Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlgierdaMama

Częstochowa : wymiana doświadczeń Mam przyszłych i obecnych

Polecane posty

Gość OFMama
Nadkah - oczywiscie ze z dziecmi. Wlasnie o to chodzi :) zabierz swoje Malenstwo i dołącz do nas. Karmienie zawsze mozna na laweczce jakiejs uskutecznic. Ja bede na pewn z Frankiem. A jak nie macie nic przeciwko meskiemu towarzystwu to moze i Męża z Olkiem wezmę. Ale to jeszcze zobaczymy jak Wy sie zadeklarujecie. Nadkah - witaminy kazala mi brac endokrynolog - Prenatal bo ma duza dawke jodu. Zreszta teraz jak karmie tez mam jeszcze brac.

Gość OFMama
Myszka - ja Olka tez tak. Ale Franek mi ulewa wiec czekam az zasnie zanim sie poloze. Taka karma... ;)

Gość bobasek23
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość małaRybkA
Nam niedziela 14 pasuje;-) OFMama - jak najbardziej zabieraj wszystkich chłopaków;-)

Gość nadkah
Oj jak z dzieciaczkami, to ja jeszcze bardziej nie ogarniam, bo strasznie jestem sfiksowana na punkcie małej. To moje pierwsze dziecko i jeszcze wyczekane to wiecie jak to jest. Ale później bardzo chętnie:) Tez byłam w ciąży pod kontrolą endokrynologa z tym że mi kazała tylko jod brać,a gdyby gin zalecił witaminy to jod odstawić, bo w nich już tam będzie. Ale gin zalecał 1 tabl pregny plus na tydz i w zasadzie to bardzo malo ich zjadłam. Teraz sama sobie zleciłam przy karmieniu bo mi bardzo włosy zaczęły wypadać:( Kiedy wprowadzałyście marchewkę? Bo mi pedi na ostatnim szczepieniu kazała wraz z ukończeniem 4 miesiąca, ale tu dziewczyny chyba później pisały o marchewce...

Gość OFMama
Nadkah - ale na spacery chodzicie? ;) to teraz to samo tylko obok będzie parę osób ;) Tak serio - nie zmuszamy, ale zachęcamy:) Po skonczonym 4 miesiacu mozesz zaczac rozszerzac dietę. Wcześniej nie bardzo. A czy później to juz Twoja decyzja. Ja zaczynałam po 4 i z Frankiem tez tak zamierzam.

OFMama -->> bierz tą swoją drużynę piłkarską i wszyscy do parku w niedzielę ;) nadkah -->> według nowych norm żywienia rozszerzanie diety po 4 miesiącu bez różnicy czy dziecię cycusiowe czy butelkowe. Wcześniej zalecali cycusiowym bobasom rozszerzanie diety po 6 miesiącu, myśmy jedli marchewkę jak Młody miał 5,5 miesiąca

Gość Mamuśka 2014
Mój Kuba ma katar ale jak nie będzie źle to się stawiam w niedzielę o 14 :D chyba że Wam to przeszkadza ;/ nie wiem czy to od zębów czy go gdzieś zawiało w nocy mi się obudził z katarem

Mamuśka 2014 -->> mówią, że katar to nie choroba ;) a do niedzieli jeszcze parę dni to może przejdzie. Mi osobiście nie przeszkadza, ale nie wiem jak reszcie

Gość OFMama
Do niedzieli to juz bedziesz wiedziec. Jak nie bedzie gorzej to ja nie widze przeciwwskazan. Fajnie bedzie poznac kolejne osoby z forum. Moze ktos jeszcze sie skusi na spacerek?

Gość Mamuśka 2014
oki dzieki dzewczyny ja dam znac w niedziele :D jak cos to tez zabiore meża bo Kuba teraz wszędzie biega i to dla mie może być uciążliwe bo na 100% z Wami nie pogadam jak cos będę miała wózek z Tako grafit/ szary zależy dla kogo i pomarańczowy stelaż :D

Gość nadkah
Tak, chodzimy na spacerki, ale dziś np nie bo wiatr straszny mi się wydaje i bałam się żeby gdzieś małej nie zawiało:) Czyli po skończonym 4mieś możemy spróbować z tą marchewką, dzięki Wam za opinie. Ofmamo a wiesz może kiedy Reza kończy ten urlop? Dziś dzwoniłam, ale włącza się sekretarka,żeby zostawić wiadomość i jak tu się umówić:( A ty dzwoniłaś na ten nr stacjonarny na Loretańską? Mamuśka2014 podoba mi się ten pomarańczowy stelaż w wózkach tako, też się nad takim zastanawialiśmy:)

Gość OFMama
Nadkah - to widze, ze faktycznie sie przejmujesz ;) Reza ma urlopbdo konca lipca z tego co pisze na stronie. Takze w pon mozna dzwonic.

