Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
17;33 ale teraz jebnąłes głupote. Ale ci teraz pojade smieciu. Chcesz porownania boga do rodzica. Proszę cie bardzo. Bog wie że jego dziecko zgrzeszy nim to zrobi. Np zabije kogos. Zwykly ridzic nie wie. Czy po fakcie bedzie kochał czy nie to inna sprawa. Ale zgodnie z twoim porownaniem zakladamy że rodzic wie że dziecko chce zabic. Tylko ostatnie s****wo nie powstrzymało by dziecka. Jestes takim samym s****wem jak twoj bog

Gość Klement
Pycha(jestem mądrzejszy) chciwość(to ja mam rację) , zazdrość(dlaczego wypowiada się więcej ateistów, niż katolików) , gniew(jak ja nienawidzę tych ateistów, idioci, debile) , lenistwo (siedzenie cały dzień na forum zamiast w kościele na kolanach, albo wolontariat w domu dziecka) i do tego" szanuj bliźniego swego jak siebie samego 'zmieszane z błotem....i wy się nazywacie katolikami? Ludzie bez szacunku do Boga? Którzy są zawistni i nie przestrzegają jego mądrości? I jak macie kogoś przekonać do wiary skoro sami ją plugawicie?

Gość gość
dobre jechac z katolami.

Gość gość
Nie istnieje na te pytania ostateczna odpowiedź, którą moglibyśmy w pełni zrozumieć. Jako istoty niedoskonałe nigdy nie zrozumiemy nieskończonego, doskonałego Boga. Czasem nam się zdaje, że rozumiemy, dlaczego Bóg działa w dany sposób, lecz po jakimś czasie dowiadujemy się, że powodem Bożego działania było zupełnie co innego, niż nam się zdawało. Bóg patrzy na wszystko z wiecznej perspektywy. My patrzymy z ludzkiej perspektywy. Dlaczego Bóg stworzył człowieka na ziemi wiedząc, że Adam i Ewa zgrzeszą i w ten sposób cierpienie, zło i śmierć wejdą na świat? Dlaczego Bóg nie chciał stworzyć nas w niebie, gdzie bylibyśmy doskonali i gdzie nie ma nie cierpienia? Najlepsza odpowiedź na to pytanie, to że Bóg nie chciał rodu robotów, które nie miałyby wolnej woli. Bóg musiał zgodzić się na ewentualne istnienie zła, gdyż chciał, byśmy mieli sami wybrali, czy chcemy służyć Bogu, czy nie. Gdybyśmy nigdy nie cierpieli i nie doświadczyli zła, czy zrozumielibyśmy naprawdę, jak wspaniałe jest niebo? Bóg nie stworzył zła, jednak przyzwolił na nie. Gdyby zła nie było, czcilibyśmy Boga nie z wyboru, a pod przymusem.

Gość gość
annil_ dziś Jestem mądra potrafię grać i komponować na pianinie a ty? Co umiesz? Nic? Tak mi przykro. -Najłatwiejsze co można zrobić to grać na pianinie :D rzeczywiście jesteś mąąądra ale inaczej :D

Gość gość
Wszystko co jest oparte na piśmie świętym to idiotyzm, ponieważ pismo Święte zostalo spisane przez ludzi którzy byli 2 tysiące lat bardziej zacofani od nas, tylko totalny debil wierzy w te brednie, brednie ludzi, którzy myśleli, że ziemia jest płaska a słońce krąży wokół niej, dinozaurom tez byście uwierzyli gdyby to spisały? Oczywiście, że tak, a dlaczego? Dlatego że pochodziło by to z tak dawnych czasów, że autentyczności ich religii nikt nie mógłby obalić jeśli opierała by się na "trzeba uwierzyć, nie trzeba widzieć"

Gość gość
Bardzo Ważne. Czytam to wszystko i mam jedną uwagę. Piszący tutaj katolicy na siłę i w odrażający sposób próbują narzucić wszystkim swoją wiare. Myślą że kogoś nawrócą i będą za to zbawieni. Tylko że efekt jest odwrotny. Przez takie zachowanie zrażają jeszcze więcej ludzi do Boga i do siebie. Chcę tylko żebyście wiedzieli że lepiej przez całe życie nikogo nie nawrócić niż zrazić jedną osobe. Będzie wam to policzone. Pozdrawiam

