Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonajestem

Czy właściciel może nas wyrzucić z mieszkania

Polecane posty

Gość gość
ok wiadomo, autorka nie płaci, ma problemy, jest w ciąży ale poradźcie jej coś a nie wylewanie żółci i pisanie że każda w ciąży która wynajmuje to oszustka i puszczalska, opanuj się

Gość gość
A co cie obchodzi po co jej drugie dziecko? Co za szumowina?

Gość gość
A co mamy jej poradzić? Ma dwa wyjścia: płaci albo się wyprowadza.

Gość gość
Gdyby nie istnial mops i inne takie instytucje, to patologie nie mialyby tylu dzieci bo im by sie to zwyczajnie by nie oplacalo. Niestety taka to kalkulacja i wszystkie ulgi, zasilki to woda na mlyn dla cwaniakow i nierobow, nie zas prawdziwa pomoc dla potrzebujacych. Ja nie mam problemu z wynajmem.

Gość gość
Dokładnie, co można doradzić tylko to żeby zapłaciła. Ewentualnie oszczędzanie czyli nie decydowania się na drugie dziecko. Pożyczek nie polecam bo to pętla. Ewentualnie dodatkową praca lub zmiana pracodawcy który płaci w ratach.

Gość gość
Morał tej historii prosty i powszechnie znany, nie wynajmuj rodzinkom jak nie chcesz być wydymany. X Ty się śmiej, a ja nawet w ofertach wynajmu mam napisane, że nie wynajmuję rodzinom z dziećmi, właśnie przez takie osoby jak autorka, po tym jak znajoma rok się szarpała z takimi ludźmi. Umowy nie podpisuję dłużej niż na rok...

Gość gość
to że ktos ma dzieci to nie jest patologia.Nie każdy ma rodziców, którzy kupią gotowe mieszkanie, kawalerkę na przykład.Kobieta bez własnościowego mieszkania nie może mieć dzieci ? niektóre powinny sie opanować bo nienawiść taka się leje że niszczycie tylko siebie.

Gość gość
Ja podobnie żadnym dzieciatym i zawsze pisze tylko na jeden pokój jak tam ktoś wyżej napisał. A już samotna kobieta z dzieckiem to w ogóle odpada.

Gość gość
jak nie wynajmujesz mieszkania rodzinom z dziećmi to twoja decyzja ale to nie ma związku z tematem, trzeba dyskutować co ona ma teraz zrobić, rozumiem że porady juz padły, że ma skołować pieniądze ok.Ale nie każdy może liczyć na pomoc rodziców, mi matka nigdy nie pomogła bo nie chciała , nie każdy ma oddaną wspaniałą mamusię która własna emeryturę odda .

Gość gość
Ja na kasę nie narzekam i decyzja o pierwszym dziecku była bardzo przemyślana a tutaj w takiej sytuacji dwójką - chore.

Gość gość
Jedyna rada to dodatkowa praca.

Gość gość
Niech ukradnie, jednego już okrada, to co za różnica...

Gość gość
Trzeba było iść do pracy a nie robić drugie dziecko. Teraz albo mężuś idzie do drugiej roboty, albo nie wiem. Może zacznij też w sklepie kraść, w końcu należy Ci się bo rozłożyłaś nogi, a właściciel sklepu niech się goni.

Gość gość
Nikogo obchodzić nie będzie ze autorka umowy nie ma, bo ja zgubiła czy ukradli jak napisała. wystarczy ze właściciel ma umowę, a autorka zapewne ja podpisała, więc nie wyprze się bo właściciel ma jej podpis. każdy inteligentny czlowiek wpisze w umowę, ze w przypadku niedotrzymania warunkow umowy, każda ze stron ma prawo do zewrania umowy w trybie natychmiastowym. Autorka niepłacąc łamie warunki umowy. A jezeli byłaby mądra, wcześniejsze postanowienia zwiazane ze spłatą zadluzenia spisałaby i dała właścicielowi do podpisu jako aneks, wtedy nie miałby podstawy do tego, żeby wyganiać autorkę. A wypominanie mu, że nie płaci do urzędu skarbowego, to zwykłe chamstwo, bo tak naprawdę to autorka tematu nie płaciła tego. on tylko poszedł na rękę i o ten podatek obnizył jej opłate za mieszkanie.

