Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polilala

jestem zmęczona czy to przetrenowanie?

Polecane posty

Gość polilala

od dwóch tygodni odchudzam się. jem ok 1300 -1500 kcal dziennie i chodzę na fitnes 5 razy w tygodniu. dziś wstałam zmęczona, męczą mnie trochę zakwasy po wczorajszym aerobiku i zastanawiam się czy nie przesadziłam z ilością ćwiczeń. czy mimo wszystko pokonać to osłabienie i iść dziś ćwiczyć. czy darować sobie? dziewszysny też jesteście trochę osłabione przy diecie?

Gość gość
to może być przetrenowanie :) Rób przerwy, żeby mięśnie mogły się zregenerować inaczej to traci sens.

Gość gość
Myślę, że to 2 rzeczy - mała ilość kalorii, która powoduje osłabienie i przetrenowanie. dałabym sobie jeden dzień na regenerację i jutro wstaniesz jak nowa z nowymi siłami do ćwiczeń.

Gość mine
u kobiet wpływ na aktywność mają hormony... ja po okresie mam takiego powera że mogłabym ćwiczyć bez przerwy 7dni w tygodniu... i tak przez 2tygodnie ( oczywiście zdrowy rozsądek zawsze wygrywa i ćwicze od pn do pt) . Za to w następnych 2tyg wigor jakoś słabnie.. czuję przemęczenie, niechęć ale ćwiczę dalej przełamuję bariery. Z tym że ja tak intensywnie tylko miesiąc lecę potem treningi 3x w tygodniu... a jak znowu stwierdzam że chcę więcej to znowu wyzwanie na miesiąc

Gość Patka Bz
Osłabienie mięśni może wynikać u Ciebie też z niedoboru magnezu. Przy takiej diecie zdecydowanie możesz mieć prolem z przyswojeniem odpowiedniej ilości z jedzenia. Ja suplementuje magnez w postaci chelatu - chela-mag b6 i trenuje bieganie i nie mam problemu z niedoborami :)