Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowe okulary za mocne?

Polecane posty

Gość gość

Okulary nosze od kilku lat. Niedawno zrobilam badanie u optyka bo wzrok mi sie pogorszyl a juz i tak od dlugiego czasu nosilam okulary w ktorych zle widzialam. Mam wrazenie ze w nowych okularach widze za ostro, szczegolnie te dalsze przedmioty. Myslicie ze to kwestia przyzwyczajenia czy moga byc zle dobrane?

Gość gość
Mogą być niestety źle dobrane, jak Ci się kręci w głowie, albo sciany na Cibeie lecą, albo właśnie widzisz zbyt ostro...

Gość gość
ja uważam, ze to kwestia 2-3 dni aż się oczy przyzwyczają do tej pory miałas inne okulary, ale sama zauważyłaś że są juz niedobre ja ZAWSZE po odbiorze nowych okularów czuję się dziwnie i widze mega ostro, nawet jak wchodzę na krawężnik to czuję jakby był trochę dalej... ale to wszystko mija na drugi dzień lub maksymalnie na 3

Gość gość
Nawet wiecej -naturalnym jest to że póki co odczuwasz dyskomfort,szczególnie ze okulary są nowe,daj sobie tydzień czasu i zobaczysz czy sytuacja ulegnie poprawie,ja jak zamawiałam swoje z Optilux.pl miałam podobnie,ale potem wszystko wróciło do normy,po dokładnie 5 dniach:)

Optilux.pl to ta firma, którą ludzie sądzą o odszkodowania za uszkodzony wzrok? Zdaje się, że mają przeciw nim wytoczyć proces zbiorowy, a sprawa trafiła już do prokuratury.

Gość gość
albo musisz się przyzwyczaić albo masz źle dobrane, poczekaj trochę i jak nic się nie zmieni to idź do optyka, tylko może już innego, ja mogę Ci polecić optyka z Opola www.siejka.pl zrobi Ci badanie wzroku i dobierze odpowiednie okulary

Gość gość
Myślę,że powinnaś jeszcze raz odwiedzić optyka. Mi w salonie optycznym http://www.optyk-wroclaw.com/ szybko dobrali wygodne okulary – śmiało możesz się wybrać,jeżeli jesteś z tych okolic.

Gość gość
Takie objawy mogą świadczyć,że okulary są niewłaściwie dobrane. Zrób porządne badania w salonie optycznym,jak np. http://www.zakladoptyczny.pl/ i będziesz wiedziała co i jak.

Gość gość
mozliwe ze ktos Ci je zle dobral

Gość gość
n ie wiem czy zbyt ostre widzenie jest problemem. Wiem jednak, że w źle dobranych szkłach możesz się źle czuć - mieć np zawroty głowy. Może udaj się do optyka na sprawdzenie? Ja zawsze chodzę do http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ i przyznam szczerze, że są świetni pod wzgędem doboru np okularów.

Gość gość
zakladam nowe okulary korekcyjne i kreci mi sie w glowie- co to moze znaczyc?

Gość gość
Moze to znaczy ze CI u optyka zalozyli inne szkla niz przepisal okulista? Najpierw udaj sie do okulisty z nimi niech posprawdza a potem do optyka juz po rozmowie z okulista. Mnie np dopasowywali okulary korekcyjne w http://www.optyk-plata.pl/ i problemu nigdy nie mialam. Okulary zawsze idealnie dopasowane byly.

Gość gość
Albo to kwestia przyzwyczajenia albo faktycznie masz źle dobrane szkła i stąd pojawia się notoryczny dyskomfort. Jeżeli po kilku dniach nie ustąpi to udaj się raz jeszcze na badania, same okulary i soczewki znajdziesz na www.Optyk.Lublin.pl