Gość gość
jeśli ubliżacie jej bo ma dzieci, bo nie ma mieszkania itd to takie cos tylko tworzy sytuację aby dziewczyny szukały sponsorów albo obdarowane przez rodziców w majątki.A ta która nie ma to niech szuka sponsora, może starego żonatego co będzie na nie łożyuł, wtedy takie pochwalicie.później dziwić się że w necie pełno anonsów dziewczyn wypinających tyłki żeby złapać okaz.A ona ma męża,zakochała się i ma dzieci.Teraz jest tak że czasem pracodawcy opóźniają wynagrodzenie i trzeba wymyśleć coś a nie ujadać i pluć że jak śmiała zajść w ciąże.

Gość gość
Właściciel i tak jest cierpliwy. Ja nie czekałabym tak długo. Rozumiem różne sytuacje. Autorka pisze, że mężowi płacą w ratach - to może właścicielowi też moglibyście płacić w ratach a nie zalegać 2 miesiące? Sytuacja na pewno poprawi się za miesiąc-dwa, bo dostanie becikowe ;-) to jest absurd żeby siedzieć u kogoś, narażać go na koszty i jeszcze szukać rozwiązania jak taki stan rzeczy utrzymać i nie dać się wyrzucić ;-( oczywiście, że właściciel może i powinien Was wyrzucić - natychmiast. Ja nawet po uregulowaniu nie chciałabym Was więcej widzieć. Wolałabym regularnie płacących studentów.

Gość gość
Niech kablowke pooglada. Zreszta To jest prowo, bo autorka zniknela. ale tacy rozszczenowi zlodzieje istnieja naprawde, nawet szukaja porad u adwokatow czy jak beda mieszkac kilka lat i wlasciciel umrze to czy mieszkanie przejdzie na nich!

Gość gość
To nie jest życie ,to udręka dla ludzi każdego może to spotkać ,nie jest to dobre prawo dla młodych ludzi na dorobku, rząd powinien bardziej przypatrzyć się temu bezgłowiu ,bezsensowne prawo które niszczy polskie społeczeństwo nakłada jarzmo a samo nie kiwnie palcem,czemu się potem dziwią że młodzi ludzie dają dyla za granicę, każdy rodak powinien żyć godziwie ma do tego prawo, a tym konstytucja mu zapewni a ,chyba tylko na papierze i nie dziwcie się że społeczeństwo polskie tak szybko się starzeje

Gość gość
w taki sposób gdzie młode rodziny uciekają za granicę a ich dzieci już po polsku nie będa mówić, pozostali co zostaną nie będa mieć dzieci to ten naród wyginie za 50 lat nie obwiniam własciciela mieszkania bo to jest maleńki robaczek tak jak my w tej wielkiej politycznej grze, on chce pieniądze bo też chce żyć i ma swoje opłaty.Rząd tak zrobił że wszystko jest sprywatyzowane, jak nie odziedziczysz kasy albo nie ukradniesz to nie masz.

Gość gość
wiec wychodzi na to, ze i tak wina tuska! :D

Gość gość
2 msc. zalegaja za oplate, jednak przez ten czas jakos przezyli, czyli pieniadze byly, jestem zdania, ze najpierw rachunki potem zycie, chocbym miala isc zebrac najpierw oplaty. Tez zostalam poproszona o wynajem domu, po tym co tu przeczytalam nigdy. Nie potrzebuje dodatkowego dochodu i klopotow.

Gość gość
na mieszkanie nie ma ale kablowka musi być! a moze tak zrezygnowac z umowy i oddać pieniadze wlascicielowi?

