Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety oczekują, że facet będzie płacił?

Polecane posty

Gość gość
dziś Bardzo nam przykro, ze Twoje relacje damsko-meskie opieraja sie na zasadzie "place-wymagam". Juz wczesniej ktos pisal, ze obowiazku nie macie umawiac sie z normalnymi kobietami na randki. Wyobraz sobie, ze nie wszystko mozna kupic, wyobraz tez sobie, ze kobiety rowniez zarabiaja na siebie i wyobraz sobie, ze sa kobiety, ktore nie sprzedaja sie za filizanke kawy. Jezeli jeszcze na taka nie trafiles, to bardzo mi przykro. Moze zmien teren poszukiwan, albo przestan marnowac swoj czas i pieniadze i idz do takich co maja cennik. Przynajmniej dostaniesz to, czego oczekujesz. Jak widac latwiej jest wydac 7 zl na kawe niz nauczyc sie manier.

Gość gość
Dziewczyny, jeżeli będziecie wychodziły z z a ł o ż e n i a że facet musi płacić i nigdy nie zrobicie nawet najmniejszego gestu, nie powiecie słowa, to podejrzewam, że przynajmniej część normalnych mężczyzn przestraszy się, że może im nie udać się sprostać Waszym przyszłym wymaganiom. Ryzykujecie niewiele, bo większość z nas po takich słowach wręcz z p r z y j e m n o ś c i ą zapłaci z Was :) Nie żałujcie nam tej przyjemności :)

Gość gość
Lol chłopcy już w gimbazie wiedza, że się stawia kawę koleżance. Ja pierdolę, ale tłuki. Wychowane na takie nie wiadomo co. Za pierścionek też zapłacisz z kobieta pół na pół?

Gość gość
Płaci ta osoba która zaprasza. Zapraszająca osoba musi się liczyć z wydatkiem i nie płakać że płaci za szklankę wody czy kawę. Jeżeli nie stać to do parku lub siedzieć w domu!

Gość gość
Tak was czytam i się zastanawiam, jaką rolę mają mężczyźni w dzisiejszych czasach... Na randkę nie zaprosi, zwłaszcza pierwszą, bo czemu niby to on ma zapraszać i tym samym płacić? Woli umówić się na spotkanie - wtedy zapłacą po połowie. A najlepiej jak to kobieta zaprosi - wtedy zapłaci za nich oboje. Starać się nie musi, bo niby dlaczego on ma się starać? Kobieta też może pozabiegać o jego względy, skoro się mu spodobała i zwrócił na nią uwagę. Po co mu dziewczyna/narzeczona/żona - wszystkie są płatnymi d******** bo oczekują finansowego wkładu w związek. Dziwką tylko nie jest ta, która zarabia i inwestuje w związek, a kasę mężczyzny pozostawia na jego osobiste zachcianki. Najlepiej też, gdyby nie obchodziła świąt, urodzin i innych rocznic, bo to wymaga dania kwiatka lub nie daj boże prezentu, czyli znów okazałaby się dziwką oczekującą profitów płynących ze związku. W międzyczasie niech cicho siedzi i zabiega o względy mężczyzny, ale nie za bardzo, bo narzucanie się też jest niedobre i świadczy o d****arskiej naturze OTÓŻ to sedno sprawy!! naprawdę nie rozumiem, czemu temat się tak długo ciągnie, ale wyjaśnienie jest proste gdyby na forum siedziały same kobiety, nie byłoby dyskusji , gdyby siedziały kobiety i mężczyzni nie byłoby dyskusji, ale tu siedzą kobiety i istoty mężczyznopodobne, tj. mają fiutka miedzy nogami, ale mentalność zdecydowanie nie mężczyzny, w dawnych czasach zostaliby eunuchami, mogliby zarabiać kase i nie martwić się kogo by tu przelecieć, a teraz? siedzą na bezrobociu albo utrzymują ich rodzice, jajka puchną, bo żadna kobieta nieudacznika nie zechce, czyli po prostu kłopot razy dwa... prponuję wam drodzy eunuchowie z tego forum jezdzcie na daleki wschod, pozbądźcie się jąder, uwolnijcie od frustracji

Gość gość
Masz rację, nie ma sensu nawet dyskutować z nimi. Pozostaną samotni , dorywczo dorwą dziffki , zresztą sami to otwarcie tu deklarują , no i kiedyś wymra. Samotnie. Prwadziwi meżczyzni założą rodziny , a tamci o metalności troglodyty umrą zdziwieni jak im to się udało . Glupiemu się nie przetlumaczy

