra energia mnie i innym tez się udziela. Jestem wyczerpana emocjonalnie, ale pozytywnie nastawiona:), i myslę, ze szybko się zregeneruję. Trzymam kciuki za Twoje egzaminy:):) Dziewczyny, a co z Wami? Conversee, His, babette, mine? Gdzie podziała się oczarna?? Mam nadzieję, ze nie poddałyscie się, jestescie twarde z charakteru, niektóre troche się roztkliwiają nad sibą- ti normalne i ludzkie..Byle nie za dlugo, bo można popasc w melancholię...:) Witaj evka:):) Zapraszam w imieniu Violci. Bądź z nami, walcz i zmieniaj swoje zycie! Usciskuję was wszystkie:):)urszak

Gość mine
hej dziewczyny.... ja już nie liczę kalorii całkowicie wyprowadziłam się z diety. Przestrzegam tego co w sobie wyuczyłam i waga się utrzymuje nawet pomimo większych odstępstw np cały weekend grillowania ;) czyli jedzenie poza moimi porami a nawet późno w nocy. Tam waga podskoczy ale po 2 dniach normalnego posiłkowania waga wraca z powrotem :D Nie odzywam się bo nie mam już w sumie o czym pisać... moja walka dobiegła końca ale czytam was i trzymam kciuki za walczące

Gość gość
A mnie smieszą takie rozpisywane diety przez internet. Tak jakby do kazdego czlowieka, indywidualnego i niepowtarzalnego, dac jedną instrukcję obslugi. Kazdy zazwyczaj wie, co i ile powinien jesc. Nadmiernym jedzeniem " łagodzi" się inne problemy zyciowe i osobiste. Dla wielu jedzenie jest nalogiem, i potrzebny jest raczej psycholog niz dietetyk. Gdyby to bylo takie proste...to nie byloby takich cud- diet i wszelkich suplementów, które nabijają kasę wszelkiej masci producentom. Jak w kazdym nalogu, trzeba duzo rozmawiac ze sobą, i znaleźć inne przyjemnosci, satysfakcje w zyciu, by jedzenie sprowadzic do poziomu podstawowego zaspokajania głodu, odzywiania organizmu- a nie przyjemnosci , ekscytacji. Mine, pozdrawiam, jestes fajną, poukladaną babką:):)urszak

Gość gość
Urszak, jesteś kochana Właśnie mam taki okres, że czuje się brzydka, nieatrakcyjna, mam nadzieję, że to przez dodatkowe kilogramy. To mnie lekko dobija ale lepiej robić coś z tym niż śleczec całe życie i się użalac. Zobaczymy czy po odchudzaniu tez,będę szpetna czy nie :). Czy ktoś wie coś na temat oleju rycynowego? Od 3 dni przecieram nim brwi aby odrosły ale na palcu zostaje mi zawsze na dzień 5 włosków z Każdej brwi. Czy to normalne? Nie trę jakoś mocno po prostu normalnie. Zaczyna mnie to martwić bo chce mieć gęste brwi a nie uzyskać odwrotny efekt :( Viola

Gość mine
viola na brwi nie stosowałam ale na rzęsy i skalp. Na rzęsy zdziałał tyle że ładniej się poddkręcały podczas malowania takie bardziej elastyczne jakby się zrobiły. Na skalp no to dużo baby hair wyrosło ale ciężko jest mi powiedzieć jak to wpłynęło na ich kondycję bo rozjaśniam

Gość gość
hejka dzis moj 11 dzien diety pok co wypita kawa z cukrem, duzy kubek i 3 łyzeczki cukru, czyli mam na koncie 60 kcal, jutro kupie ksylitol ( bo akurat mi sie skonczyL ) , tez ma kcal ale jest zdrowy przynajmniej, bo inaczej mi kawa nie smakuje ,,pozdrawiam

Gość Berenis
Ja mam 153 cm wzrostu waga 55 brzuch niby płaski ale tylek uda biodra to tragedia

Gość gość
Czesc Berenis:) Wyrzuc z diety węgle z mąki, słodycze i zacznij biegać, chociaz maszerowac na początek. Hej Violciu, co u Ciebie? Jak egzaminy? A' propos plaży, bylam z męzem przedwczoraj, zainaugurowałam nowy sezon plażowy w okolicach Sztutowa:) Cisza, spokój, bo przed sezonem, ciepły piasek i szum fal...Joga dla ducha i umysłu:):) Jeszcze zmęczona, ale dochodzę powoli do formy, orzede wszystkim wysypiam się we wlasnym wygodnym lózku:) His, przesadzasz, naprawdę. Dzialasz na zasadzie " na złośc mamie odmrożę sobie uszy". Mnie pobyt nad morzem daje ukojenie psychiki, działa psychoterapeutycznie, stoję po kostki, kolana w wodzie, i czuję, ze się uziemiam. Wszystkie problemy, napięcia spływają do nóg, i idą w wodę, morze je zabiera... Pozdrawiam was wszystkie i zyczę miłej niedzieli:):) urszak

Urszak, z egzaminami jest wszystko w porządku, teraz mogę się cieszyć już latem. Jestem trochę zniemotywowana bo czuję, że od nowa muszę się zmuszać do pewnych rzeczy, typu pilnowanie się z wodą itp itd. Dzisiaj byłam na zabiegu przeciw trądzikowi i przebarwień. Trochę się wykosztowałam ale mam nadzieje, że będzie warto. Nie mam jakiegoś mocnego aktywnego trądziku, bardziej przebarwienia i wągry na nosie.

Gość gość
dla mnie bez sensu zaczynać dietę 2 tyg. przed weselem- zejdzie głównie woda i glikogen

Gość gość
do osoby, która chce kupić ksylitol- ja mogę sprzedać dość tanio erytrytol. jest zdrowszy niż ksylitol i nie ma żadnych kalorii, poza tym 0 indeks glikemiczny. najzdrowszy słodzik. mam zespół drażliwego jelita i nie mogę stosować ani ksylitolu, ani erytrytolu. wydałam na niego 50 zł, chce się pozbyć przynajmniej za pół ceny

Gość gość
Czesc Violciu:) Jestem, zaglądam tu do Ciebie...Mam nadzieję, ze się nie poddalas:) His, jak jest powód, to mozna? Nie jedz ciastek, przejdź na sezamki, chalwę, bezy, jeszcze zrzucisz...Niezmiennie namawiam cię na słodycze bez mąki. Dziewczyny się wykruszyły... Zaglądam tu, jestem i będę:) Miłej niedzieli i dobrej energii wam zyczę:):) urszak

Hej Urszak, u mnie dobrze ale myslalam aby przejsc na post/diete Ewy Dabrowskiej. Czuje sie na to gotowa psychicznie, mentalnie jak i fizycznie a wakacje do tego sprzyjaja. Co o tym sadzisz?

Gość gość
Czesc Violciu:) nie znam i nie mam pojęcia, kto i co. Napisz cos więcej, i gdzie w razie czego Cię szukać:):) Najważniejsze, ze dzialasz dla samej siebie i dla swojej przyszlosci. Usciskuję niezmiennie:) urszak

To w sumie nie jest dieta tylko taki post oczyszczający. Trwać może max 6 tygodni po czym przechodzi się na zdrowe odżywianie. Praktycznie jest się na samych warzywach i owocach choć też nie wszystkich. Głównym celem nie jest zrzucenie wagi ale oczyszczenie się od środka a kg są efektem ubocznym, ale niektórzy ładnie pochudli na tym jedzeniu. Dużo osób też wyleczyło swoje dolegliwości typu opuchlizny na nogach, łupież i takie tam, więc pomyślałam o moim czole na którym coś tam jest jak widziałaś wcześniej na zdjęciu. Czuję, że jestem na to gotowa, i mam dużo zdeterminowania.

czesc dziewczyny, mimo ze nie pisze to walcze dalej, na wadze mam 69.6 :) Pozdrawiam Was

Gość gość
Czesc babette:) fajnie, ze jestes i walczysz. Mocno cię sciskam i trzymam kciuki! Violciu- szczerze powiem, nie znam się na tym. Słuchaj swojej intuicji. Jeśli czujesz, ze powinnas to zrobic, ty tego potrzebujesz, organizm potrzebuje, to zrób to. Jest lato, ciepło, organizm nie potrzebuje az tyle bialka zwierzęcego, by przetrwać. Spróbuj. Jesli poczujesz drżenie mięsni, skurcze, kolatanie serca, zjedz chude mięso lub porcję twarogu. Niezmiennie mi imponujesz żelazną wolą i siłą charakteru. Mocno przytulam!:) urszak

Hej babette :) Tutaj zawsze można wracać jak w domu. Urszak, dzisiaj zrobiłam już zakupy, ale prosto bo tylko warzywa i owoce hehe :D Muszę skombinować pomysły na posiłki. Cieszę się mimo, że nie będzie tak kolorowo.

dzien dobry :) Violciu zaczelas diete w-o? mysle ze to super pomysl, a na pewno najlepsza pora roku na to. Ile planujesz czasu ja przeprowadzac? Pamietaj tylko ze bedziesz musiala bardzo delikatnie z niej wyjsc. Ja oscyluje w 1500 kalorii i zaliczam spadki :) dzisiaj 68.7 na wadze :) zblizam sie do pierwszego celu :)przy moim wzroscie wygladam juz szczuplo huraaaa.

Jeszcze nie zaczęłam ale już się przymierzam :). Muszę poczekać z tym jeszcze chwilę bo w weekend jadę pomóc w malowaniu w pewnym gospodarstwie i bałabym się zasłabnięcia czy coś. Zamierzam stosować 6tygodni aby te ozdrowienne procesy mogły się uaktywnić. Jeszcze też muszę nazbierać przepisów bo tutaj trzeba się trochę nieco nagłówkować. PS. Śmieszne jest to, że mama była kiedyś na tej diecie i schudła 12kg przez te 6tyg a ja nic o tym nie wiedziałam, tutaj też będe miała jej wsparcie małe, uff. Gratuluję Ci spadku! :) Świetnie sobie dajesz radę jak widać, no i pewnie już wyglądasz szczupło patrząc na Twój wzrost w stopce. Jak tam z garderobą, wymieniasz ubrania czy zostawiasz krawcowej? :) Szkoda, że nie można zmienić nazwy tematu bo nikt z nas już nie jest na 1000cu :D

Gość gość
Czesć:) Tytuł topu jest symboliczny, kto ciekawy, to zajrzy.. Babette, gratuluję!:):) Violciu, a jesz jajka? Omlety z owocami są pozywne i nietuczące. Kiedys mialam swoje kury, i jadłam codziennie omlet:) a jajecznicę swoją drogą... Mam nadzieję, ze chodzisz, spacerujesz codziennie? A ruch , praca fizyczna to najlepszy sposób na spalanie, i gibkość ciała. Caluski:):)urszak