Gość OFMama
Mamuska - to daj znac wczesniej czy bierzesz Meza bo moj stwierdził, ze jak innych doroslych facetow nie bedzie to On sie nie pcha ;)

Gość nadkah
Dzięki OF mamo:) będę dzwonić w poniedziałek, może spotkamy się w poczekalni u Rezy;)

Gość nadkah
a jeszcze mam pytanie jak to jest u tego Rezy: czy za wizytę płaci się 100zł tak jak ma w cenniku za badanie dziecka, czy jeszcze dodatkowo np 50 za badanie dna oka i 30za badanie ciśnienia w oku?

Gość OFMama
My placilismy 100 bp badania dna oka nie dal rady zrobic bo Olo byl pacjentem niewspolpracujacym ;) ale probuje zawsze wiec nastawiac sie trzeba na 150 przy pierwszej wizycie

Gość Mamuśka 2014
napiszę w niedziele rano :D bo wszystko zależy od Kuby . To ile nas będzie??? Jesli chodzi o wózek to ja nie miałam wątpliwości i sprawdza się rewelacyjnie :D

Gość husky00
Dziewczyny katarem na dworze nie da się zarazic, jakby dzieci w przedszkolach spędzały więcej czasu na dworze to by mniej chorowaly. My odpadamy jestesmy od nd w Jastarni ;)

Gość OFMama
Czyli póki co pewny jest stały skład, czyli malaRybka , Myszka i ja :) Mamuska mam nadzieje tez dołączy jednak. Gaja ma niestety inne plany. Może ktoś jeszcze się zmobilizuje? :) fajnie by było spotkać się w większym gronie i poznać nowe twarze

Gość tuptus2014
Chętnie bym się dołączyła ale od jutra się urlopujemy :-) Życzę Wam udanego spotkania

Gość OFMama
Czy Zosia i Michałek nie śpią koło tej 14tej? Bo nie pomyslalam jakos chyba Mamuska ' jak Kuba? Co z pogoda? Myslicie ze nie bedzie padac? Bo imnie teraz jakoś pochmurno

Gość OFMama
Zapomnialam dodac czyvjak spia to czy zasna w wozku? Bo z Frankiem to wiecie zaden problem, ale wiem jak jest w biegajacymi ;)

Gość myszka1125
OFMama -->> bo Ty za wcześnie wstajesz, to i ciemno jeszcze i pochmurno :) Nam dziś Michał pierwszy raz w życiu do 8.30 pospał i jest mi błogo :D Michał zazwyczaj ma drzemeczkę wcześniej, ale dziś to nie wiem jak będzie... Jak Go mocno przyciśnie to i w wózku się wyśpi, nie ma problemu.

Gość OFMama
Chyba masz racje :) slonce juz swieci na calego:) to o 2 sie widzimy w takim razie

Gość Mamuśka 2014
Dziewczyny ja chyba nie dam rady chrzestna Kuby mi się zapowiedziała. Bawcie się dobrze :D

Gość malaRybka
U nas ze spaniem roznie. Bedziemy chwile po 14-tej;-)

Gość nadkah
Hejka i jak Wam się spotkanie udało? Pogoda dopisała. OF mama dzwoniłam dziś do Rezy i niestety termin na 2 października:( Makabra:( Też muszę poszukać kogoś innego:(

Gość OFMama
Nadkah - w Centrum Sw. Łukasza przyjmuje dr Anysz-Niska i też bada maluchy. Koszt wizyty to 120 zl. Terminy sa na przyszly tydzien na spokojnie.

Gość chloe28
Czesc dziewczyny , Szkoda ze dopiero dzis weszlam na forum, bo chetnie spotkalabym sie z Wami, moze uda sie we wrzesniu, bo sierpien mamy dwa tyg poza domem,)a park jasna gora czesto odwiedzamy,pomimo ze mamy 18 km:) Rzadko zagladam tu , bo moj synek od kiedy skonczyl 5 mcy postanowil w nocy wyladowywac wszystkie swoje emocje i z grzecznego , spokojnego)dziecka pozmienialo mu sie o 180 st. Czy miala ktoras z Was taką sytuacje ,ze dziecko potrafi wybudzac sie co chwile w nocy, wyje przez sen,a uspokaja sie jedynie na rekach? Oczywiscie odlozone znowu wyje i tak cala noc:/ u nas trwa juz to miesiac ponad i nie mam juz sily na nic:/ Kajka 30- jak u Was?? Jak postepy malutkiej?? U nas jeszcze nie pelza ,siedzi ale)jeszcze malo stabilnie, przekreca sie z taka latwoscia i tak czesto ze trudno go przez to uspic bo zanim usnie to)milion razy musi zmienic strone;) jemy juz obiady,desery, wprowadzam gluten, caly czas na kp ale nie wiem jak dlugo bo juz tylko z jednej piersi Pozdrowienia dla Was :)