Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Gość Nadzieja78
Julia Tobie dziękuję za słowa uspokajające, tak myslałam że po to jest gonapeptyl ale oprócz tych były jeszcze myśli o IUI kiedy pęcherzyki popękały migiem i dr powiedział "ale pani szybka " :-P mimo wszystko już mam ta sytuację z tyłu głowy i dziś jak sie obuidziłam i nie czułam jajników to od razu panika że w noocy pękły ... Biedronko :-) nie powiem mu tego, bo nasze całe życie takie jest :-P ja jestem narwańcem (chociaż mówię odkąd skończyłam 35 lat to lekko się wyciszyłam ;-) ) a m.jest opanowany i zrównoważony :-) widziały gały co brały .. gość Hexe ja mam AMH 2,61 i też miałąm długi protokół, kiedyś próbowałyśmy rozkminić kiedy krótki kiedy długi i nie bardzo nam to wyszło, a jak pytałam dr.to powiedział że długi skuteczniejszy .. gość Szmacioszka super wiadomości :-) Kikusia :-) ale czas zapitala ! uważaj na siebie :-)

Gość gość Hexe
dzięki Dziewczynki za odp. Dziewczyny a długi protokół tj jak antki sie bierze przed stymulacją, tak? ja już nic nie wiem :P

Gość gość Szmacioszka
Hexe przy kwalifikacji miałam 0,55 więc byłam na skraju I zapewne w drugiej procedurze było niższe, ale nie badałam Nadzieja78 tak , to super wiadomości, jutro trzymam kciuki za Ciebie I nie puszczam przez następne dwa tygodnie Miłego dnia, pozdrawiam

Gość MiśkaD
O 8.15 bylam juz po, ale w tej glupiej gamecie musze czekac do 13 zeby sie czegijokwiek dowiedziec. Beznadziejny maja system. Dzisiaj mnje mocno wkurzyli, bo nie dosc ze inny dr mial robic punkcje to jeszcze do innego zapisai mnke na wizye! Nie lubie zmian.

gość Hexe juz Ci wyjaśniam bo jestem na bieżąco :-) od 5 do 25 dnia cyklu antykoncepcja, (tu po 4 dniach od odstawienia wystapila @) 23 dnia cyklu gonapeptyl ( u mnie to bylo od 29 maja aż do wczoraj ) od 10 dnia cyklu Menopur 150 j przez 9 dni. Wczoraj ostatni podgląd ( byly trzy ) i jutro punkcja. Od dzis trzy dni antybiotyk, wczoraj i dzis globulka dowcipna z jodyna na noc.. Jak masz więcej pytań postaram sie odpowiedzieć tak jak dla mnie dziewczyny :-)

Gość gość Hexe
Dziewczyny jesteście Kochane. Nadziejka, dzięki za odp. ja akurat jutro mam 5 dc to może od jutra dostanę antki. Ja teraz siedzę i ryczeć mi się chce. Zaczęłam czytać ten informator dla pacjenta. Piszą tam o wyniku cytologii i jakis innych badaniach, np wirusologia, etc. Nam lekarka kazała wziąć tylko zaświadczenie, amh i badanie nasienia. nie mam aktualnej cytologii, wirusolgii tez nie, gr krwi tez nie, ooo. I juz ku*** nie wiem o co chodzi, a panikara i raptus ze mnie straszny, to sobie wyobraźcie co czuje. ehhh. a swoją drogą to Wam sie tu głąb (w sensie ja:p) trafil co to nic nie wie :p i wciąż pyta:)

Nadzieja 78 - ja też mam długi protokół, z tym że od 1 dnia cyklu mam antykoncepcje, a od 15 dnia co drugi dzień gonapeptyl.

Hexe, nie martw się na zapas, mi badania wirusologiczne lekarz zlecił dopiero miesiąc temu, a kwalifikacje miałam na początku roku. Mój partner miał biopsje i dopiero po zabiegu zrobili jemu badania.

Dziewczyny poproszę Was o wsparcie i dobre myśli, dziś dostałam wielkiego bardzo obfitego krwawienia, żywą krwią i jeszcze jakieś strzępki różnorodne. Wizytę u Pani ginekolog mam na 18, ale ja już wiem ... :-(

Gość gość Hexe
Nel, trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze.

Gość Hexe idz zrobić grupę krwi i doniesiesz na kolejnej wizycie, cytologia jest ważna rok to moze masz jakąś ? Wirusy dla mnie zrobili w ramach programu za darmo. Magda trzymam kciuki !

