Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość Ola86
Hej :) Z tym emolium to poleciła mi koleżanka, która ma 3 dzieci i tylko to mogła stosować. Ostatecznie i tak nie wiadomo na co dzieci będą uczulone więc to jest takie strzelanie w ciemno zakup kosmetyków :( Octenisept polecała jako środek do dezynfekcji ale jeszcze nie kupiłam. Nakupiłam zwykłych wacików kosmetycznych tych dużych do mycia pupki, chusteczki jednorazowe tylko na wyjścia i dopiero po miesiącu spróbuję. Ogólnie będę próbować tylko naturalnie tetra + wkład z tetry przez pierwszy miesiąc. Co do rwy, zobacze co w piątek się dowiem. Już nic mnie nie zdziwi w tej ciąży...

Gość gość Ola86
Hej :) Z tym emolium to poleciła mi koleżanka, która ma 3 dzieci i tylko to mogła stosować. Ostatecznie i tak nie wiadomo na co dzieci będą uczulone więc to jest takie strzelanie w ciemno zakup kosmetyków :( Octenisept polecała jako środek do dezynfekcji ale jeszcze nie kupiłam. Nakupiłam zwykłych wacików kosmetycznych tych dużych do mycia pupki, chusteczki jednorazowe tylko na wyjścia i dopiero po miesiącu spróbuję. Ogólnie będę próbować tylko naturalnie tetra + wkład z tetry przez pierwszy miesiąc. Co do rwy, zobacze co w piątek się dowiem. Już nic mnie nie zdziwi w tej ciąży...

Gość gośćania
Co tak cicho dzisiaj? Co porabiacie?

Gość gość Ola86
Kiedyś lekarka podejrzewała u mnie AZS miałam spuchniete czerwone dłonie ale pomógł mi mój lek sterydowy który mam na wysypki Dexapolcort - niestety jestem alergiczką na niemal wszystko (alegrie skórne) :( oby dziecko tego nie odziedziczyło. Dziś miałam kolejny krwotok z nosa. Chyba z 10 minut i wykapałam z pół szklanki krwi. Jak zwykle z prawej dziurki.... Już mąż chciał dzwonić po pogotowie ale w końcu ustało, wszystko jest we krwi ehhh znów czeka mnie pranie... Przed ciąża też miałam takie krwotoki, teraz zima i powróciły, lekarz uważa że to uczulenie na zmiany temperatur. Mój Ojciec ma to samo.

Gość gośćania
Ola a krzepliwość masz ok? Ja będąc nastolatką miałam taki problem, że z niczego zaczynał się krwotok z nosa. Starsza lekarka kazała mi na to brać zwykły rutinoscorbin i przeszło. Teraz jak czasem wraca to biorę przez jakiś czas rutinoscorbin i mija. W ciąży kilka razy się zdarzyło, że leciała mi krew z nosa ale czytałam, że w ciąży tak może być. Wiadomo, że jeśli u Ciebie leci często i dużo to może trzeba to dodatkowo sprawdzić.

Gość gość Ola86
Aniu krzepliwość mam ok. Lekarz określa to jako uczulenie na zmiany temperatur. Zawsze leje mi się z nosa ( 85% przypadków z prawej dziurki) przy nagłych skokach np jak wchodzę z zimnego do ciepłego i na odwrót. Czasami od suchego powietrza gdy kaloryfery mocno grzeją. Nie mam też części przegrody nosowej, dlatego ta prawa dziurka jest wrażliwsza. Wyczytałam właśnie że w ciąży krwawienia występują u 10-20% kobiet i nie jest to groźne dla dziecka. U nas od wczoraj temperatura skoczyła o 12 stopni więc pewnie to z tego. Kaloryfery też zakręciliśmy bo wczoraj trzeba było grzać na maksa tak dmuchało zimnym powietrzem.

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny Olu wspolczuje z nosem bo to na pewno klopotliwe Co do uczulenia zycze Ci by dzidzia nie byla uczulona ale slyszalam ze jesli jedno z rodzicow ma uczulenie to dziecko prawdopodobnie tez bedzie miec choc zawsze sa wyjatki u mnie tez jest ryzyko bo moj jest na pylki uczulony

Gość gość
No różnica temperatur też ma wpływ na nagłe rozszerzanie i kurczenie naczyń krwionośnych więc jak masz obciążony nos przez ta przegrodę to tez może byc przyczyna. x Ja wreszcie uporałam się z prasowaniem i mam już wszystko posegregowane w komodzie :)

Gość gość Ola86
Hej. Dziś odpukać bez sensacji w nocy. Mąż ze mnie się śmieje bo ja leżę a obok mnie leży brzuch na poduszce :P Ale tylko w ten sposób odpoczywają mi mięśnie po bokach. Ja odziedziczyłam uczulenia po Tacie, on ma też historię z atopową skórą :(

Gość Kasia 85
Hej :) Olu ale zawsze jest jakas szansa ze mala nie odziedziczy po tobie alergi :) Mi dzis w nocy czesto brzuch twardnial i gdy zawsze to szybko mijalo to dzis jakos dluzej trzymal

Gość gośćania
No ja się borykam z trądzikiem mimo, że już po trzydziestce. Teraz na czas ciąży mam taka super cerę i aż sie boje pomyśleć co będzie jak urodzę :( Dzisiaj mam w planach upranie koszul ciążowych i piżam do szpitala i zorientowanie się czy coś się zmieniło w liście do szpitala, musze tam zadzwonić.

