Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z tym 27 latkiem wielkie halo ale wczesniej pewnie NIKT sie nie interesowal jaki

Polecane posty

Gość gość
"gdyby kazdego dokladnei zbadac psychiatrycznie to okazaloby sie ze polowa spoleczenstwa ma zaburzenia." Połowa społeczeństwa kogoś morduje i stwarza zagrożenie? Nie - w większości przypadków leczenie jest niepotrzebne. Poza tym wystarczyłoby badać tylko tych wszystkich, którzy się zgłaszają - już byłby ogromny postęp. "co nastepnie z nimi robic izolowac, psychuszki byly w rosji i sie nie sprawdzily." Diagnozować i leczyć. Psychuszki tj. oddziału zamkniętego wymagają tylko niektórzy - "twoje poglady to utopia." Owszem. Nie wierzę w sprawną służbę zdrowia w Polsce :)

Gość przerost tresci nad forma
Bo co niektórzy brali za to forsę, więc z przyzwoitości wypadałoby się wywiązywać z obowiązków, za które się dostało wypłatę.>>za co brali kase nie cierpie urzednikow ale co ta lala z okienka ma do jego stanu zdrowia. nie ma obowiazku badan psychiatrycznych. poza tym nikt nie wie czy gdyby go ktos wczesniej zbadal to nie okazaloby sie ze jest zdrowy ja wlasnie uwazam ze tak by sie okazalo. v Wolność występuje tylko w anarchii>>bzdury wolnosc jest przeciwstawna do rownosci.im mniej rownosci tym wiecje wolnosci i odwrotnie dlatego te systemy o ktorych pisalem tym sie wlasnie charakteryzuja v To trochę tak, jakbyś np. zapłacił mi za sprawdzenie stanu technicznego samochodu, a ja po wzięciu forsy nawet nie zajrzę pod maskę>>przyklad bylby adekwatny gdyby poszedl do psychiatry on go wypuscil bez lekow a on poszedl i porabal przechodnia. v Połowa społeczeństwa kogoś morduje i stwarza zagrożenie>>a jak poznac tych ktorzy to zrobia sadzisz ze badajac ich :D dobre. andrzej samoson wybitny polski psycholog guru innych psychologow,sam w niego patrzylem jakw obrazek bo gadal madrze i z sensem jak malo kto, na pewno wielokrotnei z nimi obcowali psychologowie i psychiatrzy prowadzil zajecia etc. i co pop latach sie okazalo ze pedofil odsiadujacy jeszcze pewnie wyrok.zdiagnozowal go sasiad laik bo zobaczyl ze wywalil do kosza fotki jak sie zabawial z malymi dziecmi. sam siebie nie zdiagnozowal inni nie widzieli a samuela by ktos zdiagnozowal.twoja naiwnosc powinna zostac zdiagnozowana :P

przypomnialo mi sie ze kilku psychologow albo psychiatrow nie pamietam dokladnie w kazdym razie jego koledzy po fachu przyprowadzalo do niego swoje dzieci na terpie byl specjalista od nocnego moczenia i ZADEN nie zdiagnoizowal ani jego ani u swojego dziecka oznak ze bylo molestowane. jeden po fakcie wypowiadal sie w tivi ze jego dziecko bylo molestowane.

Gość gość
"za co brali kase nie cierpie urzednikow ale co ta lala z okienka ma do jego stanu zdrowia". Lala nic, ale lekarz-orzecznik na komisji wojskowej już coś miał, podobnie jak lekarz badający go w czasie obowiązkowego bilansu 10-latka, 16-latka itd. "nie ma obowiazku badan psychiatrycznych." Nie chodzi o obowiązek, a o DOSTĘP do badań. To nie było tak, że przychodnia oferuje okresowe badania i on to olał i nie poszedł. Po prostu przychodnia forsę wzięła a usługi nie wykonała. "poza tym nikt nie wie czy gdyby go ktos wczesniej zbadal to nie okazaloby sie ze jest zdrowy ja wlasnie uwazam ze tak by sie okazalo." Nigdy się nie dowiemy. Badania przejdzie dopiero po fakcie niestety. "bzdury wolnosc jest przeciwstawna do rownosci.im mniej rownosci tym wiecje wolnosci i odwrotnie dlatego te systemy o ktorych pisalem tym sie wlasnie charakteryzuja" Nie znam Twoich wypowiedzi o systemach. Jakie inne niż anarchia oferują wolność? "przyklad bylby adekwatny gdyby poszedl do psychiatry on go wypuscil bez lekow a on poszedl i porabal przechodnia." On OPŁACIŁ opiekę medyczną, a jeśli do psychiatry nie poszedł to na 80% dlatego, że mimo opłaty nie mógł skorzystać z usługi. Na 80% - bo nie wiemy czy faktycznie pomocy szukał. Wiemy natomiast, że gdyby faktycznie szukał to ma ok. 20% szans na uzyskanie pomocy, zanim stanie się zwyrodnialcem. "a jak poznac tych ktorzy to zrobia sadzisz ze badajac ich smiech.gif dobre." Tak twierdzą psychiatrzy pracujący ze zbrodniarzami w pierldach. Andrzej Samson nie był chory psychicznie, a co najwyżej cierpiał na zaburzenia seksualności. To jeszcze gorzej bo dostęp do seksuologów w Polsce jest gorszy niż do psychiatrów. To raz, a dwa potem "okazało się", że mnóstwo ludzi wiedziało o jego skłonnościach, tylko zapomnieli powiedzieć. A kompromitujące materiały najprawdopodobniej wyrzucił celowo. To że sam siebie nie zdiagnozował akurat nie jest dziwne :)

Gość gość
Szkoda przde wszytskim tej dziewczynki i jej rodziców... Jak hcial komus zrobic krzywde mogl sobie przywalic ta siekiera byłoby jednego swira mniej

Gość gość
Poza tym ok: załóżmy, że badania psychiatryczne nie mają sensu, bo i tak nie da się wykryć. Po co zatem bierze się pieniądze na opłacanie takich szpitali itp.?

Wszyscy zawsze sie w PL skupiaja na objawach, nigdy nie leczzac choroby x no właśnie to jest lewackie podejście i ono jest realizowane. właśnie ono. np. niszczenie rodziny itd.

Gość gość
To że był sfrustrowany nie znaczy ,że był psychicznie chory ! Jeszcze nie wiadomo nawet czy był pod wpływem jakis substancji,czy jest poczytalny,a wy piertolicie już o psychiatrii , rano jakas idiotka wpisywała że to zabójstwo na zlecenie bo matka coś nawywijala :o za wcześnie jeszcze by coś w tej sprawie osadzać. Zamiast tego powinniśmy pomyśleć o rodzinie zmarlej dziewczynki .

Gość gość
To jest "owoc" naszego kochanego państwa. Skoro nie ma perspektyw, a sam były już prezydent mówi o lepszej pracy i kredycie z kpiną na ustach to co ma robić młody człowiek? Nie popieram a wręcz przeciwnie takich czynów. Jednak desperacji, brak perspektyw, brak środków do życia, wsparcia doprowadza ludzi do dna psychicznego. Coraz więcej tragedii to ktoś zabił noworodka, ktoś podpalił coś tam...pełno patologii, alkoholu itd. A to wszystko przez bezrobocie

Gość gość
z desperacji mógł s*******n skoczyć z mostu, a nie zabijać niewinne dziecko nic go k***a nie usprawiedliwia i skonczice juz p******ic

Gość gość
dalej wspierajcie PO-wska hołoto tylko "pięknych, silnych i sytych". To takich kwiatkow bedzie coraz wiecej.

Lala nic, ale lekarz-orzecznik na komisji wojskowej już coś miał, podobnie jak lekarz badający go w czasie obowiązkowego bilansu 10-latka, 16-latka itd.>>>na komisji wojskowej nie ma psychiatry, jest lekarz pewnie internista ktory ocenia dokumentacje ktora sama mu dostarczysz jak uzna ze sa podstawy do zwolnienia to kieruje do specjalisty, wracasz od specjalisty ktory napisze ze sie nie nadajesz a on i tak cie zakwalifikuje jak bedzie chcial :D dopiero jak dostaniesz skierowanie do wojska to bada cie psychiatra a on studiowal fizjoteriapie wiec nie dostal bo absolwentow rzadko biora poza tym nie jest powiedziane ze mieszkal juz wteyd w polsce. v Nie chodzi o obowiązek, a o DOSTĘP do badań.>>ale on sie nie leczyl gdyby chcial to by sie wczesniej czy pozniej dostal wg ciebie takie rzeczy sie objawiaja znacznie wczesniej wiec mogl sie zarejestrowac poczekac x czasu i isc. on sie nie leczyl psychiatrycznie przynajmniej tak informuja media. v Nigdy się nie dowiemy. Badania przejdzie dopiero po fakcie niestety.>>no jak rozlupal dziecku glowe siekiera to nie trudno stwierdzic ze ma cos nie tegos z glowa nie jest powiedziane ze to samo by stwierdzono zanim to zrobil. szczerze watpie. v pisalem przeciwstawiajac obecny system znaczy pseudodemokracje w ktorej masz wolnosc do socjalizmu w ktorym masz rownosc.anarchia to nie jest wolnosc to jest anarchia. v to na 80% dlatego, że mimo opłaty nie mógł skorzystać z usługi>>nie wiem po czym tak wnosisz ja nigdy nie bylem a moge isc nawet bez kolejki. nie zabil bo czekal w kolejce do psychiatry i sie zdenerowowal tylko poszedl z siekiera do urzedu a nie przychodni. v Tak twierdzą psychiatrzy pracujący ze zbrodniarzami w pierldach.>>jzu pisalem to nie sztuka stwierdzic zaburzenia u mordercy gdyby ich badali zanim popelnili zbrodnie wyniki moglyby byc zgola inne i mogli by leczyc tez wielu tych ktorzy maja zaburzenia a nikogo nie zabijaja. chory powinien sam dbac o wlanse zdrowie i tyle czuje sie zle ide do lekarza a nie biore siekiere wielu frustratow sie leczy wielu sie nie leczy i nie zabija a zabijaja pojedyncze przypadki. v Andrzej Samson nie był chory psychicznie, a co najwyżej cierpiał na zaburzenia seksualności.>>moze ten samuel tez nie byl dla mnie czy ma zaburzenia czy byl chwilowo niepoczytalny czy jest chory to wszystko jedno nie jestem psychiatra i semantyka mnie kompletnie nie interesuje. To jeszcze gorzej bo dostęp do seksuologów w Polsce jest gorszy niż do psychiatrów.>>biedactwo rpacownik naukowy na pewno nie mogl sobie poradzic aby trafic do seksuologa wypisujesz bzdury w tym momencie. v To raz, a dwa potem "okazało się", że mnóstwo ludzi wiedziało o jego skłonnościach, tylko zapomnieli powiedzieć>>taa i polecali go znajomym a przynajmniej jeden leczyl u niego swoje dziecko :O po fakcie to przewaznie zawsze wszyscy wszystko wiedza. v A kompromitujące materiały najprawdopodobniej wyrzucił celowo. >>z pewnoscia marzyl o tym aby trafic do aresztu i zaspokajac potrzeby wspolwiezniow. v Poza tym ok: załóżmy, że badania psychiatryczne nie mają sensu, bo i tak nie da się wykryć. Po co zatem bierze się pieniądze na opłacanie takich szpitali itp.? >>obowiazkowe nie maja sensu a szpitale sa po to ze jak ktos czuje sie chory to idzie sie leczyc ty chcesz leczyc ludzi na sile. gdyby lekarze wszystkich specjalnosic badali pacjentow jak chcesz aby to bylo z psychiatria to kazdy z nas raz w roku lezalby na jakims oddziale, popadasz w paranoje i tyle.to nie jest tak ze choruje sie od urodzenia czasami wystarczy jeden czynnik aby cos sie stalo w jego przypadku to byl brak pracy i tyle. i nie bronie sluzby zdoriw apoznalem ja doskonale na wlasnej skorze i wiem ze jak sam sie ktos nie leczy i nia ma duzego samozaparcia to nikt go nie wyleczy bo kazdy ma na to wyj****e czy bedziesz inwalida czy nie bedziesz. taka jest rzeczywistosc i trzeba sie z tym pogodzic. kazdy dba o siebie.

Gość gość
oświadczam wszem i wobec że zrobię to samo co ten sprawca jak dzisiaj po wizycie w urzędzie pracy po raz wtóry nie otrzymam żadnej oferty pracy, tyle że ja zabije urzędnika, siekiere już mam naostrzoną jak by co

Gość gość
"lekarz pewnie internista ktory ocenia dokumentacje..." Opisana przez Ciebie procedura sugeruje, że do pracy lekarza oceniającego dokumentcję wystarczy marny maturzysta, a nie specjalista, którego wykształcenie i wynagrodzenie kosztuje nas kupę forsy. Każdy potrafi przejrzeć papiery i postawić stempel. Ale już nie każdy potrafi stwierdzić zaburzenia psychiczne. Ja np. nie umiem poznać czy ktoś jest wariatem ale stemple stawiać umiem - przyjmą mnie na lekarza? O to właśnie chodzi: wzięli dużo forsy, niby dla specjalisty, a specjalista ogranicza się do stawiania stempli. "ale on sie nie leczyl gdyby chcial to by sie wczesniej czy pozniej dostal wg ciebie takie rzeczy sie objawiaja znacznie wczesniej wiec mogl sie zarejestrowac poczekac x czasu i isc." Tak, a osoba ze złamanym kręgosłupem też może się zarejestrować i iść za 4 lata, bo wtedy najwcześniejszy termin :). W Polsce kolejki do specjalistów są zaporowe (do psychiatrów też), ludzie zdążą umrzeć, stracić zdrowie lub - jak tu- zabić kogoś zanim doczekają się pomocy. Być może miałby większe szanse, gdyby była przy nim bliska osoba, która załatwiałaby wszystko za niego. "on sie nie leczyl psychiatrycznie przynajmniej tak informuja media" To nie znaczy absolutnie nic. Nadal nie ma DOSTĘPU do medycyny w Polsce. "no jak rozlupal dziecku glowe siekiera to nie trudno stwierdzic ze ma cos nie tegos z glowa nie jest powiedziane ze to samo by stwierdzono zanim to zrobil. szczerze watpie." No, jak ktoś umiera z wielkim guzem w brzuchu, to nie trudno stwierdzić, że miał raka. Ale dostęp do medycyny (przypominam: opłacony dostęp) nie polega na leczeniu kiedy jest po ptokach. "pisalem przeciwstawiajac obecny system znaczy pseudodemokracje w ktorej masz wolnosc do socjalizmu w ktorym masz rownosc.anarchia to nie jest wolnosc to jest anarchia." Nie wydaje mi się, żebyśmy w dzisiejszym systemie byli wolni, ale grunt to dobre samopoczucie. "nie wiem po czym tak wnosisz ja nigdy nie bylem a moge isc nawet bez kolejki." Gratuluję znajomości w służbie zdrowia, skoro możesz iść bez kolejki. Mam w rodzinie osobę starszą dotkniętą demencją. Taka osoba potrzebuje stałego kontaktu z psychiatrą, który zapisuje leki, ocenia postęp choroby itp. Nawet w tak oczywistym przypadku NFZ robi mnóstwo problemów, żeby czasem staruszkowi za dużo nie pomóc, a co dopiero w przypadku młodego? Sam przylazł, czyli zdrowy, won - tak bardzo często jest. nie zabil bo czekal w kolejce do psychiatry i sie zdenerowowal tylko poszedl z siekiera do urzedu a nie przychodni >jzu pisalem to nie sztuka stwierdzic zaburzenia u mordercy " Więc za co płacimy? Skoro przed faktem się nie da stwierdzić, a po fakcie każdy debil potrafi - po co płacimy składki na drogich lekarzy? "chory powinien sam dbac o wlanse zdrowie i tyle czuje sie zle ide do lekarza" I zapisuję się na wizytę za 3 lata, w tym czasie mój stan zdrowia codziennie się poczarsza. >>moze ten samuel tez nie byl dla mnie czy ma zaburzenia czy byl chwilowo niepoczytalny czy jest chory to wszystko jedno nie jestem psychiatra i semantyka mnie kompletnie nie interesuje.<< Masz rację, nie wiemy. Więc za co płacimy? .>>biedactwo rpacownik naukowy na pewno nie mogl sobie poradzic aby trafic do seksuologa wypisujesz bzdury w tym momencie.<< Myślisz że pracownicy naukowi to jacyś nadludzie czy co? Wystarczy założyć gabinet i od razu się jest bogatym i ma się lekarzy bez kolejek? On miał wręcz trudniej, bo w środowisku każdy go znał. Nie bronię Samsona, jego sytuacja jest faktycznie lepsza niż jakiegoś tam bezrobotnego Samuela, ale nie traktuj go jako guru: to tylko zwykły psycholog, który stał się sławny dzięki występom w prasie kobiecej. Jak Jan Miodek: takich językoznawców jest multum, a on jest bardziej znany bo był w telewizji. >>taa i polecali go znajomym a przynajmniej jeden leczyl u niego swoje dziecko pechowiec.gif po fakcie to przewaznie zawsze wszyscy wszystko wiedza.<< No właśnie, po fakcie zawsze wszyscy wiedzą :). A plotki o Samsonie to były wcześniej, temu się nie da zaprzeczyć. >>z pewnoscia marzyl o tym aby trafic do aresztu i zaspokajac potrzeby wspolwiezniow.<< Skoro podobno (wg Ciebie) pracownik naukowy może bez trudu iść do każdego specjalisty to dlaczego jednocześnie nie może spalić kompromitujących papierów? No dlaczego ich nie spalił? Nie domyślił się, że ktoś może zobaczyć? Prawdopodobnie był już wykończony psychicznie i popadł w apatię. >>obowiazkowe nie maja sensu a szpitale sa po to ze jak ktos czuje sie chory to idzie sie leczyc ty chcesz leczyc ludzi na sile. << A gdzie to napisałem? Napisałem kilka razy że chodzi o dostęp a nie obowiązek, a dostępu nie ma. >>gdyby lekarze wszystkich specjalnosic badali pacjentow jak chcesz aby to bylo z psychiatria to kazdy z nas raz w roku lezalby na jakims oddziale<< A czy w krajach pierwszego świata, gdzie dostep do lekarzy jest w przeciągu 1 miesiąca naprawdę KAŻDY leży w szpitalu? "kazdy dba o siebie." Ale musi zapłacić za opiekę, której nie uzyskuje.

Gość gość
Ciekawe czy byloby wam go szkoda jakby to wasze dziecko zabil ten kootas :o

Tak, a osoba ze złamanym kręgosłupem też może się zarejestrować i iść za 4 lata, bo wtedy najwcześniejszy termin>>>bzdury piszesz czekałem do neurologa jakieś dwa tygodnie, a nie sadze aby psychiatra byl bardziej oblegany. nikt ci nie kaze isc do najblizszego mozesz isc do tego do ktorego jest najkrotsza kolejka. v nie wiem jaka kase wzieli tlumacze ci ze tam nie ma psychiatry i byc nie musi lakarz orzecznik to lekarz orzecznik stawalem przed ta komisja kilka razy wiem jak jest zawsze byl chirurg albo internista. nawet wyslal mnie do alergologa z ktorym wku mialo umowe on mi napisal ze jestem niezdolny do sluzby na podstawie jakeigo tam artykulu a lekarz orzecznik wbrew opinii alergologa dal mi kategorie a. v Nie wydaje mi się, żebyśmy w dzisiejszym systemie byli wolni>>jestesmy to ze panstwo sie o ciebie nie troszczy nie znaczy ze nie ma wolnosci wrecz przeciwnie jestes panem wlasnego losu. v nie zabil bo czekal w kolejce do psychiatry i sie zdenerowowal tylko poszedl z siekiera do urzedu a nie przychodni nie zabil bo czekal w kolejce do psychiatry i sie zdenerowowal tylko poszedl z siekiera do urzedu a nie przychodni>>>twoje domieniemanie i nadinterpertacja v po co płacimy składki na drogich lekarzy?>>tez nie wiem po co jeden z reliktow komunizmu. v I zapisuję się na wizytę za 3 lata, w tym czasie mój stan zdrowia codziennie się poczarsza.>>przesadzasz. jesli masz stan nagly i sama zadbasz o siebie to tam gdzie sa kolejki na 3 lata przyjma cie od razu wiem bo bylem tez mi odmowili hospitalizacji a jak powiedzialem aby mi dali na skierowniu odmowe i sie czytelnie podpisali(bylem zdesperowany lekarz ktory mnie tam skierowal powiedzial ze wazna jest kazda godzina leczenie nalezalo wdrozyc w ciagu 24h a ja bylem tam po jakichs 50h od wystapienia objawow) to zmienili zdanie i przyjeli na oddzial bylem tam dosc dlugo i bylo tam pusto 70% lozek wolnych a w weekendy bylem SAM bo tak planowali zabiegi(glownei na poniedzialek) aby do piatku kazdy wyszedl. owszczedzaja sobei pracy i przyjmuja jak najmniej pacjentow bo pracuja w tym samym czasie i na oddziale i w przychodni.lekarzy widzialem tam rano na obchodzie i jednego wieczoreem w miedzyczasie nie bylo nikogo a byl to szpital kliniczny o najwiekszym stopniu referencyjnosci, ludzie nie znaja swoich praw i daja sie splawiac. juz pisalem to wielokrotnei jak nie zadbasz o siebie to wszyscy maja cie w nosie. v Myślisz że pracownicy naukowi to jacyś nadludzie czy co? >>mysle ze giru w dziedzinie psychologii autor wieru opracowan nie mialby klopotu ze znalezieniem specjalisty ktory by mu pomogl. v ale nie traktuj go jako guru: to tylko zwykły psycholog, który stał się sławny dzięki występom w prasie kobiecej.>>>to byl guru widac ze nie znasz tematu. nie byl znany z tego ze pisal w prasie kobiecej. ak Jan Miodek: takich językoznawców jest multum, a on jest bardziej znany bo był w telewizji. >>bralczyk jest tak samo znany ale nie ma takieog talentu do prekazywania wiedzy jak miodek. jestem na bakier z ortografia a znam przynajmmniej kilku wiec to nie jest tak ze gosc byl znany bo pokazali go w telewizji widac bylo ze to jego pasja dlateog byl w tivi i dlatego ludzie go pamietaja bo potrafil o tym z pasja mowic. to ze ktos sie czegos nauczy a nie potrafi tego rpzekazac nie znaczy ze jest ekspertem ekspertami sa zazwyczaj pasjonaci i miodek z pewnoscia takim byl i jest. v specjalisty to dlaczego jednocześnie nie może spalić kompromitujących papierów? No dlaczego ich nie spalił? Nie domyślił się, że ktoś może zobaczyć? Prawdopodobnie był już wykończony psychicznie i popadł w apatię. >>moim zdaniem to byl przypadek nie kazdu urzadza ogniska w domu moze wiele razy wywalal a raz ktos zobaczyl kto to wie gdyby chcial zostac zlapany to nie wypieralby sie swojej winy. v A czy w krajach pierwszego świata, gdzie dostep do lekarzy jest w przeciągu 1 miesiąca naprawdę KAŻDY leży w szpitalu?>>>nie znam takiego kraju pzoa tymi w ktorych opieka jest platna to raz a dwa przeslaniemt eog co pisalem bylo to ze gdyby wszystkich kompleksowo badali to co drugi by trafial do szpitala bo w badanaich by mu cos wyszlo nie tak. v Ale musi zapłacić za opiekę, której nie uzyskuje. >>masz racje ale ja zawsze bylem przeciwniekiem panstowej opieki jestem za tym aby kazdy placil za swoje swiadczenia a nie na jakis nfz.

Gość gość
jak zwykle wszystkiemu winne jest Państwo a prawda jest taka że takich rzeczy nie da się przewidzieć zwłaszcza gdy to był początek choroby psychiczne, w pierwszej kolejności powinna zareagować rodzina jeśli widzi że coś się dzieje

Gość gość
9;13 odpowiednie służby już cię namierzają gnoju