Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Nel31 tak jak piszą dziewczyny, to nie musi oznaczać nic złego. Mam nadzieje ze juz jesteś w szpitalu. Gość Hehe ja i moj M skierowanie na wirusy dostaliśmy dopiero na wizycie kwalifikacyjnej, tak samo skierowanie na grupę krwi i wszystkie badania do anestezjologa. Wszystkie badania w ramach programu czyli za darmo. O cytologia lekarz pytał, ale nie pamiętam nawet czy zerknąl na wynik.

Gość gość
Przypadkiem tu weszlam i hakos mi sie rzucil w oczy wpis nel. Boze ludzie nie maja problemow z plodnoscia a jak zaciaza i jest krwawienie leca na ip ratowsc dziecko a ta sie stara i stara a jak jest w ciazy i krew leci to lezy i czeka do 18 na cud chyba prawda? Bo na ciazy ci nie zalezy skoro zamiast ratowac dziecko w szpitalu na forum siedzisz. Jesli poronisz to nie miej pretensji do swiata tylko do siebie bo ty wybralas forum zeby napisac jak najszybciej do kolezanek a nie zeby ratowac ciaze

Nel :( kurcze trzymam mocno kciuki, żeby pęcherzyk był na swoim miejscu! List do mnie dotarł i dziś o Tobie myślałam i aż mnie zmroziło jak to przeczytałam :( x Miska dobrze ze juz po :) tam tak pozno jest wizyta żeby pacjentki po punkcji nie uciekly do domu :) dawaj znac ile jest dobrych komoreczek. Jak sie czujesz?? x Nadzieja trzymam kciuki za jutro! Ale się dzieje na forum :) x Darkness :) juz zaraz bedziesz w 3 paku :) mam nadzieje ze moj dr rowniez tobie przyniesie szczescie a nawet 2 :) x Mala mi :) musze cie pocieszyc :) moja kolezanka z 1 zarodeczkiem zakomunikowala ze jest w ciazy :) wierze w twoj bo ja widzisz wszystko jest mozliwe a to ze bedziesz w ciazy nawet BARDZO :) x A gdzie Azuurrooo??? i Milita??? x Julka mam nadzieje ze druga prodecura pojdzie gladko i z upragnionym efektem! x Ja czuje sie dobrze. Mdlosci male, cycki nie bola ale juz od ostatniej wizyty staram sie nie panikowac i myslec tylko pozytywnie :) Pixi ja tez mam wizyte 1.07 :) aaaa ale biocenoza wyszly mi jakies bakterie i grzybki wiec nie wiem co teraz. Czekam na info od lekarza.....ktoras z ciezarowek miala cos takiego??

Dziewczyny te którym dokuczały jajniki w trakcie stymulacji, czy po zakończeniu zastrzyków i podaniu ovitrele czułyście ulgę ? ? Bo ja praktycznie ich nie czuje..boli źle nie boli jeszcze gorzej ! Nel jak tam u Ciebie ? MiśkaD mam nadzieję ze wszystko ok ..? Darkness gotowa na przyjęcie rodzeństwa dla syna :-) ?

>Nel, mam nadzieję, że krwawienia już nie ma i sytuacja opanowana! >Miśka, daj znać, co Ci powiedzieli na wizycie. pewnie się naczekałas, ale dobre wiesci masz :) >Biedronka, łykam od dzisiaj femibion i za 3mce sprawdzę,czy jod tam zawarty obnizyła tsh:) dzieki za wskazanie :) >Julka, nie pomyslałam, że stymulacja zwiększa tsh. ale to nawet logiczne! >a czy któras z was łykała DHEA? mozecie któryś z preparatów polecić? >DOremido, rośnij zdrowo:) ja 1.07 mam egzamin, ale licze na równie dobre wiesci, jak Ty po wizycie :) >Nadziejko, jutro Twój dzien :)

Gość gość Szmacioszka
Ja łykałam DHEA i piłam infolic przy niskim amh, powstały ładne zarodki

MIśka D... :) jesteś już po :) wspaniale....napisz nam ile komoreczek Ci pobrali :) Nadzieja jutro mocno o Tobie myśłimy :) jutro w ogole zatrzesie sie forum :)) Nel- mam nadzieje ze na IP Ci pomogli i że sytuacja opanowana , myśle o Tobie!

Gość gość
Do nadzieja- walic to ty sie mozesz wulgarna kretynko. Odpisze ci "wal sie" jak napiszesz ze beta ujemna i bedziesz beczec na forum. Ja nikogo nie obrazilam tylko opisalam jak nieodpowiedzialnie zaxhowyje sie ta Nel. A ty z takimi tekstami. Obys w ta ciaze nie zaszla tfu tfu tfu

Gość MiśkaD
Nel!!!! Co sie dzieje? Nie przeczytalam jezzcze wszystkich wpisow, ale z ostatnich wynika, ze pojawilo sie u Ciebie krwawienie?! Dobrzs zrozumialM? Jesli tak to mam nadzjeje, zd to nic powaznego i juz jestes pod dobra opieka! Trzymam mocno kciuki! X Przepraszam, ze nie odniose sie do kazdej z osobna... Pozniej nadrobie wpisy i postaram sie do kazdej odp. Tymczasem melduje, ze dla mnie nie byl to dobry dzien. Mamy tylko jedna komorke. Lacznie pobrali tylko trzy, z czego dwie nie nadawaly sie do zaplodnienia. Jeszcze to do mnie nie dociera... Bardzo chcialabym wierzyc, ze ta jedna bedzie silna i sie uda, ale boje sie jeszcze wiekszego rozczarowania...

Gość gość
Miśka myślę że przy takich niskich estradiolach nie mogłyśmy na nic innego liczyć.. Teraz tylko mieć nadzieję że ta jedna jedyna da radę ! Mowili kiedy transfer ?? Nadzieja78

Gość gość Szmacioszka
MiśkaD na pewno się uda

Gość gość
Miśka teraz doczytałam pobrali trzy a gdzie ta reszta? Nadzieja78

Gość gość
Gość nie wypowiadaj sie, mamy dość Twoich kretyńskich występów. Czy mam napisać do Ciebie po imieniu ??? Dowidzenia! Nadzieja78

>Szmacioszka, a to były zalecienia lekarza, czy sama gdzies doczytałaś? jakie Ty masz amh? w jakiej dawce miałaś Dhea i infolic? Dziekuję za odpowiedx :)) >Miska, trzeba wierzyć, że ten jeden da radę! na pewno nie jest Ci lekko teraz, ale ten jeden Kropek bardzo tam walczy!!!

Ależ ja się denerwuję przed jutrzejszą wizytą!!! Boję się, że może nie być już środków albo że te moje 18 miesięcy to za mało... Robiłam dziś prolaktynę i wynik to 28,99- za dużo. To był 20 dc więc może to ma znaczenie? Nie wiem kiedy powinnam zrobić ten wynik aby był miarodajny. Dostałam dziś list od mojej dr i miał być w nim cały przebieg dotychczasowego leczenia. Zamiast tego są dwa zdania napisane na recepcie od kiedy mnie leczy oraz o tym że było robione hsg histero i laparoskopia. No 5 iui a przecież było 6. Myślałam że będą tam rozpisane wszystkie cykle i wzmianka o tym jak byłam stymulowana a tu nic. Jestem zawiedziona i zaskoczona takim wpisem. Zabiorę ze sobą wszystkie wypisy ze szpitala i badania jakie miałam robione i jutro się okaże czy nas zakwalifikują

Gość gość Szmacioszka
Zalecenia lekarza amh 0.55, inofolic 2 *dziennie i 1 tabletka DHEA

Gość gość
A ja jestem ciekawa ktora z Was jest taka "madra" i przypadkiem przeczytala akurat wpis Nel... Macie tutaj trola i to ktoras z Was

Gość gość
Takze wal sie trolu na ryj :P

Gość MiśkaD
Nadzieja w sobote mialam 6 wiekszych pecherzykow i 3 malenstwa. Tego dnia bralam ostatni nenopur. Po nim estradiolu i usg juz nie mialam. W sobite estradiol 1100, nie wiem w jakich jednostkach, ale dr powiedzial, ze jest dobry. Dzisiaj okazalo sie, ze byly tylko 3 komorki. Pozostale pecherzyki byly puste. W takim razie estradiol 1100 na trzy komorki byl chyba ok... Od dzisiaj mam brac leki, dr u ktorego bylam na konsultacji powiedzial, ze mocno trzyma kciuki, zeby zadzwonili do nas z dobrymi wiesciami. Jak zapytalam co z lekami jesli jednak tel bedzie z tylko zla wiadomoscia to poczatkowo nie chcial odpowiedziec. Kazal nastawiac sie optymistycznie, ale pozniej dodal, ze jak nie bedzie transferu to wszystkie leki mam odstawic tylko luteine brac do 10-go dnia. Zatem znam juz plan na dobre i zle wiadomosci przekazane telefonicznie. Dodam, ze dr sam nie wiedzial jak to mozliwe. W koncu mam dopiero 26 lat, a takie przypadki podobno zdarzaja sie czesciej po 35 roku. X Dziekuje Wam za wiare w moja jedyna kruszynke... X Przepraszam, przeczytalam wszystko, ale tak mnie glowa boli, ze nawet teraz nie jestem w stanie odniesc sie do kazdej z Was... Mam nadzieje, ze wybaczycie :* X Ktos pytal ktora gameta- gameta rzgow.

