Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko w głowie86

Przeraża mnie dzisiejsze podejście do miłości

Polecane posty

Gość oczko w głowie86

Pomimo że nie raz już się zawiodłam, wierzę jeszcze w miłość, taką prawdziwą do końca na dobre i złe, ale dziś mam wrażenie ,że ludzie egoistycznie do tego podchodza, liczy się wygląd,sex, kasa, a gdzie dziś istnieją wartości np. szacunek, porozumienie, romantyzm?????

Gość gość
Niestety. Sam bym chciał się naprawdę mocno zakochać, tak na zawsze, a nie ma w kim.

Gość gość
" liczy się wygląd,sex, kasa," a to prawda .... wiele razy się o tym prekonałam... faceci kłamią mówiąc o miłości po czynach można poznać ...

Gość oczko w głowie86
Mam wrażenie że ten świat za przeproszeniem,,schodzi na psy". Wartości naszych babć, dziadków czyżby przeminęły z wiatrem?chyba każdy chciałby kochać i być kochanym , a może to ja jestem zbyt uczuciowa, staroświecka?Mam nadzieję ,że nie tylko ja...:D

Gość gośćewunia
My, roczniki 86 , lata 80. generalnie mamy jeszcze trochę inną mentalność niż roczniki 90. wzwyż. Taką przejściową ;-) Generalnie trzeba iść śmiało swoją drogą i być wiernym swoim wartościom. Pomimo że to nieopłacalne, bo nie szybkie, łatwe i przyjemne. Wrażliwych ludzi jest trochę więcej niż się z pozoru wydaje. Tylko ze oni żyją chyba ciszej, bardziej z boku. Właśnie się przespacerowalam p*******iwym miejscu dużego miasta. Wszyscy chcą tak z***biscie wyglądać. Już rzygam tym prestiżem i popkulturą. A miłość... Kochać zawsze warto. Na swój sposób, nie oglądając się na innych.

Gość gość
gość dziś Już frustratka zaczyna zwalać całą winę na mężczyzn eh

Gość oczko w głowie86
Nie mam zamiaru zwalać żadnej winy na mężczyzn, każdy z nas jest tylko człowiekiem i każdy popełnia błędy...

Gość gość
pisałem o gościu z 19:11 a nie o tobie autorko czytaj ze zrozumieniem prosze

Gość oczko w głowie86
przepraszam:D

Gość gość
rocznik 93,nie zgadzam się,dla mnie bardzo sie liczy miłość,szacunek,romantyzm i porozumienie

Gość gość
no i to,ze ktos jest łądnie,modnie,drogo ubrany nie oznacza,ze na pewno tylko lanser,nie zależy mu na miłości. Co to za ocenianie po ubraniu?

Gość duza_blondyneczka
ja jestem rocznik '91, a w miłość chciałabym wierzyć i co? ta mnie konsekwentnie omija szerokim łukiem

Gość gośćewunia
21:13 Przedstawilam ogólną tendencje potwierdzającą że na topie jest prestiż, kasa i wycackany wizerunek. Ogólną tendencję, a nie przypadki jednostkowe.

Gość gość
nie poddawaj sie i na Ciebie przyjdzie pora :)

Gość IziDon
A "roczniki 90. wzwyż" jaką mają mentalność? Proszę mnie nie obrażać, bo należę do owej grupy i wcale nie zależy mi na seksie czy na wyglądzie kobiety. A nie moja wina, że takich prawdziwych dam już prawie nie ma. W zasadzie znam jedną. Większość to albo z tapetami na twarzach, albo z pustką w głowie, albo z jednym i z drugim. Gdzie romantyczki? Gdzie mądre kobiety z pięknymi duszami? Gdzie te rozsądne, wrażliwe i wierne? Gdzie te, które potrafią dostrzec drugie dno w każdej błahostce i uczą wszystkiego na nowo od kolorów i literek zaczynając? Jak wspomniałem wyżej, znam tylko jedną. Dlaczego obwiniacie facetów? Wina leży po obu stronach, bo świat składa się z dwóch płci i obie go kreują. Niestety urodziłem się w takich czasach, w których nawet nie mam z kim porozmawiać o polskiej jesieni, o chmurach, o niebie, o poezji romantycznej... Oprócz tej jednej...

Gość gośćewunia
Oczywiście są jednostki więc i wyjątki. Ludzie wrażliwi będą w każdej grupie wiekowej. Ale wydaje mi się że z biegiem czasu coraz trudniej młodym ludziom zaszczepiac te wartości. Rodzice nie mają czasu. Jest nastawienie na wychowanie dziecka na idealny produkt który sobie świetnie poradzi w świecie. Wartości uniwersalne zostają trochę spychane na bok.

Gość gość
moi rodzice bardziej stawiają na tą zaradność a jednak i tak sama z siebie stawiam na miłość,na pewno będe wierna,wrażliwa też jestem,ale mądra to już raczej nie...ale ze mną mysle że byś porozmawiał o niebie,ja to lubie ;)

Gość gość
racja,że wina nie leży tylko po stronie mężczyzn,każdy jest taki jakie jest i nie może na to wpływać tylko płeć ani nawet rodzice i czasy w jakich sie żyje

Gość gość
ja tez wierze w milosc,bylam i jestem naiwna,emocjonalna i taka juz zostane,zreszta w tych czasach dziwnych to uważam jest wyjątkowe...

Gość mnie tezzyya
nie ma ostatnio pogonilam jednego ktory mnie omamil udawal chlopaka ,a potem powiedzial mi tak mozemy byc w zwiazku ,ale otwartym haha z daleka od takich szanujcie sie dziewczyny