Gość Klement
Pycha(jestem mądrzejszy) chciwość(to ja mam rację) , zazdrość(dlaczego wypowiada się więcej ateistów, niż katolików) , gniew(jak ja nienawidzę tych ateistów, idioci, debile) , lenistwo (siedzenie cały dzień na forum zamiast w kościele na kolanach, albo wolontariat w domu dziecka) i do tego" szanuj bliźniego swego jak siebie samego 'zmieszane z błotem....i wy się nazywacie katolikami? Ludzie bez szacunku do Boga? Którzy są zawistni i nie przestrzegają jego mądrości? I jak macie kogoś przekonać do wiary skoro sami ją plugawicie?

Gość gość
17:46 bardzo mądre. Szkoda tylko że osoby pokroju mmarthy martyny itd tego nie widzą. Ale masz racje...będzie im to policzone. Jak to mowią nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Wiary też się to tyczy

Gość gość
najwiencej religijnych tematów zakładaja ateisci kturzy nie umieja odpowiedziet na temat cudów charbela ktury nie zyje od stu lat a z jego ciała wydobywa sie olejek albo marta robin przez 50 lat nic nie jadła oprucz eucharysti co tydzien

Gość gość
klement szkoda twojego wysiłku. Możesz im 100 razy napisac i tak nie zrozumieją. Żeby cos zrozumiec trzeba myslec...

Gość gość
KATOLICY Grzecznych upominać, NIEUMIEJĘTNYCH POUCZAĆ, wątpiącym dobrze radzić krzywdy cierpliwie znosić, urazy chętnie darować...nic te słowa dla was nie znaczą? Pokazujecie, że nie wiec tak samo nie szanujecie Boga, piszecie własne mądrości, a nie to co on przrsądził i według czego każe nam postępować

Gość gość
kturzy to tak najwiencej zakładają :-D wiem że na religii ortografi nie uczą ale to już jest patologia

Gość gość
17:46 szacunek więcej nie ma co komentować

Jako istoty niedoskonale malo-rozumne nigdy nie zrozumiemy nieskonczonego doskonalego P.Boga,on patrzy z wiecznej perspektywy,my patrzymy z ludzkiej perspektywy:)PA

gość dziś Bardzo Ważne. xx bardzo nieuwaznie czytasz!:) nigdzie nie pisze ze narzucam cokolwiek!?:(((ja wierze ,a twoja droga i zycie to twoja sprawa-Zyj w zgodzie ze swoim sumieniem :)) ja zyje i oddycham swoim:))Bog z toba :)

Gość gość
Ja mam pytanie do ateistów: Skoro wszystko powstało z niczego, to dlaczego dalej się tak nie dzieje? Dlaczego damo z siebie dalej nie powstają nowe gatunki zwierząt. Czy chociażby coś co było by do człowieka podobne.. jakieś podobne istoty. Dlaczego one się same nie stworzą? Co stoi na przeszkodzie? Przecież co za różnica 2000 lat temu, miliard czy teraz, dlaczego coś samo z siebie nie powstanie?????????????

Gość gość
Chodzi o ziemię a nie o wszechświat bo do wszechświata póki co nie mamy dostępu.

Gość Bog jest
,,Ja sie bardzo chcialem nie dawno zabić czulem taka silna potrzebe zeby to zrobić. . Wszystko mi się zawalilo w zyciu i nie widziałem inne sytuacji jak samobójstwo. Dopiero szczera modlitwa i kosciol wyzwolil mnie od tych mysli. Dalej jest mi zle mam przerabane ale chce zaufac Bogu dac sobie szanse.. gdyby nie pewna osoba bardzo religijna nie pojawila się na mojej drodze juz by mnie zezarly robale a tak mam jeszcze nadzieje.'' XXXXXX Idziesz dobra droga.:)Pomodle sie w Twojej intencji. Obejrzyj te programy,ludzie sa uzdrawiani z chorob izycznych i psychicznych problemow. https://www.youtube.com/watch?v=XMcl9RGuP3Y Z Bogiem ❤️

Gość gość
Może niebo to tylko przenośnia i czeka na nas raj na innej planecie ukrytej gleboko w galaktyce.

Gość gość
Ojcze nasz w Niebie zmiluj sie nad nami.

Gość gość
Dobry Jezu dalej cie krzyzuja.:(:(:(