Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiam się, co czują kobiety po aborcji?

Polecane posty

Gość gość
Dewiant, czy ty naprawdę widzisz wszystko wybiorczo czy udajesz? Patologia? tak, sama patologia zachodzi w ciaze.. wiesz co to jest zycie, czy nie wiesz? To nie jest bajka. Z jakiej racji ten zarodek ma sie rodzic - żeby cierpieć albo być niechcianym? Czy twoim zdaniem samo urodzenie się, to wartość w sama w sobie? Oczywiście ze kobiety musza myslec o tym, z racji tego ze to one sa w ciazy i rodza, ale w spoleczenstwie poblaza sie wzorcowi nieodpowiedzialnego faceta, ktory sobie zwiewa jak sie o ciazy dowie. Nieraz nawet staly partner, od mojej kolezanki odszedl facet jak zaszla. Wiecie w ogole jaka jest sciagalnosc alimentow w Polsce? Nawet 20 % nie siega. Polscy ojcowie umywaja rece :)

Gość gość
śmieszne jeszcze jest to że jedni ludzie chcą rządzić macicami kobiet :D ale sterylizacja to myśle dobry pomysł skoro suki nie potrafią trzymać d**y na uwięzi to zrobiłoby im się przysługe

Gość gość
Faceci maja wybiórcza empatię i nieraz to udowodnili - udają empatycznych i zasadniczych, jak chcą zjechać kobiety od dziwek albo morderczyń, byleby dowalić kobietom, ahahaa :)

Gość gość
nie wychowywalby obcych dzieci, przeciez kazdy facet chce przekazac swoje WSPANIALE geny, ale jak sie dzieciak urodzi to kobito opiekuj sie nim sama, ja sie z nim moge ewentualnie pobawic pol godzinki i przyszpanowac synkiem, ale pieluchy ty przewijaj :D

Gość gość
Jakiej d**y na uwiezi? Boli cie, ze kobiety seks uprawiaja? Tak, ale nawet kobiety sa takie p******e, mojej cioci jak wyla z bolu przy porodzie pielegarniaka ponoc powiedziala 'trzeba bylo d**y mezowi nie dawac a nie teraz narzekasz'.

Gość gość
mądrzy się, niech ulży tym biednym dzieciom w łonie matki i wezmie na wychowanie

Gość gość
Jakiej d**y na uwiezi? Boli cie, ze kobiety seks uprawiaja? Tak, ale nawet kobiety sa takie p******e, mojej cioci jak wyla z bolu przy porodzie pielegarniaka ponoc powiedziala 'trzeba bylo d**y mezowi nie dawac a nie teraz narzekasz'. x boli, bo seks trzeba umieć uprawiać a nie jak suka psa dawać się zapładniać mamy 21 w i różne środki antykoncepcji

Gość gość
Pewnie to zależy od okoliczności aborcji i przyczyn, dla których została podjęta: co innego czuje zgwałcona, co innego usuwająca martwy płód a co innego porzucona lub poddająca się aborcji z przyczyn ekonomicznych czy np. tokofobii.

Gość gość
są kobiety które zabezpieczają się od lat i nie wpadają

Gość gość
Pieprzysz. Ja się zabezpieczałam i wpadłam.

Gość gość
ZADEN srodek antykoncepcji nie daje 100 % pewnosci, nawet pigulka antykoncepcyjna. Edukacja seksualna faktycznie sie przydaje, ale dla was, bo uzywacie argumentow nt spraw o ktorych nie macie pojecia i jeszcze oskarzacie kobiety o to :P

Gość gość
A sa kobiety, ktore wpadly od seksu oralnego. I co?

Gość gość
Czuję ulgę. Inaczej by tego nie zrobiły.

Gość Deviant
Gość18:13 jeżeli uprawiam seks i nie planuję dziecka, to mimo to zdaję sobie sprawę, że dziecko może być. I wtedy wychowałbym takie dziecko, to normalne. Na pewno nie zabił w początkowym stadium rozwoju, tłumacząc sobie i innym, że to przecież nie był człowiek, albo tak lepiej, bo bieda i miałoby ciężko, świat taki zły jest, i w ogóle. Zabijanie to zabijanie, za to do więzienia, a z premedytacją, to śmierć. Ciekawe czy Ci co są za aborcją są za karą śmierci dla morderców? X Gość 18:14 czytaj ze zrozumieniem, nie będę tłumaczył znaczenia każdego słowa.

Gość gość
Czyli zgwalcona kobiete trzeba wsadzic do wiezenia, jak nie zechce urodzic dziecka?

Gość gość
Deviant, ty masz myslenie zyczeniowwe. Widac, ze nie przezyles wiele w zyciu. Wydaje ci sie, ze posiadanie dziecka to hop siup, niech wszyscy je rodza 'jakos to bedzie'. Nie zawsze bedzie. Przestancie do cholery myslec w taki sposob, bo jak wam zycie da po lbie albo ci zone ktos zg****** to zobaczysz, co to oznacza DECYZJA i czy jest taka prosta jak ci sie wydaje.

Gość 18:53 tak się zabezpieczałaś. Gdybyś była odpowiedzialna i mądra to nauczyłabyś się zabezpieczać metodą kalendarza, czyli naturalną. ((:)) Najtrudniejsza, ale najbezpieczniejsz metoda, ale do tego jeszcze odpowiedzialny partner musi być.

