Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Matki dlaczego nie pilnujecie w sklepach swoich dzieci?!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
mam spory sklep na wsi . p贸艂ki cz臋艣ciowo zas艂oni臋te, cz臋艣ciowo ods艂oni臋te . Na ods艂oni臋tych towary mniej chodliwe i mniej podatne na uszkodzenie = napoje w plastikowych butelkach , papier toalet , r臋czniki pap. wk艂ady do zniczy ... i co ? by艂 czas kiedy co dnia jakie艣 dziecko nie rozerwa艂o papieru toalet czy nie porozrzuca艂o ziemniak贸w . Dobrze je艣li mo偶na by艂o to tylko sprz膮tn膮膰 i ju偶 , gorzej je艣li porobi艂o szkody np. rozbijaj膮c wk艂ad parafinowy z wk艂adu do zniczy . A偶 powiesi艂am na drzwiach du偶膮 kartk臋 , w艣ciekle r贸偶ow膮 z napisem " Za szkody wyrz膮dzone przez nieletnich koszty ponosz膮 rodzice b膮d藕 opiekunowie prawni " I " sprzeda艂am " roztargnionej mamie g艂ow臋 kapusty , kt贸r膮 jej dziecko zrzuci艂o ze stojaka . Koszt dla niej niewielki , za to wyd藕wi臋k tego kosztu zupe艂nie inny . i spok贸j .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Pracowa艂am kiedy艣 w gastronomii i tam te偶 mia艂y艣my problem z pseudo mamu艣kami. Skoro jest si臋 mamu艣k膮, to si臋 dziecko wychowuje, a nie udaje, 偶e dziecko nic z艂ego nie robi. Mazanie t艂ustymi paluchami po szybie od g贸ry do do艂u, rozrzucanie serwetek, i nie sprz膮tanie po nich to norma. Jak z daleka widzia艂y艣my tak膮 mamu艣k臋 i jej bachorka, to ju偶 psioczy艂y艣my na tak膮, bo po raz kolejny trzeba by艂o po takiej p*****e sprz膮ta膰. Nienawidzi si臋 wr臋cz takich klient贸w dos艂ownie, a stwierdzenie klient nasz pan, jest jak najbardziej nie na czasie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 14:24 Wiesz tylko, ze nie wszystkie matki s膮 takie jak opisana przez Ciebie matka dwojki dzieci. Ja mam dwoje z r贸偶nica 3 lat i mozesz wierzy膰 lub nie ale spokojnie daje rade ogarn膮膰 dwoje w miejscu publicznym jakim jest np wspomniany sklep. Po prostu wiedza dok膮d idziemy, jakiego zachowania wymagam i jakie s膮 konsekwencje zlamania ustalonych zasad czyli np je艣li dziecko bedzie ucieka膰 po sklepie, cho膰 nigdy si臋 to nie zdarzylo, to odkladamy zakupy, w tym oczywiscie to co wybrali ( przewa偶nie jaki艣 batonik itp ) , wychodzimy, idziemy do domu zamiast np na plac zabaw. I to jest bezdyskusyjne, gdyby si臋 takie cos wydarzylo to tylko konsekwencja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez sie zgadzam z autorka, sama jestem mama 2dzieci, 7 i 3lata, maja pelno energii, lobuzuja, ale wiedza jak sie maja zachowac w sklepie, resturacji, autobusie, itp bylam ostatnio swiadkiem jak rodzenstwo tak mniej wiecej od5 do 10lat, 4ich bylo, tak rozrabiali w autobusie, ze az trudno mi bylo uwierzyc, przeszkadzali wszystkim, zaczepiali w najbardziej bezczelny sposob, do tego zrbili straszny syf, bo jedli roznego rodzaju chrupki, slodycze itp a rodzice komplatny brak reakcji, zero, rece opadaja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wychodzi beztroskie wychowanie :O Plaga teraz takich bachor贸w i ich rozm艂ym艂anych mamu艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yogo
Pracowa艂am kiedy艣 w salonie urody. Kobieta potrafi艂a przyj艣膰 na 3 godzinny baleja偶 z 3 letnim dzieckiem i zadawa膰 pytanie "Nie wie Pani gdzie jest m贸j Mateuszek?" A Mateuszek r贸wnie dobrze m贸g艂 sobie w艂a艣nie otworzy膰 drzwi prowadz膮ce prosto na *****iwe skrzy偶owanie. Fryzjerki czy recepcjonistki to nie s膮 nia艅ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tasma艅ska jak zwykle sprzedaje tu swoje m膮dro艣ci,a pasierbica jej na 艂eb w艂azi hahahaaaa.Ach ten tw贸j wzrok....tylko dlaczego na ni膮 nie dzia艂a?:D id藕 kobieto ju偶 i wstydu oszcz臋d藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tasmanska akurat ma racj臋 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15:26,ok,tylko dlaczego u siebie w domu nie potrafi zapanowa膰 nad pasierbic膮?G艂upie babsko:Da w og贸le to zauwa偶y艂am,ze ta wariatka udziela si臋 tylko w tematach o niegrzecznych dzieciakach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