Gość gość
Niestety dla kobiet kochać to znaczy za nią płacić. Jak płacisz to uważają że ja kochasz. Jak za nią nie płacisz i dajesz cień niezależności to jesteś zły. tak, jak ktoś za kogoś placi to znaczy, że mu zależy, że lubi tą drugą osobę, ja płacę np. za moich gości jak ich zaproszę, oni płacą za mnie jak jestem zaproszona i można by mnożyć przykłady, ale widać, żyjesz w samotni, nie masz znajomych, nigdy nie poszedłeś z kumplem na piwo i nie płaciłeś za niego? pewnie nie , nigdy też pewnie nie miałeś gości i nie zmyślaj o dawaniu cienia niezależności, dopisujesz sobie filozofię do buractwa, to jest tak : zapraszasz kobietę, ona przychodzi na spotkanie ( pewnie nie wysłałeś po nią taksówki) a potem każesz jej za siebie płacić, ona napisze ci później " dzięki za zmarnowany czas i kasę" ... bo taka prawda

Gość gość
a ja uważam, że kobieta nie ma obowiązku płacić za siebie, gdy np. facet ją rozczaruje, wizualnie lub mentalnie, zacznie opowiadać jakieś głupoty lub namolnie się przystawiać, w przypadku takiego przebiegu randki kobieta jak najbardziej ma prawo wyjść i nie płacić , w sumie może robi to dla swojego bezpieczeństwa? no bo jakby płaciła równo z facetem to by wyszli razem i on mógłby ją zgwałcić albo śledzić, a tak uciekła od świra

Gość gość
poznałam kiedyś faceta, zabiegał o mnie dość długo, znaliśmy się z pracy, nie bardzo chciałam się z nim umówić, bo wydał mi się podrywaczem, ale wybłagał no i dałam mu szansę, poszliśmy do maca :D :D a on do mnie " stan w kolejce pójde do wc" długo nie wracał, ale stwierdziłam, że jak już tam jesteśmy to sobie zjem loda, kupiłam usiadłam przy stoliku, on przychodzi uśmiecha się do mnie, siada, patrzy na stolik 'a dla mnie? nie kupiłaś loda dla mnie?' xd hahahahah więcej się z nim nie umówiłam

Gość gość
Tradycja jest taka: płaci facet, ciężary dźwiga facet, sedes przepycha facet i trzymajmy się tradycji. Ale powiedzcie mu czasem: może Ci pomóc? może się dorzucę? Wtedy nie będzie się czuł jak maszyna, tylko jak człowiek. A jak przypadkiem zechce skorzystać z pomocy, to mówcie: zwariowałeś??? ja tylko chciałam ci zrobić przyjemność, kotku! - i też będzie szczęśliwy, że jest kotkiem ;)

Gość gość
A wy tępe dzidy dalej nie zrozumiałyście że tu nie chodzi o fakt płacenia tylko wasze durne przekonanie że "facet musi"

Gość gość
FACET nie musi płacić a kobieta nie musi się spotykać z facetem jak ma wydać kupę kasy na pyszny obiadek na mieście to lepiej zjeść go w miłym towarzystwie np. koleżanki :) a nie jakiegoś nieznajomego z neta

Gość gość
Tępa dzida to cie urodziła , pewnie tatuś do matki mówił tępa suko. A musieć nic nie musicie ,a le my też nie musimy umawiać się z podróba faceta. Proste baranku jak zakumasz to masz szansę wskoczyć na szczebel wyżej niż małpa

Gość gość
jak dla mnie to jest zwykły przykład sępienia przez kobiety. Niecierpie tego pokroju osob obydwojga płci co podchodzi pyta o fajke a sama/sam ma dwie paczki fajek w kieszeni. I tak samo z umawianiem sie na spotkanie. Ma faceta ale przyjdzie sie nawpieprzac. Co to w ogole ma byc ludzie dzisiaj nie maja nawet za grosz honoru. Raz sasiadke zaprosilem na parapetowe podobny typ kur.stwa mowi mi ze spotyka sie z kims bo jej prezenty kupuje ale ma faceta :)Skad sie biora tacy jelenie i takie kobiety to nie wiem. I nie widze nic madrego w byciu dzentelmanem dla takich sepow. Zaprasza sie na randke/spotkanie to facet stawia wiadomo ale kobieta tez chociaz powinna zachowac odrobine kultury i jak jej gosciu nie pasuje odmowic. Ale co takie bydlo jak wy moze wiedziec o kulturze.

