Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość BiałaGurami
Boli i nas niszczy i taka jest prawda, póki nie zaakceptujemy jej jak powietrza to nas id środka zabija- nas i naszych M. I nie ma na to żadnego złotego środka czy przepisu- jak płać starania. Jak sprawic zeby nie zależało. I warto dziewczyny krążyć i prosić- o konkretne leki czy leczenie. Szkoda ze często tyle przykrych słów pada w małżeństwie a winne jedno- marzenie o dziecku.

Gość BiałaGurami
Mam stresa- w kolejności o wynik, później o bol :/ za jakieś 45 min wychodze z domu i juz chodze po ścianach ;) ale super się cieszę ze juz będzie po i tak na prawdę za jakieś 2 h będzie juz dawno po wszystkim :) tylko w która stronę zmieni się moje życie???

Gość dysiaedysia
BiałaGurami będzie dobrze :) trzymam kciuki :) daj znać później jak było A ja też dzisiaj wariuje 29 dc wiec jutro powinnam dostać @ a ja już nie potrafię myśleć o niczym innym jak tylko o tym czy dostane czy nie i czy zrobić test czy nie .... masakra Boże daj mi cierpliwość ....

Gość Siedemcztery
Trzymam kciuki Biala, Dysiaedysia.....

Klara ;( u nas też się sypie przez te starania i to moja wina ja się odsuwam od M ;( obwiniam wyżywam się gdy @ przychodzi nie napiszę że będzie ok bo wiem jak to wnerwia ..... u mnie się namieszało Beta ponad 220 czyli ok 5 tydzień ciąży na Usg niestety nic nie ma dziś powtarzałam betę aby wykluczyć pozamaciczną dodatkowo kazała zrobić insulinę i przepisała mi Glucophage xr 500 to teraz kurczę będę brać więcej leków niż moja mama ;) dziewczyny trafiłam na fajnie opisaną historię dziewczyny o walke o ciąże od cholery czytania ale obudziło trochę nadziei http://www.nasz-bocian.pl/node/18550

Białagurami już pewnie po ?? :) w którą stronę zmieni się Twoje życie ?? w dobrą musi się zmienić :) Dysiaedysia trzymam kciuki :) ja bym nie wytrzymała taki czort jestem już bym testowała

Kochane dopiero po "glupim Jasiu" wstalam :) wszystko drozne :) ale bolali!!! Aż pupe 2 razy podnioslam z fotela!!! Nie jajniki a może jajniki? A wszystko podobno super drozne :) żyje.,... trochę krwawie

Gość gość
Klara_przykro mi e u Ciebie jak piszesz ,,się sypie,,, jesli to możliwe to na twoim miejscu zajęłabym się naprawą relacji w małżeństwie, odłóżcie starania, mysle ze wyluzowanie się i danie sobie troche czasu dobrze wam zrobi,nabierzecie wiecej dystansu do staranek BialaGurami_czyli wszystko OK, a pytałaś lekarza czy możecie starac się tym samym cyklu (po hsg)? Życze owocnych staranek :-) Dysiaedysia_witam, tez podziwiam Cie za cierpliwosc,tez bym nie wytrzymala i zrobila test ,daj znac jak coś będzie wiadomośc Ja dzis 24dc- oczywiście zrobiłam test ale tylko dlatego że miałam wizytę u endokrynologa i w razie czego moglabym mu juz o tym powiedziec,mialabym podstawe do częstszych wizyt u niego. Test negatywny, ale moze to za wczas zeby cos wykazał,sama nie wiem,do wtorku sie okaże,zawsze jednak jest ta nadzieja że ,,może jednak,,. Wczoraj mialam dziwną sytuacje , cały dzień bolaly mnie jajniki,żołądek,ciarki przechodzily po całym ciele,było mi niedobrze,słabo, dostałam gorączki 38 st, wzięłam na noc nospe i dwa apapy i dzis jestem jak nowonarodzona, czy to jakis znak,czy może to jakas inna przyczyna np.zatrucie,dziwna jelitówka. Przy starankach wszystkie objawy kojarzą się z jednym :-) Anila

Gość gość
Neverfuul_to u Ciebie tez nie ciekawie, ale jak już ktoś wczesniej pisał, jednak do zapłodnienia doszło,więc pojawiło się światełko w tunelu,ze się udało, przykro mi że tak to się skończyło Ela ela_a Ty jak się czujesz? Co do mojej wizyty u endokrynologa to powiedział,że mam super wyniki i nie widzi powodu zeby z powodu mojej tarczycy nie zajść w ciążę, powiedział żebym nie szukała przyczyny w pracy tarczycy tylko w swojej psychice,powiedzial żebym popracowała nad sobą, żeby mniej się stresowac i czasem ,,wyłączyć myślenie,, , ale na to już lekarstwa nie ma. Ja ten miesiąc miałam ciężki, może nie myslalam o starankach tak czesto ale miałam dużo pracy w pracy i niestety to tez stresuje, zaniedługo urlop,może zregeneruje siły i wtedy coś zaskoczy Anila

Gość Siedemcztery
Biala, ciesze sie ze juz po i ze wszystko ok. Neverfull, mam przeczucie ze to dzieciatko jest, nie wiem tylko czemu na usg go nie widac,caly czas obstawiam pozna owulacje i trzymam kciuki

Gość Siedemcztery
Anila, cos mi sie zdaje ze za chwile pochwalisz sie dwoma krechami Wiosna, wiosna, ach to ty....

dziewczyny odebrałam drugą betę wzrosła mało to mało ale wzrosła z 222 na 286 a powinna po 2 dobach o ok 60% podnieść się ! dziewczyny u mnie raczej podejrzenie pozamacicznej :( nawet jak coś zaskoczyło to z cyklu z grudnia! @ miałam 23 XII to byłby już 7-8 tydz a beta pokazuje 5 tydz dwie lekarki robiły usg i nic nie widać ;( no i ja oglądałam nie ma żadnego pęcherzyka ciążowego więc szczerzę to albo jakieś kuzwa zawirowania hormonalne albo pozamaciczna ;(

Gość gość
Biała super ze wszystko ok ze drozne jajowody to najwazniejsze neverfull trzymam kciuki do samego końca! !!!!! Ja dopiero 18 dc...andzka

Przy poronieniu beta spada, a na USG nie wyszlaby tez pozamaciczna? Bardzo wspolczuje :( bo teraz ze staraniem kłopoty się większe i zmartwienia narobily. U nas wszystko sprawdzone i wszystko ok, zostala psychika...

Gość gość
Neverfull_nadzieja zawsze umiera ostatnia Andzka_juz pewnie po starankach, no to trzymamy mocno kciuki :-) BialaGurami_no psychika ma duzy wplyw,tylko jak tu nie myśleć,no ciężko tak odciąć się od tego tym bardziej ze człowiek chce to jak najlepiej zaplanowac,przygotowac sie do tego, ale moze triche popracowac nad sobą, moze jednak sie da? Ja juz sama nie wiem.... Ja nie chcialabym sie nastawiac ze sie udalo, rozczarowania są bolesne. Myslicie,że za wczesnie zrobilam test (24dc), przy cyklach 28-dniowych? Nie wyszlo nic,nawet cień cienia Anila

no właśnie usg zrobione na wszystkie strony i ani pęcherza ciążowego ani w jajowodach nic nie wskazuje na pozamaciczną a beta rośnie ! dokładnie doszła mi porcja kolejnych zmartwień bo gdyby normalne poronienie było no to ok udało się zajść i następnym razem trzeba walczyć o utrzymanie a tu takie jazdy ;( jutro rano mi się wyjaśni jak zadzwoni lekarka powie co dalej robić czy szpital czy powtarzać betę dzięki dziewczyny za dobre słowo ;) ja to zaczynam trochę panikować jak pozamaciczna to niebezpieczeństwo duże ;(

