Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 39 lat i jestem w ciazy

Polecane posty

Gość gość
Powiem tyle - pracuje w korporacji, mieszkam w dużym mieście... Moje koleżanki, ja z resztą również, pierwsze dziecko rodzą zdecydowanie polecam 30-stce. Żadnych 40-sto letnich babc tam nie ma. Jestem skłonna przechylić się do opinii, że 40-stka, która ma dzieci na studiach, to raczej nie wykształcona biznes woman.

Gość gość
Coś ty!? Przecież te szczekaczki urodziły planowane dzieci w wieku lat dwudziestu, skończyły po 3 kierunki studiów jednocześnie pracując i zarabiając kupę kasy, realizując swoje liczne pasje i dbając o dom :P

Gość gość
gratuluję AUTORCE 🌼 .super!:D

Gość gość
Co za chamidla co poniektórz, masakra jak tak można komuś napisać

Gość gość
Gratulacje ;) duzo zdrowia dla ciebie i dziecka. nie przejmuj się złośliwymi komentarzami! Na kafe każda kobieta po 30 -te nie powinna zachodzić w ciążę. Moja sąsiadka urodziła swoje 1 w wieku 45 lat. Z dzieckiem wszystko ok. Na szczęście nie mieszkam w tym zasciankowym kraju.

Gość gość
A ja urodziłam w wieku 25 pierwsze a drugie w wieku 39. Super autorko. Powodzenia

Gość gość
Faktycznie w Szwecji rodzą dzieci póżniej, ja urodziłam córką jeszcze w Polsce miałam 32 lata, a synka włsnie już za granicą miałam 42, nikogo to nie dziwiło, ani ludzi w pracy, ani nigdzie.Szwecja mentalnie jest tak na okko 50 lat do przedu przed tym polskim motłochem rodem z kociej wolki.

Gość gość
Czterdziestki to są całkiem fajne babeczki :) jak już ktoś się dorobił, użył świata, poszalał przez te lata to nie jest mu żal, że teraz się wepcha w pampersy i kaszki, no ludzie! Piszecie, że już byście nie chciały, no właśnie JUŻ, bo dane wam było mieć to dziecko wcześniej i nie wiadomo jak byście śpiewały jakbyście były w sytuacji autorki. Jak ktoś nie miał dziecka, bo nie chciał, nie mógł, nie miał z kim to czemu go hejtować tym jęczeniem o starości, zmęczeniu? Hejtujecie, bo wam się udało wcześniej i wy już to przeżyłyście. To jest skrajny brak empatii i czysta głupota.

Gość gość
Gratuluje autorko. Znam kobiete ktora pierwsze dziecko urodzila w wieku 40 lat. Tak sie jej ulozylo ze wczesniej nie spotkala odpowiedniego faceta. Maja zdrowa corke. A jak lezalam na patologii ciazy to w moim pokoju na 5 lozek trzy kobiety byly w wieku 39-42.

Gość gość
autorko gratuluje dużo zdrowia życzę :)))) ja urodziłam dziecko w wieku 25 lat po slubie planowane teraz ma 4 latka byłam ostatnio w przedszkolu na sniadaniu wielkanocnym to pracownica się mnie pytała jako kto tu przyszłam jako siostra hahahaha kurcze mam 29 lat a wygladam na 17 max dodam że mam drugie dziecko i czasami ludzie patrzą na mnie z politowaniem i na palcec czy mam obraczke ;)

Gość gość
do tych wrednych glupich bab tutaj 39 plus to piekny wiek dla kobiety. wiesniary przebrzydle. mieszkam w Niemczech i jakos mi nigdy nikt nie powiedzial, ze jestem za stara na dziecko. NIKT! Staramy sie juz dlugo i lekarze kibicuja, pomagaja i wspieraja. Nikogo to nie dzwi. Moja lekarka mowi , ze mam czas do menopauzy i mam sie nie poddawac. Zrozumcie, ze w innych krajach nikt nie pakuje sie za mlodu w pieluchy i odczepcie sie od 40latek.

Gość gość
Lepiej zostać matka w wieku 40 lat niz babcia ....to jest dopiero porażka :(

Gość gość
KURWA POWIEDZCIE mi co wam tak w wieku 40 strasznie przeszkadza co? ja skoncze 40 w czerwcu. Jasne nie jestem ani juz tak piekna jak kiedys, ani tak szczupla ale do k****y nedzy NIE JESTEM STARA !!!!! czy wy jestescie chore wszystkie na glowe????Nie mam nie jednej zmarchy na twarzy, uprawiam codziennie sport, nie choruje i dlatego nie czaje dlaczego traktujecie 40 latki jako jakies seniorki ??? Co my nie mamy prawa do rodzenia dzieci??? Menopauza zaczyna sie po 45 plus. A wiec natura jakos zadbala o to aby kobiety kolo 40 jeszcze mogly miec dzieci. jestescie jakies nienormalne. W Niemczech 40 latki sa jeszcze postrzegane jako w miare mlode kobiety a NIE STARE!!! Tylko w PL jest wszystko tak jak 200 lat temu :-O

