Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Co sądzicie o tym utworze muzycznym?

Polecane posty

https://www.youtube.com/watch?v=JriDShqetnk Podoba się wam? :) Oto tekst "Czyham na ciebie, czuwam nad umarłym Oddechem z czeluści śmierci Pluję na twą marność, psie! Pluję na twą nicość, psie! Pluję na twą wiarę, psie! Pluję na twą wieczność, psie! Nie chcę abyś był nawet w moich myślach Dorwę cię i opętam duszę i ciało Pluję na twą marność, psie! Pluję na twą nicość, psie! Pluję na twą wiarę, psie! Pluję na twą wieczność, psie! Cała twoja wolność jest g****o warta Nikt cię nie ujrzy, bo nikt cię nie wykopie Zginiesz w spokoju, abyś spoczywał wiecznie Leżąc bez prawa śmierci, niegotowy by umrzeć Nadchodzi czarna mgła by zatopić swój egoizm Zakopany tak głęboko, nikt nie ożywi twego ciała Opuszczony przez gwiazdy, nie wierzyłeś w ich znaki Bogowie tylko straszyli, okłamali twój umysł Zaklinam twoją nicość, twoje puste podstawy Niewolniczej wiary panującej od wieków Już niedługo czas musi zatrzymać się Dla kłamstw i ograniczenia Umieraj tylko świadomie! Wskrzeszam dla ciebie prawa zakazane Topione w czeluści dogmatu ukrytej niewoli Pluję na twą marność, psie! Pluję na twą nicość, psie! Pluję na twą wiarę, psie! Pluję na twą wieczność, psie! To ci się należy za to Że spojrzałeś komuś w oczy W moje oczy! Pluję na twą marność, psie! Pluję na twą nicość, psie! Pluję na twą wiarę, psie! Pluję na twą wieczność, psie! " Tekst też sie wam podoba? :)

Gość gość
nie podoba

Gość gość
według chinskiego horoskopu należę do Psa

Gość gość
Kvlt jak chvj! Miałem za małolata "Imperium" na kasecie z Astral Wings.:classic_cool: PS. Arkona TYLKO polska!

Gość TixTom
No cóż, tekst typowego przygłupa, który nie może zaistnieć w żaden inny sposób jak obrażając. To jest spowodowane, pewnym ograniczeniem umysłowym, gdzie wielu już tak chciało zaistnieć. To Taki Palikot bis. Czegoś się najarają i tak "tworzą" bo np to jest modne, takie gejowskie, trans i inne wypaczenia, doskonale odzwierciedlają ten tekst.

Gość TixTom
No to co z tego kiedy powstał. Pewna moda ma swój czas, swoje lata w których ludzie publicznie to przedstawiają, tak jak Palikot to robił i spadł na dno. A wcześniej publicznie tego nie miał okazji przedstawiać, bo czas był inny, gdy nadeszła ta moda co napisałem, to przedstawił to, co zawsze mu ciążyło i było przed tym utworem, to, że później się z tym obnażył nie ma znaczenia. Palikot był przed tym utworem, ale to już tak dla ścisłości. Tak jak ci ukryci, co później, teraz się z tym afiszują.

Gość gość
Płyta została nagrana w 1994, a wydana w 1996, a Paligłupa fakt faktem nie było w polityce, ale w tamtych czasach udawał konserwatywnego wolnorynkowca. Dla lewaków, Arkona jest zespołem faszystowskim, bo jest popularny w kręgach NSBM i coverowali Honor.

A ja nadal nie wiem co ma black metal wspólnego z polityką i Palikotem :P I ten utwór nigdy nie był i nie będzie publicznie przedstawiany bo to black metalowe podziemie, nie mające nic wspólnego z aktualną modą czy polityką, to nisza, a nawet nisza w niszy, bo sama muzyka metalowa jest niszowa, a black metal jest niszowym gatunkiem niszowego metalu :P

Gość pluje_na_arkona
Ale ambitny tekst. Taki tekst to ja mogę w 5 minut napisać.

Haha, wszystkie black metalowe zespoły są "faszystowskie" dla niektórych ludzi. A według mnie sa po prostu w większości mizantropiczne, nihilistyczne, a nawet jak odwołują się do jakiejś ideologii, to jest to tylko taka symbolika, rekwizyt, bo wszystko co wyraża nienawiść do ludzi jest "fajne" :classic_cool:

Gość arkona śmierdzi
taki tekst mizantropiczny? dobry dla jakiś traszerów, smieci, lamusów. Nie godne żeby podpiąć to pod bm

Gość TixTom
Pytałaś się czy się podoba tekst, to napisałem jak to odbieram i z czym kojarzy mnie się takie coś, bo jak bym odpisał, tak jak ktoś tam wyżej tylko nie podoba, to byś odpisała dlaczego? A tak masz wszystko w jednym. I nie przenoś tego na jakieś wszystkie utwory, czy ten twój metal. Tego, że nie rozumiesz co ma wspólnego polityka, czy Palikot z jakąś tam twoją muzyką. Ja się odniosłem tylko do tego tekstu. Resztę, ty dodajesz.

Gość gość
Ten utwór jest pełen miłości :)