Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olix

Mój pies mnie gryzie! pomocy!!

Polecane posty

No więc dostałam psa rasy Border Collie (nasza rodzina uwielbia sport i nie brakuje pieskowi ruchu , jest on co najmniej 5 razy na spacerze który trwa min. 1h i bardzo często biegamy z nim po parku) gdy miał on 7 i pół tygodnia teraz ma już 5 miesięcy i strasznie nas gryzie, nie wiemy o co mu chodzi. Najczęściej gryzie nas gdy poruszamy się po domu lub siadamy na kanapie. Wpada wtedy w taki szał gryzie nas (ostatnio ugryzł mnie tak ,że krew leciała mi z nogi)szarpie za ubrania i nie daje się złapać , nic nie pomaga nie wykonuje wtedy podstawowych komend takich jak np. siad, leżeć, zostań itp. Iść z nim na szkolenie? Podobno lepiej nie gdyż pies potem może nie robić czegoś..

Gość gość
O co ci chodzi w ostatnim zdaniu?

Gość gość
Oglądaj pilnie "Zaklinacza psów" z Cesarem Milanem. Oduczysz swego psa zlego zachowania. Przy takim stanie psa, trzeba go szturchnąc zdecydowanie w jego przedni batk, okolicę szyi, by go wytrącic z czerwonej strefy. Oglądaj ten orogram!

Gość gość
Szczeniaki tak maja, pies gryzac chce sie bawic. Kup mu cos do zabawy i sie baw z nim

Gość gość
Rada, by oglądać program tego gościa, jest bardzo dobra. Dużo praktycznej wiedzy, jak zrozumieć psa i jak go układać, zgodnie z jego naturą i naszymi oczekiwaniami. Dobra tresura, czemu nie? Jest jakaś przyczyna i można ją ustalić.

ten pies się nie bawi ten pies traktuje was jak stado owiec i gania was po mieszkaniu jak barany po polu jak sie bierze psa, to trzeba miec charakter przywódcy, inaczej pies przejmie te rolę (zwłaszcza owczarek) a Wy dostaliście role baranow :)

Gość gość
Idź do psiego przedszkola. Widocznie coś robicie źle, że pies się tak zachowuje. Jakie książki o psach przeczytałaś? C. Milana odradzam - bicie,kopanie i szturchanie psa, to najgorsza opcja.

Gość gość
A pies jest w ogole nauczony odpoczywać? Ludzie mysla, ze psu trzeba zapewniac mase ruchu i sami na siebie sciagaja w ten sposob klopoty. Jasne- pies musi biegac, ale nie mozna przesadzac w druga strone. To jest zwierze, ktore wiekszosc doby powinno przesypiac a nie biegac z obledem w oczach

Gość TixTom
Uspij gada i po kłopocie.

Gość gość
chora rasa ! tu gdzie mieszkam dziewczyna z chłopakiem ma dwa takie to jest masakra jak te psy są głupie , tych ich zachowań nie da się opisać ! ta dziewucha nerwy traci coś mi się zdaje ,że już nie długo pieski pójdą do oddania bo z tego co wiem i co mówili to same utrapienie z tą rasą

Gość gość
bo to są strasznie inteligentne psy i tak naprawdę nadają się tylko dla pewnej grupy osób. Na pewno nie są to psy typowo rodzinne, z nimi trzeba cały czas pracować, trzeba lubić np. psie sporty, zapisać się na jakie agility, frisbee. Border collie sam z siebie nie umie pierdyliarda sztuczek, a to co oglądacie na youtube to są sekundy z życia z takim psem. Trzeba je od samego początku uczyć wyciszania się, bo bardzo łatwo wpadają w ekscytację, roznoszą je emocje itd.

Gość gość
to nie jest pies rodzinny tylko pasterski. i nie ogladaj zaklinacza psow i nie rob tego co on bo zrobisz cos zle i jeszcze zaszkodzisz. idz do psiego behawiorysty najlepiej poza tym w domu u ciebie nie ma ustalonej hierarchii pies nie zna swojego miejsca on was zdominowal w stadzie pies nigdy nie ugryzlby przywodcy stada dla niego on jest przywodca i robi co chce

Gość gość
border collie jak sama nazwa wskazuje ma zaburzenia borderline