Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Hej, ja badanie prenatalne zrobię w szpitalu na NFZ jak już dostałam skierowanie i wszystko mam umówione i zrobię je też prywatnie u mojego gina. Ja biorę luteinę ze względu na moją historię i poronienie, mam brać do końca pierwszego trymestru. Kurcze dziewczyny jutro wyjeżdżam na 3 dni na fajny wyjazd z pracy z super jedzeniem, fajnym hotelem i co gorsza mnóstwem alkoholu. U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży i na razie nie chcę mówić, podpowiedzcie jakieś dobre wymówki dlaczego nie piję ;) Ivostin witaj zapraszamy :)

Gość Paula013
Hej znowu coś szwankuje?? Bo mi postu nie dodało...

No wlasnie znow szwankowalo bo nic kompletnie od polowy dnia nie widzialam :( tak sie dzieje jak przechodzimy na nowe strony :/9 Magulka pozdrawiam i odpoczywaj sobie ;) Paula - trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok! Lena - mam ten sam problem ;) 28 mam impreze firmowa... ale mam pomysl ze pojade samochodem ;) juz mam wymowke ze moj narzeczony tez ma jakies spotkanie i umowilismy sie ze wroce sama bo on zawsze wszedzie po mnie przyjezdza ;) Wiekszy problem mam z dziewczyna w pokoju bo w tym roku sie chajtala i juz planuje ciaze i cos kreci ze podroz poslubna na przyszly rok a nie ma mmzliwosci zeby nas obu nie bylo bo zostanie sama szefowa i nie da rady... wiec po usg 25 gdzie mam nadzieje bedzie widac cos i bedzie ok powiem tylko tym zaufanym...

Paula trzymam kciuki :-) I nie martw się wszystko bedzie dobrze :-) Lenka co do wymówki to myśle i jedyne co wpadło mi do głowy to może że brałaś leki jakieś :-) udanego wyjazdu ci życzę:-) A tobie Megulka udanych wakacji :-)

No właśnie też tak myślę że wykręcę się lekami, powiem o tarczycy co jest prawdą, nie chce ściemniać ;) mam nadzieje że przy lekach na tarczycę nie można pić alkoholu ;) Polka fajny pomysł z autem, przynajmniej nikt nic nie będzie podejrzewał Megulkaaa udanego wyjazdu :) Ewelina dzięki :)

Lenka nie ma a co :-) Z tego co się orjentuje to chyba nie można pić alkocholu przy lekach na tarczyce bo moja śp.Babcia miała chorą tarczyce i nie mogła pić alkocholu.

Gość Ivostin
Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie :) Jestem w 5tym tyg i wizyte mam na 3 września (taka zaległa zwykła ginekologiczna). Natomiast na 14 września mam taką ciążową, w szpital, w którym prowadziłam i rodziłam pierwsze dziecko :) Mam nadzieję ze zostanę z wami do końca :)

Gość pAleksandra
Ivostin też jestem w 5tyg,ale pierwsze USG dopiero w 13 tyg :/ gdybym mieszkała w Pl miałabym wszystko pod kontrola tak jak Wy,a tutaj musze czekać i życ w nadzieji,że wszystko jest w porzadku i jak pójde na USg to już zobacze moje maleństwo :)

Ivostin- trzymam kciuki! Ja jestem w 6 tyvodniu i wizyte mam za tydzien... dluuugie 7 dni przede mna ;) PAleksanda- napewno wszystko dobrze! Choc faktycznie ta niepewnosc moze sie odbijac... Ja wlasnie zauwazylam, ze kompletnie nie mam ochoty na slodkie... a zawsze bylam z tych takich slodkichd**ek :) jak dla mnie bomba ;) moze szybciej po schudne bo juz teraz mam tyci nadwage :)

O matko... przeczytałam.. Fajowo, że forum takie aktywne, ale w moim przypadku, gdy dużo się pracuje, trzeba sporo nadrabiać.. i do tego zgubiłam wątek. Mam takie głupie pytanko... czy widzicie swoje wpisy?? bo ja nie mogłam się odnaleźć, bo swojego poprzedniego nie widzę;/ Super, że jest Nas coraz więcej, szkoda, że nie wszyscy zostaniemy do końca, ale trzymam kciuki za wszystkie Nas. U mnie właśnie dziś kończy się 6 tydzień, piersi jakby chciały wybuchnąć, a śluz taki delikatny, jasny, ale plamienia żadnego nie było.. I podobnie jak Polka - odrzuciło mnie od słodkiego - a wcześniej wręcz pożerałam wszystko co mi w ręce wpadło.. Wizyta dopiero 28.. ale mam nadzieję, że to będzie już 8 tydzień to i serduszko posłucham:)

Gość gość
Hej dziewczyny. ja jestem po wizycie u gina. jest malenki czarny punkcik, lekarz mówił że to początek wczesnej ciąży ale muszę zrobić test z krwi i jeżeli będzie dodatni to za 3 tygodnie wizyta i już będzie słychać serduszko,kazał mi brać kwas foliowy, jestem dobrej myśli co myślicie dziewczyny? będę raczej majowa mama :-)

Gość Alex35
Hej dziewczyny, dawno nic tu nie pisałam, bo nadal nic nie wiem - dziś mój 46 dc - wczoraj znowu robiłam test i nadal jest I kreska :( Już dawno powinien wykryć ciążę, więc to chyba nie to :( Według OM to byłby 6t + 4d :(

Gość Alex35
Hej dziewczyny, dawno nic tu nie pisałam, bo nadal nic nie wiem - dziś mój 46 dc - wczoraj znowu robiłam test i nadal jest I kreska :( Już dawno powinien wykryć ciążę, więc to chyba nie to :( Według OM to byłby 6t + 4d :(

Cześć dziewczyny :-) w zasadzie to nie wiem czy mogę do was dołączyć, z niecierpliwością czekam na 2 kreseczki jednak z wykonaniem testu muszę się jeszcze trochę wstrzymać by wynik był miarodajny, jednak gdyby się udało to według tych internetowych wyliczników ciąży poród przypadałby mi początkiem maja. To nasze pierwsze starania , nie wiem może zabrzmi to głupio ale od wczoraj mam takie dziwne kłucia raz w lewym raz w prawym jajniku, i od razu przypisuję je rzekomej ciąży :D albo sama sobie wkręcam ;/ nigdy wcześniej tak nie miałam. 30 sierpnia powinnam dostać miesiączki która jest zawsze regularna co dnia ( mam nadzieję że nie przyjdzie ). W marcu miałam nagłą laparoskopię z powodu skrętu torbieli jajnika, badania wszytskie ok, dostałam w końcu od pani dr pozwolenie na ciąże :-) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :-)

Gość mama trzylatki
Hej dziewczyny zrobilam dzis o 5 rano test i sa II kreski,dobre mialam przeczucie ze sie udalo tym razem,wychodzi na to ze sie jeszcze zalapie na koniec kwietnia,ale sie ciesze i oby tym razem wszystko sie dobrze skonczylo

Monikaap - czasami nie widać, coś się zwiesza jak mają posty przejść na drugą stronę, nie wiem czemu. No to witam w klubie :) jesteśmy praktycznie na tym samym etapie i praktycznie mamy to samo, piersi to masakra jakaś... jakbym sylikony w nich miała :) tylko wizytę mam 25 :) ale też mam nadzieję, że coś tam zobaczę a najbardziej chciałabym usłyszeć :) Gość - gratuluję :) Alex35 - hmmm... ja na Twoim miejscu tak czy inaczej bym poszła do lekarza... a badania krwi nie wchodzą w rachubę? wydaje mi się, że beta jest lepsza niż test ciążowy... ja drugą kreskę miałam tak, że praktycznie jej by nie było jakbym się nie przyjrzała, a na drugim była tylko jedna... Maadzia1989 - Pewnie, że możesz. Forum otwarte dla Wszystkich mamuś :0 W takim razie trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki! I czekamy na wiadomość :) Mama trzylatki - Gratuluję...! Naprawdę bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Gość Annika79
Witam nowe mamusie :) Alex35 ja bym dłużej nie czekała, tylko leciała na betę a potem tak czy siak do Gina. Ja w piątek idę do laboratorium, porobić wszystkie badania. A za tydzień wizyta u Gina, oby wszystko było ok....

Gość Paula013
Alex idź na bete. Mama trzylatki gratuluje. Super mialas to przeczucie. Witam nowe mamusie.

Gość przerażona oczekująca
Witam wszystkie przyszłe mamusie :-) czytam Was od jakiegoś czasu i dziś odważyłam się napisać coś od siebie . Po 11 miesiącach starań zobaczyłam na teście II upragnione kreseczki. Szybka beta ,po 48 h powtórka - wynik ponad 100 % przyrostu. 11.08 wizyta u ginekologa , ciąża prawidłowa 6 tydzień ,pęcherzyk 6,6mm . Lekarz stwierdził , że trochę mało (niby powodu do zmartwień jeszcze nie ma ). 14.08 wesele w rodzinie , trochę potancowalam ;-) w sobotę ciężko było się obudzić, ból głowy , osłabienie . Ok. południa zobaczyłam plamę krwi na bieliźnie ok.2-3 cm :-( Nie czekajac co bedzie dalej po paru minutach byłam w szpitalu ,po usg lekarka nie była w stanie powiedzieć co się dzieje . Po przejrzeniu karty ciazy ( zabrałam ze soba) powiedziała, że fasolka ma 1.3 cm ,widzi zarodek ale bez echa serca ... potwierdzając słowa lekarza , że trochę mała jak na koniec 6 tygodnia . Dostałam luteiNe dopochwowo i wysłała mnie do domu . Od tego dnia zaczęłam się strasznie bać:-( w piątek mam wizytę u mojego gin , szaleje z nerwów ...

Gość ewelina_94
Mama trzylatki gratulacje :-) Alex ja na twoim miejscu tez poszlabym na bete lub przynajmniej do gina aby wiedziec co i jak.

Przerażona oczekująca wiem że łatwo mówić ale przestań sie stresować bo to nie sprzyja dzieciątku. Trzymam kciuki za was aby wszystko było w porzadku:-)

Gość Alex35
Dzięki dziewczyny za wsparcie :) Na betę już dzisiaj nie zdążę, bo zaraz jadę pod domek. Wracam w weekend - jak do tego czasu nic się nie zmieni, to pójdę ją zrobić albo do gina. mama trzylatki - super :) gratuluję :) bardzo się cieszę, ze ci się udało :) witam nowe dziewczyny :) i gratuluję :)

Hej dziewczyny ja już sie relaksuję do końca tygodnia na wyjeździe i jak na razie jest ok :) Powiedzcie mi czy bierzecie już jakieś witaminy ciążowe? Ja na razie nic nie biore ale nie wiem czy nie powinnam, zwłaszcza jeśli chodzi o moje zachcianki - może to brak witamin, sama nie wiem Mama trzylatki gratulacje dla Ciebie Przerażona oczekująca - trzymam kciuki uważaj na siebie i staraj się myśleć pozytywnie wiem że to trudne ale fasolka to czuje :) Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Lena - mi na razie pani gin powiedziała, żebym brała kwas foliowy i wytaminę d... nic innego nikt mi nie mówił, żebym brala :) Przerażona oczekująca - trzymam kciuki żeby było dobrze :) Spróbuj się jakoś odstresować i zająć głowę czym innym bo taka atmosfera nie służy Twojej fasolce :) wiem, że łatwo mi pisać ale sama się zmagam ze sobą bo dopiero za tydzień mam badania i to razem z okresowymi w pracy... Właśnie dziewczyny jak to jest? na tych badaniach tj krwi i moczu takich rutynowych wyjdzie, że jestem w ciąży? Możliwe, że mi nie podpiszą zezwolenia do pracy?

Gość Paula013
Polka 1989 że zwykłych badań to ci raczej nie wykryja;) to tylko morfologia i mocz. Poza tym nawet jakby wykryli ciążę to nie jest przeciwwskazanie do pracy. Ja mam wizytę dzisiaj o 16 30 i jestem cała w nerwach dzisiaj. Miejsca sobie w domu nie mogę znaleźć i żadne zajęcie nie jest dość ciekawe żeby nie rozmyslac nad wszystkimi scenariuszami.

Paula013 no to w sumie mnie uspokoiłaś bo nie chciałam tak szybko o tym mówić... ja nie dosc ze rano 25 okresowe to o 12.30 gin... ciekawie będzie... Nie przejmuj się! Będzie dobrze! Wierzę w to! :)

Gość ewelina_94
Lena ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży zaczełam brać falvit mama sa tam wszystkie witaminy i co najwazniejsze kwas foliowy tez jest. Paula daj znac jak tam po wizycie bede trzymac kciuki aby bylo dobrze. I pamietaj nie stresuj sie :-)

Gość gość
trzymam kochane za was kciuki, biorę od wczoraj kwas foliowy, zaczynają mnie boleć piersi :-) jutro robię test z krwi i w piątek będę miała na 100 % obraz. mam nadzieję że jestem bo jednak plamka na monitorze była no i ten brak okresu.