Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciekawe jak na studiach zdobyc doswiadczenie jak nawet na bezplatne staze nie ch

Polecane posty

Gość gość

nie chca brac, byłam w 5 firmach i nikt nie chce mnie na DARMOWY! kilkomiesięczny staż, ano jak sie nie ma znajomosci to ma sie ciezko

Gość gość
A ja mam płatne praktyki, tyle że to JA muszę płacić :(

>>>nie chca brac, byłam w 5 firmach i nikt nie chce mnie na DARMOWY! kilkomiesięczny staż, ano jak sie nie ma znajomosci to ma sie ciezko<<< x W normalnej firmie, taki stażysta jest tylko NIEPOTRZEBNYM KŁOPOTEM, więc nikt się do tego nie pali. x Jesteś zaskoczona tym, że ktoś nie che uczyć Ciebie ZA DARMO ? x Może następnym razem więcej pokory, a nie robienie łaski, że przyjdziesz do ich firmy ZA DARMO ! x Wszystkie studentki, które zatrudniałem, odbyły bezpłatne staże w renomowanych firmach, ale gdyby któraś narzekała, że była aż w pięciu i jej nie przyjęli, to zaśmiałbym jej się w twarz.

Gość gość
misio to jak mam zdobyć doświadczenie? No jak? gdzie? jak to zrobic?

Gość gość
pokory w jakim sensie?

>>>misio to jak mam zdobyć doświadczenie?<<< x Łazić, prosić i jeszcze raz łazić. Najważniejsze byś zrozumiała, że to nie Ty robisz im łaskę ucząc się u nich pracy za darmo, ale oni robią Ci łaskę, ucząc Ciebie. x Studentki, które pracowały u mnie dorywczo, WSZYSTKIE dostały pracę w firmach, w których odbyły takie staże, więc myślę, że to się opłaca :). x >>>pokory w jakim sensie?<<< x Większość z Was uważa się za geniuszy, wiedzących wszystko. Pytając o bezpłatny staż, często okazują to, uważając poświęcenie swojego czasu, za coś bardzo cennego, z czego potencjalny pracodawca powinien być szczęśliwy. Coś, jakby laska podeszła do faceta i stwierdziła, no to teraz możesz mnie łaskawie pocałować w policzek :P. x Mi nawet panienki pracy szukające potrafiły próbować NARZUCIĆ godziny spotkania - pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej. Hitem była pewna dama, która stwierdziła, że będzie przychodzić pracować w moim sklepie, gdy "znajdzie na to czas".

Gość gość
a misiu juz mnie oceniłes, ze jestem rozczeniowa, skad wiesz jak to wygladalo u mnie? Byłam pytałam, nikt nie jest zainteresowany

>>>a misiu juz mnie oceniłes, ze jestem rozczeniowa, skad wiesz jak to wygladalo u mnie? Byłam pytałam, nikt nie jest zainteresowany<<< x Nie oceniam Ciebie, jako osoby roszczeniowej, ale usiłuję wyjaśnić Ci: dlaczego pracodawcy są niechętni takim stażom, a jeszcze bardziej potencjalnym stażystom :D. x Może zainteresuj ich swoimi propozycjami. Jeżeli np. zaproponujesz pracodawcy samodzielne i bezpłatne wykonanie w jego firmie czegoś, co firmie może przynieść pożytek, to spojrzy na Ciebie przychylniej :). Tylko nie naciskaj za bardzo, bo czasami pewne niedociągnięcia w pracy firmy, są robione z premedytacją i ukrytym celem :).