Gość Kasia 85
Aniu no chyba lepiej zaszwonic bo slyszalam ze najlepiej np osobiscie niz przez internet bo czasami to co na internecie na stronie danego szpitala pisze nie do konca sie zgadza z tym co szpital wymaga Ja ze mam daleko do szpitala ale moj lekarz prowadzacy tam pracuje to po prostu go spytalam co mam zabrac :)

cześć, ależ miałam tragiczna noc taka migrenę ze chodziłam po ścianach, już zapomniałam jak to jest z bólem głowy, teraz juz prawie minęło. Wczoraj zauważyłam pierwsze skurcze krótkotrwale i bezbolesne. Moj mąż tez ma alergie na zwierzaki i pewnie mała tez będzie miała, bo patrząc na zdj z usg jest cala na niego podana i z twarzy i stopy ma takie jak on:) Ewelinko a jak Ty sie czujesz? u mnie przeziębienie nie odpuszcza co mnie tak osłabiło ze nie chce mi sie nic robić

Gość Kasia 85
Kotulina wspolczuje migreny bo choc nie mialam nigdy to przed ciaza meczyly mnie uporczywe bole glowy trwajace od 2 do 3 dni i zadne tabletki nie pomagaly nawet ketonal co najwyzej tylko letko lagodzily na szczescie w ciazy moze z dwa razy mnie bolala i bylo to tylko jednodniowe Co do koszul mam uszykowane dwie choc mysle czy jeszcze jednej nie szykowac Aj nie wiem czy to przez snieg czy przez ciaze choc pewnie przez to i to ,poszlam do sklepu musialam isc tak troche dalej z 5 min w jedna strone i ledwo wrocilam masakra jakas Jak ide z swoim to pod reke i nie odczuwam tak ile przeszlam a tak to szok niby szczupla jestem brzuch sredni a i tak maly daje popalic :)

Kasia tez tak mam ze sama jak idę to ledwo żyje a tak to z mężem pod rękę idę jak słonica:) i ciagle muszę go zwalniać bo za szybko idzie choć i tak idziemy strasznie wolno:) Mi położna mówiła żeby trzy mieć gdyby się zakrwawiły czy dziecko ulało na koszule. Ja zakładam ze będę 2 noce w szpitalu po porodzie SN, ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy nie będzie cesarki

Gość gośćania
Ja zabieram 3 koszule i 2 piżamy, jakby coś mąż dowiezie

Ja biorę ze 2 koszule najwyżej mąż weźmie do domu i wypieze i jakaś stara do porodu. . Dziś odebrałam wyniki posiewu moczu i wyszła bakteria coli masakra zawsze coś; /

Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej :) poniższa ankieta ma formę testu :) dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź :) link: http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K

Gość Kasia 85
Domi a to bardzo niebezpieczne ta bakteria bo nie znam sie Mam nadzieje ze szybko wyleczysz Z tego co wiem u siebie w szpitalu nie musze miec do porodu koszuli bo daja szpitalne

Byłam dziś u lekarza po receptę i dostałam na to antybiotyk.

Gość gość Ola86
Domi nie przejmuj się ja mam paciorkowca ehhh... U mnie noc przespana choć twardy brzuch mam od wczoraj. Jutro do ginekolog. Widzę, że zaczyna się etap kiedy ciąża staje się uciążliwą chorobą :P u mnie krwotoku jeszcze dziś nie było ale jak to się mówi.. Jak nie urok to... No i to" to "mnie dopadło :P

Gość gość Ola86
Aha koszul biorę sztuk 2 ;) Jedną do porodu drugą po porodzie. Jakby co mąż dowiezie więcej bo wizyty są i tak od 6 do 22. Dla dziecka ponoć dają wszystko.

Ola a to Ty już paciorkowca tak wcześnie robiłaś? Domi współczuję antybiotyku no ale jak trzeba to trzeba. Mam nadzieje ze pęcherz Ci bardzo nie dokucza

Gość gość Ola86
Tak, no i wyszło że mam więc już na pewno nie zniknie. Trzeba będzie posiedzieć pod kroplówką przed samym porodem i to tyle, bo on szybko znika ale równie szybko wraca więc nie stosuje się leków wcześniej niż przed porodem. Lekarz w szpitalu mówił że przy lekach niewielkie ryzyko że przejdzie na dziecko chyba że np bym nie zdążyła na poród do szpitala :P No a jakby co to dziecko dostanie lek.

Gość Kasia 85
Domi wiec niech antybiotyk szybko zadziala Ola ja w poniedzialek bede miec pobierany wymaz zobaczymy co mi wyjdzie

Gość gość Ola86
Ja też tylko z szyjki.

Gość Kasia 85
No posciel poprasowana teraz tylko wyprac pieluszki przeprasowac i koniec Jestem tez czeszciowo juz spakowana do szpitala i dla malego na wyjscie uszykowane rzeczy :) Teraz tylko kosmetyki Zlozyc lozeczko i maly moze przyjsc :)

Gość gośćania
Kasia dobrze, że przypomniałaś, że trzeba coś na wyjście naszykować :) Ja dziś kupiłam takie podkłady do przewijania dla małego do szpitala żeby uniknąć zasikania łóżka przez małego :) Poza tym chciałam dzisiaj poprasować swoje rzeczy do szpitala ale jakoś nie mam siły na to. Chce mi się spać non stop ale jak sie położe to nie mogę zasnąć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować