Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do matek siedzacych w domu z dziecmi w przedszkolu lub zlobku.

Polecane posty

Gość gość
14:16 masz racje! Wszystkie takie pseudo idealy. Rzygaja tecza.

Gość gość
dziś myślę, ze wiele z nich napisało prawdę, tylko ty masz o świecie jakieś nieuczesane wyobrażenie:P pisząc makijaż wiele z nich ma na myśli sypki puder albo krem bb, bo skórę mają ładną, cień do powiek i tusz, ewentualnie szminkę, myją włosy, by nie wyglądały na tłuste, kupują ładne ubrania, by wyglądać dobrze i tak też się czuć, a nie biegać w nierozciągniętym dresie i górą od piżamy, codzienny prysznic na pewno nikogo nie zabije, a podział obowiązków miedzy partnerami nie powinien być mitem tylko normą. w brew pozorom w tym niezwykłym świecie znajdzie się czas na pasje; malowanie, czytanie, czy co tam lubią robić. a urządzenia takie jak zmywarka, czy pralka można ustawić na konkretną godzinę i zostawić właśnie po to by mieć czas na to wszystko, co robimy by dobrze się czuć...

Gość gość
Ta z10.10 robi tyle rzeczy niepotrzebnych że ja prdle :D mam 2,5 latkA i 3 mies, wstaje o 6.30-15 min kąpiel i makijaż, wlosy schna same szybko, mam kręcone i dość krótkie nie muszę układać. Ubieram się w coś czego nie trzeba prasowac, budze starszego, pomagam się ubrać, budze malenstwo, karmie i przebieram i wychodzimy. Z powrotem robię zakupy i po południu ide z wózkiem odebrac. Nie nie da się :D jesteście ułomne i nieogarniete

Gość gość
co sie czepiacie dziewczyny!!!! ja matKA 5 latki, wstsaje o 6.30 kawa sniadanie budze mala o 7.00 robie jej sniadanie a sama sie przebieram myje zeby wlosy I prysznic biore zawsze wieczorem nigdy rano nie wyobrazam sobie isc brudna spac po calym dniu lezec brudna w czystej poscieli to dopiero syf dla nie nie to ze nie mam makijazu rano! przebieram sie mala zje przebieram ja I jesziemy do szkoly jak wracam ogarniam mieszkanie jade na silownie itd.... odbieram mala ze szkoly, guzik mnie obchodzi ze nie mam makijazu rano, to tylko w PL tak jest ze trzeba sie pindzyc przed wyjsciem do sklepu.....

Gość gość
Ale ty dziwna jestes. Od kiedy to dresy, leginsy i bluza nie moga byc ladne? I czy ja nie pisalam o BB i pudrze? Pewnie sie zdziwisz, ale pizamy wygladaja dzis jak wiele normalnych koszulek. Dziwna jestes. Dopisujesz do mojego postu swoje wyobrazenia, bo nie znasz innych alternatyw, czyli mierzysz ludzi swoja miara.

Gość gość
Z tego wynika ze wiekszosc mlodych matek w tym kraju od rana umalowane i wystrojone jak z klipow , tylko ze jak mijam na ulicach panie z dziecmi w rozym wieku to one wygladaja dokladnie odwrotnie , zero makijazu , wlosy takie sobie , ubranie napewno nie wyjsciowe , malo ze zero makijazu to wrazenie ze twarz wogole nie myta, taka szara i bez zycia ,i teraz tak - ja dzieci nie mam , i nie pisze tego zeby kogos krytykowac , ale kiedy bylam w Wielkiej Brytanii a dokladnie w Luton to tak ludzie chodza naprawde ubrani jak chca czasem wrecz dziwnie czasem , ale tak to nikogo nie interesuje , bo w sumie to co w tym zlego

Gość gość
Ja robie niepotrzebne rzeczy? Haha, ty wymienilas jeszcze wiecej czynnosci ode mnie. Pewnie trudno ci to sobie wyobrazic, ale nie kazdy ma pudla na glowie, ktory moze sam schnac po umyciu i wygladac do ludzi. Mokre wlosy poza latem to zreszta prosta droga do infekcji.

