Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Gość gość
Ale najlepszym dla naszej d/uszy krokiem jest S/powiedź św. generalna czyli z całego życia to jest naprawdę mocne przeżycie wówczas spadają nam kajdany zniewoleń i spadacpajęczyna z oczu człowiek czuje sie wolny i szczęśliwy gorąco zachęcam :)

Gość gość
23:59 masz rację, ja oddalam sie od Boga tym bardziej, im wiecej spotyka mnie niesprawiedliwego zła.

Gość gość
23:54 W tych dzienniczkach św. Faustyny, opisywała podobno doświadczenie jakiego doznała, coś o cierpieniu duszy - Kojarzysz morze? Pytam o to, bo przydarzyło mi się coś podobnego, a wiem o tym od znajomej, która jest na o wiele wyższym półapie wiary ode mnie.

Gość gość
tylko że nigdy niczego dobrego nie doswiadczą bo boga nie ma :-)

Gość gość
Ja już parę razy odbyłam spowiedź generalną i Bóg mnie zostawił jak zwykle samą z wszystkimi problemami, nie wrócę więcej do takiego Boga który nas ma w nosie kiedy się spowiadamy i staramy jemu przypodobać.

Gość gość
p*****le ludzie myślenie nie boli. Nie ma boga. Tylko debile wierzą

Gość gość
23:55 Gloria Polo miała całe ciało zwęglone od zewnątrz i wewnątrz, a teraz nie ma po tym śladu.

Gość gość
Gloria Polo została trafiona piorunem i później miała potworne schizy, znam wielu złych ludzi których piorun nie trafia, przeciwnie - dalej robią wiele zła innym osobom, dlaczego u jasnej Anielki miałoby mnie to jakoś nawrócić czy zblizyć do Boga? Bo ja piorun trafił i wypisywała potem androny? x Otóż to. W dodatku jest to objawienie prywatne w które nikt nie musi wierzyć. Ja NIE WIERZĘ.

Gość gość
gosc 23:55 Tu nie chodzi o schizy ale o faktyczne medycznie udowodnione cuda - zamiast piersi miała dziury po spaleniu piorunem a jej odrosły !!! To samo z jajnikami - nosiła spiralę i miała spalone do wielkości rodzynka a cudownie Bóg ją uzdrowił tak, że wróciły do normalnych rozmiarów i podjęły swoją funkcje i nawet urodziła po tym ocaleniu dziecko!!! To samo z jej nogami - spalonymi, które mieli jej amputować a skóra zaczęła je porastać i normalnie chodzi !!! To są fakty. Cuda Boże udokumentowane medycznie.

Gość gość
Może Bóg uzdrowił tę Glorię, ale przypadkiem albo złośliwie ominął zawartość głowy.

Gość gość
Tak, św. Faustyna miała okresy kiedy cierpiała duchowo i fizycznie. Za n/awrócenie gr/zeszników i ofiarowywała je J/ezusowi. Swoje każde ciepienie możemy ofiarowywać Panu J/ezusowi. Ty również :)

Gość gość
00:10 ale ty jestes prymitywny umysłowo dla was p******w katoli wszystkiego czego się nie da wytłumaczyc to zrobił bóg. Patrząc się na wspołcesną wiedzę i porównując ją do np śedniowiecznej to wtedy były same cudy. Skąd wiesz kretynie że za 10-20 lat ktos tego nie wyjasni i chooooj trafi twoj cud? Jestescie tak tępi i tak nanipulujecie wszystkim żeby tylko pasowało do waszego boga. Odpowiedz mi idioto na jedno pytanie. CZY TO NIE TWOJ BOG JĄ P*****LNĄŁ TYM PIORUNEM??????

Gość gość
00:02 Bo żeby doświadczyć to trzeba poprosić, zaprosić go do siebie. To nie jest Twój ziomek z którym idziesz chlać, tylko Twój stwórca, ojciec. Samo słowo Bóg wzbudza respekt, a Wy traktujecie go jak złotą rybkę, kiedyś składano ofiary, za obrazę najwyższego groziło ścięcie przez gilotyne. A Ty myślisz, że pomodlisz się na zasadzie 'Słuchaj Kazik, daj mi wygrać w totka' i wygrasz? To jest Bóg masz go czcić i błagać a nie wydawać rozkazy, zbłakana owieczko. To jest trochę na zasadzie gdy rodzic każe dziecko za złe oceny, a nagradza za dobre.

Gość gość
Tak, św. Faustyna miała okresy kiedy cierpiała duchowo i fizycznie. Za n/awrócenie gr/zeszników i ofiarowywała je J/ezusowi. Swoje każde ciepienie możemy ofiarowywać Panu J/ezusowi. Ty również x A ja nie jestem świeta Faustyna i NIE CHCĘ. Niezasłużone cierpienie oddala mnie od niesprawiedliwego Boga i nic więcej nigdy mu nie ofiaruję. A cokolwiek złego mi wymodlisz, będę przeklinać Boga i ciebie.

Gość gość
00:18 dokładnie!!!!!!! Jak k***a ktoś zachoruje na raka to nie jest to sprawka boga ale jak wyzdrowieje to już tak - cud!!! Tylko idioci sami sobie zaprzeczają, bo przecież ich bóg wszystko stworzył.

Gość gość
Gosc 00:10 U Boga - Stwórcy świata nie ma ani przypadków ani złośliwości. Rozejżyj sie dookoła :) Wszystko co widzisz ma swój cel i sens i powstało wszystko u Boga z Miłości. Ty również. :)

Gość gość
00:21 ty idiotko, nikt rozsądny się nie modli o wygraną w totka, ludzie maja poważniejsze problemy niż ty jesteś w stanie sobie wymyslić w tym ciasnym umysełku.

Gość gość
Wszystko co widzisz ma swój cel i sens i powstało wszystko u Boga z Miłości. x A jaki sens ma to, że dzieci cierpia na nieuleczalne choroby albo to, że ludzie są torturowani, gwałceni, że istnieją wojny, niewolnictwoi i różne inne rodzaje zła? Świat nie ma sensu a Bóg patrzy na to biernie, a może nawet z lubością. Ja na pewno nie powstałam z miłości Bożej tylko z sadyzmu Bożego, Bóg stwarza sobie ludzi po to żeby sie nad nimi pastwić.

Gość gość
00:24 p*****lnij się w głowe. Boga stworcy mowisz. Ok rozglądam się choroby, wojny, głod, bieda, zabójstwa itd itd. Z******ty stwórca :-) jesli wierzysz to w takim razie twoj bóg to sadysta i sk/urwiel

Gość gość
00:22 Twoje cierpienie jest niczym w porównaniu z tym, które opisuje św. Faustyna i wierz lub nie, ale też mam w życiu przesrane, wielu by się zabiło na moim miejscu. A wiesz dlaczego tego nie zrobię? Bo właśnie coś takiego jak ona poczułem niedawno w środku nocy i to mnie przeraziło, bo poczułem czym jest piekło i jak się tam cierpi. Zrywanie skóry na żywca jest podobnym przeżyciem tylko od środka, duchowym.

Gość gość
Uczucia nie są dowodem niczego oprócz, w niektórych przypadkach - chorób psychicznych. Im bardziej straszą mnie Bogiem tym mniej w niego wierzę. Nigdy wiecej nie dam się sie zastraszyć żadnymi urojeniami religijnymi. A ty g. o mnie wiesz, więc nie masz prawa twierdzić że coś w moim życiu jest bardziej czy mniej. Elementarna logika sie kłania.

Gość gość
00:30 mam nadzieję że nie masz dzieci i nie planujesz bo głupoty nie można rozmnażać.

Gość gość
00:22 Tak jest obecnie niszczone dobro przez złego, że na ziemi cierpimy wszyscy. Czy tego chcemy czy nie. Bóg chce abyśmy żyli w zgodzie, miłości i pokoju. Nam to sie udaje różnie. W zalezności na ile pozwolimy złu rzadzić w naszej du/szy. Bóg daje wszelkie dobroi błogosławieństwa a zły przekleństwa i wszelkie zło. Bóg Stworzył nas z Miłości o do milości wieczej z Nim. Gdzie chcesz spędzić wieczność wybór należy do Ciebie.

Gość gość
00:30 Ty najprawdopodobniej jesteś księdzem więc opływasz we wszystko jak pączek w maśle, czyli kłamiesz pisząc że masz przesrane.

Gość gość
Nawet nie potraficie prowadzić dyskusji na poziomie, tylko bluzgacie i wściekacie się jak psy, z kolei my wierzący jesteśmy spokojni jak owieczki. To świadczy o tym, że dręczą Was demony, a tam gdzie grzech czyt. demony, Bóg nie przyjdzie, musicie sami się ich wyrzec i pozbyć. 00:24 Wyobraź sobie, że wiem czym są problemy i to takie, które w Twojej ciasnej główce by się nie pomieściły. Z tym totkiem to był tylko przykład, bo wielu jest takich co się modli o takie rzeczy. Myślisz, że nie?

Gość gość
0:33 tym idiotom i tak nie wytłumaczysz. Najlepsze jest to że jakby ktos teraz założył koscioł św. Wielkiej Stopy to uznali by go za psychola ale że ich bog jest tak samo realny jak wielka stopa i że oni są identycznymi psycholami to już nie widzą

Gość gość
00:35 ty nie cierpisz, to widać. Więc nie wk*****aj ludzi którzy niosą ciężkie krzyże, bo twoje pieprzenie może tylko wyprowadzać z równowagi. Jeśli Bóg jest taki jak ty, to CHCĘ iść do piekła.

Gość gość
Jasne, sama juz zaczęłaś po chrzescijańsku bluzgac i wyzywać. Łatwo tracisz równowagę :D Bo wam nie chodzi o dobro drugiego człowieka, tylko o to, zeby jego kosztem pokazać, jacy jesteście święci i prawomyślni. Pycha moja droga katoliczko, niech wyegzorcyzmuja z ciebie tę pychę :D

Gość gość
00:30 Haha, księdzem dzieciaku, co Ty wymyślasz. Jestem zwykłym szarym człowiekiem na drodze do nawrócenia, bo innego wyjścia nie mam jak: a) Zaufać Bogu i uwierzyć, że odmieni moje życie na lepsze. b) Zabić się. Życzę Ci żebyś nigdy nie znalazł się w takiej sytuacji, ale może by Ci to wyszło na zdrowie fizyczne, psychiczne i duchowe.