Gość gość
Idż już sępie miłości , dobrze , że juz nie piszesz sempie jak wcześniej , więc leć sępie milości zonaczyć orła cień w klopoe i nie zapomnij spuścić wody

Gość gość
w klopie to cie twoj stary powinien spuscic ale spadlo na buta i kopnal twoja stara w d.pe dlatego tutaj teraz jestes

Gość gość
Dobrze , ze ciebie stara na śmietniku z beczki odpakowała , no ale tym dowodzisz źe jesteś polaczkowym rzygiem gnidą i nieudacznikiem który miał w domu tptalna patologię.synku idz sobie zwal juz w tym kiblu bo dno w twoim przypadku to himalaje. Czytając to co piszesz jestem za eugeniką. Szkołę specjalną udało ci się chociaż skonczyć ?tak kobietki szkoda z bydłem dyskutować , zostawiam ich w tym szambie , i pozostaje się tylko litować nat matką takiego tworu. Chociaż może te matki ich nie chciały stą d taka ńienawiść do kobiet.

Gość gość
Myślę, że kobiety nie oczekują, że facet będzie płacił. Co innego, jeżeli mają do czynienia z mężczyzną. Wtedy tak :) Bo tu jest ta subtelna różnica między facetem a mężczyzną, panowie :)

Gość gość
jest też subtelna różnica między fajną dziewczyną a utrzymanką. Ta druga stoi tylko mały szczebelek wyżej niż prostytutka. Ale wy jesteście tak zapatrzone w czubki własnych nosów że tego nie widzicie. skoro wam tak łatwo przychodzi dzielenie na facetów i chłopców to nie ma się co dziwić że mężczyznom równie łatwo przychodzi dzielenie was na fajne dziewczyny i tępe materialistki. I jeszcze jedno - skoro dla was normalne jest oczekiwanie od faceta że za was zapłaci to powinno być dla was równie oczywiste że jak facet zapłaci to oczekuje od was że pójdziecie z nim do wyra, ew czegoś więcej niż to że się nażrecie, odwrócicie na pięcie i pójdziecie w cholerę szukać innego łosia. Więc nie zgrywajcie zaskoczonych że facet jak chce inwestować to niekoniecznie w puste obietnice

Gość gość
Dziwi mnie ze az tyle stron ma ten topic. A przeciez zasady sa jasne: placi ten kto zaprasza. Zapraszam, to place. A jak facet nie chce placic, to niech nie mowi: Zapraszam Cie do kina w srode. Masz ochote? Chetnie po Ciebie przyjade. Tylko powie: Graja fajny film w kinie, bilety beda nas kosztowac po 30 pln, masz ochot isc? A moze w srode z orange, bilety sa po 15 od osoby. PROSTE? DOTARLO?

Gość gość
Ja nie oczekuję, ja wymagam.

Gość gość
Ty jełopie idź do mamusi i się popłacz....może poda ci chusteczkę..hahaha....burak..haha...

Gość gość
Jedno jest pewne, że autor otrzymał odpowiedzi na swoje pytanie i teraz już wie, że nie został wykorzystany (bo norma to nie wykorzystywanie), że trafił nie na naciągaczkę, tylko na zwykłą, przeciętną dziewczynę i że jak ma takie superordynaryjne wymagania, żeby kobiety płaciły za siebie, to musi chyba powiększyć grono 2 milionów emigrantów. No toście, patriotki, kłopotu Polsce przysporzyły ;)

Gość gość
Kobiety zagranica, np. Angielki, te ładniejsze, wyśmiewaja chłopców, ktorzy za nie nie płaca.

Gość gość
Wiecie co.... co kraj to obyczaj. Mieszkam w Szwecji 14 lat. Jak sie kobitka umawia tutaj z facetem na dating to raczej nie na kawe. Czesto jest to obiad (zaczyna sie od godz. 18:00), z lekkim alkoholem. Nie pasuje facet, to kobitka placi za siebie i znajomosc zakonczona. Jezeli ma byc cos wiecej, to pozwala zaplacic facetowi. Moja mama nazywa to akceptowana prostytucja.

Gość gość
18:47 - dobry kierunek :) Może jednak nie wyjedzie.

Gość gość
jeszcze raz ja autor. jestem żonaty i topik napisaliśmy wspólnie dla jaj i teraz zarykujemy się ze śmiechu :)

Gość gość
Rozumiem, że już teraz wiecie, kto z Was dwojga ma płacić rachunek w knajpie :) Wcześniej były wątpliwości :D

Gość gość
fajnie, kupiłeś swoją starą?