Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił?

Polecane posty

Gość gość
bo od kobiety ogólnie nie można zbyt wiele wymagać. Taka prawda, Jeszcze ćwierćinteligentki nie skumałyście że problemem nie jest to czy facet za was płaci czy nie tylko to że wy jesteście przekonane że MUSI płacić? to wasze kretyńskie przekonanie że jesteście jakimś pieprzonym ósmym cudem świata który trzeba zdobywać i całować po stopach sprawia że coraz więcej facetów prędzej pójdzie do burdelu niż zainwestuje w pustą lalę z nosem w chmurach. Poza tym - to wy bez faceta nie potraficie przejść przez życie. Samotny facet sobie w życiu świetnie radzi. Samotna kobieta zazwyczaj mieszka u tatusia i czeka na rycerza który ją przeniesie z tatusiowego do mężowskiego gniazdka. A jak stuka trzydziestka a frajera jak nie było tak nie ma to ląduje u psychiatry. Albo na kafeterii (co na jedno wychodzi)

Gość gość
Angielki śmieja się z gołodupców

Gość gość
dziś Przeczytaj Heniusia! On powalil wszystkich swoja "inteligencja"

Gość gość
co do tej randki zaproponowanej przez kobietę - oczywiście po kolacji odwożę cię, mężczyzno, pod dom i całuję jako pierwsza na pożegnanie, a ty spłoniony z kwiatami ode mnie oddalasz się, a potem czekasz na sms-a ode mnie z nadzieją, że się spodobało i będzie drugi raz - tak chcecie?

Gość gość
To idż się wysraj , biegunkę umysłową macie faktycznie , dzentelmeni z obstrukcją

Gość gość
Pytam was "mężczyźni" - jak zareagujecie,jeśli nowo poznana kobieta zaprosi was na randkę pierwsza? Jeśli powie - "przyjadę po ciebie o tej i o tej"? Jeśli za was zapłaci? Ale szczerze proszę. Mogłaby po mnie przyjechać i odwieźć nie widzę w tym problemu. Ja bym zapłacił za swoją część kolacji. Następnym razem to ja bym przyjechał i odwiózł gdyby doszło do następnego spotkania. Co za różnica kto po kogo przyjedzie lub zaproponuje. Ważne że dwie osoby chcą się poznać.

Gość Tak trzymaj bracie
Heniuś dziś xxxx Heniek brawo, nie daj się tym lafiryndom doić z kasy, bo one w tym to są świetne, wydawaniu CZYJEJŚ kasy, a w 90% to gołodupki

Gość brawo heniuś
Baby to durne i tępe stworzenia, dlatego dla nich tylko kuchnia i łańcuch!!! Heniek #1

Gość gość
Powiedziały gołodupce , których nie stać na kawę . Z czego was doić, z tych waszych zasiłków z opieki ? Cudwna logika . Z każdym postem wykazujecie sie większym debilizmem

Gość gość
i serio to nie problem dla ciebie, jeśli to kobieta będzie za tobą biegać? skąd więc te teksty facetów o desperatkach? jesteście hipokrytami poza tym jeśli ja zapraszam, to nie ma mowy o płaceniu po połowie - nie zgodziłabym się na to - zapraszam, czyli jesteś moim gościem

Gość gość
Powtórzę, wy uwielbiacie zadawać się z gołodupkami :D Na czatach tylko "zasponsoruje nastolatke". Dziwne, ze nie szkoda wam wydawac 300 - 500 - 1000 zł w burdelu za trochę seksu.

Gość gość
Nie ręczę za siebie,jeśli moja nastoletnia córeczka spotka takiego cyca w życiu. Jako troskliwy zrobie solidny casting na jej chłopaka. Wstyd k.. czytac takie jęki męskich pissd!!! Same krety z netu i burdelarze. Nie potrafiłeś zdobyć jednej kobiety i wylewasz żal ,frustrację ,że materialistka,bo nie zapłaciła za herbatkę?! A może jesteś totalnym frajerem. Pamiętam moje podrywy, jak to 20 lat temu było. Nie znacię się k.. na kobietach. Nie o szmal chodzi,ale jakąś klasę. Piszesz leszczu,że się umówiliście, a kto to zaproponował??

Gość gość
"Jeszcze ćwierćinteligentki nie skumałyście że problemem nie jest to czy facet za was płaci czy nie tylko to że wy jesteście przekonane że MUSI płacić?" Przecież wiele wypowiedzi kobiet w wątku wspomina o tym, że wcale tego nie oczekujemy, że budzi to nasze wątpliwości itd., ale jakoś "wrogowie płacenia" tego nie dostrzegają.

Gość PL to świnia zachodu
gość dziś Żałosne jest również uważanie zachodniego za lepsze, ofiaro globalizacji. xxxxxx Ofiara globalizacji to jest wioska PL, gdzie 90% muzyki jest po angielsku, 50% napisów, i fast foody zachodnie na każdym rogu, i 90% towarów z importu!!! Polska ma 2 rzeczy tylko, 1. Ładne lasy 2. Nieraz ładne dziewczyny. NA TYM KONIEC

Gość gość
to też dziękuję za te nieliczne głosy rozsądku. Niestety jakieś 90% piszących to jakieś zakamuflowane prostytuty tudzież lale typu "ojej rozpieprzyłam całe studenckie kieszonkowe na kosmetyki i nie mam co jeść do końca miesiąca. Trzeba będzie żywić się na randkach, niech frajerzy płacą za moje z******te towarzystwo"

Gość gość
To nie temat o globalizacji :) Ale i tak dodam, że nie ma nic złego w powtarzaniu pewnych trendów, co nie oznacza że wszystko co polskie jest zaściankowe i gorsze. Nie jest gorsze, jest po prostu inne, jak to bywa w kulturach.