Miśka D trzymamy kciuki za Twoja kruszynkę :)) a Ty myśl pozytywnie na ile się da a co to gościa prymitywa...dziewczyny...proponuje omijać wpisy tych wszystkich których nick zaczyna się od gość.... :)

Gość gość Hexe
Miska wierze ze będzie dobrze. Możesz mi powiedzieć jak juz dojedziesz do siebie czy przed punkcie brałas jakieś suplementy. Trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę że to właśnie ta najsilniejszą komora która już pokazuje swoją siłę i charakter i wygryzla konkurencję. To będzie za 9 mcy Wasz wrzeszczy bobas. Ooo. Diksi swoim wpisem zmotywowalas mnie do zalogowania się. .. ooo udanego wieczoru

Gość gość
Miśka to na te trzy komorki estradiol byl dobry. Źle zrozumiałam..odpoczywaj i wcinaj ananasa. Bardzo mocno Ci kibicuję ! Nadzieja78

>Szmacioszka, dzięki! 3mam wizytę, więc zapytam lekarkę :) dzieki Tobie wiem juz o co:) >Basik, takie zaświadczenie wystarczy :) ja tez miałam podany czas leczenia, zabiegi i ilośc wkonanych iui. wystarczy :) masz ksero karty stymulacji? z dawkami przyjmowanych leków? ja to miałam, ale pani RB nie chciała tego widzieć. moze teraz, jak pojade i będzie rozmowa o stymulacji, to bedzie chciała zerknąć. zabierz, co masz i bedzie dobrze:) jeśli chodzi o prolaktynę, to nie ma znaczenia dzien cyklu. lekarka pewnie zapisze Ci coś na obniżenie, pewnie bromergon. trzymam kciuki :) >Miska, kiedy będa dzwonić? czy Ty masz dzownic? który lekarz robił Ci punkcję? bądź dobrej mysli:) nie chodzi o ilośc, a o jakość :) wierzę w Twojego kropka!!:)

Gość gość
Basik kciuki zaciśnięte też za Twoja kwalifikację ! Jak lekarz zapyta ile sie pani stara to mów ze kilka lat po lekarzach ale tylko 18 mies udało sie zebrac udokumentowanych. Powodzenia ! Nadzieja78

_Dziewczyny DZIĘKUJĘ za słowa otuchy!!! Jesteście wielkie i w tej wielkości siła. Pojechałam w końcu do mojej Pani ginekolog, tak jak zakładał pierwotny plan na 18.00. Długo beczałam w poduszkę, a piesio tylko delikatnie lizał rękę i siedział obok. Długo beczałam, bo długo musiałam czekać na męża, więc zanim wygrzebalibyśmy się z naszego odludzia plus korki wyszłoby na to samo, co IP! Włączyłam sobie serial i tak leżałam już tylko cichutko pochlipując w kąciku... Okazało się, że krwawienie pochodzi z krwiaka, spory jest ale po zwiększonej dawce leków liczymy, że się wchłonie! A i najważniejsze: usłyszałam serduszko :-) :-) :-) _MiśkaD. - mówiłam, że 23 to musi być szczęśliwy dzień, mimo przygód skończyło się dobrze! I mimo, że u Ciebie JEDEN Kropek to AŻ JEDEN i Siłaczem Wielkim od tej chwili Zwać Go będę. Przytulam bardzo mocno. _Kochane jutro przeczytam wszystko i napiszę więcej do Was i o Was :-) Padam ze zmęczenia, a mam definitywnie leżeć :-\ Uściski!

Cześć Dziewczyny... Nel -super ,że u Ciebie wszystko ok:*:* ale co przeżyłaś to masakra:( Doremido- obyś miała rację:):) wiadomo,że oddałoby się wszystko żeby się udało no ale co ma być to będzie na to niestety nie ma się wpływu:(:( Miśka-będzie dobrze-musisz wierzyć w tą jedną komórkę,że da radę i to będzie ta jedyna:*:) Jutro 10:30 wielka chwila dla mnie-jadę po mojego mrozaczka:):) później będą najdłuższe 10 dni w moim życiu:(:(

Gość gość
Nel :-) :-) tak czulam ze to krwiaczek... Leż grzecznie, czytaj książki i gadaj do swojego kropka. Gratuluję serduszka! malami razem z Darkness będziecie testować :-) to będą piękne bety! Nadzieja78

ja juz po wizycie.Dzis moj 5 dc a od 20dc mam brac estrofem. Miedzy 6 a 10 dc mam sie stawic i zrobi mi biobsje endometrialna pod USG. I odrazu starujemy.Odrazu?Bo dr.powiedzial bo jak beda wybory to wykasuja ministerialne!Wiec ruszam!Mam zrobic badanie tarczycy.Nie wiem czy jest dobrze czy nie,robie to co on mi kaze.Albo chce naciagac kase od Ministerialne bo skoro wykasuja