Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Paula013
Ten gość wcześniej co testował to ją :) tylko mi tel wrzucił jako gosc

Gość Annika79
Paula gratulacje :) Gracjana tak wiem, że to dopiero początek, przerabiam to 4 raz ;) kochane, oby się zaroiło u wszystkich oczekujaco- testujących dwiema kreseczkami. Niech będzie nas tu jak najwięcej w dwupaczku .

Gość Paula013
Ja na razie się cieszę tylko trochę bo u mnie też już 4 ciąża ale tylko jedna donoszona. Nie wiem nawet czy mężowi powiedzieć bo strasznie przeżywał straty. W pon polece na bete i powtorze po 48 wtedy jak będę widzieć przyrost to będę spokojna.

Hej ja dziś nie wytrzymałam i poszłam do mojego lekarza, miałam w końcu porządne usg, pęcherzyk ma 37 na 23 mm, spory nie ? Usadowiony wysoko ponoć to dobrze, mam małego mięśniaka w macicy i muszę go monitorować, poza tym jest ok. Ja dziś dobrze się czuję tylko mi zimno, a zaraz potem gorąco, rano nie umiałam z łóżka wstać więc wzięłam pracę z domu, potem po obiedzie też miałam drzemkę ale to chyba przez pogodę, i mnie suszy strasznie ;) Paula13 gratulacje, trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość Annika79
Paula to tym bardziej trzymam kciuki. Ja mam córkę 18 lat, syna 12lat, córkę 2 latka i teraz małą kropeczkę. Martwię się, bo ciąża jest nisko zagnieżdżona.

Gość Annika79
Lena spory ten pęcherzyk. Mój w środę miał 5 mm. Może będziesz miała bliźnięta? :)

hehehe Annika chyba nie, muszę poczytać ten opis może coś pomyliłam i wymiary to 2,3 na 3,7 mm ;)

Gość Alex35
Gracjana090515 - dzięki, staram się myśleć pozytywnie, ale nie jest łatwo :) Paula013 - gratulacje :) Lena234 - super, że na usg już coś widać :) Annika79 - a jak te starsze dzieci zareagowały na wieści o tym trzecim? (nie mówiąc już o 4 :) ) Ja mam w domu 15-latka i 7-latkę (młody to nawet nie chce słyszeć o nowym rodzeństwie, a córa to się ciągle pyta, kiedy ja w końcu urodzę :) ) Strasznie mi prze to przykro, że mam teraz takie problemy z zajściem w ciążę i jej donoszeniem.

Kobitki które już miały usg, kiedy macie kolejne? Które macie tc? Czy dobrze rozumiem, że to się liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki? Wybaczcie jeżeli moje pytania są dziwne, jestem kompletną nowicjuszką.

Doczytałam, pęcherzyk ma 7.4 mm, na kolejne usg mam przyjść za 3 tygodnie, wg usg u mnie jest 4 tydzień 5 dzień czyli chyba przyjmuje się, że 5 tydzień,

Gość Gracjana090515
Dziewczyny, a ile po owulacji czułyście jakakolwiek oznake ciąży?

U mnie też 5 tydzień. Faktycznie duży pęcherzyk :) Ja wizytę mam za tydzień.

Gość Annika79
Lena to u mnie podobnie będzie, dziś około 7 mm bo na początku pęcherzyk rośnie 1 mm dziennie. No ja mam następne usg za miesiąc. Mam przyjść z wynikami badań a sporo tego mi zlecił. Część na fundusz a część prywatnie muszę zrobić. Wtedy też mi założy kartę ciąży. U mnie jest problem z określeniem daty porodu bo ostatni miesiączkę miałam 5.06 czyli powinnam być w 8 tyg. Ale cykl mi się musiał rozwalić, bo gin wg. Usg określił ciążę jako 4/5 tyg. Więc ja muszę bazować tylko na usg. Za miesiac jak już będzie zarodek lekarz dokladnie określi datę porodu.

Mnie zaczęły piersi boleć jakoś tydzień po owulacji. Zaś dzień po zapłodnieniu (według moich obliczeń) strasznie bolał mnie brzuch (jak zapalenie pęcherza).

Gość Paula013
Gracjana 090515 jakies 5 dni po owu zaczęły się bóle brzucha i kwaśny posmak na języku.

Gość Megulkaaa
U mnie tez 5 tydzien :) Pecherzyk 1,33 mm mialam w 4 tygodniu (w niedziele). Kolejna wizyta u ginekolog na poczatku wrzesnia. Jak bole brzucha mi sie beda utrzymywaly to mam wczesniej dzwonic i zrobic usg calej jamy brzusznej - nerek itd.

Tez juz 5 dni po owu bolal mnie brzuch i mialam kluche w gardle jak na przeziebienie.

Gość Gracjana090515
Tak pytam, bo wiecie? Obserwuje swój organizm... I chce zobaczyć jak szybko kobiety orientują sie ze są w ciąży i jakimi oznakami. Mam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie czy możecie teraz wciągnąć brzuch? Zawsze mnie to zastanawialo jak to jest...?

Gość Annika79
U mnie starszaki cieszyli się jak zaszłam w ciążę z Julią (2l) teraz jeszcze nie wiedzą, chyba powiem około 12tyg. Bo ciąża jest zagrożona z racji tego, że jest nisko osadzona. Nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciążę czy jej donoszeniem. Czasem aż mi głupio jak czytam ile mlode dziewczyny mają z tym problemów i jak muszą walczyć o dziecko. Za to jestem po 3 cc bo zawsze jakieś komplikacje były. Ta ciąża to taka niespodzianka, bo nie starałam się o kolejne dziecko ale bardzo się z mężem cieszymy jak tylko pierwszy szok i zaskoczenie minęło ;)

Gość gość
Witajcie. Testowałam wczoraj i jest blada kreska nie wiem czy mam to uznać jako ciążę czy nie? Miała tak któraś z was? @ powinnam dostać 3 dni temu cykle mam 27-28 dniowe. Boję się tylko że znowu okaże się że to ciąża biochemiczna, w mają miałam tak :/

Ja moge wciagnac spokojnie :) ale mam wrazenie ze cos troszke odstaje po wciagnieciu. Pewnie powiekszona macica. Szczupla jestem wiec widac. U mnie w tym cyklu po owulacji od razu czulam ze jest cos na rzeczy. Nigdy mnie tak wczesnie brzuch nie bolal. I mialam temperatury do 37,5 w ciagu dnia. Partner zauwazyl wieksze piersi ;)

Gość Annika79
Blada kreska to pozytywny test. Dla pewności powtórz test albo zrób betę hcg.

Annika jak sie czułaś po 2 i 3 cc nie było problemu z 3 cc ? Ja nawet dziś o to lekarza pytałam

Gość Annika79
Zawsze czułam się bardzo dobrze i szybko do siebie dochodziłam ale najlepiej zniosłam 2 cc. Teraz będę miała 4 cc jest to dość ryzykowne ale ta ciąża jest niespodzianką. Świadomie nie zdecydowałabym się na kolejną ciążę po 3cc.