Gość gość
gość dziś xx Masakra i szoooooooooook jak tak mozna żyć, ja bym w depresję popadła. puder na twarz i krem bb suchym szamponem się pryskasz przygładzasz włiosy a zebów nie możesz umyć? Wogóle to jest takie rozwalone wszystko, czy ty masz jakąs depresję? Kiedy ty się życiem cieszysz? Jak miałam małe dzieci i musiałam prowadzić jedno do przedszkola to wstawałam o 6 bo lubiłam sobie kawę w spokoju wypić i doprowadzić się do ładu, powoli bez biegu, cieszyć się porankiem, poczytać sobie wiadomości czy neta przy kawce, posłuchać muzyki spokojnie. A jak wracałam do domu to brałam się za obowiązki już a nie spać. Zrobiłam co trzeba, szłam do koleżanki, albo razem sżłyśmy na spacer. Ten okres w moim zyciu to był istny urlop i sielanka:) Teraz pracuję i wstaję o 4 zeby z rana mieć spokój, kombinuję tak, żeby do pracy być na 6, bo chce kończyć juz o 14 i miec dużo dnia dla siebie żeby cieszyć się życiem :) Szkoda mi Ciebie na prawdę, bo ja sobie nie wyobrażam takiego życia jak twoje.

Gość gość
Bez podkladu nie wyjde, bo sie zle czuje. Po prostu nie mam idealnej cery. Ale bez tuszu jak najbardziej.

Gość gość
Depresja i towarzyszace jej zaburzenia snu to sie przejawiaja m.in. tym, ze ktos sie zrywa o 4:00 lub 6:00 zeby pic w samotnosci kawe i siedziec na durnym forum uprzykrzajac zycie normalnym ludziom. Musisz byc bardzo nieszczesliwa i sfruatrowana osoba. Przykro mi z twojego powodu. Szczesliwi spia dlugo i spokojnie. Pewnie wieczorem pijesz przed lustrem.

Gość gość
Jak trzepię mamone do 2w nocy to tak odwoże dzieciaka po budynek otwieram mu drzwi wysiada i biegnie sam do porzedszkola; a ja wracam i hyc do wyra. Ale jak sie wyśpię to wstaję kąpie sie i makijażuję a w przedszklu jeszcze dzieci do 9pilnuję a pania odsyłam na kawę;

Gość gość
Pudla hahaha Taa chcialabys mieć takie wlosy :D nie przeziebiam się od niedosuszonych wlosow, ty tam jakieś suche szampony tu psik czegoś tam psik czegoś, guma zamiast mycia, pijesz jakąś stara lure, 10 razy bys się zdążyła ogarnac jak człowiek, nikt ci nie kaze pełnego makijażu nakładać ale ty się szpachlujesz s zebow nie umyjesz nokomedia :D bejsbolowka dla mnie ok, wlosy są różne, nie wszystkie da się szybko ogarnac. No ale dla ciebie karmienie niemowlaka jest niepotrzebne, leze :D weź się już nie pograzaj. Wstajesz, nastawiasz wode na kawę, wc, zeby, prysznic 3 minuty, wchodzisz, szybko się namydlasz, lecisz pachy maszynka wycierasz się, dezodorant, ubranie, podkład i tusz, mi 15 minut spokojnie wystarczy, już nie musisz wlosow myć, zrób sobie tym suchym, jak nie ogarniasz, karmisz małe i pijesz kawę jednocześnie, weźcie się ogarnijcie troche a nie, wyibrazam sobie jak wygladssz Spod bejsbolowki wylaza tłuste wlosy, pryszcze spod nierówno nałożonego podkladu, jakieś wiejskie stare leginsy i adidasy, z gęby śmierdzi a te energię vo poswiec sądu na te kamuflaze spokojnie bys poświęciła żeby zrobić wszystko jak nalezy

Gość gość
Boże jakie wy jesteście bezdennie głupie, a jakie pustostany do tego! Matka w bejsbolowce, omujborze, skandal, dziecko jej odebrać! To ze druga matka jest tak podla, że marnuje czas wyzywając ludzi bo jej się nie podoba, że pije zimna kawę i ma piżame pod kurtka, to już ok? Matka Polka na medal, kolejnemu pokoleniu przekaże kretynizm i podlosc. Przeraża mnie ze jak mój syn podrosnie to i on i ja staniemy się ofiarami takiego barachla... Bo im się kolor sznurowadel nie spodoba.