Gość gość
a co ma zrobić kobieta ? jady sie leją bo w ciążę zaszła ? taki ma być ten nowoczesny kraj ? to ja za taką nowoczesność dziękuję i nie chcę. Na imigranckie rodziny z Syrii rząd daje 12 tys na rodzinę a my wyginiemy.Za 50 lat będa tu tylko starzy ludzie z balkonikami i opierający sie o laskę.jakaś sie tam chwali że ona to najpierw kupiła mieszkanie, praca dobra , cuda na kiju i wtedy zdecywdowała sie na jedno dziecko. ja dziekuje za taką nowoczesność.Jeśli to jej wybór to ok ale to nie jest na temat , są kobiety które w ogóle nie chcą mieć dzieci a mogą i też maja do tego prawo ale co to ma wspólnego z tematem autorki ? Mówmy na temat, padły propozycje rozwiązań od niektórych i dobrze

Gość gość
najpierw sie upewnij a potem piszl glupoty. Na syryjczyków daje unia europejska a nie nasz rzad :o

Gość gość
ostatnio Unia Europejska grozi Polsce karą że za mało daje na imigrantów pieniędzy i nie chodzi o syryjczyków tylko wcześniej jak ich jeszcze nie było a syryjczyków finansuje rząd i fundacja Estera

Gość gość
Widać, że właściciel jest dobrym człowiekiem, masz niski czynsz już 2 miesiące opłaca za was dodatkowe rachunki, a ty zamierzasz szukać na niego haka? Niepojęte! Zresztą to chyba provo, bo 1300 zł opłat za czynsz i media z małym dzieckiem za 2 miesiące, to NIEMOŻLIWE, chyba się nie myjecie, a przy dziecku pranie conajmniej raz dziennie, mycie garów nonstop. Provo!

Gość gość
O co autorce chodzi? Przecież nie płaci za mieszkanie i powinna wiedzieć , że trzeba zapłacić aby nie mieć problemów [ kase należy zdobyć]. Narzeka, że zawsze płaciła, ale to nie zmienia faktu, że ostatnie 2 mies. nie płaci. Jakiej porady oczekuje?Takiej jak wyrolowac właściciela mieszkania i nic dziwnego, że spotkała się z dezaprobatą użytkowników portalu.

Gość gość
Widzę, że pojawiły się tutaj wpisy osób, które same najmuję i wynajmują mieszkania. Mam więc 2 informacje. 1. Dla właścicieli mieszkań - jeżeli nie chcecie mieć problemów z niewypłacalnym lokatorem, spisujecie umowę najmu okazjonalnego u notariusza. W tej sytuacji brak płatności = nakaz eksmisji w trybie natychmiastowym, bez zapewniania lokatorom lokum zastępczego. Dlaczego? Ponieważ przy takiej umowie konieczna jest osoba trzecia, która wyraża zgodę na przyjęcie takich ludzi pod swój dach. Radzę doczytać informacje na ten temat. 2. Informacja dla lokatorów - aby właściciel mieszkania mógł Was wyrzucić, musi mieć nakaz sądowy. Bez tego łamie obowiązujące w Polsce przepisy, a tym samym może zostać pozwany. Jeżeli więc właściciel mieszkania wejdzie do niego pod nieobecność lokatorów, wymieni zamki bez jego wiedzy i utrudni mu korzystanie z lokum, może się liczyć z tym, że zostanie pozwany. I tak jak już ktoś tutaj napisał, prawo nie chroni właściciela mieszkania, a jego lokatorów. Chcesz się chronić, idziesz do notariusza spisać umowę i grzecznie rozliczasz się z US.

>>>Widzę, że pojawiły się tutaj wpisy osób, które same najmuję i wynajmują mieszkania. Mam więc 2 informacje.<<< x Ale się ten notariusz rozpisał :P. x Jaka szkoda, że BEZ SENSU :D.

Gość gość
Ja bym się ze wstydu spaliła jakbym mieszkała u kogoś na krzywy ryj. Nigdy nie spóźniłam się z opłatami nawet o pół dnia, nawet jak przez dwa tygodnie musiałam jeść chleb z margaryną i pić kranówę to pieniądze na czynsz i opłaty zawsze były odłożone (mimo że dwa razy musiałam pożyczyć). Nie płacenie czynszu właścicielowi to zwykłe okradanie drugiegi człowieka, wstyd.