Gość gość Hexe
Nadzieja cytologię gdzieś powinnam mieć, z tymże wtedy wykazała mi jakieś paskudy i byłam leczona, a później juz nie powtarzałam, ehh

Nel a masz skurcze ??? Nie martw sie ! Tu dziewczyny mialy takie krwotoki i jest wszystki ok Np.Griszanka, ZosiaD.. Najlepiej jedz na IP, a jak nie to połóż sie weź nospe , zwiększ progesteron i leż plackiem aż do wizyty.

Hexe skoro pani dr.nie mówiła o cytologii i grupie krwi to pewnie powie dopiero na wizycie. Ja tez doniosłam to na wizytę na której dostalam rozpiskę stymulacji. Najwyżej przesunie Ci sie o jeden cykl, a ten czas poświęcisz dla siebie, na suplementacje itd nie martw sie.

Gość Hexe, Nadzieja78 - dziękuję! Skurczy nie mam, ale krwi ze strzępkami jest mnóstwo :-( Leżę plackiem i czekam do wizyty, do 18 to cała wieczność. Pamiętam, że Dziewczyny miały krwawienia, pamiętam jak się modliłyśmy kiedy ZosiaD. jechała na IP ale u mnie to bardzo wczesny etap i mam złe przeczucia! Ja po prostu wiem :-(

Nel dla mnie najgorszym objawem jest ból brzucha, każde krwawienie jeśli występuje samo nie zwiastuje najgorszego. Miej nadzieje. Wierzę w to ze to będzie dobrze!

Nadzieja czas zapierdziela niesamowicie...sama nie wierzę,że to już 15 tydzień.. Nel ja na Twoim miejscu nie czekałabym do 18stej tylko jechałabym do szpitala!!

Gość gość Szmacioszka
Nel, ale cały czas krwawisz czy tylko raz poleciało? Nie czekaj tylko jedź do kliniki, piwinni od razu Cię przyjąć. Ja wsiadałam w auto I jechałam, już nie muszę nawet się przedstawiać w klinice

Gość gość
Nel nie siedz na forum tylko biegiem na IP!!!

Gość gość
Nel weź nospę, najlepiej 4tbl Duphastonu jeśli masz i pędź na IP, nie ma na co czekać do 18. Który to Twój tydzień ciąży? Ja jadąc do szpitala też byłam pewna że już po wszystkim, podpaski przeciekały a krew wylewała mi się butami i też były skrzepy, jak mnie zobaczyli w szpitalu to chyba nikt nie miał złudzeń... A jednak na usg wszystko wyglądało prawidłowo, serduszko biło. Poproś o kroplówkę z Cyclonaminy i staraj się uspokoić, nie płacz bo to powoduje skurcze macicy które teraz nie są Ci potrzebne. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Zosia.D

Miśka D. - dziś Twój dzień. Nie daj się wyprowadzić z równowagi. x Nadzieja78 - dzielnie zniosłaś stymulację. Pęcherzyki idealne. Powodzenia jutro. W klinice lepiej mieć o jedną rzecz za dużo, niż za mało. x Nel31 - trzymaj się dzielnie. Wierzę,że będzie dobrze. x kikusia84 - już 15tc. Cudownie. Niedługo połówkowe ;-) Czekam na dobre wieści z wizyty. x Biedrona1979 - życzę Ci,abyś nie musiała robić żadnych badań. x Ja po 3 nieudanych transferach też myślałam, aby zrobić jakieś badania. Chciałam poznać odpowiedź czemu już 3 razy nie wyszło. Jak zapytałam lekarza na wizycie, jakie można by zrobić badania to powiedział,że żadne, bo nie znajdziemy w nich odpowiedzi. Nie zdążyłam zrobić badań. Udał mi się 4 transfer na cyklu z inofolikiem. Piłam saszetkę dziennie od 2 m-cy.

Gość gość
nel mam nadzieje ze bedzie tak samo jak u zosi:*przytulam i trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze:) justyna

Gość gość
kkahha kochana a jak ty sie czujesz:)oswoiłaś sie juz z mysla ze za kilka msc bedziesz tulic swoje malenstwo? justyna

Gość gość
kikusia:) jeszcze tak niewiele do malenkiego szczescia, które daje tyle radosci, ale czasami daje tez popalic ostro:P tego wam kochane wszystkim zycze a co macie miec lepiej niz my:) justyna

justynka - gdyby nie większe bolące piersi i częste sikano to bym nie wiedziała,że jestem w ciąży. Jak na razie wszystko w porządku. Chciałabym,aby tak już zostało.

Gość Kkiniaa84
nel kochana smieszko ty nasza, trzymaj sie . Tak jak pisza dziewczyny jedz na IP i na nic nie patrz, modle sie za ciebie kochana i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok, czekam na wiesci....