MMartha dzi艣 wyrosn膮 z tego? co ty bredzisz? matki powinny pilnowa膰 swoje dzieci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tasmanska
We藕 ty zejdz ze mnie pomara艅czko. Czego ty chcesz ode mnie i od mojej malej? Ja zni膮 wr臋cz baardzo lubie wychodzi膰 do sklepu, na zakupy, do restauracji , do kina, w jakiekolwiek publiczne miejsca jak i na spacery i ona jest wtedy bardzo fajnym smiesznym dzieckiem. Jedyne co to w domu j膮 nosi bo j膮 energia rozpiera z nudow, poza domem nie ma takiego diabla. W domu to czort , ale i tak z miejsca si臋 j膮 pacyfikuje , cho膰 jak najbardziej wole z nia przebywa膰 gdziekolwiek poza domem, bo jest cool, ni偶 w domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
POPIERAM autork臋 wpisu Mam do艣膰 i rozwydrzonych dzieciak贸w i g艂upich matek z pieluchowym zapaleniem m贸zgu, kt贸re podniecaj膮 si臋 swoimi dzie膰mi. W restauracjach to samo, dr膮 ryja, biegaj膮, szturchaj膮... kiedy艣 obleje wod膮 takiego g贸wniarza i mi ul偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
MMartha dzi艣 dzieci sa tylko dziecmi!Wyrosna z tego!usmiech.gifusmiech.gif Matki te偶 wyrosn膮 ? jak sii臋 takie dziecko nauczy braku szacunku dla innych, dla ich pracy to tak ju偶 im pozostanie, niestety...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieci halasuja placza i przeszkdzaja. dziwi mnie ze np sklep np przedszkola a wy malowane lale idziecie tam z dziecmi zamiast samemu. odbierze taka dzieci i ciagnie je a potem zdziwiona ze cos ppsuly. sama mam 3 latka i ciagle go ciagam po miescie. n niestety nie bede placila niani za to ze wroce pozniej a ja stoje w kolejce za 10 dziadkami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My艣l臋, 偶e nie chodzi tylko o dzieci. Ostatnio w markecie by艂am 艣wiadkiem sytuacji: "babcia" zrzuci艂a z ta艣my na zakupy przegrudk臋 z napisem "nast臋pny klient", jej m膮偶 chcia艂 si臋 schyli膰 i podnie艣膰, a us艂ysza艂 od szanownej babci cytuj臋 "Zostaw, ludzie s膮 od tego". Ja pracowa艂am kiedy艣 z klientami i pami臋tam sytuacj臋, 偶e dzieciak wyla艂 spor膮 ilo艣膰 wody do picia na kanap臋 na kt贸rej siedzieli ludzie i czekali na obs艂ug臋 i co? Oczywi艣cie "Adasiu, nie przejmuj si臋 pani posprz膮ta" No kur....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak,tak,tak tasma艅ska....ka偶dy mo偶e wpisa膰 w wyszukiwark臋 jakie tematy zak艂ada艂a艣 o niej,wi臋c nie k艂am,偶e tak uwielbiasz swoj膮 pasierbic臋,bo robisz z siebie kretynk臋.Tylko uwa偶aj bo 艣wiat jest ma艂y i niejedna tu ju偶 zosta艂a zdemaskowana,nawet te,kt贸re uchodzi艂y za cwane.Kto艣 w贸wczas moze pokaza膰 twojemu facetowi co tu wypisujesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 35 lat i nigdy nie widzia艂am sceny kt贸r膮 opisa艂a autorka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
17:32 masz racj臋 co do starszych ludzi.Uwa偶am,ze s膮 gorsi od dzieciak贸w,bo im doslownie wszystko przeszkadza i to nie tylko w sklepach.Na dodatek my艣l膮,偶e wszystko im wolno.Wczoraj jad臋 autem z m艂odym z przedszkola,zatrzymuj臋 si臋 przy znaku ust臋p pierwsze艅stwa,a babcia stoj膮ca na chodniku do mnie z pretensjami,ze mam jecha膰 bo ona chce tu przej艣膰:O wtf? auto jedzie z prawej,a ja mam jechac i mie膰 kolizj臋 bo wariatce nie chce si臋 i艣膰 na pasy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15:42] A co ma szacunek do stluczonego sloika?:((DURNE BABSKO

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tasmanska
M贸j maz widzia艂 moje dwa tematy , nie to ze specjalnie mu pkazalam,ale korzystamy cz臋sto z jednego kompa na przemian ( pomimo,ze mamy tez osobne) i co?? i to ze opis na forum nie oddaje rzeczywisto艣ci jak jets naprawd臋 na codzien. Zupeln ie inaczej si臋 to przedstawia gdy kto艣 pisze, czy czyta a i naczej gdy kto艣 na zywca uczestniczy w codziennych sytuacjach . Czemu wpierasz mi kit? pisze szczerze. ze ja w domu jak ma z ni膮 siedzie膰 to dostaje ***** razem z ni膮, dlatego jak tylko si臋 da i kiedy da, ile da wole wychodzi膰 z ni膮 gdziekolwiek czy to na spacer, czy zakupy, czy restauracji, gdziekolwiek bo tam zachowue si臋 jak na cz艂owieka przystalo, a na swoim terenie dostaje hopla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tasma艅ska,z ka偶dym swoim postem kompromitujesz si臋 coraz bardziej:O ma艂a kt贸regos dnia przywali ci w pysk i b臋dzie mia艂a racj臋,bo jeste艣 wredn膮 sook膮 wobec niej.Nie dziwi臋 si臋,ze ma wywalone a tak膮 艣cier臋 jak ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tasmanska
Nie o mnie temat i zejdz ze mnie. Ja mam si臋 dobrze, nie martw si臋 o mnie co mi zrobi pchlusia , bo to m贸j problem a co najwa偶niejsze jedyna twoja fantazka ,kt贸ra nie b臋dzie mie膰 miejsca. Inacze [przedstawia si臋 s艂owo pisane, inacze wygl膮da na zywo codziennie zycie . Forum nie oddaje nawet namiastki realnego przekazu Powiem ci tylko tyle , ze moja nigdy nie zachowywala si臋 tak skandalicznie w miejscach publ.o czym akurat tutaj piszemy i to sobie chwale, mo偶na z ni膮 wyj艣膰 do ludzi , nie robi takiej obory jak wi臋kszo艣膰 waszych beztresowc贸w robta co chceta . Moja jest wychowywa w dyscyplinie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rany ludzie! temat o braku wychowania, a jaka艣 laska si e uczepi艂a Tasmanskiej :O Akurat w tym temacie tesmanska ma absolutna racje!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
roszczeniowe soki matki to bachory takie same zero szacunku no i brak wychowania po rodzicach proste ja jak popatrz臋 na bachora to od razu wiem jacy rodzice s膮 :-p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie tasma艅ska...tylko jak odniesiesz si臋 do tego,ze pasierbica robi ci krzywdy cielesne typu:kopanie,drapanie...Zak艂ada艂as o tym temat.Zapomnia艂a艣?To jest ta twoja dyscyplina?A to,ze trzaska艂a drzwiami w cha艂upie i ma艂o ci nosa nie rozkwasi艂a tymi drzwiami?No trzeba przyzna膰,偶e trzymasz j膮 w ryzach hahhaaaa i ty 艣miesz udzielac komus rad odno艣nie wychowywania dzieciak贸w?Zacznij od siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dodajmy jeszcze ze pasierbica nie musi sie jej s艂ucha膰-toz to obca baba dla niej. Ile lat wychowujesz ja? Ile lat ma obecnie? Chyba na nastolatk臋 takie zachowanie jak w sklepie nie pasuje bi juz zbyt duza jest nie uwa偶asz?? My艣lisz ze ma艂e dzieci (z jakimi 偶adnej wprawy nie masz) sa na rakiem etapie rozwoju jak pasierbica??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tasmanska
Odwal si臋 ode mnie :/ Nie by艂o temat o kopaniu ,drapaniu bo ja tego nie napisa艂am, poniewa偶 偶adne kopanie, bicie mnie nie mia艂o miejsca i to musialbyc podszyw!!Wiec jak mog艂am o czym pisa膰 co nie mia艂o nigdy miejsca? glupi troll chyba celowo to musial pisac Z tym trzasnieciem drzwi to mia艂a miejsce taka sytuacja, ze trzasnela drzwiami ,ale dziecko baaardzoo srogo zosta艂o ukarane za takie zachowanie i wi臋cej tego nie powtorzylo, Wlasnie dzi臋ki temu ze zosta艂y dotkliwe konsekwencje karne wyciagniete,a nie 偶adne machniecie r臋k膮 i g艂askanie po glowce. By艂a kara i to mocna Ja pisze moje zdanie jakie mam. Nigdy w zyciu nie dopuscilabym do tego aby dziecko mi taki skejcz urzadzalo o jakim mowa w temacie , tym bardziej w miejsach publicznych, co za tym idzie innym zak艂贸caj膮c spokoj i 艂ad publiczny. No dziecko by marnie skonczylo za taki wybryk. Moja jest z tych dzieci co w zyciu mi takich cyrkow nie odstawila, a ze w domu czasami naskrobie, to dyscyplina idzie w ****** ma kary, kt贸re temperuj膮 j膮. Nie pisz o mnie i mojej sytuacji, bo ja nie mam problem贸w z dzieckiem wyj艣膰 poza dom i wr臋cz jak tylko mog臋 to z ni膮 gdzies wychodz臋 , aby w domu nie przesiadywa膰i nigdy si臋 za ni膮 nie wstydzi艂am , jest trzymana w ryzach i to poplaca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hahaha a kto pisal ze na plazy cie woda oblewala a ty j膮 szturchne艂as lub kopne艂as w noge i od razu ratowniczka zareagowala ze policje wezwie dopiero si臋 uspokoilas?? nie sciemniaj tasmanska bo az sie posikam tak si臋 kompromitujesz

Udost臋pnij ten post