Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hipokryzja i zaklamanie na kafeterii ot to

Polecane posty

Gość gość

Pełno jej tutaj....a przeze wszystkim na tym dziale.Ostatnio zauważyłam jedna zależność...Był taki temat gdzie dziewczyna po roku macierzyńskiego oddawala dziecko do żłobka bo wrabcala do pracy ponieważ bardzo ja lubiła i mimo że mąż dobrze zarabiał nie chciała być jego uttzymanka i w razie jakiegoś nieszczęścia wolalaa się zabezpieczyć finansowo.No i super postawa uważam.nagle naskoczyly na Nią paniusie mamusie ze jest okropna matka i jak można roczne dziecko do Żłobka,że w ogóle jej nie rozumieją itp Dziś gdzieś znalazłam temat na którym kafeterianki obrażają kobiety które siedzą w domu z dzieckiem na wychowawczym i nie chcą wracać do pracy....co za hipokryzja co za zakłamanie pisanie obraźliwych postow pod dany temat żeby tylko dokuczyc.Jakaś masakra. Zdecydujcie się.Na jedną wersję co jest wg was lepsze a nie piszecie jak wiatr zawieje

Gość gość
Dlatego nie należy brać do siebie komentarzy skrajnych, wulgarnych i fanatycznych pisanych przez jakieś niedorobione kretynki tylko te chłodne, normalne i życiowe. Ja umiem je rozróżnić i raczej normalny człowiek nie ma z tym problemu.

Gość gość
Przecież to normalne na kafe. :D Ja się już przyzwyczaiłam. ;)

Gość gość
A bo sporo ludzi ma podejście typu -zaraz drugiemu dołożę i od razu się poczuję lepiej bo ja się dowartościuję a tamtego wdepnę w ziemię. A na takim forum anonimowym to już w ogóle hulaj dusza piekła nie ma, można się wyżyć. Niestety.

Gość gość
To nie jest hipokryzja ani zakłamanie. Myślę, że są osoby, które uważają, że lepiej iść do pracy, są takie, które uważają,że lepiej zostać z dzieckiem. No, chyba ze ktoś jest bardzo sfrustrowany, to pisze cokolwiek, aby tylko się wyżyć na innych. A poziom wypowiedzi? Sporo tu piszących to proste, niewykształcone, wiejskie dziewuchy, które nie umieją wyrazić swoich "myśli" prostym i kulturalnym językiem, bo ich tego nikt nie nauczył. Posługiwanie się wyzwiskami i wulgaryzmami to jedyne co potrafią.

Gość gość
10:19 a ja myśle że oprocz tych prostych niewykształconych wiejskich dziewczyn, są tu równiez wykształcone i dobrze zarabiające kobiety, ale co z tego jak słoma z butów wystaje. Bo jak to sie mówi, człowiek ze wsi wyjdzie, natomiast wieś z człowieka nigdy;-). To smutne, że młode kobiety nie maja swojego zycia i komentują życie innych.

Gość gość
Mentalnosc babiszonow na kafe: * chcesz usunac dziecko to jestes potworem, nie chcesz, ale boisz sie przyszlosci, braku kasy to tez jest powod by Cie zjechac * chcesz siedziec w domu z dzieckiem, to jestes no lifem, kura domowa, chcesz isc juz do pracy to jestes wyrodna matka, po co ci w ogole dziecko bylo?? * karmisz piersia to innych obrzydza, powinnas sie chowac po piwnicach, karmisz mm to krzywdzisz dziecko, jestes leniwa... * jak karmisz cycem i jesz same gotowane kurczaki to upadlas na glowe, przeciez mozna jesc normalnie!!! A jak probujesz jesc normalnie, ale okazuje sie, ze dziecko wielu rzeczy nie toleruje i przechodzisz na mm.. To oczywiscie jestes znow wyrodna.. * oczekujesz od meza, by sie zajmowal dzieckiem tyle co ty, choc on pracuje, a Ty siedzisz w domu... Jak mozesz??? Zwalniasz meza z opieki nad dzieckiem, wyreczasz..to nie masz swojej godnosci, pozwalasz sobie na to, sama jestes sobie winna. * jak rodzisz sn to to jest porod, cc to nie porod i nie wiesz co to znaczy byc matka.. Itd itp... :)

Gość gość
no dlatego takie debilki trzeba ignorować i wyłapywać tylko normalne komentarze

Gość gość
gość dziś To nie jest hipokryzja ani zakłamanie. Myślę, że są osoby, które uważają, że lepiej iść do pracy, są takie, które uważają,że lepiej zostać z dzieckiem. xxx tak ale można wyrazić swoje zdanie normalnie, podając swoje argumenty i doświadczenia, a nie wyzywać i wyśmiewać kogoś kto żyje inaczej albo zwyczajnie się pyta.

Gość gość
A jakie fora nie sa anonimowe?

Gość gość
wszystkie są anonimowe ale to forum bez rejestracji daje wszelkim trollom pełne pole do popisu. Możliwość pisania bez rejestracji i rejestracja wielu kont -nikt tego tutaj nie weryfikuje/

Gość gość
autorko to nie jest zakłamanie tylko dwa obozy walczących przeciwko sobie. Tak samo jak odwieczny konflikt kp i mm oraz cc i sn. Zawsze jak ktoś założy taki temat to odezwą się przeciwniczki z drugiego obozu

Gość gość
Moim zdaniem tak się dzieje bo na kafe nie trzeba się logować i każdy jest "anonimowy" ale może się wypowiadać. A nasza POLSKA słynie z tego żeby tylko dokopać. Wiele razy czytałam że młode matki to patologia niezaradne nic nie umieją a w następnym poście że te po 40 to za stare na dzieci że jak babcie będą wyglądały na wywiadówce. Szkoda gadać i strach pytać o cokolwiek.

Gość gość
Odnosnie tego zaklamania. Tawredna tu wypisywala, ze jej byly maz potrafil uderzyc niemowlaka, mieli niebieska karte na policji, bo byla przemoc domowa i ogolnie lekka patola. Niedawno na profilu super niani wypisywala jakim to on nie jest ojcem, ze nigdy dziecka nie uderzyl, ze zgodzic by sie mogla na naprzemiennu system opieki i inne...Ludzie przeciez to trzeba miec jakas schizofrenie, zeby tak klamac!

Gość gość
dokładnie,jak macierzyński trwał pół roku to pisały że jak można dziecko pół roczne zostawiac i trzeba z nim siedziec przynajmniej do roku,dzisaj juz trzeba siedzieć do co najmniej 2 lat

Gość gość
ludzie troche dystansu do sprawy-to tylko forum pełne anonimowych ludzi, na prawde bierzecie do serca to co tu pisza?

Gość gość
No czasami biora sobie ludzie do serca, bo maja czasem powazne problemy:(

Gość gość
"Sporo tu piszących to proste, niewykształcone, wiejskie dziewuchy, które nie umieją wyrazić swoich "myśli" prostym i kulturalnym językiem, bo ich tego nikt nie nauczył. Posługiwanie się wyzwiskami i wulgaryzmami to jedyne co potrafią. " :D wiesz co? ja pochodzę ze wsi, jednak mogę się założyć o cokolwiek, że mam lepsze wykształcenie (i zarobki) niż Ty. Jakby Cię to interesowało, to studiowałam w USA. Jesteś aż tak głupia, że uważasz, że tylko na wsi są niewykształceni i prości ludzie? Robiłaś badania na ten temat? :D Nie sądzę, więc nie zabieraj głosu w sprawie, o której nie masz pojęcia pustaku ;)