Gość gość
Deviant, jak tu juz pisalam, kolezanka matki 3 miesiace po slubie WPADLA zabezpieczajac sie tym slynnym kalendarzykiem :D k****, jaki typowy facet, ma mgliste pojecie o pewnych rzeczach, ale do oceniania kobiet i checi wsadzania do wiezienia bo to morderczynie przeciez, pierwszy!

Gość gość
metoda kalendarzykowa TO NIE JEST METODA ANTYKONCEPCJI, a PLANOWANIA RODZINY - z definicji :D Naprawdę edukacja seksualna to wam by sie przydała, poki co. Pierwsi jesteście do wpadki skoro tak mało wiecie o antykoncepcji.

Gość gość
Jako metoda antykoncepcji kalendarzyk jest ryzykowny i zawodny, dzieje się tak dlatego, że nie sposób uniknąć czynników mogących zaburzyć cykl (przeziębienie, gorączka, problemy ze snem, przemęczenie, nieregularny tryb życia, stres, alkohol, antybiotyki, zmiany klimatu). Do tego metoda nadaje się jedynie dla kobiet mających regularne cykle. Jako metoda zapobiegania ciąży nie sprawdza się także dlatego, że wymaga powstrzymywania się od współżycia przez wiele dni w miesiącu. Są to dni, gdy kobieta ma zwykle największą ochotę na seks.

Gość gość
No, JUZ WIDZE, jaki facet jest zadowolony uprawiajac seks kilka razy w miesiacu :P jasne!

Napisałem, że dla odpowiedzialnych i mądrych. Nie będę pisał o tym samym, bo jest do odnalezienia jeżeli kogoś interesuje, to niech poszuka moich wpisów na temat in vitro i aborcji. Kalendarzyk najlepszy, tylko trochę pracy wymaga, a piguły to trucie się i problemy z ciałem w przyszłości.🖐️

Gość gość
100% nie daje ale można stosować kilka metod, po za tym ile jest rzeczywistych wpadek przy zabezpieczaniu a ile z seksu bez zabezpieczeń bo ''jakoś to będzie''?

Gość gość
Kilka metod owszem, ale zwroc uwage, ze nie kazda kobieta jest w stanie sie tez truc tabletkami. Nie mowimy o ludziach, ktorzy nie zabezpieczaja sie w ogole. I jak mowilam, pewnych ludzi i tak nie zreformujecie, ale jak za taka wartosc uznajecie, zeby ktos za wszelka cene rodzil dzieci, ktore ptem bedzie pral i beda mialy traume na cale zycie - wasze sumienie i sprawa.

Gość gość
Deviant, pojecia nie masz, co piszesz. Kalendarzyk to METODA PLANOWANIA RODZINY, a NIE antykoncepcja! Moja kolezanka, zagorzala katoliczka, wpadla stosujac go , faktycznie taki najlepszy :D Sa wpadki takze przy zabezpieczaniu, niestety. Gdyby nie bylo ich wcale, to metody mialyby 100 % skutecznosci, a tak nie jest. Ja mysle o wysterylizowaniu sie, ewentualnie spirali - ale i przy spirali zdarzaly sie przypadki zajscia

Gość gość
Moim zdaniem aborcja jest dla silnych psychicznie, mądrych kobiet. To nie jest zabawa. Jeżeli taka decyzja jest przemyślana, to kobieta czuje ulgę. I oczywiście to nie jest wybór dla wierzących, bo kościół silnie potępia aborcję i taka kobieta będzie się czuła potepiona, o czym będzie jej przypominał ksiądz co niedziela w kosciele. Osobiście znam kilka kobiet, które poddały się aborcji, żadna nie żałuje, przynajmniej z tego co mówią i jak się zachowują. Prawie wszystkie mają rodziny i dzieci. Dwie bodajże dzieci nie chcą w ogóle. Sama jestem za aborcją farmakologiczną do 8 tygodnia. Oczywiście nie jako środek antykoncepcyjny, ale w sytuacji gdy antykoncepcja zawodzi.

Gość gość
to najlepiej w ogóle się nie zabezpieczać tylko cały czas chodzić robić aborcje, są różne metody nie same tabletki

Gość gość
Ja bede leciala, zostawiam was z mala rada. Zweryfikujcie swoje stanowisko, bo jak na razie nie zastanawiacie sie nad zyjacymi ludzmi. Kazdy ma prawo do wlasnego wyboru w tej kwestii. Czasem trzeba wybrac taka droge, i tak jest to dla wiekszosci ostatecznosc, tak jest w zyciu, a czasem aborcja jest lepszym wyborem. Pozdrawiam.

Gość gość
Sa inne metody, nie tylko pigulka, ale po co o tym piszesz? Myslisz, ze o tym nie wiem? Nie wiem, co ty probujesz osiagnac. Myslisz, ze jak napiszesz na kafeterii, to kazdy nagle zmadrzeje? Owszem trzeba to zmniejszac poprzez edukacje seksualna (ktora z uporem maniaka w tym kraju blokua przeciwnicy aborcji) ale jesli oczekujesz, ze 100 % spolecznosci bedzie taka sama i nie dojdzie do sytuacji, w ktorej ktos bedzie musial zrobic aborcje, jestes w bledzie.

Gość gość
Aż parsknęłam jak przeczytałam wywody Devianta o kalendarzyku. Liczę, że to prowo ;), ale jakby jakaś młoda dziewczyna to czytała to napiszę: bez jaj, kalendarzyk to najmniej skuteczna metoda antykoncepcji, trudna i bezcelowa. Obserwacja śluzu i temperatury przydaje się wtedy, gdy CHCEMY zajść w ciążę.