Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DeliceStress

Beta Hcg pomocy ;(

Polecane posty

Gość DeliceStress

Witam wszystkich potrzebuje pomocy, ponieważ jestem strasznie zestresowana nie śpię już nawet ;( 31.07 byłam na wizycie ginekologicznej dowiedziałam się że jestem w połowie cyklu i mam ładny pęcherzyk graffa także miesiączka powinna pojawić się za około dwa tygodnie ( nie miesiączkuje regularnie odstawilam w czerwcu tabletki anty którymi byłam leczona) Wizyta była poprostu Kontrolna dodam, ze dwa dni przed wizytą wykonałam test ciążowy i wyszedł negatywny. W sobotę 8.08 wykonałam kolejny miałam dziwne przeczucie i wyszedł pozytywny ( przez weekend wykonałam ich około 10) w poniedziałek 10.08 byłam ba wizycie podczas Usg usłyszałam tylko " jest jeszcze bardzo wcześnie proszę przyjść za tydzień a powinno już być coś widać " dostałam skierowanie na betę jedna wykonałam tego samego dnia a druga mam wykonać w piątek 14.08. Nie Dowiedziałam się nic więcej ani że np widać że macica się powiększa czy co kolwiek co mogłoby mnie uspokoića że stresu sama zapomniałam zapytać . Zaraz po wizycie wykonałam betę i tego samego dnia otrzymałam wynik Beta Hcg 2725,28 i zaczęło się załamanie nerwowe naczytalam się że już powinno być widać pęcherzyk przy takiej becie i wogole. a u mnie nic nie było widać ;( strasznie obawiam się że to ciąża pozamaciczna nie wiem czemu mam takie wrażenie. Nie wiem który to tydzień bo miesiączki nie mam od dawna. Dodam, że nie miałam żadnych krwawien ani bólów no trochę brzuch czuje jakby ciągnął tak jakby na okres. Objawów żadnych też jako takich nie mam rano tylko mnie mdli może to ze stresu. Bardzo się martwię nie wytrzymam do piątku do kolejnej Bety a do poniedziałku to już wogole obawiam się najgorszego ;( dzięki i pozdrawiam wszystkich

Gość gość
Wszystko jest ok i nie panikuj. Na usg cokolwiek widać dopiero ok 6 tyg ciąży. U mnie w 6 tyg jeszcze nie było bijącego serca, dopiero w 8 tygodniu jak zrobiłam to było serce. Nie wkręcaj się bo każdy organizm jest inny

Gość gość
A dolegliwości ciążowe zaczynają się po 6 tygodniu. Mnie tak pobolewał brzuch jak na okres do 8 tygodnia. Mdłości miałam tydzień, nie wymiotowałam. Jedyne co to straszna sennośc od 6 tygodnia

Gość gość
Teoretycznie na usg powinno byc juz cos widac, ale wiele zalezy od lekarza i od sprzetu, na ktorym pracuje. Powtorz bete. Idz spokojnie na kolejne badanie. Jesli wtedy nie bedzie nic widac to dopiero sie stresuj. Oczywiscie,ze jest możliwość,ze to ciaza pozamaciczna. Musisz brac to pod uwage. Zawsze koim zdaniem lepiej jest btc przygotowanym na najgorsze, ale badz dobrej mysli. To wczesna ciaza i trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. A moze to ciaza blizniacza i dlatego beta jest taka wysoka? ;)

Gość gość
Nie denerwuj się na zapas. Wynik może być błędny. Ja dostałam kiedyś błędny wynik: beta hcg ponad 2000 s ciąży nie było (a sikańce negatywne), a w ciąży z 780 w 48 h zamiast jakieś książkowe1200 miałam 21000, nigdy nie słyszałam o takim przykrością, bałam się zespółu Downa , zaśniadu, a było ok

Gość gość
Przy takiej becie wcale nie musi być jeszcze nic widać. U mnie dwa dni po becie 16000 było widać jedynie pęcherzyk. Betę możesz powtórzyć już dzisiaj, żeby sprawdzić czy wzrasta jeśli nie szkoda Ci kasy. W szpitalach zazwyczaj wykonują 24h na dobę i po godzinie masz wynik.

Gość gość
Nie straszcie dziewczyny. Nie jest to na pewno pozamaciczna bo czułabyś juz silne dolegliwości ! Jeśli już to moze byc biochemiczna ..ale myślę ze będzie ok, powtórzyłaś dzis betę ? Jaki wynik ?

Gość DeliceStress
Bardzo bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi staram się już nie stresować trochę mi lepiej :) bardzo chciałam już iść dzisiaj na betę ale ginekolog powiedział że interesuje go najbardziej piątkowy wynik ( najbliższy poniedziałkowego Usg) i nie ma sensu żebym się kula 3 razy ponieważ mam problemy z zapadnietymi żylami i ciężko jest u mnie pobrać krew... Skonsultowalam się też z innym lekarzem i także potwierdził że nawet przy takiej becie nie koniecznie już musi być widać pęcherzyk ciążowy ponieważ wynik jest sprawa indywidualna ważne aby ta piątkowa wzrosła .. Mam nadzieję że będzie ok bardzo pragnę tej ciąży tym bardziej że byłam straszona że z moimi cyklach będzie bardzo ciężko a tu proszę udało się około 1,5 miesiąca po odstawieniu tabletek ;) dam znać napewno w piątek jaki jest wynik Bety pozdrawiam wszystkich :)

Gość gość
Proszę was o radę w poniedziałek robiłam betę wyszło mi 136,3 u/l dziś, po dwóch dniach zrobiłam drugi raz i wyszło nieco ponad 180 :( mój lekarz jest na urlopie, wizytę mam dopiero na wtorek. Czy tylko mi się wydaje czy faktycznie jest to zbyt niski przyrost. Dziękuję za szybką odpowiedź