Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana siostra

jak odradzic bratu małżeństwo z kobieta bez ambicji

Polecane posty

Gość zatroskana siostra
Szanuje podejście nieingerencji, ale muszę chociaż spróbować otworzyc bratu oczy , żeby zaoszczędzić mu podobnych "atrakcji" w przyszlosci. I zaaranżuję mimo wszystko to spotkanie z moja koleżanka z pracy. To ładna singielka, chyba w jego typie, poza tym naprawde seksowna i pewna siebie i jesli on na żywo wpadnie jej w oku, to ona się na pewno kolo niego zakręci. No i maja jedną wspolna pasję, ktora mogłaby ich połączyć. Ja chcę tylko pokazac bratu, ze może miec kogoś lepszegoale wybór należy do niego i jak nie wyjdzie, to trudno.

Gość gość
15:16 NO to podziwiaj i mow " jaki ładny pożar "

Gość gość
Siostro , walcz o brata . Moj chciał sie żenić z pijaczka rozwódka o11 lat starsza od niego. Po wielu walkach wybiłam mu to z głowy. Ma pracowita wspaniała zonę ktora lubi cała rodzina . Tez jestem siostra

Gość gość
Ja mam taka zone ktora nie lubi pracy i co z tego? Kocham ja i skoro ona nie lubi to po co ja zmuszac? Lubicie byc zmuszani? Ja za to lubie prace w miare wiec troche popracowac moge. Malzenstwo to wspolnota i jakby jeden organizm ale obowiazki mozna dzielic. Ja nie myje naczyn np. I prawie zawsze mam jakis obiad czy to kupiony czy zrobiony. Jak jej sie zachce pracowac to pojdzie(juz tak bylo) ale czemu chcecie zmuszac do czegos czego sie nie chce robic? Rzadko kto lubi robic cos wbrew sobie.

Gość zatroskana siostra
Gościu z 15.31 będę walczyć, cieszę się, że Tobie się udało. Mam nadzieję, ze mnie tez się uda i ze mój brat tez pozna wspaniałą, pracowitą kobietę, z którą stworzy szczęśliwą rodzinę.

Gość gość
Walcz o brata, uwolnij go od tej leniwej krowy!

jedyne co możesz, to możesz mu mówić, ale do pewnego momentu. jeżeli będziesz za mocno naciskała, to źle na tym wyjdziesz Ty! on wtedy odsunie się od Ciebie, bo uzna że się wtrącasz w nieswoje sprawy i życie. on sobie wybrał taką kobietę i nie masz na to wpływu. a jeżeli mimo Twoich sugestii i przedstawienia argumentów hajtnie się z nią, a potem będzie tego żałował, to będzie to jego decyzja, jego nauczka. człowiek uczy się na błędach, a gadanie innych osób zazwyczaj zawsze jest ignorowane. daj mu podejmować decyzje i nie możesz mu matkować. zachowaj się jak jego przyjaciółka, powiedz to i tamto, ale nie za dużo, nie natrętnie, bo Ty utracisz z nim kontakt i Ty wyjdziesz na tę złą, na którą potem zrzuci się odpowiedzialność np. rozpadu jego małżeństwa, rodziny, związku. uważaj z tym.

Gość gość
Pewnie ładniejsza od ciebie. Haha. 26 lat to ledwo studia skończyła. Może nie ma pracy ..... A ta robi sensację.

Gość gość
a ja kurcze, jak ja uwielbiam takie siostrunie :D zajmij się sobą mądralo a bratu daj podejmować własne decyzje. To jego kobieta nie Twoja, skoro chce z nią być to niech jest. A poza tym co w tym złego że ta dziewczyna chce żyć na utrzymaniu męza/faceta? Skoro bratu to odpowiada to w czym problem?? Dawniej wszystkie kobiety tak zyły i było dobrze. Sama pracuję i lubię być niezależna, ale niech każdy układa sobie zycie jak chce. Gdyby się związał z alkoholiczką i narkomanką która go wyzywa, pastwi się psychicznie i fizycznie to mogłabyś interweniować w innym wypadku odczep się od tego związku bo to nie Twoja sprawa.

Gość gość
on jest pracowity i ambitne a jej ambicja widocznie jest dobrze prowadzic im dom. to nie musi wrozyc katastrofy

Gość gość
Dziwna jesteś :o przecież to nie twoja sprawa. Równiez mam brata, pracuje w Norwegii ma on dużo pieniędzy i narzeczoną która ma 27 lat i nie pracuje, bo on nie chce żeby ona pracowała. Wszystko jej kupuje, płaci za wakacje i robi prezenty. W dodatku opłaca rachunki i płaci za mieszkanie, ona nawet chyba chciała iść do pracy ale on powiedział że nigdy w życiu bo jego księżniczka nie będzie pracować. Takie ma podejście do związku i ja sie mogę tylko dziwić i zazdrościć że ma takiego fajnego faceta. :D A że jest miła i w sumie fajna to nic do niej nie mam.

Gość zatroskana siostra
a wiecie, że ta jego "narzeczona" ma powazne problemy z trawieniem? Potrafi puścić gazy nawet podczas obiadu u przyszłych teściów :9

Gość gośćtezsiostra
ty siostra ja nawet nie chcę myśleć jakie piekło zrobisz synowi jak synowa Ci będzie nie pasować ,wredna egoistyczna głupia c**a,pod płaszczykiem troski ,mnie nie nabierzesz

Gość gość
takie siostrunie jak autorka to powinny być wysyłane na bezludne wyspy zanim komuś życie rozwalą. Ciekawe co powiesz jak ta twoja zaradna koleżanka z pracy i twój brat zostaną parą, potem wezmą ślub a po kilku latach się rozwiodą a on będzie kilka lat wychodził dołka psychicznego. co wtedy zrobisz cwaniaro?

Gość gość
przecież to prowokacja, nie ma takich głupich sióstr.

Gość gość
Nie da się przewidzieć czy im się uda czy nie, więc nie baw się we wróżkę autorko. Rozumiem jakbyś odradzałają bratu bo np. ma jakieś problemy psychiczne, znęca się nad nim (bywają takie baby) choćby psychicznie, ale tak? ;/ Miałam w rodzinie kilka takich sytuacji co do samego ślubu i nawet po mówili, ze oni to nawet roku nie wytrzymają razem bo taka para niedobrana a oni jak "na złość" już którąś tam rocznicę obchodzą i nie wyglądają jak przed rozwodem, oczywiście rodzina katolicka i im nie życzyła rozwodu, ale tak twierdzili, znam też pozornie idealne pary, nad którymi biadolą, że "co się stało? takie dobre małzestwo a tu rozwód? taka dobrana para a tu rozstanie..." Nie wpieprzaj się zwyczajnie bo to nie twoje interesy są. Poza tym nie rozumiem tego parcia na śluby z jednej półki społecznej, jeżlei tak sie trafi to ok, ale od razu skreślac taki związek? czasem taka zwykła dziewczyna, może nie super wykształcona, zaradna może być dużo lepszą żoną niż wamp, karierowiczka, zarozumiała, pozornie z dobrego domu itp. itd. odwrotnie. Znajdź sobie faceta i nim się zajmij a nie bratu życie urządzasz.

Gość gość
gość dziś dobrze piszesz! ale autorka nie ma chyba własnego życia skoro tak chętnie chce ustawiać je bratu

Gość zatroskana siostra
Osoba z 20.10 podszyła się pod mój nick. Nie muszę szukac faceta, bo mam męża i mala córeczkę. I to normalne, ze o moje dziecko tez będę się troszczyć jak o brata . Czasem milosc do niewłaściwej osoby zaślepia a osoby postronne zwlaszcza bliskie widza wiecej niepokojacych sygnalow. Ciekawe czy te wszystkie obronczynie tej leniwej panny zachecalyby swoje córki i synów do małżeństwa z kimś bez ambicji, kto nie poczuwa się do dbania o bezpieczeństwo finansowe rodziny i ciągle jest kula u nogi.Juz to widzę i nie ma sensu odwoływać się do tego co bylo kiedys, bo kiedys to ludzie żyli w jaskiniach i jedli to co sami upolowali. Kobiety juz od dawna mogą pracować i trzeba być ostatnia niedojdą bez godności, żeby wisieć na kimś finansowo będąc zdrowa, dorosla osobą po studiach.

Gość zatroskana siostra
Oczywiście dyplomatycznie i miedzy wierszami podejdę do mojej kampanii zrażania go do niej, żeby mu uświadomić na zasadzie kontrastu z moja koleżanką, ze stać go na lepsza dziewczynę. Dużo sobie obiecuję po ich spotkaniu. Wybieramy się w góry i zabiorę tez moja koleżankę. Trzymajcie kciuki,żeby przypadli sobie do gustu.

Gość zatroskana siostra
A wy jesteście chyba niespełna rozumu bo glosowaliście przeciw Panu Komorowskiemu :(

Gość zatroskana siostra
Proszę się nie podszywać, to nie wątek polityczny!

Gość gość
Nie pozwól bratu się stoczyć z leniwym g.... śmierdzącym. Pilnuj interesu rodziny bo to Twój interes. Goń dziada

Gość gość
Moja kuzynka tez uwazala ze jego dziewczyna jest niewystarczajaco dobra dla jej brata, mojego kuzyna. Namieszala, znalazla mu idealna partnerke, moj kuzyn pipa ulegl namowa siostruni i rozwalil fajny zwiazek, kochal tamta dziewczyne, i ozenil sie z idealem siostry.. Ideal okazal sie totalna idiotka ktora nie umiala zajac sie wlasnym dzieckiem i domem, kuzyn wracajac z pracy zapierdzielal i wszystko robil w domu a tamta wreszcie go zdradzila.. Kuzyn w rozsypca, panna zniknela a on zostal z dzieckiem.. z czasem wrocil do tej pierwszej, sa szczesliwi, beda mieli wlasne dziecko i wychowuja jego. Milosc wygrala a moja kuzynka nie ma wstepu do ich domu i jakos nie dociera do niej dlaczego.. Kaska, ta pierwsza dziewczyna tez nigdy nie pracowala, jakos nigdy jej to nie wychodzilo, ale domem i dziecmi zajmuje sie wzorowo, kocha i nie zdradza rafala.. Oby twoj brat nie musial przechodzic traumy jaka probujesz mu zgotowac..

Gość gość
"i jesli on na żywo wpadnie jej w oku, to ona się na pewno kolo niego zakręci." - Aha, czyli idealną partnerką dla twojego brata będzie wywłoka która będzie zarywac do zajętego faceta? Przemyśl to. Do związku chyba lepsza niepracująca kobieta nuż wyrachowana d****a

Gość gość
no nie moge , od razu to samo pomyślałam, super taki lachon zarywający narzeczonych. Widocznie na rynku matrymonialnym tez kariere chce robic hehe.

Gość gość
Jak widze w temacie wypowiedzialy sie same kur(wy szmaty scie(rwa łase na cudza kase. Liczace ze to facet ma na te leniwe kur(wy je(bane zapier(dalać, rzyg w wasze parszywe ryje. Siostro wybij bratu tego sku(rwialego pasozta z glowy czym predzej. Precz z pasozytami!!!

Gość zatroskana siostra
Świat stanął na glowie, dla mnie symbolem wyrachowania jest właśnie narzeczona mojego brata, ktora chce się wygodnie ustawić jego kosztem i nie zamierza dorzucać się do domowego budżetu a nie mój kolezanka , ktora jest niezależna finansowo i jesli facet jej się spodoba, to spróbuje go zdobyć, bo niby dlaczego nie. On jeszcze się nie ożenił, nie jest własnością swojej narzeczonej, wiec nie widzę nic złego w próbach odbicia go, a nawet kibicuję koleżance, bo bratu byloby z nią lepiej iść przez życie, bylaby prawdziwa partnerką wspolodpowiedzialna za domowy budżet a nie doroslym dzieckiem, na które trzeba cale życie łożyć.

Gość gość
A ja ci się nie dziwie, zerwalam niedawno z facetem który nie chcial pracować.

Gość gość
Ale jeśli twój brat się jej oświadczył to znaczy że chce z nią spędzić resztę życia i to mu nie przeszkadza. Więc odwal się.

Gość gość
Swiat stanąl na glowie, jaką ostatnią k.. albo ostatnim dziw...rzem trzeba byc zeby otwarcie zarywac osobe pozostającą w narzeczenstwie? W glowie mi sie to nie mieści, nigdy nie zarywalam zajętego faceta, to ponizej godnosci.