Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Tak, nic nie pomoże ten osławiony "postęp". Nawet teraz, w erze galerii handlowych każdy z nas będzie cierpiał. Każdy. To jest wpisane w życie każdej istoty ludzkiej i nie tylko. Można tylko to cierpienie dobrze wykorzystać. J/ezus C/hrystus uczy sensu cierpienia. I nie oskarżajcie B/oga o zsyłanie cierpienia i śmierci, bo to jest konsekwencja naszych grzechów.

Gość gość
Akimke Bóg jak najbardziej jest Osobą. Pomódl sie do Niego jak do osoby. Poczujesz różnice.

Nie sprowadzam. On jest Osobą. Nieskończenie kochającą, nie jakimś odległym bytem, ale Emmanuelem-Bogiem z nami. Jeśli uwolnisz się od grzechu śmiertelnego, zaczniesz żyć w łasce uświęcającej, zakochasz się w Nim tak jak ja i będziesz z Nim rozmawiać. W sercu, spoko-nie słyszę "głosów"...:P

Nie sprowadzam. On jest Osobą. Nieskończenie kochającą, nie jakimś odległym bytem, ale Emmanuelem-Bogiem z nami. Jeśli uwolnisz się od grzechu śmiertelnego, zaczniesz żyć w łasce uświęcającej, zakochasz się w Nim tak jak ja i będziesz z Nim rozmawiać. W sercu, spoko-nie słyszę "głosów"...:P

Gość gość
rozmowa skomentuj proszę wypowiedź goscia 22:48

Cóż, wiara jest łaską. Nie mam wpływu na to, w co kto uwierzy, ale co? Dla Twojego spokoju mam kłamać, że nie doświadczam Boga?! Jestem szczęśliwa i chcę aby każdy był. "Biada mi, gdybym nie głosił Ewangelii"

Gość gość
22:48 Sam sie odwróciłeś od Boga. Odtrącasz wyciągane pomocne dłonie innych. Nie obwiniaj wierzących za to, że Ty odchodzisz od Boga ponieważ to jest nonsens. Ty sam pracujesz nad własną osobistą relacje z Bogiem. Od Ciebie ona zależy a nie od innych.

Gość gość
rozmowa niekontrolowana ty jestes starą kurwą pomiotem szatana. Będę się modlił do niego żeby cała twoja rodzina umarła na raka i cieropiała na twoich oczach

Gość gość
22:56 jestes ideanym przykładem na to że każdy katol to debil. A mozg ma tylko po to żeby wyważyc głowe

Gość z 22.48 zareagował- to już duży plus. Pamiętacie kim był Szaweł z Tarsu, zanim nie spotkał Jezusa? Nienawidził Go i tych, którzy w Niego wierzyli. A później życie za Niego oddał. Tak, każdy z nas potrzebuje tego "dotknięcia" Boga, chociaż jeden raz w życiu doświadczyć Jego miłości. Proście o to.

Gość gość
22:58 przyłącze się do modlitwy. Oby tą szmate narzucającą wszystkim swojego wyimaginowanegi boga spotkała smierc dziecka

Gość gość
niczego nie można dowiesc idiocie. Debil jest za głupi żeby cos zrozumiał. Ty jestes tak tępa że dziwie się że rodzice cię nue uspili po urodzeniu

Gość gość
Rozmowa ma racje - J/ezus szuka każdego z nas. Właśnie takich jacy jesteśmy. Grzeszni.

Gość gość
ktoś kiedyś tutaj napisał zdanie opisujące doskonale rozmowe niekontroliwaną ALBO JESTEŚ INTELIGENTNY ALBO WIERZĄCY jedno drugie wyklucza tyle w temacue

Gość gość
nie ważne kim wladam ważne że ty nie masz wpływu na to czy tak będzie czy nie :-) więc oby twoje dziecko, mąż, rodzice jeśli jeszcze żyją zachorowali i cierpieli przed śmiercią tak żebyś patrzyła na to godzinami :-)

Gość gość
Nie można nikomu narzucić wiary. Można zachęcić kogoś do przemyślenia. Można przedstawić własne doświadczenia i życiowe prawdy. A prawda jest tylko jedna. Tak jak Bóg jest jeden. Wybór należy do nas.

Cóż, byłam ostatnio na pielgrzymce pieszej na Jasną Górę. Szli tam profesorowie uniwersytetu a nawet szef potężnej instytucji panstwowej. Z różańcem w ręku, w kościołach padali na kolana przed tabernaculum. Zarzucisz im brak inteligencji? Może pochwal się własnym wykształceniem, co? Jakiś screen dyplomu wyższej uczelni? Posiadasz?

Gość gość
wp*****lajc się w każdym wątku na tym forum narzucacie się!!!! Jesli wierzysz w jakiegos swojego wyimaginowanego boga to twoja sprawa debil to debil.

Gość gość
o k.... Ale teraz się wykazałas totalny debilizme brak słow. Poczytaj idiotko czym jest inteligencja a czym wiedza albo wykształcenie. I wiącej się nie komoromituj.

Gość gość
Kochani niewierzący życzę Wam wszelkich błogosławieństw Bożych bo wszelkie dobro pochodzi tylko z jednego źródła od Boga 😍 i przekazuję Wam: Miłość 😍 Pokój 😍 Dobro 😍 Dobranoc.

Gość gość
ty sią epierdslasz w każdym wątku wiec my też bądziemy dopoki szatan nie zamknie ci twojegl ryja. Ale nie martw się. Niedługo ktos z twoich bliskich zachorujei skonczą się m?drosci o bogu :-) twoj bog to sługa szatana :-) a ty jestes ich kurwą

Gość gość
rozmowa... To prawda że twoja matka suka dala d**y kundlowi na smietniku i jak cię zobaczyła po urodzeniu to od razu zaczęła żałiwac że mu tylko loda nie zrobiła bo by nie miała takiego niedorozwoja?.

Gość gość
Narzucamy sie? Każdy przecież ma prawo do wypowiedzi. Czy ktoś jest bluzgający czy wierzący. Możemy wymienić poglądy.

Gość gość
rozmowa niekontrolowana twój mózg i twój bóg mają wspólną cechę. Obydwoje nie istnieją :-)

Gość gość
23:25 oni mają racje. Jest temat o ty że kobieta ma priblemy w pracy, mało zarabia itp. Musi sią ktoś z was wepchać i napisać „pomódl się, Bóg Ci pomoże” druga pisze że mąż ją zdradził i co ma zrobić to znowu ktos się wchrzania piszę idz się wyspowiadaj i zaufaj Panu. Ja też mam tego dosyć. Niech każdy swoją wiarę i modlitwe trzyma dla siebie a publicznie to niech w kosciele wyznaje...

Cóż, czyli jednak nie masz imponującego wykształcenia...To by tłumaczyło wulgarny język... No kolego, jeśli uważasz, że bez inteligencji można zdobyć wiedzę i profesurę, to nie mam pytań... Zapytam jeszcze raz. Dlaczego ubliżacie? Złorzeczycie? A nie chcecie przypadkiem zagłuszyć własnego niepokoju? Ręka w górę, kto da głowę, że Boga nie ma. Własną, najlepiej...;)