Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić żeby mąż zaangażował sie w życie rodzinne i zaczął pomagać w domu

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy po.ślubie 7 lat, mamy dwoje dzieci-córka 6 lat i syn niespelna 3 miesiace. Maz mi wcale nie pomaga w niczym, wszystko na mojej glowie, dom dzieci i jeszcze on. Maz pracuje po 5 lub 6 godz dziennie, przychodzi, obiadek i kawka pod nos, idzie sie polozyc i pospac, jak wstanie wychodzi na podworko bo tam cos sobie grzebie az do ciemnej nocy, czasami przyjdzie i zapyta czy pora juz kapieli malego. A ja jak mam cos do zrobienia to musze jedna noga husiac malego i wykonac dana czynnosc. Sa rzeczy typu okna ze nie sa juz myte od pol roku bo nie mam jak przy malym, jeszcze gdyby chcial spac a on spi po pare minut i jest marudny, na spacerze tylko spi. Mezus nie interesuje sie czy mi w czyms pomoc, czy zajac sie malym bo musze cos zrobic, wogole jak sie czuje bo jestem po cc i niestety wystapilo u mnie pelbo powiklan ktore rzutuja na moje codzienne funkcjonowanie. Nie pamietam kiedy przespalam cala noc bo jeszcze w ciazy noce mialam nieprzespane bo zle ja przechodzilam. On nie szanuje mnie i mojej pracy, jak mowie mu ze mi ciezko, ze mam cos do zrobienia to nawet nie da mi dokonczyc bo przerywa mowiac MI TEZ, JA TEZ, a jak mowie ze mnie cos boli to on na to MNIE TEZ...Dodam ze nie jestem na jego utrzymaniu bo mam wieksza wyplate bedac na.macierzynskim niz on pracujac. Nawet w niedziele po obiedzie leci szybko i kladzie sie spac a na.mnie.nie.zwraca uwagi ze moze raz ja chcialabym odpoczac. Maz i starsza corka.to straszne balaganiarze, Wkurza mnie to ze nie intetesuje sie mna wogole. Co zrobic? Jak rozmawiac skoro on nawet mnie.nie.wyslucha do konca?

Gość gość
To sie rozwiedź z leniem i znajdź lepszego, mało ich?

Gość gość
Spotyka sie z jakas szmata

Gość gość
ma jakas kochanke i ciebie i bekarty olewa

Gość gość
ile mace lat?

Gość gość
wymienić męża a na serio; widziały gały co ru//chały więc teraz nie jęcz tylko ponoś konsekwencje swoich durnych wyborów

Gość gość
wszyscy mowia mi ze powinnam go docenic bo robi wszystko dla nas, tylko nie widzi co ja robie.Dziecmi w ogole sie nie zajmuje, starsza corke pusci na podworko i niech robi co chce byle nie przeszkadzala a jak cos chce to wygania ja zeby bajke poogladala... Za trzy miesiace wracam do pracy...A jestem poelegniarka i pracuje po 12godz no i w tym nocki, do tego na psychatryku, kiedy mam wkoncu odpoczac od tego wszystkiego? O wszystko musze sie prosic ipytac o czy ma czas, checi itd... Moje obowiazki tez sa wazne a nie tylko jego...Chcialam plewic ogrodek ale musialam co chwile husiac syna i taka robota do d**y, jak on cos robi to nikt mu nie przeszkadza

Gość gość
Okna nie myte pół roku a dziecko ma 3 miesiące. Mogłaś wcześniej umyć. Z drugiej strony mozesz codziennie po jednym myc jak dziecko śpi. Tylko nie pisz ze dziecko nie śpi hehe. Jak ktoś jest leniem to szuka wymówki. Chcialas bawic sie w mamusie to masz. Bylo dziecka nie robić

Gość gość
ja 27 on 28

Gość gość
Do pracy marsz. Nie dość, że facet utrzymuje rodzinę to jeszcze ma ci pomagać. A co ty jasnie pani będziesz robiła?

Gość gość
Dziwni sa tacy mezowie zrobia dzieci i sie nimi zajmowac nie chca a pozniej glupie to bo tylko matka do glowy kladla. A rada dla Ciebie Powiedz mu,ze ma pomagac

Gość gość
że co ma pomagać? on musi na to towarzystwo zarobić

Gość gość
prosze o dokladne przeczytanie to co napisalam... Nie karze mu sprzatac, gotowac...chce tylko zeby mi chciaz pomogl przy dzieciach, odciazyl zebym mogla cos zrobic na spokojnie

Gość gość
Pomagac przy dzieciach Wychowywac! Dawac dobry przyklad,tlumaczyc,wyjasniac,uczyc zycia. Teraz to jest jasniejsze? Oboje pracuja tylko ona ma przerwe.