Gość dysiaedysia
Jak beta rosnie to moze poprostu za wczesnie zeby bylo cos widac... trzymam kciuki neverfull A ja jednak zrobilam ten test 29 dc jutro ma byc @ i jednak bedzie bo jedna krecha byla jak nic ... bez watpienia test negatywny :( az sie poryczalam ... zalamka na calego

Gość Siedemcztery
Never, ja dalej obstawiam bobasa, mam przeczucie. Zdarzalo sie ze beta wolno rosla a potem okazywalo sie ze prawidlowa ciaza. Wierze ze dzidzius jest a lekarki maja lipne usg. Nigdy Cie nawet nie spotkalam, ale jakos tak to moje przeczucie graniczy z pewnoscia. Dziwne.

Gość Siedemcztery
Anila, przy 28dniowych cyklach, 24tego moze dopiero byc implantacja, wszystko zalezy kiedy owulacja byla a z tym roznie moze byc bardzo wczesna jaki i bardzo pozna. Mysle ze jest sens powtorzyc test za dwa, trzy dni. Trzymam kciuki.

Gość Siedemcztery
Slyszalam ze bociany sa juz w Hiszpanii, wiec chyba podesle je DHLem w Wasza strone by szybciej dotarly ;-)

Gość gość
Neverfull tez mam przeczucie;) wogle śniło mi się dziś ze jestem w ciąży; )andzka

Dziewczyny kochane jesteście :* macie więcej optymizmu niż ja ;) :*:* ja mam wciąż delikatne plamienie dziś znów poleciałam na betę lekarka rano do mnie zadzwoniła na wieść o rosnącej becie stwierdziła że ciąża gdzieś jest i powiedziała że jak tylko pojawi się ból lub uczucie omdlenia natychmiast do szpitala a jak będzie ok to w poniedziałek znów beta i wtedy jak będzie rosła to szpital kontrola i albo zabieg albo farmakologia a po farmakologicznym leczeniu 6 miechów bez starania ;( załamka normalnie załamka ;( ja nadzieję tracę moja gin to babeczka z dużym doświadczeniem modlę się teraz jedynie jeśli to pozamaciczna aby nie pękło gdzieś tak aby mi nie uszkodziło aj w czarnych barwach to widzę ;(

Neverfull kochana co by się nie stalo to wszystko co zle też się kończy :( a może będzie dobrze :) tego w krótce się dowiesz

Gość gość
Dziewczyny mam dziwne białe czasem kremowe gęste upławy. ..zawsze po owu miałam białe ale bardzo skąpe a teraz jest inaczej. Może to z powodu laparo, nakręcam się pewnie niepotrzebnie. Wogle dostalam dziś wysypki na dekolcie i plecach:( andzka

Gość Siedemcztery
Andzka, takie uplawy pojawiaja sie ponoc w ciazy, tak przynajmniej pisza ciezarne :-)

dziewczyny beta rośnie ponad 360 jutro szpital :( andzka oby wreszcie to było to :)

Gość gość
Neverfull jak rośnie to dzidzia ;) gratuluję :) !!!!!!!!!!!!ja się nie nastawiam objawy juz miałam nie raz :( za tydzien bede testowac andzka

andzka dzidzia ale pozamaciczna ;( miałam 2 razy usg i absolutnie zero pęcherza :( więc nadziei brak ;(

No i chyba trochę za wolny przyrost bety :( 3mam mocno kciuki żeby bylo ok :) bardzo wspolczuje bo sama ostatnua rzecza jaka bym chciala w staraniach jest pozamaciczna, juz chyba lepiej nue zajsc wcale, slyszalam ze przy blizniakach jest wolniejszy przyrost tylko gdzie te jajeczka? :/ ja dziś smigam na USG czy peklo jajeczko, jak nie to zastrzyk :) wczoraj juz byly walentynkowe starania :)

Gość gość
Neverfull nie znam się szczerze mówiąc na przyroscie bety jeśli pozamaciczna to przykro mi strasznie....ale nadzieja jeszcze jest...andzka