Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A mi i mojej rodzinie się świetnie żyje W POLSCE

Polecane posty

Gość gość
22.30 i właśnie taki pomiot nigdy niczego się nie dorobi, bo nie ma potencjału sukcesu, a jedynie skupia się na rzucaniu obelgami i wyrafinowanymi i wysublimowanymi słówkami haha tyle reprezentujesz sobą to tyle w życiu masz, cóż poradzić

Gość gość
gość dziś x o mnie sie nie martw zarabiam lepiej od ciebie bo nie w Polsce branża około medyczna :-D NFZ ? :-D

Gość gość
a to dobrze że nie w polsce, rzeczywiście na zmywaku w uk więcej zarobisz niż na kasie w biedrze hahaha dobranoc wszystkim

Gość gość
gość dziś x prawda boli nie? :-D żerujecie na społeczeństwie w urzędach i instytucjach państwowych a uprawiacie propagandę sukcesu przedsiebiorczości :-D

Gość gość
To jak my żyjemy nie wydaje mi się luksusem, tylko pewnym standardem, niczego mi nie brakuje, jesteśmy 5osobową kochającą się rodziną ale znam wielu ludzi, którzy żyją na o wiele wyższym poziomie i to w Polsce. Czy to ja jestem szczęściarą czy po prostu na tym forum zebrało się grono narzekających? x Szczęściarą jesteś, bo tatuś załapał po znajomości dobrą posadkę w firmie państwowej, twoja matka skoro zarabia powinna uczciwie odprowadzać od tego podatki, a ty pracujesz pewnie w firmie która za łapówkę wygrała przetarg na sprzęt medyczny i wszystko dobrze się kręci.

Gość gość
Branza budowlana. Przewaznie ok 7 tys. Moj partner branza IT to zalezy od miesiaca ale mniej niz 14 sie nie zdaza. Ja tam dziewczynie wierze nie wiem o co wam chodzi z tym ze w tej polsce tak zle. Trza sie bylo uczyc.

Gość gość
gość dziś [22:38 x IT to jedyna branża w Polsce w której można zarobić JEDYNA. A teraz morda w kubel bo nie tylko programiści żyją na tym swiecie - co zaproponujesz w Polsce dla biotechnologa z publikacjami w profesjonalnych mediach zagranicznych? G****o zaproponujesz bo sprawdzałem:-O A teraz taka wątpliwość - gdybyś byl w branży IT to byś nie zabieral glosu bo tam też są praktyki że sie pracuje na nazwisko szefa buraka ktory nie wie ile jest 2+2 :-O

Gość gość
Nigdzie nie napisalam ze jest to praca u kogos. Moj facet kiedys pracowal w korpo i faktycznie zarabial mniej ale tez dobrze. Teraz to przewaznie zlecenia z tego co widze, praca w domku na serio git. Co do biotechnologi. Trzeba bylo rozsadniej wybierac studia. Byl wielki boom na ten kierunek a kazdy rozgarniety wiedzial ze jest do d**y bo pracy malo.

Gość gość
Ale za kilka lat pewnie bedzie jej znacznie wiecej w tej branzy.

Gość gość
gość dziś Nigdzie nie napisalam ze jest to praca u kogos. Moj facet kiedys pracowal w korpo i faktycznie zarabial mniej ale tez dobrze. Teraz to przewaznie zlecenia z tego co widze, praca w domku na serio git. Co do biotechnologi. Trzeba bylo rozsadniej wybierac studia. Byl wielki boom na ten kierunek a kazdy rozgarniety wiedzial ze jest do d**y bo pracy malo. x rzygac sie chce na te twoje madrości powiatowa pokrako, z wami urzędasami ciagle to samo czyli bełkot w zaparte i kocopaly:-O "Rozsądniej wybierać studia" skretyniala ofermo to ty powinnaś, mikrobiolog czy biotechnolog mają pracy od chooya od Huston po Sydney a ty sobie bredzisz co ślina na jezyk przyniesie stukając w klawiaturę i wyglądając od czasu do czasu na stodołe rodziców:-O

Gość gość
Nie pracuje w urzedzie, mam bardzo dobra prace ktora lubie. No i moi rodzice nie sa rolnikami z reszta dlaczego dyskryminujecie takich ludzi? Oni sa niby gorsi? Swoja wypowiedza tylko utwierdzasz mnie w przejonaniu ze polacy to by tylko brali, postawa roszczeniowa nic od siebie. Jak ktos chce to potrafi! Nawet ten biotechnolog gdyby byl taki dobry to by robote znalazl i wiem co mowie bo sama zaczynalam od zera. I na poczatku nie bylo kokosow ale mialam nadzieje ze moj trud sie oplaci i mialam racje. Ale jak sie jest nieudacznikiem to sie nie dziwie ze sie jest sfrustrowanym.

Gość gość
I czytaj posty ze zrozumieniem a dopiero potem wylewaj swoje zale.

Gość gość
Do biotechnologa- masz racje. Niestety ale IT to jest jedyny sektor ktory dobrze zarabia. Teraz nawet po medycynie klepie sie biede. Tylko mi nie wyjezdzajcie o zarobkach lekarzy, bo duzo maja tylko stare dziady po 70tce ktore kurczowa trzymaja sie krzesel typu ordynator , profesor, konsultant krajowy itp. Chyba ze masz miion albo 2 na zalozenie wlasnego gabinetu gdzie nawet uzywane usg kosztuje 200 tys zl. Albo starego ktory dopusci cie do specki typu chirurgia plastyczna. Inaczej idzie sie na interne albo inne gowno gdzie masz 2 kola i dyzur swiateczny za 120 zl. Biegasz za profesorkiem lizesz mu o***t i spuszczasz za nimwode w klozecie. Za 2 tys pracuja wszyscy moi przyjaciele po studiach, po kierunku lekarskim. A jestesmy juz 5 lat po studiach. Czyli 6 lat ciezkiej nauki rok stazu 4 lata rezydentury i zarabiam tyle co brukarz. Albo i mniej

gość wczoraj To jak my żyjemy nie wydaje mi się luksusem, tylko pewnym standardem, niczego mi nie brakuje, jesteśmy 5osobową kochającą się rodziną ale znam wielu ludzi, którzy żyją na o wiele wyższym poziomie i to w Polsce. Czy to ja jestem szczęściarą czy po prostu na tym forum zebrało się grono narzekających? x Szczęściarą jesteś, bo tatuś załapał po znajomości dobrą posadkę w firmie państwowej, twoja matka skoro zarabia powinna uczciwie odprowadzać od tego podatki, a ty pracujesz pewnie w firmie która za łapówkę wygrała przetarg na sprzęt medyczny i wszystko dobrze się kręci. x Autorka nie odniosła się do tej wypowiedzi. Może ktoś prawdę napisał?

Gość gość
Nie odniosłam się, bo mnie nie było. Moi rodzice pracują jak najbardziej uczciwie, odprowadzają wszystkie podatki i tego też mnie uczą, że najgorsze co można to być chytrym i robić przekręty na duże sumy bo to się wczesniej czy później obróci przeciwko tobie. Poza tym ja nie pracuję, jak wspomniałam jestem uczennicą!!!!! Napisałam, że pracą się nie martwię ponieważ na razie mam czas na zdobywanie wiedzy i doświadczenia a dobiero potem na martwienie się zarabianiem pieniędzy. Mój Tata nie pracuje w państwowym przedsiębiorstwie ale jest managerem międzynarodowej firmy transportowej.

Gość gość biotechnolog
widze że debile od propagandy posiedzieli trochę w goglach i podszywają sie wreszcie pod zawody w których dobre zarobki nie budza podejrzenia - budownictwo, transport, IT :-D Nareszcie bo do tej pory miałem wrażenie ze rozmawiam z kompletnie skretyniałym planktonem :-D A teraz do biznes woman około medycznej - naucz sie czytać ze zrozumieniem - NIE PRACUJE W POLSCE BO W POLSCE NAWET NIE MA DLA MNIE STANOWISKA PRACY, skretyniała kaleko z zespolem downa:-O

Gość gość
Jak to dobrze ze sa nieuki w tym kraju i mozna ich na kase rznac. Gdyby wszystcy byli wyksztalceni to skad bysta kase mieli? Domyslam sie ze wtedy wyksztalcony robol niedal by sie wyjepadz na kase:-P

Gość gość
" gość wczoraj gość dziś [22:38 x IT to jedyna branża w Polsce w której można zarobić JEDYNA. A teraz morda w kubel bo nie tylko programiści żyją na tym swiecie - co zaproponujesz w Polsce dla biotechnologa z publikacjami w profesjonalnych mediach zagranicznych? G****o zaproponujesz bo sprawdzałempechowiec.gif A teraz taka wątpliwość - gdybyś byl w branży IT to byś nie zabieral glosu bo tam też są praktyki że sie pracuje na nazwisko szefa buraka ktory nie wie ile jest 2+2 pechowiec.gif " ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ Dokładnie tak🖐️

Gość Myrevin
No i co w związku z tym? :classic_cool: Posłom, senatorom, wielu urzędnikom państwowym, prezesom, związkowcom i innym, żyje się świetnie. To fakt. I co w związku z tym? Że się powtórzę.

Gość gość
do półmózga dla którego w całej polsce pracy nie ma, wiec wybyła za granice - masz rację w polsce nie ma pracy dla tak skretyniałych jednostek jak ty, tutaj nawet śmieciarz ma więcej polotu i intelektu niż ty pokrako myjąca d**y starym za granicą

Gość gość
b

Gość gość
połowa Polaków (pracujących) zarabia 2 tys zł lub mniej. to, że TOBIE się dobrze żyje, nie znaczy, że wszystkim się dobrze żyje. jak sobie wyobrażacie los tych - dajmy na to - 10 mln ludzi zarabiających <2 tys zł? wszyscy mają się przekwalifikować? znaleźć lepszą pracę? co wtedy ze stanowiskami pracy, które oni teraz zajmują? mają zostać puste?

Gość gość
ja zarabiam od 10 do 15 tys. miesięcznie - branża żadną tajemnicą:szkolenia, coaching żyje mi się cudownie w tym kraju

Gość gość
Na sama szkołę dla was twój stary wydaje 3 tysiace? :D Prowo. Umiemy liczyć. Twój stary musiałby zarabiać z 20 tys., żeby tak żyć i mieć 3 baby na utrzymaniu.

Gość gość
Problem w Polsce jest taki że aby godnie żyć to trzeba być po studiach i to nie byle jakich. Jeżeli jesteś kasjerką, pracownikiem szeregowym, fizycznym to najzwyczajniej w świecie klepiesz biedę. W normalnym kraju zwykła ekspedientka i mąż pracownik fizyczny zarabia tyle że nie brakuje im do 1. Stać ich na wygodne mieszkanie, a rodzice i dzieci mają swoje sypialnie. MOga sobie pozwolić na wczasy dwa razy w roku i auto sredniej klasy. W Polsce to jest już luksus. W tych krajach też ludzie po studiach mają domy, baseny i inne gadżety ;). W związku z tym że pracowników fizycznych jest więcej (zwykłych ludzi) , płaca minimalna jest jaka jest to ludzie narzekają. Szkoda ... bo Polska to fajny kraj a młodzi ludzie bez przerwy muszą emigrowac aby żyć w miarę normalnie.

Gość Rutkaxx
Ja mam podobnie jak koleżanka tez chodzę do prywatnej szkoły i posiadam własną klacz :-) Wiadomo, że takie hobby wymaga tego typu sprzętu- https://www.equishop.com/pl/ który zapewniają mi rodzice. Nie muszę nawet przeznaczać własnego kieszonkowego na takie gadżety. Nigdy nie zastanawiałam się ile zarabia mój tata i mama. Sama jestem ciekawa kto więcej :-)

Gość gość
A ja wierzę autorce, bo mój szef zarabia 20 tysięcy. i nie jest to firma prywatna, tylko spółka akcyjna, gdzie jest większościowym akcjonariuszem. Żeby dobrze zarabiać nie wystarczy dobrze wykształcenie. Potrzebny jest jeszcze tupet i szczęście. Fajnie, że autorka tak optymistycznie patrzy w przyszłość. Każdy by tak patrzył, gdyby miał nadzianych rodziców, którzy zafundują zagraniczne studia i mieszkanko, a jak sie będzie miało problemy z praca, to również posadkę. Problem polega na tym, że dobrze powinno się żyć nie tylko przebojowym jednostkom, ale całej klasie średniej. A pracownicy klas niższych nie powinni klepać biedy i żyć od pierwszego do pierwszego tylko na odpowiednim poziomie. Ale co bogata panienka wychowana w enklawie dobrobytu może o tym wiedzieć.