Gość gość
Coście się tak przyczepiły tej kobiety z 10:10? Każda żyje jak chce, mi się też zdarzało w piżamie pod kurtką np. do żabki wyskoczyć, bo się sok albo kawa skończyła. No rzeczywiście koniec świata! Każdy żyje jak chce, każdy opisuje tu swój poranek, po uj durne komentarze?

Gość gość
Nie zazdroszcze ci pudla, bo wkolo masz jedna fryzure i zeby zrobic cos inego musisz sie chrzanic z prostownica. Nie wystaja mi spod czapki zadne tluste wlosy, bo nie jestem toba. Niedoskonala cera nie oznacza pryszczy. Przykro mo, ze nie umiesz nalozyc rowno podkladu. Leginsy nie sa anu wiejskie ani stare, nie oceniaj na swoim przykladzie. Nie mam adidasow tylko tenisowki, polbuty i emu. Jedynym sportowym obowiem jakie posiadam to buty do crossfitu, ale od ciazy nie uzywam. Po co mam karmic w ostatnuej chwili dziecko, ktore karmie nim wstane, zeby pozniek spalo i nie przeszjadzalo? Jeszcze jedno: get a life, bo jestes smieszna ...w pejoratywnym slowa znaczeniu. Pewnue w realu wygladasz przy mnie jak podstarzala raszpla, dlatego sie tak ciskasz o to co pisze. A teraz idz sie dziecmi zajmij, bo jeszcze zapomnisz odebrac z przechowalni, albo jesc dac. Co za zgorzkniali ludzie tu siedza. Jad sie leje strumuenuami.

Gość gość
Ej ty co nie myjesz zębów rano i wychodzisz w piżamie z domu, czy ja dobrze widzę, że siedzisz na tym forum od 10 rano? :D A nie masz rano kilku minut na prysznic i zęby :D

Gość gość
A i sprawdz w slowniku definicje lury.

Gość gość
Tak, pisalam w lozku, a co nue moge? Nie martw sie, zeby juz dawno umylam.

Gość gość
tak sobie tlumacz :D fryzure za kazdym razem moge miec inna, tylko tobie sie w glowie to nie miesci, bo nie dajesz rady jednej fryzury ogarnac :D podklad mam zawsze rowno nalozony a wlosy czyste w przeciwienstwie do ciebie. wez sie nie osmieszaj, tak wygladam gorzej od ciebie hahaha na bank, jak ci 10 osob mowi ze jestes koniem to idz kup siodlo, jestes oblesna i tyle, zeby idz umyj i sie juz nie pograzaj

Gość gość
nie jestem wiesniara, nie nosze leginsow i dresow do ludzi

Gość gość
Ale jedziecie po tej z 10.10... Fakt ze jest troche niezorganizwana, bo gdyby podniosla tylek 15 min wczesniej to by nie musiala robic wszytkiego po lebkach przed wyjsciem i konczyc po przyjsciu do domu. Co do wlosow, prysznica itd, to chyba jak wiekszosc, wiec przestanciw zgrywac bohaterki. Czapka baseballowka? I co z tego? Ogolnie nie rozumiem tego zamieszania z szykowaniem sie rano i ogarnianiem domu, mam 3 latka, wrocilam do pracy kilka tygodni po prodzie, nie mam nikogo do pomocy, ale tez nie mam problemu z szykowaniem sie rano i wygladam jak czlowiek. Mam czas na kapie wieczorem i orzysznic z rana ;) Moze z 2 dzieci to niemozliwe? Nie wiem. Poza tym im czlowiek ma wiecej obowaizkow (dom, praca) tym jest bardziej zorganizowany, takze nie dziwi mnie ze kolezanka z 10.10 jest rozmemlana na maxa, i gotowa siedziec i gapic sie w okno bo nie wie co ma ze soba zrobic ;)

