Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość gośćania
Domi trzymam kciuki

Gość gość Ola86
U mnie nadal piersi nie mal puste ale staram się i systematycznie coś odciągam a potem dokarmiam. Trudno lepsze to niż mieć pokarm a nie karmić. Przynajmniej się staram i moja położna środowiskowa jest normalna i to docenia. Zawsze to choć trochę pokarmu naturalnego. Miałam 3 dni że rzucałam się na jedzenie, chyba jakiś deficyt kaloryczny po porodzie ale dziś już mi przeszło.

Gość Kasia 85
Olu dzielna jestes zycze by udalo sie mimo wszystko z pokarmem :)

Gość gośćania
Domi to jak wypadł cewnik znaczy, że szyjka trochę się otworzyła. Mam nadzieję, że już rodzisz :) x Ja też walcze o pokarm. Niby trochę leci ale mało. Efekt jest taki, że przystawiam synka co 2 - 3 godz do piersi po 30 min każdą pierś. Nie jestem w stanie dodatkowo korzystać z laktatora. Niestety w nocy podałam małemu mieszankę - taka gotową w małej butelce tylko smoczek przykręcić. Ola jakie Ty dajesz sztuczne mleko?A wczoraj jadłam na obiad gotowaną marchewkę. I cos spowodowało, że mały sie pręzył od 2 w nocy do 6 rano. Potem sie poddałam i zawołałam męża na pomoc. On go trochę wymasował po brzuchu a potem zanurzyliśmy go w ciepłej wodzie po sama szyje i poszło :) Teraz mąż z nim śpi. A ja jem na sniadanie chałkę z masłem i suchary. Przez tą dietę zaczęłam słodzić herbatę. Ogólnie nie wiem co powinnam jeść? Wszystkiego się boję, zwłaszcza surowego np. jabłko czy banan więc jem non stop suchary, kleik, bułki z masłem i chudą wędliną. Wczoraj na obiad jadłam kurczaka z pary, tą marchewkę i ziemniaki z pary. Może Wy cos podpowiecie co jecie? x Dziewczyny a jak u Was z maluchami lub skurczami?

Hej. Ja jeszcze nie radzę... nic na to nie wskazuje.

Gość gośćania
Domi a już miałam nadzieję...A mówili Ci coś na temat podania oksytocyny? x Ola pijesz jakieś herbatki na laktację?

Gość Kasia 85
Domi tez myslalam ze juz mozesz rodzic Aniu z tego co wiem to ogolnie mozesz jesc wszystko tylko jesli prubujesz cos nowego lub cos co moze powodowac uczulenia czy zaparcia to jesc po troche i obserwowac dziecko

Gość Kasia 85
Aniu a maly po podanym mleczku sie prezyl czy przed bo moze tez ta mieszanka mu nie odpowiada

Gość gośćania
Kasia obiad jadłam ok 15, potem była tylko pierś do wieczora. Po kąpieli zasnął i spał do 2 a potem go wybudziłam żeby karmić zgodnie z rytmem i nie chciał jeść tylko coś cudował ale odruch ssania miał ogromny więc pomyslałam, że mu troszkę podam i potem było coraz gorzej. A nie dałam mu duzo tylko żeby ten pierwszy głód zaspokoił. A przed wieczornym zasnięciem tez był niespokojny dopiero po kapieli udało sie go połozyć spać

Jutro mam mieć żel do szyjki zamiast kroplowki. A dziś dają szansę rzeby się samo zaczęło

Gość gość
Domi a czemu nie chcą dać kroplowki z oksytocyna? Zazwyczaj chętnie ją podają

Gość Kasia 85
Czyli cos mu nie pasuje z tego co jadlas jednak Domi moze dzis na walentynki Ja po ktg i dalej maly sie nie spieszy

Nie wiem czemu może ze względu na moje ciśnienie

Gość gość Ola86
Aniu pije już wypilam jedno opakowanie herbatki dla mam karmiących Apteo. Mimo tego nic więcej się nie pokazało, dziennie ściągam po około 80 ml pokarmu + to co mała wyssa z cycka a dodatkowo pije mleko Nestlé nan ha bo jej smakuje ( szpitalny Bebilon mniej jej smakował i miała jakby wysypkę). Zamowilam na allegro zapasy bo w aptece puszka 63 zł za 400 g a w necie 30 zł... :/

Gość gośćIlona
Ja narazie nie mam problemu z pokarmem. Jem zupy np ryzanke, rosol, pulpety drobiowe ugotowane na rosole, pije inke, twarog z makaronem, leniwe, jajecznice na masle, bulke z szynka (ja jem np taka bez laktozy z biedronki) ciasto drozdzowe i wode pije ;D itd ;D oby z pokarmem nie bylo problemu ;D Domi trzymam kciuki ;D tez wlasnie myslalam ze podadza oksytocyne.

Gość gość
Jak tam Domi? Powodzenia :)

Gość gość Ola86
Była pani położna super babka :) Dziecko już jest 220 g na plusie :) Prawidłowo się rozwija i nie ma nic do dodania ponoć super sobie radzimy nawet pępek się podobał a ona na to najbardziej wyczulona :D Nigdy nie miałam żadnych dzieci pod opieką a chwali że sobie świetnie radze :D Bardzo miło to usłyszeć może że po porodzie nastawiłam się bardzo pozytywnie do dziecka poród nie był koszmarem i jestem pełna energii :D za tydzień pierwszy spacer 30 minutowy :)

Gość Kasia 85
Olu to super bardzo dobrze ze mala rosnie :) i bylam pewna ze dasz rade :)

Gość gośćania
Ola a werandujesz mala? Bo ja też chce za tydzień wyjść na dwór

Gość gośćania
Ja mam jutro położna na pierwszej takiej normalnej wizycie i od razu zdejmie mi szwy

Ola super ze idzie wszystko w dobra stronę:) Domi jak sie trzymasz? Kasia Ty jutro do przyjęcia na oddział? to dziś ostatnia nocka w domu bez malucha:)

Gość Kasia 85
Kotulina dokladnie nawet wczoraj o tym myslalam ze juz jak wroce to nie sama :) choc caly czas mam nadzieje ze moze samo sie zacznie od dwoch dni plecy pobolewaja maly mniej aktywny wiec moze cos na rzeczy bedzie :)

a nie masz oczyszczania? i jak z apetytem u Ciebie? bo ponoć przed porodem apetyt zanika, a mnie sie ciągle chce jeść:/

Gość Kasia 85
Kotulina oczyszczanie mialam w tamtym tyg jakies 3 do 4 dni i brak apetytu a od wczoraj znow wiekszy apetyt wiec moze u mnie jakos inaczej jest :)

Gość Kasia 85
Domi milczy to mozec juz ma malenstwo przy sobie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować