Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Gość gość
Cokolwiek złego złego mi wymodlisz ty podła katolicka krowo, popełnię samobójstwo.

Gość gość
Dlaczego Bóg dopuszcza zło w naszy życiu? Żebyśmy widzieli efekt naszych wyborów. Zło rodzi zło - nienawiść, morderstwa, wojny itd. Dobro rodzi dobre owoce - miłość, dbanie o słabszych, pokój itd. I ten efekt naszych wybiorów również dot. wieczności. Potrafimy odroznic dobro od zła od 7 roku życia. I z tego bedziemy sadzeni.

Gość gość
00:44 zrob nam tą przyjemnosc i wybierz opcję b. Chyba że się boisz to po prostu opuść forum

Gość gość
00:44 ja cie znam, jesteś niezbyt rozgarniętą babą rozleniwioną swoim dostatniem zyciem i nie masz żadnych trosk. Nigdy nie spotkało cie nic naprawdę złego, a twoja wiara skupia się głównie na cudach i egzorcyzmach.

Gość gość
00:46 Nikt nie będzie się modlił o zło dla Ciebie. Bóg nie czyni zła. Jeśli już to diabeł i tylko po to, żeby nas czegoś nauczyć i doświadczyć. I tyczy się to tych co sobie zasłużyli. Wiem, że jestem jednym z nich, ale Bóg mnie odnalazł, dał mi znać o sobie i dał mi szansę. Amen.

Gość gość
Zło wojny, choroby czy innego rodzaju NIE JEST efektem naszych wyborów. Jak mozna pisać takie idiotyzmy.

Gość gość
Głupoty pieprzycie drodzy chrześcijanie. (Tak, tak mając chrzesta, chcąc nie chcąc do chrześcijan należycie). :D

Gość gość
00:48 to jest własnie j****a manipulacja katoli zło zsyła szatan A KTO STWORZYŁ SZATANA CZYLI POŚREDNIO ZŁO?????? Gumisie???.

Gość gość
00:51 To czyich? Wszystkie wojny etc. Są efektem działania człowieka za posługą złych demonów.

Gość gość
Kochani niewierzący - życzę Wam wszystkiego najlepszego czyli wszelkich błogosławieństw Bożych - bo wszelkie dobro pochodzi tylko od Boga i przekazuje Wam: Miłość 😍 Pokój 😍 Dobro 😍 Dobranoc.

Gość gość
Dobranoc. Amen. Nie powinniśmy ich denerwować, szkoda pięknych serduszek na nerwy, jeszcze któreś zapaści dostanie i biada nam. :D

Gość gość
Nie da się wierzyć, kiedy porzadni i niewinni ludzie są gnębieni przez złych a nawet zbrodniarzy, mafie działające legalnie itd. Ale zawsze mozna popełnić samobójstwo.

Gość gość
Kochani niewierzący - życzę Wam wszystkiego najlepszego czyli wszelkich błogosławieństw Bożych - bo wszelkie dobro pochodzi tylko od Boga i przekazuje Wam: Miłość serduszko.gif Pokój serduszko.gif Dobro serduszko.gif Dobranoc. x Ile w tym obłudy i fałszu. I nie pisz do mnie kochanie.

Gość gość
01:05 Z tym, że ci dobrzy cierpiący ludzie dostaną miejsce w niebie, a zbrodniarzy pochłonie ogień piekielny.

Gość gość
do mnie też szmato tak nie pisz kochanie to sobie możesz do swojej krowy.

Gość gość
01:09 mam poważne pytamie znawco a czy w tym niebie jest sprawiedliwość i wszyscy będą równie szczęśliwi?

Gość gość
czyżbyś nie wiedział a tym samym nie rozumiał w co wierzysz?

Gość gość
01:12 Oczywiście że tak, oczyszczeni ze wszelakich chorób, cierpień i utrapień. Dlatego trzeba swoje wycierpieć na ziemii, żeby to decenić. W przeciwnym razie, nie byłoby to rajem. Dlatego tak trudno jest sobie wywalczyć miejsce tam, właściwie to nie trudno, wystarcza szczere chęci, silna wola i, wiara byś wiedział po co to wszystko robisz i czeka na Ciebie nagroda.

Gość gość
Nie ma na to żadnego dowodu.

Gość gość
A ja miałam juz wiele utrapień i za każde nowe przeklnę Boga oraz osoby które mi to wymadlają lub tego zyczą. Nie przyjme więcej żadnego cierpienia, nie chce być w niebie, chce sprawiedliwości na tej ziemi. Bez tego nie chcę znać waszego potwora którego nazywacie Bogiem.

Gość gość
01:19 dziękuję za odpowiedz to teraz jeszcze jedno pytanie

Gość gość
ty sobie sam zadajesz pytania i na nie odpowiadasz. Myslisz że nikt sie nie zorientował???

Gość gość
Mi też nie jest łatwo, ale tym różni się silny człowiek od słabego, że się nie poddaje i próbuje wszystkiego. Więc jeśli macie taką możliwość nic nie tracicie, poza paroma wyżeczeniami, a możecie zyskać. Wiem, że nie ma dowodów, są jedynie znaki, jak różne cuda, które i tak są ogromną łaską, bo równie dobrze mogło by nie być żadnych poszlak, na to, że może coś być a ludziom i tak trudno uwierzyć i to docenić. Ale to w dużej mierze zasługa szatana, który ma sporo do gadania na ziemii i wysyła złe demony żeby nam mieszali we łbach. I wiadomo, że Bóg nie da rady sam wszystkich uchronić, może się myle, ale może to wyglądać tak jak stado wilków atakuje jednego niedźwiedzia, kto wtedy wygra, tak to wygląda na ziemii. Na tym polega właśnie wiara, żeby nie widzieć a uwierzyć.

Gość gość
skoro w niebie wszyscy będą tak samo szczęśliwi to gdzie jest sprawiedliwość twojego boga że do tego samegi nieba trafi dobry człowiek który w szczęściu i luksusie przeżył np 90 lat jak i dobre dziecko które umarło w wieku 3 lat na raka???? Jaka to sprawiedliwosc że jedni mają i szczęscie na ziemi i w niebie a inni tylko w niebie.

Gość gość
01:31 nie zadawł sam sobie ja to robię ale chcialem byc grzeczny. Zobaczymy czy i co teraz odpowie :-)

Gość gość
dobre pytanie. Już rozumiem sens poprzedniego pytania :-) z niecierpliwiscią czekam aż odpowiesz koledze :-D

Gość gość
01:33 A spójrz na to tak, że ten 90 latek cierpiał i tu na ziemii, bo nikt kto nie zazna cierpienia nie wstąpi do nieba, a to 3 letnie dziecko ma te cierpienia na ziemii zaoszczędzone. Oczywiście nie twierdzę, że tak jest na pewno. Ale jeśli Bóg jest miłosierny to tak by pasowało.

Gość gość
Im bardziej czytam tutejszych obrońców wiary tym bardziej wątpię. Dobranoc.

Gość gość
Dobranoc. Niech Ci się Bóg przyśni i Cię nawróci.