Gość gość
Autor wątku posłuchał rady i odpręża się po stracie paru złotych ,nałożywszy maseczkę z guana;. Prawdziwy facet...

Gość gość
piszą tu głównie cipki, które bardzo by chciały zabłysnąć i oczarować, ale nie mają czym - stąd te źale, bo wysupłali 7 zeta, a kobiety jak nie było, tak nie ma facet z kasą i klasą nawet by przez chwilę nie pomyślał, że kupić kobiecie kawę to ujma

Gość gość
dziś [00:20 Ja tylko odpowiedzialam komus, kto zarzucal Polkom roszczeniowy stosunek. Nie pisalam tez o calym zachodzie, bo akurat na zachodzie nie jestem. Tu w kazdej dyskusji musi sie pojawic watek "polka k***y" i "ciapatego". Tak Wam zle z Polkami, to szukajcie poza granicami, a zobaczycie, czy wszystkie beda "going dutch"

Gość gość
i serio to nie problem dla ciebie, jeśli to kobieta będzie za tobą biegać? skąd więc te teksty facetów o desperatkach? jesteście hipokrytami poza tym jeśli ja zapraszam, to nie ma mowy o płaceniu po połowie - nie zgodziłabym się na to - zapraszam, czyli jesteś moim gościem To też nie ma problemu możesz zapłacić i mówię to serio. Nie wiem skąd się to wzięło o desperatkach. Ja bym na to zareagował optymistycznie bo wychodzisz z otwartością i byłabyś też inna wyjątkowa w porównaniu do reszty kobiet. Wszyscy się napinają zamiast być sobą i te przywiązania do tradycyjnych zachowań i ról. Dla mnie to jest śmieszne i trywialne. Lepsza spontaniczna atmosfera niż rutynowe działanie.

Gość gość
to też dziękuję za te nieliczne głosy rozsądku. Niestety jakieś 90% piszących to jakieś zakamuflowane prostytuty tudzież lale typu "ojej rozpieprzyłam całe studenckie kieszonkowe na kosmetyki i nie mam co jeść do końca miesiąca. Trzeba będzie żywić się na randkach, niech frajerzy płacą za moje z******te towarzystwo" xxxx Mocno przejaskrawiona sprawa z tym żywieniem się na randkach :) Swoją drogą warto też poszukać przyczyny dlaczego tak wielu facetów chce płacić? Czy czują presję społeczną ze strony kobiet czy również ze strony innych mężczyzn? To jest bardzo ważne, bo skoro do tej pory panienka trafiała na takich, którzy płacą, to co sobie ma myśleć, jeżeli ktoś od tego schematu odbiega? Ten ktoś wtedy wygląda jak łamacz norm społecznych, stąd to oburzenie co niektórych.

Gość gość
tak,,niech ona cie zaprosi,nakarmi.. najlepiej jej sie wpier..l na chate, wyzryj wszystko z lodowki i zostan na noc.

Gość gość
to dziwne, jak kobieta to robi to nie widzisz problemu ...

Gość gość
a mój facet mnie sam rozpieścił - kiedyś chciałam płacić za siebie i źle się czułam z tym, że mi na to nie pozwala (zarabia znacznie więcej ode mnie), ale teraz już przywykłam i nawet nie proponuję płacenia po połowie :) niech każdy żyje jak mu wygodnie :)

Gość gość
dziś Nic dodac, nic ujac:) Tesknie za tamtymi latami :)

Gość proste zasady
Prosta zasada, ktoś mówi pójdziesz ze mną na randke - To osoba pytająca płaci, ktoś pyta czy dołączysz do mnie np. do kawiarni, kina itp, każdy płaci za siebie. Jeżeli zamiary SĄ romantyczne to płaci ten kto zaprasza, jak zamiary SĄ koleżeńskie to każdy płaci za siebie. Nie widze co w tym trudnego do pojęcia. Nie każdy wypad faceta z kobietą jest randką do cholery. Ta naprawde to pierwsze 3-4 wypady powinny być koleżeńskie i wtedy każdy płaci za siebie i oboje mogą dwcydować czy to coś dla nich.

Gość gość
sama widzisz co się dzieje jak nie chcą. Od 13 stron są obrzucani guanem :D

Gość gość
W latach 90tych nie do pomyślenia było,żebyśmy za laski nie płacili. Dyskoteki, drinki,zawsze jakieś szmery bajery potem.Każdy się ożenił,ma rodziny. Paru sie rozwiodło juz.Ale nie znam żadnego kumpla,co by jęczał,że płaci za laskę.A jestem rocznik 74. Ściągnijcie chłopaki te rurki, bo chyba macie za duży ścisk.

Gość gość
@proste zasady - dokładnie tak to powinno wyglądać. Ale nasze ósme cudaki świata jak na pierwszym spotkaniu zapłacą za siebie to na drugie pójdzie z innym frajerem

Gość gość
Nie stac ich na Polkę , chmastwo z nich bije , to i z zagranicy nie znajdą , no chyba , że od wschodnich sąsiadów . I siedz sfrustrowani na czatach , moze trafi ą desperatke, co da cytując sie przelecieć , albo obciągnie. Ale taka będzie miała ujemne iq , no i niestetyl biznesu nie będzie miała. No chyba , że cudowny wybranek zostanie alfonsem. Ale to akurat po ich postach by mnie nie zdziwiło. Zawsze macie drugie rozwiązanie , na tyle jesteście ziewieściali , że możecie zostac gejami , coż za rozkosz wspólnego płacenia . D