Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właściciele DOMÓW szeregowych i bliźniaków

Polecane posty

Gość gość
Ja od jakiegoś czasu mieszkam w domu, mimo że kiedyś cały czas mieszkałam w bloku, więc przeprowadzenie się do domu to był dla mnie na początku duży szok, słyszałam hałasy od bliskich sąsiadów i nie czułam się w domu bezpiecznie. Postanowiłam jednak coś z tym zrobić i powiem Ci, że wymieniłam drzwi w moim domu i okna, na takie firmy www.siuba.pl i jestem z nich bardzo zadowolona i powiem Ci, że dużo oszczędzam, bo powodują duże oszczędności ciepła. Mam niskie koszty eksploatacyjne, drzwi stanowią dobrą izolację akustyczną, są wytrzymałe, stanowią porządne zabezpieczenie przed złodziejami, a ja w końcu czuję się we własnym domu bezpiecznie. Ekipa stamtąd fachowo mi doradziła wybór odpowiednich wyrobów. Naprawdę znają się na rzeczy. Polecam CI takie rozwiązanie, wtedy bez obaw możesz decydować się na dom.

Gość gość
nasza budowa jest dopiero w pierwszym stopniu, jak byliśmy ostatnio z męzem to widzieliśmy, że szalunki io deskowania (http://www.noe.pl/) są porobione, więc niedługo będzie się zamykać do stanu surowego.

Gość gość
spadać wstrętni reklamodawcy nawet nie umiecie być szczerzy, że reklamujecie swoja firmę itp. tylko wciskacie kit rzekomo uczestnicząc w dyskusji SPADAĆ!!!!!

Gość gość
Kupiliśmy z mężem dwa alta temu dom szeregowy od developera (http://www.mpd.net.pl/). Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji, jest to zupełnie inna opcja niż mieszkanie w bloku, mam chociaż kawałek swojego ogródka i brak sąsiadów nad głową.

Gość gość
Zdecydowanie się zgadzam, ale akurat z tego samego powodu zdecydowaliśmy się na budowę własnego domu ;) Mamy znajomwgo nazdorcę budowlanego (http://www.marbud-nadzorbudowlany.pl/), więc myślę, ze prace przebiegną sprawnie.

Gość gość
taka mała ciekawostka czytam wszystkie te denne reklamy i spisuję na kartce zapewniam was że właśnie ze względu na taką propagande nigdy nie skorzystam z tych firm wymienianych tutaj JESTEŚCIE NIEUCZCIWI to i tak prowadzicie biznes jak najdalej od takich

Gość gość
ja mieszkam w bliźniaku na osiedlu w Stróżewku pod Plockiem i jestem zadowolona. Wiadomo, ze jeszcze lepiej mieć dom jednorodzinny, ale nie było nas stac na razie. Mam ogródek, jednego sąsiada, a poza tym okolica jest bardzo bezpieczna i zielona. Mój dom budowała firma Polski Dom - to jest znany deweloper, która zawsze buduje w fajnej lokalizacji – niby pod miastem w spokojnej okolicy, ale blisko głównych dróg dojazdowych, blisko przedszkola itd.

Gość gość
My kupiliśmy sobie szeregowiec na nowo powstałym osiedlu Jaśminowe Domy w Opolu. Zawsze marzyliśmy o tym żeby mieć swój własny kąt, własny kawałek ziemi. Nie możemy się już doczekać przeprowadzki :)!

Gość gość
Myślę, że jak ktoś ma manię prześladowczą to nawet na pustyni będzie czuł oko Wielkiego Brata patrzącego z satelity. Mam dom wolnostojący i najbliższy sąsiad 50m od mojego płotu. Spokój i relaks. Nie boję się sam spać ani chodzić nocą po ogrodzie. Czasem tylko wypłaszam bażanty i zające latające mi po trawniku. Kiedyś nawet weszła mi przez uchyloną bramę sarenka. 20lat mieszkałem w szeregowcu z dość dużym ogródkiem (wąski ale długi). Jedni sąsiedzi to straszne debile (państwo profesorowie), a drudzy super (kelnerka i elektryk). Teraz jest istny szał na szeregowce. Mentalność się zmienia i ludzie nie są siebie aż tak ciekawscy więc nadmiernej troski o to co robię bym się nie spodziewał. Fajnie mieć kawałek własnego terenu i trawnika na którym zawsze mogę się położyć bez obaw, że jest nasrane przez psy. Co do kosztów to utrzymanie domu kosztuje mnie mniej niż 50m2 mieszkania w starym bloku. (mieszkałem tam 7lat) Ogrzewanie w sezonie jakieś 400zł/ms, prąd 200zł/ms, woda i kanaliza 100/ms, podatek od nieruchomości 350zł/rok.