Gość gość
Hahaha dokładnie, w PL 40 to babcia

Gość gość
Gratuluję autorce! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Sama urodzilam pierwsze dziecko w wieku 37 lat, a drugie półtora roku później. Nie będę udawała, ze jest lekko, wolałabym mieć mniej lat niż mam, więcej energii, ale nie zamieniłabym moich skarbów za największe luksusy. Powodzenia i dużo sił i wytrwałości:)

Gość gość
to bys musiala zobaczyc moja kuzynke. Jej pierwszy maz byl bezplodny a ona tak bardzo chciala miec dzieci. Rozwiedli sie. Poznala innego i wieku 40 lat urodzila corke i 2 lata pozniej blizniaczki. Teraz ma 58 lat, najstarsza cora ma 18 a moja kuzynka po prostu kwitnie ze szczescia. Dodam ,ze nie wyglada na swoj wiek tylko z 10 lat mlodziej. Nie wpieprzajcie sie w zycie innych ludzi i martwcie sie o siebie i tyle w temacie. Ja 40 mam i naet siwego wlosa nie mam i dopiero ciesze sie z zycia.

Gość gość
a ja ci gratuluje,jestes w pieknym wieku i rozkwitniesz jak bedziesz mieć dziecko:)

Gość gość
To ja jestem dla was prawdziwa patologia 1dziecko w wieku20 drugie trzydziestu a3 w wieku 36 ico wy na to

Gość gość
Ja swojego pierwszego syna urodzilam w wieku 22lat, drugiego 27 a trzeciego 40. Najstarszy syn ma 19 lat ale wyglada na duzo, duzo wiecej i wiecie co. Mialam kilka przypadkow ze bedac z najstarszym i najmlodszym ludzie mysleli ze to masze dziecko a nie ze to moi synowie. Pani na poczcie gdy zakladalam synowi konto wrecz nie chciala nam wierzyc. Ale nie o to chodzi. Mam wiele starszych kolezanek ktore maja tak male dzieci jak ja. Badan troche sie balam ale powiem wam ze gdy odebralam wyniki i okazalo sie ze wszystkie parametry mam super i dziecko bedzie zdrowe, plakalam ze szczescia. Mam w rodzinie kuzynke ktora w wieku 23lat urodzila dziecko z dawnem. Ciesz sie kobieto!!!! Zobaczysz jak to malenstwo cie odmlodzi.:))

Gość gość
Moja mama urodziła mnie jak miała 40 lat, mój tato miał 52! miałam starszych braci i byłam wyczekaną córką. Ale mój tato martwił się że nie dożyje jak pójdę do szkoły ... dożył szkoły, studiów, tańczył na moim ślubie a teraz cieszy się wnukami :) A co do mamy, to jak urodziłam dzieci przeszła na emeryturę i mi bardzo pomagała. Moje dzieci mają wspaniałą babcię a ja miałam wspaniałą mamę.

Gość gość
no bo na kafeterii kaza musi rodzic w wieku 22 lat :-O i siedziec w garach. o i tyle.

Gość gość
Owszem 40 lat to babcia i nie czarujmy rzeczywistości, nie wmawiajmy sobie, że jest inaczej. Mam 38 lat i za dwa lata żądam przejścia na emeryturkę, 100% płatną, darmowej komunikacji miejskiej, zniżek dla emerytów. Jak babcia to babcia! :P No słucham co wy na to?

Gość gość
moja mama urodzila mnie w wieku 42 lat. dzisiaj ma 62 i swietnie sie trzyma,wyglada mlodziej niz mlodsze mamy moich kolegow.

Gość gość
gość dziś hahaha zgadzam się mam 35 lat i też z chęcią poszłabym na emeryturę za pięć lat w końcu wg kafe jestem już w wieku mocno zaawansowanym :P

Gość gość
Gratulacje...zdrowia dla Was Życzę

Gość gość
xxx Smutne ale prawdziwe :o tak wyglądamy w oczach większości kafeterianek czyli siedzą zazwyczaj tu głupawe szesnastki i dwudziestki które wpadły z Januszem z disco i myślą, że się nigdy nie "zestarzeją" do naszego wieku czyly 30+ :o Normalna kobieta 20 czy 50 letnia w życiu tak nie powie.

Gość gość
nikt mini wmowi, ze kobieta po40-t jest pelna sil i energii,chyba, ze ma sluzaca i nic nie robi :-)

Gość gość
A ja urodzilam dzieci w wieku 23 i 28 lat i ciesze sie, ze sa zdrowe i odchowane. Mam 40+ i czas dla siebie :-)

Gość oluchaaa44
Nie słuchaj idiotów :) trzy miesiące temu urodziłam zdrowego syna a mam 44 lata . Nie wyobrażam sobie by Go nie było :) :) :) a ile energii we mnie ! pozdrawiam

Gość gość
Poczekaj jeszcze 10 lat i zobaczymy ile w tedy będziesz miała energii.