Gość gość
a watek juz dodalam do ulubionych, znajomym pokaze, niech tez sie posmieja :D:D:D takie rzeczy tylko na kafe, z***biscie wszystkie zadbane a sie nie myja i laza w starych leginsach albo w pizamie, watek roku

Gość gość
no jada, bo glupa zgrywa- niech sobie jest fleja, ale niech nie wmawia innym ze taka super zadbana bo nawet kawy sobie nie potrafi z rana zobic tylko dopija smierdzace zlewki, rzyyyg i jeszcze po innych skacze, dno ;D

Gość gość
Nikt mnie nie widzi, wiec jak moze mnie porownywac. Twoje wypowiedzi oddaja twoj charakter, boja czytajac o kimsniewuobrazam sobie najgorszej wersji, bo odnosze toco czytam do swoich diswiadczen, tak jak kazdy podswiadomie to robi. Skoro ty masz same negatywne wizje, to oznacza w skrocie tyle, ze widzisz to codziennie wlustrze. To sie w psychologii fachowo nazywa projekcja. Leczysz wlasne kompleksy instruujac mnie jak mam zyc, mimo ze nigdzie o nic takiego nie prosilam. Lubie siebie, a ty masz z tym najwyrazniej problem. Zobacz jest tyle innych tematow, nie marnuj czasu, ani swojego, ani mojego.

Gość gość
Kobieto z 10:10 nie osądzam Cię, ale myslę, że gdybyś wstała wcześniej i ogarnełabyś się trochę, zrobiłabys sobie świeżą kawę, wypiła, umyłabys zęby i odświeżyłabyś się trochę to zrobiłoby ci się lepiej. Orzeźwiłabyś się samym myciem zębów. Gdy mi się gdzieś zdarzy nie umyć zębów to chodze jakaś zamulona. Po prostu twoje działania poranne sprawiają ze sie zamulasz i wracasz do wyrka po powrocie z przedszkola. Spróbuj zacząć dzień bardziej energicznie i orzeźwiająco to od razu zrobi Ci się lepiej. Czy ty przypadkiem nie masz depresji?

Gość gość
Hahaha, ja jestem gorsza. Piję herbatę przez trzy dni i kubka nawet nie myję. Kąpię się co prawda dwa razy dziennie, ale zdarza mi się nie ubrać stanika do pracy, bo mi się nie chce :D I w ogóle nie ścięlę łóżka, bo tez mi się nie chce, i w sumie nic nie robię, nie gotuję, nie sprzątam, bo nie chce mi się. Jestem tak leniwa, że w sumie tylko śpię :D

Gość gość
A co jest zlego w niedopitej kawie? Nie wylewam kawy, bo kapsulki nie sa najtansze i szkoda wywalac. Zimna mi nie przeszkadza. Wy jakies chore jestescie chyba. Przeciez ja sie na nic nikomu nie skarze.

Gość gość
mnie tez rozbawiła ta z 10:10 nie ma czasu umyć zębów ale tapetę na twarz i jeszcze wysmarować obowiązkowo ręce przed wyjściem musi :)

Gość gość
ale z tego co zrozumiałam, to ona właśnie CHCE wskoczyć do wyrka po odwiezieniu dziecka ma do tego święte prawo, nie musi od 8 ogarniać domu :D ja też nie lubię tego robić - dlatego ostatnio większość czasu marnuję z wami (siedzę na l4) zamiast myć podłogi - jeszcze się napracuję, co teraz odpocznę, to moje

Gość gość
a tak nawiasem mówiąc - to wczorajsza kawa może cuchnąć? hahaha, pierwsze słyszę