Gość gość
Ja mieszkam w bliźniaku w podkrakowskich Zielonkach. Długo nie mogliśmy znaleźć odpowiedniej lokalizacji i oferty dla nas zarówno ze względu na nasze oczekiwania jak i możliwości (szczególnie finansowe). Biuro nieruchomości abc dom nam w tym pomogło, znajdując odpowiednią ofertę i rozwiewając wszystkie nasze wątpliwości zawiązane z mieszkaniem w bliźniaku. Mieszka nam się bardzo dobrze, sąsiedzi są super - tak jak agent zapewniał - dla nas okazało się to idealne rozwiązanie.

Gość Edyta39
My mieszkamy już w bliźniaku 10 lat i nie zamieniłabym tego na nic innego. Mamy super sąsiadów, dzieciaki bawią się razem. W tym roku chcieliśmy coś odswieżyć. Polecono nam firmę D&D Projekt. Zrobili nam projekt wnętrza, a następnie go wykonali i już! polecam z całego serca!

Gość gość
Temat dość stary, ale aktualny jak najbardziej. Potwierdzam, najlepiej kawałek własnego kąta i własnego ogródka. Jako małe dziecko mieszkałam z rodzicami na blokach. Miałam 10 lat, brat 7 kiedy wprowadziliśmy się do domu wolnostojącego. Rodzice kupili działkę, wybudowali mały dom. W bloku było zawsze głośno, odrapane klatki schodowe, dzieci niszczyły. Rysowały kluczem, pisały po ścianach, pijaki sikały, drzwi na dole stale ktoś podpierał żeby były otwarte, żadnego pożytku z domofonu i stale rosły opłaty za ten syf. W domu z kolei upierdliwe było z wywozem nieczystości z szamba i ogrzewaniem. Niektórzy wylewali szambo do rowów melioracyjnych albo chamsko na posesję sąsiada. Zamiast zadzwonić po szambiarkę. Domów przybywało, po latach doczekali kanalizacji i podłączenia do miejskiego ogrzewania, miasto wchłonęło te tereny, powstały bloki, markety i osiedla deweloperskie, ale źle nie jest. Sąsiedzi dbają o dobre relacje, starają się sobie nie wadzić. Ojciec mówił dużo razy, że zmienić blok na dom to była najlepsza decyzja. Też mam swój dom i sąsiadów za płotem, ale da się z nimi wytrzymać. Większość to osoby, które miały dość bloków i pouciekały stamtąd, żeby mieć spokój. Domy skromne, nikt się nie obnosi ze swoim bogactwem, a dużo lekarzy mieszka i osób z dobrze zarabiającym biznesem

Gość gość

U nas podobnie, oboje z mężem mieszkaliśmy całe życie w blokach i jak nadażyła się okazja na kupno bliźniaka to od razu się zdecydowaliśmy, dom wymagał sporego remontu ale firma DD Projekt którą zatrudniliśmy bardzo ułatwiła nam ten proces. To była najlepsza decyzja, dzieciaki są szczęśliwe i my też, nie ma to jak własny kąt i ogródek. 

Gość karo44

Mieszkamy w domu szeregowym już jakieś 3 lata więc co nieco mogę się wypowiedzieć. Na początku też mieliśmy wiele pytań, czy wątpliwości, lecz ostatecznie sie zdecydowaliśmy. Nie żałujemy. Generalnie czujesz się tak, jak byś mieszkała w zwykłym domu. Przynajmniej tak jest u nas. Kupowaliśmy go od firmy perfeq.pl . Szukaliśmy w sieci sprawdzonej firmy, trafiliśmy na nich i dalej to już jakoś poszło. Reasumując - moim zdaniem jak najbardziej warto.