Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zulka_

czytam więc jestem

Polecane posty

2kg sera(ja miala w wiaderka z biedronki presdent) 8jajek kostka masła 1,5szkl.cukru pudru 2 budynie śmietankowe masło+puder+budynie utrzec dodać żółtka+ser-na koniec ubitą piane z białek Piecwnagrzanym piekarniku 180st-45minutpo tym czasie wyłączyć piekarnik zostawiamy sernik 10 minut w zamkniętym,10minut w uchylonym i 20 minut całkowicie otwartym zapobiega ta metoda opadaniu. Spód ciasta robię kruche lub na herbatnikach.

AAAAA!!!!!! :D :D :D Vanilko jesteś wielka! :D 👄 wszystko notuje i któryś zrobie ;) Dzieki ❤️

Gość zulka_
Heloł, Teklo melduję, że mam się zdrowo:) odpukuję ale żeby nie było tak kolorowo, wczoraj miałam globusa giganta:o łepetyna mi pękała od rana i niestety moje dotąd niezawodne tabsy straciły swoją moc i już na mnie nie działają:o bieda, bo nie wiem co teraz zażywać...

u mnie prawie wiosna;) w dzień plus 4, w nocy ledwo minus 1. Nie jest źle:)

Ploteczko nie chodź jak nie musisz po zaśnieżonych czy oblodzonych chodnikach, nie ryzykuj Daisy, Terix nie dajcie się choróbsku, trzymsm kciuki żeby skończyło się na katarze

Jeszcze jedno bardzo dobre Ciasto milky way bez pieczenia 350gr herbatników pepitki kakaowych Kostka masła 3/4 szkl zwykłego mleka 1/2 szklanki cukru Cukier waniliwoy 3szkl.mleka w proszku nie granulownego 1 polewe czekoladową gotową wyłożyc blaszkę herbatnikami do garnka wlewamy mleko i cukry wszystko mieszamy by sie cukier rozpuścilło do prowadzamy do wrzenia zdejmujemy garnek z ognia.do miski przekładamy miękkie masło ucieramy stopniowo dodając mleko z cukrami,do masy maślanej wsypujemy mleko w proszku partiami wszystko ucieramy na gładki krem. Połowę kremu dajemy na herbatniki w blaszce +przykrywamy herbatnikami +reszta masy i przykrywamy herbatnikami,a na rozpuszczoną czekoladę.Wstawiamy do lodówki na minum 3 godziny.

2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny pół szklanki cukru (lub mniej, wg uznania) pół szklanki wody 25 g żelatyny w proszku Do obtoczenia: drobny cukier do wypieków lub wiórki kokosowe Truskawki zmiksować z sokiem z cytryny na puree, np. blenderem. Przelać do garnuszka, dodać cukier (ilość według smaku), zagotować, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zdjąć z palnika. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia na 10 minut. Przelać do gorącego puree truskawkowego, wymieszać. Całość lekko przestudzić. Formę kwadratową o boku 18 - 19 cm wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Przelać przygotowaną masę galaretkową, wystudzić, następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Po tym czasie gotową galaretkę przełożyć na deseczkę, usunąć folię, pokroić na dowolnej wielkości porcje. Każdą porcję obtaczać w cukrze (najlepiej położyć cukier obok galaretek i obtaczać bezpośrednio przed spożyciem) lub np. w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.

witam ;) kawunia podana :)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_) U mnie pogoda podobna jak u zulki ..słonko wczoraj pieknie operowało :) vanilko...tyle przepisow dzieki :) Oglądam własnie polsat news i co słysze :O w sprawie kolizji z ....szlag mnie trafił na początku dnia co za tupet ..jaka kultura pisowska :O kiedy to się skończy ten cyrk kaczyńskiego :O i jego kliki ...a na marsze kod i tak będę chodzić i nikt mnie przestraszy .. wszystkim miłego dnia ....

Witam pozdrawiam,zdrówka życzę Orsejko dzięki za kawkę i herbatkę Miłego dnia

Witam serdecznie Wanilko Dzięki Tobie w czytelni zrobiło się jak w cukierni👄 Mimo kataru i ograniczonego smaku poczułam zapach tych wypieków i tradycyjnie szybko bym coś przekąsiła;) Uwielbiam serniki,lubię także smak mleka w proszku zatem pewnie i ja skorzystam z przepisów,dzięki👄

Jak chodzi o stan zdrowia he.he to grypa jest sprawiedliwa,bierze wszystkich;) No i mnie się dostało:p Staram się trzymać kupy ale jak wiecie łatwe to nie jest. Myślałam że napiszę coś więcej ale niestety kiepsko widzę,zatem trzymajcie się dziewczynki zdrowo i do następnego;)

Dzień Dobry 🖐️ Orsejko - tylko spokój może nas uratować ;) Wyśmiewać to pisiowskie partactwo. A jest co bo to wszystko zakrawa na jakiś żart, satyrę, kabaret:P:P:P Odznaczenie tej pokraki tytułem człowieka wolności jest naprawde śmieszne. Poczułam sie jak w Korei :D Niedługo wyjdziemy z parasolkami i wieszakami drucianymi na ulice - w sejmie jest projekt ustawy o całkowitym zakazie aborcji... i to juz nie jest śmieszne :O Dzisiaj posłom przyznano po 1000 "plus" - dojna zmiana trwa. 🌻 U mnie wczoraj ponuro a dzisiaj słońce :D:D:D ale minus7 (w słońcu będzie cieplej) Vanilko - dzięki za przepisy, wykorzystam ❤️ Zulko - badasz sobie wzrok? a może warto sprawdzić dno oka przy okazji co? może dużo wyjaśnić: bóle głowy i szumy w uszach... Badanie nie boli i jest podstawowym badaniem w diagnostyce wielu chorób. Nie to żebym namawiała Cię do wyszukania sobie choroby ;) ale czasem warto znaleźć przyczyne.