Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izu_

Kosmetyki dla suchej skóry?

Polecane posty

Gość izu_

Cześć wszystkim! Przychodzę dzisiaj z pytaniem odnośnie kosmetyków. Już od dłuższego czasu szukam produktu, który pomógłby mi z moją suchą skórą. Trafiłam ostatnio na stronę z rzeczami firmy Sanex. Zastanawiam się nad którymś z produktów dostępnych tutaj: http://www.colgate.pl/app/Sanex/DermoActive/Sensitive-skin-shower-gel/PL/Range.cwsp - czy ktoś ich używał? Możecie mi udzielić jakiejś porady? Bo naprawdę nie mam co robić, przetestowałam już chyba wszystko, a po lecie moja skóra jest jeszcze bardziej wysuszona niż naturalnie...

Gość gość
z proletariackim pozdrowieniem - w*********j w rytmie salsy z tym żałosnym, tandetnym, wieśniackim, nieudacznym spamem, bo i tak nic na nim nie zarobisz!

Gość mariola234
czesc ....do izu_ tamte wiesniary glupoty ci gadaja... posluchaj tylko mnie zobaczysz bedziesz 100 zadowolona ...kup krem mixa do suchych stref twarz,lokcie itd niedrogo ale efekt murowany ..nie sluchak tamtych idiotek

Gość mariola234
czytalas izu_?

Gość gość
wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!! wypierddalaj z tym spamem~!!!

Gość gość
A ja dbam o skórę stosując kwas hialuronowy i kolagen w tabletkach. Efekty są świetne, nie spodziewałam się, że moja skóra tak się nawilży. Polecam ")

Gość Baśkazesnów
Również jak koleżanka wyżej stosuję kwas hialuronowy. Polecam bardzo bo faktycznie widać efekty. Raz dziennie biorę tabletkę przed posiłkiem i tyle. Chociaż muszę przyznać że z początku nieco sceptycznie podchodziłam do tego. Ale teraz.. cóż, cieszę się że trafiłam na produkty marki hepatica :)

Gość wika109
dla suchej skóry przede wszystkim kosmetyki bez parabenów i sls-ów żeby dodatkowo jej nie przesuszać. a jeśli chodzi o dobre nawilżacze to polecam ci przede wszystkim marki organiczne, bio, eko i wszystko co z tym związane :D oni z reguły nie wrzucają żadnych świństw do kosmetyków ale trzeba czytać składy bo i tu znajdą się jakieś buble!! ja jeśli szukam takich kosmetyków to bardzo często kupuję na stronie http://www.topdrogeria.pl/

Gość gość
Jak byście poszukiwały dla siebie kosmetyczki to zajrzyjcie na stronę www.estibook.pl. Jest to bardzo fajna wyszukiwarka :)

Gość kasiullinkaa
Mi żadne kremy nie pomogły. Dopiero kiedy kupiłam sobie olejek Macadamia - w 100% czysty z Venity, poza nawilżeniem dobrze uelastycznia skórę, szczególnie zimą jest bardzo pomocny.

Ja uzywam Sanex do bardzo suchej skory i nie używam już potem balsamu. Jak dla mnie ten żel jest jak balsam pod prysznic i to jedyny kosmetyk tego typu po którym nic mnie nie swędzi. Takze ja polecam.

Cześć dziewczyny, ja również od jakiegoś czasu używam żel i antyperspirant marki Sanex, jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tych produktów, żel nawilża moja suchą skórę, zapach ma przyjemny, natomiast antyperspirant przetestowałam na siłowni, przy kilku godzinnym wysiłku spociłam się wszędzie, ale pod pachami ani kropli, także polecam, produkty są warte zakupu . :)

Ja używam żelu pod prysznic SANEX dla skóry wrażliwej. I co? zero podrażnień. Po kąpieli uczucie nawilżenia, mam wrażenie jak bym nakładała balsam pod prysznic. Delikatny zapach, nic nie swędzi. Więc widać że efekt nawilżenia jest, i szczerze polecam. Dzięki serwisowi streetcom mam możliwość używać również antyperpsirant - i również jestem bardzo zadowolona. Skóra pod pachami nawilżona.

Podobno najlepsze są te kosmetyki, które można "zjeść". Często korzystam z kosmetyków, które są pod ręką w kuchni. Dla cery suchej dobre są: oliwa z oliwek, inne olejki np. z wiesiołka, który ma dodatkowo dobroczynne działanie dla osób z problemami skórnymi, ponadto awokado. Kosmetyki spoza kuchni - polecam oliwkę dla niemowląt. Oczywiście wszystkie oliwki i olejki stosujemy na noc, ponieważ wtedy mają czas na wchłonięcie się w skórę. Pozdrawiam!

Polecam wypróbowanie kremu nawilżającego AVENE HYDRANCE OPTIMALE RICHE. Stosuje go rano i wieczorem. Fajnie nawilża skórę. Do ciała stosuję AVENE TRIXERA+ SELECTIOSE Balsam zmiękczający albo A-DERMA EXOMEGA Mleczko z wyciągu z owsa. http://www.apteka-melissa.pl/produkt/avene-trixera-balsam-zmiekczajacy-200-ml,2118.html?kat=balsamy-i-mleczka

witam, od dłuższego czasu stosuję żel firmy Sanex dermo pro-hydrate z formuła dermo active3 do skóry bardzo suchej i jestem z niego bardzo zadowolona,żel posiada właściwości nawilżające i pięknie pachnie,skóra po kąpieli jest dobrze nawilżona, miękka i gładka, przy codziennym stosowaniu mam gładką skórę, dodatkowo zapach długo utrzymuje się na skórze, jeśli ktoś poszukuje żelu dobrze nawilżającego to szczerze polecam.

Gość gość
Ja też miałam problem z suchą skórą. W moim przypadku najlepiej sprawdziły się kosmetyki naturalne. Ostatnio spróbowałam bardzo fajnego balsamu do ciała z konopii i byłam w niebowzięta! Już po pierwszym zastosowaniu poczułam ulgę, a jak zaczęłam stosować go regularnie problem całkowicie wyeliminowałam. Polecam sprawdzić http://konopnymarket.pl/ mają ogromny wybór kosmetyków na pewno znajdziesz coś dla Twojej cery.

Gość Dagaluas

Pielęgnacyjne kosmetyki konopne są dobre, wiec popieram poprzedniczkę. Używam tez często tych ze strony Konopnymarket.pl , głównie balsamy do ciała i szampony konopne

Gość Eryka

Ciekawe co piszesz, nie znam tych kosmetyków niestety. Ja już od dłuższego czasu zamawiam sobie z doz on line balsamy enilome, również świetnie się sprawdzają szczególnie dla wrażliwców, którzy nie wszystko mogą stosować.

Gość Lulka50

Polecam sprawdzić asortyment marki AVA, to bardzo dobra firma z naturalnymi kosmetykami z dobrym składem. Mają serię produktów do suchej skóry.

Gość LondonGrammar

Dla suchej skóry bardzo dobrymi kosmetykami sa te konopne 😉 I one pomagają. Natomiast tez bardzo ważne jest nawilżanie skóry, jak jest np na niej tatuaż. Dlatego ja tez kupiłam specjalny kosmetyk do pielęgnacji tatuażu Tattoo Butter Loveink. pięknie pachnie i super pielęgnuje na codzień 😉

Gość Katalina99

Ja wspomniałabym jeszcze o jednej rzeczy. Że są też fajne zabiegi takie regenerujące jak np z Restylane Skinboosters. Super sa takie zabeigi zwłaszcza po lecie, U mnie sprawdził sie po laserowym usuwaniu blizn  potrądzikowych jako terapia uzupełniająca 🙂

Gość Basia889
Dnia 8.09.2019 o 14:19, Gość Katalina99 napisał:

Ja wspomniałabym jeszcze o jednej rzeczy. Że są też fajne zabiegi takie regenerujące jak np z Restylane Skinboosters. Super sa takie zabeigi zwłaszcza po lecie, U mnie sprawdził sie po laserowym usuwaniu blizn  potrądzikowych jako terapia uzupełniająca 🙂

Miałam ten zabieg, ale akurat po oparzeniach na solarium. Tragedia  co miałam ze skórą. była okropnie przesuszona, zwłaszcza na dłoniach, taka wręcz łuszcząca się.