Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość droop

Jak byście się poczuły po takim zdaniu?

Polecane posty

Gość droop

Mąż miał jechać do rodziny w czymś pomóc. Mnie miało nie być, ale plany się zmieniły więc stwierdziłam że pojadę z nim i po drodze sobie coś załatwię. Przed wyjazdem mąż dzwoni powiedzieć, że niedługo będzie i ja jadę razem z nim, a ciotka z którą rozmawiał stwierdziła -dobrze, ale moich córek nie ma. Jakie macie odczucia?

Gość gość
Następna wariatka, roztrzasajaca każde zdanie- weź sie za jakąś robotę, to nie będziesz miała czasu na glupoty

Gość droop
Nie roztrząsam. Pytam o odczucia, nie o przemyślenia. Nie obrażam.

Gość gość
ja pier... że nie będziesz miała towarzystwa w młodym wieku i zostaje tylko ciotka.

Gość gość
Naprawdę nie sądziłam, że tyle ludzi jest tak bardzo egoistycznych i przewrażliwionych na swoim punkcie. :o Może po prostu masz dobry kontakt z jej córkami, lubisz z nimi pogadać, spędzić czas i uprzedziła, że ich nie ma. :o Problem z d**y jak nie wiem.

Gość gość
Nie doszukuj sie tak.. Uczciwie poinformowała i tyle.. Pewnie jak am jezdzicie spędzasz z nimi czas więc według mnie dobrze że ci powiedziała.

Gość gość
Autorko pewnie gdyby ci tego nie powiedziala to jutro byłby temat: pojechalam do ciotki meza a ta nie poinformowala mnie ze nie bedzie nikogo z kim bym mogla posiedziec bo wszyscy beda w polu robic :D

Gość gość
normalnie bym sie poczuła w sensie-poinformowała mnie, że nie ma krewnych w moim wieku i z emoge sie nudzic-moze wzielabym ksiazke, moze laptopa

Gość droop
"A jak Ty w ogóle usłyszałaś?" Mąż mi powtórzył x "Naprawdę nie sądziłam, że tyle ludzi jest tak bardzo egoistycznych i przewrażliwionych na swoim punkcie. pechowiec.gif Może po prostu masz dobry kontakt z jej córkami, lubisz z nimi pogadać, spędzić czas i uprzedziła, że ich nie ma. pechowiec.gif Problem z d**y jak nie wiem." Nie robię problemu, nie doszukuję się niczego. Po prostu spytałam o emocje czyli o coś na co nie ma się wpływu a nie o przemyślenia które wynikają z nadmiernej analizy. x "Nie doszukuj sie tak.. Uczciwie poinformowała i tyle.. Pewnie jak am jezdzicie spędzasz z nimi czas więc według mnie dobrze że ci powiedziała." Czas spędzamy wszyscy razem, ale ok, zwykła informacja. xx "Autorko pewnie gdyby ci tego nie powiedziala to jutro byłby temat: pojechalam do ciotki meza a ta nie poinformowala mnie ze nie bedzie nikogo z kim bym mogla posiedziec bo wszyscy beda w polu robic " Nie, bo ja nie robię problemu. Kolejny raz powtarzam- zapytałam o odczucie. Nie robię analizy po co i dlaczego ktoś powiedział tak czy srak.

Gość droop
Ok, czyli wychodzi na to, że to zdanie każdy odbiera w sposób zwyczajnie informacyjny. Dziękuję za odpowiedzi.