Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena1113

Czy powinnam dać klucze do mojego mieszkania rodzicom mojego chłopaka?

Polecane posty

Gość gość
11.59 dobrze napisałaś, po co robic zamieszanie, skoro można kulturalnie olać sprawę.

Gość gość
Ja dałam mojej mamie sama zasugerowała żeby jej dać bo jak przyjdzie a nas nie ma to ona nie będzie stała pod drzwiami a jeszcze jak będzie miała dla nas ciasto czy coś bla bla bla. Cholera potem się okazało że się jej pozbyć nie mogę przychodzę z koleżanką do mnie chcemy pogadać poplotkować drzwi otwieram a tam mama myje okna czy gotuje obiad niby fajnie ale jakoś tak głupio. Powinnam się cieszyć bo pomaga ale mnie to złości.

Gość gość
No i tak się to włąsnie kończy, a to byłąm niedaleko, a to zobaczę czy wszystko ok, a jak już jestem to obiad ugotuję, o okna brudne, umyję.Ja bym sobie w żyiu na takie atrakcje nie pozwoliła, raz jedyny zostawiliśmy mojej mamie klucze do nas, robiłą pranie, powybielała mi czarne majtki, bo niby miałam brude, meżowi wybielała też gacie, wstyd i obciach, przegrzebałą wszystkie szafy bo układała po swojemu.To był pierwszy i ostatni raz, jeszcze nie widziała w tym niczego niestosownego, przeciez pomagała.a u d***e z taką pomocą. Teraz klucze zostawiamy znajomy, jest ok.

Gość gość
Dokładnie tak jest nieraz chciałam przyjść z zakupów miałam swoje plany co teraz zrobię wchodzę i już czuję zapach rosołu a mama okna szoruje a weź jej zasugeruj że ci się to nie podoba że powiesz jak będziesz chciała to się obraża na śmierć i życie nigdy nie dawajcie kluczy rodzicom.

Gość gość
A ile razy ona mi oddawała te klucze i tak robiła tak kluczyła takie poczucie winy we mnie wzbudzała że sama ją prosiłam żeby te klucze spowrotem zabrała :( a potem jeszcze ci wrzeszczy że ona kluczy nie chciała że ja jej wciskałam i co wy na to jak to rozegrać?

Gość gość
Prost rozegrac, dorosnąć i wyzbyć się dziecięgego strachu przed reakcją rodzica.Powoiedzieć prosto," miło,że chcesz pomóc, ale ja mam też swoje plany po powrocie do domu i nie jest to rosół , ani mycie okien"Czy Tobie mamo babcia prowadziła dom, jakoś tego nie pamiętam, jeśłi prowadziła, to wersja,że to się tobie nie podobało..Finał. Bez tłumaczenia, wdawania się w dyskusję, spokojnie metodą zdatrej płyty.

Gość gość
Jak oddawał klucze, brać, temat ucinać. Po co się dajesz wciągnąć w coś na co nie masz ochoty?

Gość gość
W ogole po co dawac komukolwiek klucze do swojego domu? Ja nigdy nikomu nie dalem i nie zaproponuje nawet. Nie rozumiem po co? Wasi rodzice rozdaja klucze do swoich mieszkan dziadkom?

Gość gość
12.29 To nie takie łatwe moja mama była sierotą jej rodzice odeszli jak ona była mała i ona teraz na tym bazuje że była bez rodziców sama ,biedna a nam chce pomoc a ja jej się tak odwdzięczam nie wiem jak ona tym robi ale potrafi we mnie wzbudzić poczucie winy. Ile to ja razy łapałam się na tym że mieliśmy np. gości wieczorem i piliśmy piwo a ja potem szybko myłam lokale wycierałam do sucha i chowałam bo wiedziałam że mama rano przyjdzie żeby nie wiedziała że ktoś u nas był bo gadaniu by końca nie było a kto a po co a piwo jak alkoholicy dodam że mam lat prawie 40 :(

Gość gość
pokale*

Gość gość
Jak masz 40 lat i nie umiesz sobie w takiej sytuacji poradzic to wybacz ale z Toba cos nie gra. Ja mam 30 lat i zaden rodzic czy tesc nie ma prawa wtracac sie do mojego malzenstwa,zycia,mieszkania. Nie lubie wscibstwa i wnikania w czyjes sprawy, kilka razy wyrazilem dosadnie co mysle i to pomoglo,nawet nieumowionych wizyt nie ma,bo i tak bym nie wpuscil:-D Do nas trzeba sie umowic czy to koledzy czy rodzina,inaczej nie wpuszczamy.

Gość gość
Nie potrafię tak jak ty ona potem płacze mówi za już nigdy nie przyjdzie i tak jak zwykle ja się czuję winna.

Gość gość
Rozumiem,ze nie potrafisz no ale skoro tak to musisz tkwic nadal w tej sytuacji

Gość gość
No i co z tego,że twoja mama jest sierotą, to jej życie, a jaki ma to związek z twoim?Żaden.Nauczyłą się wykorzystywać ciebie, bo wie,że moze tobą manipulować jak chce.Masz 40 lat, ale to nie z matką jest problem, bo ona jest jaka jest i się nei zmieni, ale z tobą.Nikt nie każe zostawic matki samej, olać, ale ty się zachowujesz jak małe bojące się mamy dziecko.Ty ulegasz, ona robi swopje tak to działa, tylko nie jecz,że tobie to nie pasuje, przecież nie potrafisz nic z tym zrobić.Bierność niestety popoduje uległość.Albo coś działaj, albo nie jećz, bo nic z tego nie będziesz miała.

Gość gość
nie daj kluczy, powiedz że mieszkanie to twój azyl... chcesz tam czuć się bezpiecznie :D a czy ty masz klucze "teściów"?

Gość gość
podziwiam meża/partnera tej 40 letniej wiecznej dziewczynki.Mój maż chyba by szału dosta jakby moja matka robiłą takie kacje, a ukrywać w tym wieku,ż esię ze znajomymi piwo pije to już absurd.Ty jesteś jakaś nienormalna.

Gość gość
o ludzie jakie ofermy piszą w tym temacie, jednak klucze chce dać obcym ludziom chuj wie po co, druga ma 40 a mamusia nią rządzi i jak w tym kraju ma być normalnie, skoro takie ułomy w nim żyją.