Gość gość
Postaw go przed faktem dokonanym. Jak przyjdzie z pracy to zostaw mu dziecko i idź sobie na zakupy, spacer, kawę z koleżanką. Powiedz mu że potrzebujesz się wyspać chociaż raz w tygodniu. Np ty w sb a on w ndz. Jak będzie Twoja kolej na dkugie spanie to nie wstawaj tylko daj mu dziecko i spij choćby w salonie na kanapie. Moja koleżanka zapisala się z kuli takiego męża na aerobik. I choćby się walilo i palilo to wychodzi. Na takie egzemplarze nie ma rady. Trzeba go zaangażować "na sile" 0 Pozdrawiam evelka

Gość gość
szczerze? nie mam pojecia sa jednostki ktorym da sie wytlumaczyc ze w domu potrzeba pomocy i sa takie ktorym taki uklad jest zbyt wygodny by cokolwiek do glowy dotarlo

Gość gość
Po 7 latach sie obudzilas :D? Po co Ci bylo to drugie dziecko skoro widzialas jakiego masz meza ? Powazna rozmowa i zmiana o 180 stopni albo sie rozstajecie. To ze domowe obowiazki naleza do Ciebie jest normalne (skoro aktualnie nie pracujesz zawodowo), ale jesli chodzi o dzieci to maz nie ma Ci "pomagac" tylko macie sie oboje dziecmi zajmowac.

Gość gość
jesli ona ma przerwę od pracy to po to aby zająć się domem i dzieckiem

Gość gość
od brudu jeszcze nikt nie umarł. możesz go wysłać na piwo z dziećmi, że przy okazji spaceru kupi sobie dwa bronki na wieczór. A tak w ogóle, to może po prostu masz za dużo obowiązków, no to wyluzuj, świat się nie zawali.

Gość gość
właśnie, należy twardo z takimi.

Gość gość
Jak ktos napisal Dziecko ma 3 miesiace a okna pol roku nie myte - od 6 miesiaca ciazy lezalam w szpitalu na patologii ciazy i reka nie moglam kiwnac no i jestem po cesarce po ktorej ledwo przezylam i od tak mi nie przeszlo juz zeby skakac po oknacj. Dziecko spi po pare minut i sie budzi co chwile. Jak ktos napisal ze mam do pracy isc i jestem len- po pierwsze ciezko pracowalam przed ciaza, za 3 miesiace wracam do pracy i tak naprawde to ja utrzymuje jego bo to jaka on przyniesie wyplate to jest nic, sam by sie z tego noe utrzymal, tak naprawde to ja jego utrzymuje

Gość gość
Jak ktos ma i chcial dzieci to powinien je wychowywac,sama matka nie wystarczy bo przekazuje tylko to co kobieta moze przekazac, mezczyzna takze do przekazania ma wiele. Dziecko musi "korzystac" z wiedzy i doswiadczenia obojgu. Zreszta tylko glupi czlowiek sam nie chce nic dziecka nauczyc, zeby nic po nim nie mialo czy nie umialo. Pozniej niezdary,maminsynki,placzki i laczki chodza po swiecie:-D

Gość Nienawidzę facetów
Leń już nigdy się nie zmíeni będzie tylko tylko gorzej a uwarzaj bo jeszcze pójdzie do innej

Gość faceci to śmieci
Rozwieść się z nim i co pozna drugiego lenia przecież wszyscy faceci to lenie a ten twój niby leń a dzieci to już nie był leniwy robić !

Gość gość
Dac leniwemu hoojowi dwoje dzieci ,a ty idz spac i ma jeszcze obiad ugotowac leniwy gnoj umyc nakarmic przewinac

Gość gość
Racja teraz sie opamietalam ale po 7 latach malenstwa nie chce sie rozwodzic tylko wole sprobowac naprawic cos i zmienic bo czasami mam dosc wszystkiego. Przy pierwszej corce byl gowniarzem jak sie ueodzila, teraz myslalam ze sie zmienil i dlatego zdecydowalismy sie na drugie dziecko

Gość gość
wyjdz z domu do fryzjera i kosmetyczki zostaw mu dzieci zobaczymy jak będzie spiewał i wyłacz telefon

Gość gość
Myślał indyk o niedzieli ....

Gość gość
zamoczyc łatwo tylko pózniej nie ma kto bawic i to cały jego wkład hahahah

Gość maminsynek_9
A ja pomagam w domu mamie.